Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτόπαπας για αντιδράσεις βουλευτών ΠΑΣΟΚ
  • [02] Επιστολή προέδρου ΣΥΝ για προώθηση της απλής αναλογικής
  • [03] Ανέστειλαν την απεργία οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων στη Β.Ελλάδα
  • [04] Τσοχατζόπουλος για απεργία βυτιοφορέων στη Μακεδονία.
  • [05] Δίκη ''17Ν'':Ζητούν απόρριψη της ένστασης Β. Τζωρτζάτου

  • [01] Πρωτόπαπας για αντιδράσεις βουλευτών ΠΑΣΟΚ

    01/08/2003 22:08:20

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ.Πρωτόπαπας απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξουν κυρώσεις στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με τις προωθούμενες από την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις διετύπωσε τη βεβαιότητα ότι "όλοι οι βουλευτές μας θα συμμετέχουν στην προσπάθειά μας για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα". Ο κ.Πρωτόπαπας με αφορμή σημερινά σχόλια στα ΜΜΕ για τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών χθες στη Βουλή δήλωσε ότι "απόψεις υπάρχουν

    και διάλογος γίνεται, αλλά σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία μας πρέπει να γίνουν και θα γίνουν". Σημείωσε ότι "θα προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις και ιδιαίτερα στα ζητήματα διαφάνειας γιατί δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές πάνω από το δημόσιο βίο".

    [02] Επιστολή προέδρου ΣΥΝ για προώθηση της απλής αναλογικής

    01/08/2003 22:08:14

    Επιστολή προς τα κόμματα της Βουλής, της Ευρωβουλής και του χώρου διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, υλοποιώντας έτσι σχετική πρωτοβουλία του κόμματος για την προώθηση της απλής αναλογικής.

    Στην επιστολή του ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρει οτι απαιτείται να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή κινητοποίηση χωρίς καθυστέρηση, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων εντός και εκτός βουλής που υποστηρίζουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ προτείνει να πραγματοποιηθούν συναντήσεις το ταχύτερο δυνατόν. Απο πλευράς ΣΥΝ, τις απαραίτητες ενέργειες έχει αναλάβει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

    [03] Ανέστειλαν την απεργία οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων στη Β.Ελλάδα

    01/08/2003 17:19:25

    Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων Δ.Χ. Μακεδονίας- Θράκης κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν το απόγευμα στα ΕΛΔΑ Καλοχωρίου παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Χάρη Καστανίδη.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε λίγες ώρες αναμένεται να εφοδιαστούν με καύσιμα όλα τα πρατήρια της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.

    [04] Τσοχατζόπουλος για απεργία βυτιοφορέων στη Μακεδονία.

    01/08/2003 16:35:09

    Τη λύπη του για τη συνέχιση της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων στη Μακεδονία εξέφρασε σήμερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, επισημαίνοντας ότι ένα συγκεκριμένο σωματείο συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, περιφρονώντας τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκει και θέτοντας αναίτια σε βασανισμό τους πολίτες.

    Οπως τόνισε ο υπουργός, οι βυτιοφορείς περιφρονούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, διότι αναίτια συνεχίζουν μια απεργία για την οποία έχει υπάρξει λύση, καθώς από 1/1/2004 θα παίρνουν το αυξημένο κόμιστρο, όπως το είχαν διεκδικήσει.

    Ο κ.Τσοχατζόπουλος απηύθηνε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους απέναντι στους πολίτες της πόλης και να συνειδητοποιήσουν επιπλέον ότι η διάσπαση ενός συνδικαλιστικού αγώνα δεν ωφελεί σε τίποτα.

    Η Πολιτεία, με υπουργική απόφαση, όπως ανέφερε, επικύρωσε σήμερα τη συμφωνία που επετεύχθη προχθές μεταξύ της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Υγρών Καυσίμων και της Ένωσης Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, δια της οποίας καλύπτεται η αύξηση του κομίστρου για τους βυτιοφορείς από την 1/1/2004, αποκλειστικά όμως και μόνον από τις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται καθόλου ο καταναλωτής. Η διυπουργική απόφαση, όπως υπογράμμισε, έχει αγορανομική ισχύ και είναι υποχρεωτική για όλους.

    [05] Δίκη ''17Ν'':Ζητούν απόρριψη της ένστασης Β. Τζωρτζάτου

    01/08/2003 14:31:09

    Την απόρριψη της ένστασης του Βασίλη Τζωρτζάτου για ακύρωση των προανακριτικών ομολογιών του ως κατ' ουσίαν αβάσιμη ζήτησαν και οι δυο εισαγγελείς της έδρας. Τόσο ο κ. Λάμπρου όσο και ο κ. Μαρκής υποστήριξαν στις αγορεύσεις τους οτι οι καταγγελίες περί βασανιστηρίων που υπέστη στην Ασφάλεια ο Τζωρτζάτος για να ομολογήσει, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 August 2003 - 20:30:10 UTC