Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δολοφόνησαν 40χρονο στην Καλαμαρία.
  • [02] Τραγωδία στη Λέσβο με λαθρομετανάστες.
  • [03] Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για το σεισμό στη Λευκάδα.
  • [04] Λευκάδα- Σεισμός
  • [05] Εκρηξη στη Νέα Φιλαδέλφεια

  • [01] Δολοφόνησαν 40χρονο στην Καλαμαρία.

    14/08/2003 11:48:50

    Επίθεση αγνώστων με καλάσνικωφ δέχθηκαν τη νύχτα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης δυο άτομα. Απο τις σφαίρες σκοτώθηκαν ο σαραντάχρονος Γεώργιος Τσακαλίδης, ενώ οι δράστες διέφυγαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την αστυνομία, το έγκλημα έγινε στην οδό Χαλδίας 154, ενώ ο Τσακαλίδης καθόταν στο μπαλκόνι διαμερίσματος με τον φίλο του Παύλο Ξινιτίδη, 41 χρόνων. Σε κάποια στιγμή εμφανίστηκαν στο δρόμο δυο άτομα τα οποία άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους με καλάσνικωφ. Ο Τσακαλίδης δεν πρόλαβε να καλυφθεί και σκοτώθηκε επιτόπου ενω ο Ξινιτίδης έπεσε στο πάτωμα και έτσι γλίτωσε από τις σφαίρες. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

    [02] Τραγωδία στη Λέσβο με λαθρομετανάστες.

    14/08/2003 11:48:44

    Τραγωδία στα ανοιχτά της Λέσβου όταν τα ξημερώματα ανετράπη ξύλινη βάρκα με περίπου 39 λαθρομετανάστες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 ανήλικα παιδιά και μια γυναίκα, ενώ οι Λιμενικοί περισυνέλεξαν σώα 32 άτομα. Η ανατροπή της λέμβου έγινε γνωστή όταν γύρω στις 4.00 τα ξημερώματα κάτοικοι της περιοχής Σκάλα Μυστεγνών στη βόρεια πλευρά του ακρητικού νησιού τηλεφώνησαν στο τοπικό λιμεναρχείο λέγοντας ότι στα ανοιχτά ακούν φωνές που καλούσαν σε βοήθεια. Ετσι σκάφος του ΛΣ κατέπλευσε στην περιοχή όπου και περισυνέλεξε 32 άτομα καθώς επίσης και τα 4 πτώματα. Προηγουμένως όμως στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ την παράνομη μεταφορά είχε γνωστοποιήσει με τηλεφώνημα άγνωστος Αφγανός άνδρας τονίζοντας ότι την μεταφορά 20 περίπου λαθρομεταναστών πραγματοποιούσαν τρεις Τούρκοι δουλέμποροι. Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης για τον εντοπισμό των άλλων τριών λαθρομεταναστών που επέβαιναν στην ξύλινη βάρκα οι οποίοι αγνοούνται. Επίσης χθες το βράδυ οι Λιμενικοί συνέλαβαν 10 λαθρομετανάστες Ιρακινής καταγωγής που είχαν αποβιβασθεί σε παραλία της περιοχής Ν. Κυδωνιών της Λέσβου. Ανάμεσά τους συνελήφθησαν και 2 Τούρκοι διακινητές.

    [03] Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για το σεισμό στη Λευκάδα.

    14/08/2003 11:38:27

    Στο δυτικό τμήμα του νησιού της Λευκάδας επικεντρώνονται οι ζημιές που προκάλεσε ο πρωινός σεισμός μεγέθους 6,4 ρίχτερ. Οι ζημιές αφορούν κυρίως στο οδικό δίκτυο όπου υπήρξαν ρωγμές και κατολισθήσεις ενώ επλήγησαν και κάποια σπίτια και αγροικίες στις περιοχές από τον Αγιο Νικήτα και το Καλαμίτσι μέχρι και δυτικότερα στο Πόρτο Κατσίκι.

    Επίσης αναφέρθηκαν 28 μικροτραυματισμοί πολιτών. Ο σεισμός που έγινε ευρύτερα αισθητός στην Πρέβεζα, την Κεφαλονιά, την Αχαια, την Αιτωλοακαρνανία ακόμη και την Αθήνα δεν έχει προκαλέσει ζημιές στις περιοχές αυτές,σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των αρμοδίων παραγόντων. Στη Λευκάδα έφθασαν αμέσως συνεργεία μηχανικών από τις γειτονικές Νομαρχίες αλλά και το Τμήμα Αποκατάστασης Σεισμοπληκτων της Πάτρας. Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΟΑΣΠ,ενώ στη Λευκάδα μεταβαίνουν,με εντολή του πρωθυπουργού,οι υφυπουργοί Λάμπρος Παπαδήμας, Γιάννης Τσακλίδης,και Παντελής Τσεττικίδης προκειμένου να συντονίσουν από κοντά τα συνεργεία των μηχανικών και τους τοπικούς φορείς και να ενημερωθούν για την εικόνα των ζημιών. Για την κατάσταση οπως διαμορφώθηκε ενημερώνεται συνεχώς και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Οι σεισμολόγοι και οι γεωλογοι ωστόσο εμφανίζονται σχετικώς επιφυλακτικοί αν και θεωρούν οτι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

    [04] Λευκάδα- Σεισμός

    14/08/2003 10:49:47

    Ισχυρή σεισμική δόνηση συγκλόνισε στις 8.15 σήμερα το πρωί τα Ιόνια Νησιά και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κεντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας το οποίο διαθέτει πυκνό δίκτυο σεισμογράφων στην περιοχή, η ένταση ήταν 5,9 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λευκάδας και εστιακό βάθος 14 χιλιόμετρα, ενώ οι μετασεισμοί που ακολούθησαν ήταν της τάξης των 3 ρίχτερ.

    Το Σεισμολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας επισημαίνει ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή συνεχίζεται. Στο μεταξύ , σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Λευκάδας, σημειώθηκαν πολλές ρωγμές σε σπίτια της περιοχής 5 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά στους δρόμους από πτώση ακροκέραμων, ενώ υπάρχει πρόβλημα στην υδροδότηση της Λευκάδας αφού το δίκτυο της πόλης έχει υποστεί ζημιές. Επίσης μικρές ή μεγάλες καθιζήσεις έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο του νησιού , ενώ μια μεγάλη ρωγμή έχει παρατηρηθεί και στην προβλήτα του λιμανιού Λυγιάς .

    Αυτή τη στιγμή συνεργείο της Νομαρχίας Λευκάδας σπεύδει στη θέση Γκρεμνούς όπου τέσσερις ορειβάτες έκαναν ορειβασία την ώρα του σεισμού για να διαπιστώσει την κατάσταση της υγείας τους.

    [05] Εκρηξη στη Νέα Φιλαδέλφεια

    14/08/2003 00:00:11

    Εκρηξη φιάλης προπανίου, που βρισκόταν στο υπόγειο καφετέριας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, εξερράγη λόγω προφανώς διαρροής και πλάκες από το πεζοδρόμιο εκσφενδονίστηκαν σε μεγάλη απόσταση, τραυματίζοντας ελαφρά δύο άτομα και επιφέροντας τον πανικό στους θαμώνες της καφετέριας που ήταν γεμάτη κόσμο. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:45 στην καφετέρια-ρέστοραν ''Παλμίρ Μπιστρό'' στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Νικολάου Τριπιά 2. Δεν εκδηλώθηκε φωτιά και οι πυροσβέστες που έφθασαν στο κατάστημα με τέσσερα οχήματα πληροφορήθηκαν ότι οι δύο τραυματίες είχαν μεταφερθεί με ΙΧ στο ΚΑΤ. Οπως είπαν οι γιατροί του νοσοκομείου είναι ελαφρά τραυματισμένοι και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 August 2003 - 11:30:12 UTC