Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγριο έγκλημα στο Νέο Κόσμο
  • [02] Κρατικές ενισχύσεις στους σεισμοπαθείς της Λευκάδας.
  • [03] Δέηση Αρχιεπισκόπου για τους σεισμόπληκτους
  • [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω δοκιμαστικών αγώνων ποδηλασίας

  • [01] Αγριο έγκλημα στο Νέο Κόσμο

    16/08/2003 21:07:27

    Αγριο έγκλημα με θύμα 57χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ έγινε στις 5:20 το απόγευμα στην οδό Ηλία Ηλιού 67 στο Νέο Κόσμο, μπροστά στα μάτια ενός 17χρονου, που κρυμμένος παρακολουθούσε τις σκηνές της δολοφονίας. Οπως κατέθεσε στην αστυνομία ο 17χρονος, ένας άγνωστος άνδρας μπήκε στο κατάστημα και ύστερα από ένα σύντομο διάλογο με τον ιδοκτήτη Γιώργο Λυρίτη πυροβόλησε εναντίον του και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ή λάθους εκτέλεσης από πληρωμένο δολοφόνο, καθώς ο δράστης δεν αφαίρεσε χρήματα από το ταμείο του πρακτορείου.

    [02] Κρατικές ενισχύσεις στους σεισμοπαθείς της Λευκάδας.

    16/08/2003 20:11:07

    Κλιμάκιο της κυβέρνησης βρίσκεται από τις πρώτες ώρες που χτύπησε ο εγκέλαδος στη Λευκάδα, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους πληγέντες και να εξαγγείλει τα κυβερνητικά μέτρα για την θεραπεία της κατάστασης.

    Το κλιμάκιο αποτελούν ο υφυπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Προστασίας Λάμπρος Παπαδήμας, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ιωάννης Τσακλίδης, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Παντελής Τσερτικίδης, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Γεωργακόπουλος, η γγ περιφερείας Ιονίων Νήσων Αναστασία Κανελλοπούλου και ο ταξίαρχος του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Ζέρβας.

    Στους σεισμοπαθείς δόθηκαν 300 σκηνές, εκ των οποίων οι 70 στήθηκαν σε καταυλισμό στο γήπεδο της Λευκάδας από δυνάμεις του στρατού, δήλωσε στο ΑΠΕ ο υφυπουργός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας, επισημαίνοντας ότι οι άστεγοι θα λάβουν άμεσο βοήθημα 6.000 ευρώ όταν καταγραφούν οι ζημιές της οικοσκευής τους ενώ τα κατεδαφιστέα σπίτια θα επιχορηγηθούν με δάνειο δωρεάν κατά το 30% και άτοκο 15ετές δάνειο κατά το 70%.

    Στο μεταξύ εκατό εκατομμύρια δραχμές δόθηκαν για τις ανάγκες της πρώτης στιγμής στους δήμους της Λευκάδας, και συνεργείο του ΥΠΕΧΩΔΕ με έμπειρο τεχνικό προσωπικό για τη μελέτη λιμενικών και οδικών έργων βρίσκεται στο νησί από την πρώτη στιγμή.

    Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ.Τσακλίδης σημείωσε ότι το υπουργείο που έχει την ευθύνη για τη στεγαστική αποκατάσταση έστειλε επιτροπές αυτοψίας ελέγχου στα σπίτια που επλήγησαν. Ηδη έχουν γίνει έλεγχοι σε 700 σπίτια από τα οποία τα 262 κρίθηκαν μη κατοικίσημα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν δευτεροβάθμιοι έλεγχοι.

    Ειδικές μελέτες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα αποκαταστήσει τις ζημιές στη μαρίνα της Λευκάδας σε συνεργασία με την υπηρεσία λιμενικών έργων, δήλωσε ο κ.Τσακλίδης.

    ''Ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις καθως και δυνάμεις του στρατού, της αεροπορίας, του ναυτικού και του λιμενικού σώματος, βρίσκονται στο νησί από την πρώτη στιγμή προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες της Λευκάδας οι οποίοι εξακολουθούν να διατηρούν την αισιοδοξία τους δήλωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Τσερτικίδης.

    Την ίδια στιγμή η αστυνομία περιπολεί επί 24ωρου βάσεως τους δρόμους της πόλης και των χωριών προκειμένου να παράσχει ένα αίσθημα ασφάλειας στους πληγέντες Λευκάδιους.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης υπεύθυνος Τουρισμού Δημήτρης Γεωργακόπουλος ο οποίος βρισκόταν στο νησί μέχρι χθες εξήγγειλε ένα τουριστικό διαφημιστικό πακέτο για την ανάπτυξη της Λευκάδας καθώς και την ενίσχυσή του με τον οργανωμένο εσωτερικό τουρισμό μέσω της Εργατικής Εστίας, των ΚΑΠΗ κλπ.

    Το φολκλορικό φεστιβάλ της Λευκάδας που σε πείσμα των σημείων ανοίγει αύριο τις πύλες του, προκειμένου να τονωθεί το ηθικό του νησιού επιδοτείται με 45.000.000 δραχμές από την κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί και φέτος και να μην διακοπεί η 47χρονη πορεία του.

    [03] Δέηση Αρχιεπισκόπου για τους σεισμόπληκτους

    16/08/2003 17:56:53

    Υπαίθρια δέηση για τους σεισμόπληκτους της Λευκάδας ανέπεμψε ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, στην αυλή του σχολείου δίπλα από το Μητροπολιτικό ναό Λευκάδος. Ο μακαριώτατος εξήγγειλε ότι η αρχιεπισκοπή Αθηνών θα βοηθήσει ως συμβολική ένδειξη συμπαράστασης του πληγέντος λαού της Λευκάδας με την αποστολή 75 τόνων εμφιαλομένου νερού, το οποίο άρχισε ήδη να αποστέλλεται σε μικρές ποσότητες. Εξάλλου, ο κ. Χριστόδουλος δήλωσε ότι η Εκκλησία δείχνει μεγάλη ευαισθησία στα θέματα των πολυτέκνων οικογενειών και θα προβλέψει κάποια επιχορήγηση για αυτές.

    [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω δοκιμαστικών αγώνων ποδηλασίας

    16/08/2003 16:53:15

    Κλειστό θα είναι το κέντρο της Αθήνας Σάββατο και Κυριακή για ΙΧ, ταξί, λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω δοκιμαστικών (για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας) αγώνων ποδηλασίας.

    Το Σάββατο, από τις 4 μμ έως τις 7 μμ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, ενώ την Κυριακή από τις 8 πμ έως τις 9 μμ.

    Η στάθμευση των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών απαγορεύεται από τις 3 μμ του Σαββάτου έως και τις 9 μμ της Κυριακής.

    Για τις αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, οι πολίτες μπορούν να καλούν τον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 185.

    [Φώτο-624503]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 August 2003 - 20:30:08 UTC