Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυο αγνοούμενοι από ανατροπή ιστοπλοϊκού
  • [02] Ο τέως ανακοίνωσε το ΔΣ του «Αννα Μαρία
  • [03] Επικρίσεις στις εξαγγελίες για την παιδεία
  • [04] Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ
  • [05] Σάμος: Σύγκρουση πλοίων: Υγιείς οι ναυτικοί
  • [06] Σημίτης: Η νίκη θα είναι δική μας
  • [07] Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία: Κατάθεση τροπολογίας
  • [08] Υπουργικό Συμβούλιο: Εκπαιδευτικά θέματα

  • [01] Δυο αγνοούμενοι από ανατροπή ιστοπλοϊκού

    28/08/2003 22:21:06

    Αγνοούνται από το απόγευμα δύο Ελληνες, αγνώστων λοιπών στοιχείων, όταν το ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου Καταμαράν στο οποίο επέβαιναν ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. ανατολικά του ακρωτηρίου ''Ακρα Κρυονέρι'' Ζακύνθου. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό στο θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ το περιστατικό, στην περιοχή έσπευσαν σκάφη του ΛΣ, ένα ναυαγοσωστικό και το ελικόπτερο παντός καιρού ''Super Puma'' ενώ έρευνες ξεκίνησαν και από στεριά. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα για τον εντοπισμό των δύο Ελλήνων είναι αρνητικά. Ομως σύμφωνα με πληροφορίες, δίπλα στο Καταμαράν που ανετράπη έπλεε και άλλο ιστιοπλοϊκό σκάφος, οι επιβάτες του οποίου βούτηξαν και περισυνέλεξαν ένα άτομο καθώς στο Καταμαράν που ανετράπη επέβαιναν 3 άτομα, τα οποία φορούσαν σωσίβια. Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.

    [02] Ο τέως ανακοίνωσε το ΔΣ του «Αννα Μαρία

    28/08/2003 21:52:36

    Τη σύνθεση του ΔΣ και τους σκοπούς του Ιδρύματος «Αννα Μαρία παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Αθήνα, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Το ΔΣ απαρτίζουν τα μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά καθώς και η Ειρήνη Παππά, ο Σπύρος Μεταξάς, ο Πρίγκηπας της Ιορδανίας Χασάν, ο βραβευθείς με Νόμπελ Ειρήνης πρώην πρόεδρος της Ν. Αφρικής, Φρεντερίκ ντε Κλερκ και η πρώην πρόεδρος της Ιρλανδίας Μαίρη Ρόμπινσον, η οποία ασχολείται με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Το ίδρυμα θα εδρεύει στο Λιχνενστάιν, ενώ ο πρόεδρος, που δεν θα είναι ισόβιος, θα εκλεγεί από το ΔΣ. Το αρχικό κεφάλαιο του Ιδρύματος θα είναι το ποσό των 12 εκ. Ευρώ, που έλαβε ως αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο η τέως βασιλική οικογένεια. Το έργο του Ιδρύματος θα έχει κοινωφελή χαρακτήρα, τόνισε ο τέως βασιλιάς, ενώ σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι δεν έχει πρόθεσει μέσω του ιδρύματος να εμπλακεί με την πολιτική. Στο μεταξύ, σε γραπτή δήλωση της η Ειρήνη Παπά υπογραμμίζει ότι «η σχέση της με τον Κωνσταντίνο ήταν πάντα φιλική και ποτέ πολιτική και προσθέτει ότι αν η συμμετοχή της στο ίδρυμα «ενοχλεί τη χώρα της θα παραιτηθεί αμέσως.

    [03] Επικρίσεις στις εξαγγελίες για την παιδεία

    28/08/2003 21:49:17

    ''Σήμερα ο κ. Σημίτης εμφάνισε μια πλασματική εικόνα του εκπαιδευτικού συστήματος. Αποκρύπτει όμως ότι οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση στην Ελλάδα φτάνουν το 3,5% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 5,5%''ανέφερε Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Δεσκάτη Γρεβενών, απαντώντας στις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

    ''Μοιράζει πανεπιστημιακές σχολές προεκλογικά από δω κι από κει, χωρίς μελέτες, χωρίς πρόγραμμα, υποδομή και πόρους'', πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει ότι η κυβέρνηση ''σερβίρει και φέτος το ίδιο ξαναζεσταμένο πιάτο μιας δήθεν εκπαιδευτικής κοσμογονίας'' και προσθέτει ότι η αξιολόγηση θα εντείνει στο έπακρο την ταξική κατηγοριοποίηση σχολείων και σχολών. Ο ΣΥΝ κάνει λόγο για προεκλογικό εντυπωσιασμό και για πειραματισμούς, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για εμμονή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας σε δήλωσή του σημειώνει ότι ο κ. πρωθυπουργός, με τις προεκλογικές εξαγγελίες για την παιδεία, συνεχίζει να υποτιμά την νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

    [04] Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ

    28/08/2003 21:03:57

    Το καλό τους ευρωπαϊκό πρόσωπο καλούνται να δείξουν στις 18 μάχες που θα δώσουν μέχρι τον Δεκέμβριο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι κληρώθηκαν στον 4ο και μάλλον ποιο δύσκολο όμιλο για τις ελληνικές ομάδες με Γιουβέντους, Γαλατασαράι και Ρεάλ Σοδιεδάδ, οι «πράσινοι στον 5ο με Μάνστεστερ, Ρέιντζερς και Στουγκάρδη και η «Ενωση στον 3ο με Λα Κορούνια, Αϊντχόβεν και Μονακό.

    Ολοι οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ όπως προέκυψαν από την κλήρωση που έγινε σήμερα στο Μονακό:

    1ος όμιλος 2ος όμιλος 3ος όμιλος 4ος όμιλος

    Μπάγερν Αρσεναλ Λα Κορούνια Γιουβέντους

    Λιόν Ιντερ Αϊντχόβεν Γαλατασαράι

    Σέλτικ Ντιναμό Κιέβου ΑΕΚ Ολυμπιακός

    Αντερλεχτ Λοκομοτίβ Μόσχας Μονακό Ρεάλ Σοσιεδάδ

    5ος όμιλος 6ος όμιλος 7ος όμιλος 8ος όμιλος

    Μάντσεστερ Γιουν. Ρεάλ Μαδρίτης Λάτσιο Μίλαν

    Παναθηναϊκός Πόρτο Τσέλσι Θέλτα Βίγκο

    Ρέιντζερς Μαρσέιγ Σπάρτα Πράγας Αγιαξ

    Στουτγκάρδη Παρτιζάν Βελ. Μπεσίκτας Μπριζ

    Αναλυτικά οι αγώνες των ελληνικών ομάδων:

    ΑΕΚ (3ος όμιλος) - Εδρα «Απόστολος Νικολαϊδης Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου: Λα Κορούνια (εντός)

    Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου : Μονακό (Λουϊ ΙΙ)

    Τρίτη, 21 Οκτωβρίου : Αϊντχόβεν (εντός)

    Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου : Αϊντχόβεν (Φίλιπς Στάντιον)

    Τρίτη, 25 Νοεμβρίου : Λα Κορούνια (Ριαθόρ)

    Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου : Μονακό (εντός)

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4ος όμιλος) - Εδρα Γήπεδο Ριζούπολης Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου: Σοσιεδάδ (Ανοέτα)

    Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου : Γιουβέντους (εντός)

    Τρίτη, 21 Οκτωβρίου : Γαλατασαράι (Αλί Σαμί Γεν)

    Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου : Γαλατασαράι (εντός)

    Τρίτη, 25 Νοεμβρίου : Σοσιεδάδ (εντός)

    Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου : Γιουβέντους (Ντέλε Αλπι)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (5ος όμιλος) - Εδρα «Απόστολος Νικολαϊδης Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου: Μάντσεστερ Γ. (Ολντ Τράφορντ)

    Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου : Ρέιντζερς (εντός)

    Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου: Στουτγκάρδη (Γκότλεμπ Ντάιμλερ Στάντιον)

    Τρίτη, 4 Νοεμβρίου : Στουτγκάρδη (εντός)

    Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου: Μάντσεστερ Γ. (εντός)

    Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου : Ρέιντζερς (Αϊμπροξ, Γλασκώβη)

    [05] Σάμος: Σύγκρουση πλοίων: Υγιείς οι ναυτικοί

    28/08/2003 16:33:03

    Καλά στην υγεία τους είναι οι 8 ναυτικοί του φορτηγού πλοίου ΕΛΠΙΔΑ Ι και οι 17 του τουρκικού φορτηγού SERVET DEVAL που συγκρούστηκαν στις 4.05 τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή 3 ναυτικά μίλια δυτικά της Σάμου στα στενά μεταξύ Φούρνων και Σάμου.

    Στην περιοχή υπήρχε ομίχλη που έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα, ενώ υπήρξε και πρόβλημα στην επικοινωνία των δύο φορτηγών πλοίων αφού η όλη συνομιλία γινόταν σε δύο διαφορετικές γλώσσες τα τουρκικά και τα αγγλικά.

    Το φορτηγό ΕΛΠΙΔΑ Ι οδηγήθηκε στο λιμάνι Καρλοβάσου και το τουρκικό παρέμεινε ανοιχτά μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

    Το ελληνικό φορτηγό που ευτυχώς ήταν κενό φορτίου έχει υποστεί ρήγμα στην πλώρη ενώ το τουρκικό που είναι φορτωμένο με 3.300 τόνους λίπασμα έπαθε ζημιές στην κουπαστή.

    Μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση και επισκευασθούν οι ζημιές τα πλοία θα συνεχίσουν το ταξίδι τους.

    [06] Σημίτης: Η νίκη θα είναι δική μας

    28/08/2003 16:20:35

    "Σ αυτή την περίοδο-πρόκληση η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της και καλείται να ενημερώσει επ αυτού την κοινωνια, αναδεικνύοντας τις προοπτικές της πολιτικης μας", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του ομιλία, σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Ο κ. Σημίτης επίσης καλώντας την κυβέρνηση -ως την άνοιξη του 2004- σε εγρήγορση, κινητικότητα, συνεργασία, συμπαράσταση, ομόνοια και κοινή γραμμή παρατήρησε πως στην πορεία ''θα προκύψουν προβλήματα, ως απόρροια της προσπάθειας της αντιπολίτευσης να αποκτήσει βήμα κοινωνικής αντιπαράθεσης''.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε επ αυτού πως πολλές κοινωνικές ομάδες επιδιώκουν βελτιώσεις στο εισόδημά τους και στις συνθήκες εργασίας τους -ομως, ''δεν μπορούν να γίνουν όλα τώρα μαζί. Πρέπει να προγραμματίσουμε την πολιτική μας ώστε να παραμείνει εντός του προϋπολογισμού και να μην κλωνιζόμαστε από δισταγμούς διότι τότε θα αυξηθούν οι πιέσεις. Αν επικρατήσει αντίληψη πως όποιος ζητάει τώρα, τώρα παίρνει αυτό που ζητά θα ακυρωθεί ο σχεδιασμός μας και η χάρτα σύγκλισης. Οι εκλογές κρίνονται από την οικονομική εμπιστοσύνη των πολιτών. Και εμείς πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί δείχνοντας τον ορίζοντα της πολιτικής μας ως το 2008 και προτάσσοντας τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών''.

    Υπενθυμίζοντας εξάλλου, ότι ''με κόπους τα οχτώ τελευταία χρόνια πετύχαμε πολιτική σταθερότητα, ανάπτυξη, εμπεδώσαμε την αξιοπιστία'', ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ''κεφαλαιοποίηση του κυβερνητικού έργου και διατήρηση των πρωτοβουλιών. Η νίκη θα είναι δική μας αν πιστέψουμε σε αυτήν", τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους υπουργούς ως την 1.9 να δηλώσουν στον κ. Ακριβάκη τη διαθεσιμότητα τους για ένα διήμερο το μήνα για περιοδείες από το Σεπτέμβριο ως και τον Δεκέμβριο.

    [Φώτο-629566]

    [07] Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία: Κατάθεση τροπολογίας

    28/08/2003 15:11:59

    Μετά από κυοφορία τριών και πλέον μηνών, κατατίθεται αύριο στη βουλή, η τροπολογία για τη δημιουργία της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, με την τροπολογία προβλέπεται η δημιουργία μιας εταιρίας που θα αφορά μόνο το πτητικό έργο, ενώ οι άλλες δραστηριότητες της παλιάς Ολυμπιακής, όπως η τεχνική βάση, το Kargo και άλλα, θα οργανωθούν σαν αυτόνομες εταιρίες, στο πλαίσιο του κράτους, με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, η οποία, όπως έχουν αναφέρει κατά καιρούς παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών, αλλά και της Ολυμπιακής, ιδρύεται με πλήρη διαφάνεια και με όρους αγοράς και νομιμότητας, αλλά και με σεβασμό στους νόμους του κράτους και στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [08] Υπουργικό Συμβούλιο: Εκπαιδευτικά θέματα

    28/08/2003 15:08:01

    Για την Παιδεία συζήτησαν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα 16 νέα πανεπιστημαικά τμήματα, στα 5,5 χιλιάδες ολοήμερα σχολεία, στο πρόγραμμα στέγης για να εξαλειφθεί η διπλοβάρδια, στην ανάγκη επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, στην ανάγκη παροχής κάθε ευχέρειας στους μαθητές για τις νέες τεχνολογίες, ενώ επισήμανε ιδιαίτερα τον προσανατολισμό της κυβέρνησης σε έναν μαθητή που θα έχει αναπτυγμένη την κρίση, για να κερδίσει, όπως είπε, η Ελλάδα τη μάχη της γνώσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 August 2003 - 20:30:13 UTC