Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών
  • [02] Πολιτικό εφετείο Πειραιά: Δικαίωση Κόκκαλη
  • [03] Νέα στέγη για Ειρηνοδικείο και Πταισματοδικείο
  • [04] Σημίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές
  • [05] Διορισμοί εκπαιδευτικών.
  • [06] Προειδοποίηση της ΓΓΠΠ για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

  • [01] Κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών

    03/09/2003 22:49:01

    Πενθήμερη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου και απεργία διαρκείας από τις 22 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε να εισηγηθεί προς τους συλλόγους το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων, το οποίο συνεδρίαζε ως αργά απόψε.

    Οι Πανεπιστημιακοί, που ζητούν αυξήσεις της τάξεως του 20%, υποστηρίζουν οτι πέρυσι είχαν αναστείλει τις κινητοποιήσεις τους, καθώς είχαν λάβει υποσχέσεις οτι οι σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις θα γινόταν στο τέλος Αυγούστου και φέρονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τις κινητοποιήσεις αν η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται πάντως οτι πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας είχε τονίσει οτι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα υλοποιηθούν απο 1ης Ιανουαρίου.

    [02] Πολιτικό εφετείο Πειραιά: Δικαίωση Κόκκαλη

    03/09/2003 22:22:01

    Τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και την Ιντρακόμ δικαίωσε σήμερα το πολιτικό εφετείο Πειραιά, αφού με απόφασή του καταδίκασε την εφημερίδα ''Καθημερινή'' και τους υπευθύνους της με την καταβολή αποζημίωσης συνολικού ύψους 315.000 ευρώ.

    Το δικαστήριο όπου είχε προσφύγει με αγωγή του τόσο ο κ. Κόκκαλης όσο και η εταιρεία του, ζητώντας υπέρ του την χρηματική καταδίκη της εφημερίδας για σωρεία δημοσιευμάτων εναντίον του δέχθηκε ότι και τα 154 δημοσιεύματα της ''Καθημερινής'' από τον Ιανουάριο του 2001 έως και 15 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους που αφορούσαν τον επιχειρηματία και την εταιρία του ήταν ψευδή και συκοφαντικά.

    [03] Νέα στέγη για Ειρηνοδικείο και Πταισματοδικείο

    03/09/2003 20:30:53

    Στο οικόπεδο του Δικαστικού Μεγάρου Αθηνών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας θα ανεγερθεί το νέο κτίριο του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Αθηνών, όπως ανακοίνωσε, σήμερα, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος.

    [04] Σημίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές

    03/09/2003 20:07:30

    Βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, μιλώντας, σήμερα, σε πυκνό κομματικό ακροατήριο, σε εκδήλωση που έγινε στο γήπεδο του Πανελληνίου, με την ευκαιρία της 29ης επετείου από την ίδρυσή του, την 3η Σεπτέμβρη του 1974.

    Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι και τις προσεχείς εκλογές θα τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι ο λαός θα υποστηρίξει και πάλι το Κίνημα για «να προχωρήσουμε με νέα εθνική αυτοπεποίθηση τον εκσυγχρονισμό της χώρας, να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο ίδιο επίπεδο με τις ευρωπαϊκές χώρες, να δημιουργήσουμε μια πιο ισχυρή κοινωνία, να προωθήσουμε τα μεγάλα εθνικά μας θέματα, να κατακτήσουμε πιο υψηλά επίπεδα κοινωνικής δικαιοσύνης.

    Ο κ. Σημίτης έκανε εκτεταμένη αναδρομή στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και είχε αναφορές στον ιδρυτή του Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου «η παρουσία του οποίου πάντοτε μας συντροφεύει και μας εμπνέει.

    Ανέτρεξε και στις ρίζες του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «νοιώθουμε τιμή και δύναμη που ανήκουμε στη μεγάλη παράταξη της δημοκρατικής Αριστεράς, της σοσιαλιστικής Αριστεράς.

    Μ. Χρυσοχοϊδης

    Τον πρωθυπουργό προσφώνησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, απευθύνοντας ταυτόχρονα χαιρετισμό προς τους παριστάμενους. Ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Κώστας Σημίτης κρατά καλά στα χέρια του το τιμόνι της παράταξης και πρόσθεσε ότι αυτός «μας οδηγεί στο μέλλον με όραμα και σχέδιο, με συνέπεια και ευθύνη, μας οδηγεί στην τέταρτη συνεχόμενη εκλογική νίκη που θα είναι νίκη ολων των Ελλήνων.

    [Φώτο-451445]

    [05] Διορισμοί εκπαιδευτικών.

    03/09/2003 18:34:24

    Προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές 976 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από 4 έως 11 Σεπτεμβρίου 2003 για ανάληψη υπηρεσίας.

    [06] Προειδοποίηση της ΓΓΠΠ για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

    03/09/2003 15:06:02

    Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο για τις περιοχές Χίου, Σάμου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Λασιθίου και Ευβοίας, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διευκρινίζοντας ότι οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στις παραπάνω περιοχές,έχουν ειδοποιηθεί και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Με βάση τα προβλεπόμενα, η ΓΓΠΠ παρακαλεί τους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλησης κλπ) ρίψη αναμμένων τσιγάρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 September 2003 - 20:30:12 UTC