Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπεγράφη η σύμβαση για την Ολυμπιακή φιλοξενία
  • [02] Παπανδρέου: Μήνυμα προς τουρκοκύπριους και Αγκυρα
  • [03] Τουρκία: Παγώνει η «Τελωνειακή Ενωση με κατεχόμενα
  • [04] Υπουργείο Οικονομικών: Αποδείξεις από ταξί και πρατήρια καυσίμων
  • [05] Θεσσαλονίκη:Συνέντευξη Τύπου Αλ. Παπαρήγα
  • [06] Δάνεια - Εξατομίκευση στην τιμολόγηση - Τράπεζα Πειραιώς.

  • [01] Υπεγράφη η σύμβαση για την Ολυμπιακή φιλοξενία

    11/09/2003 22:44:51

    Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για τη διαχείριση του προγράμματος ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών για τη φιλοξενία θεατών-επισκεπτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004 και των δύο αναδόχων κοινοπραξιών, της ''Alpha Φιλοξενία'' και της ''Ελληνική Φιλοξενία''.

    Με την υπογραφή της σύμβασης, η οποία καθυστέρησε αρκετούς μήνες εξαιτίας της διευθέτησης των ρυθμίσεων που αφορούσαν το πρόγραμμα, ολοκληρώνεται ο κύκλος των αναγκαίων συνεννοήσεων που ακολούθησαν μετά την ανάδειξη των δύο επίσημων αναδόχων κοινοπραξιών το Δεκέμβριο του 2002.

    Πάντως, τόσο η Αθήνα 2004 όσο και οι δύο κοινοπραξίες δεν άφησαν το χρόνο που πέρασε να πάει χαμένος, καθώς οργανώθηκαν, συνεργάστηκαν και δόμησαν τις λειτουργίες τους, έτσι ώστε σήμερα να έχουν καταχωρηθεί 16.000 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενοικίαση κατοικιών εκ μέρους των ιδιοκτητών ακινήτων κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ έχουν επιθεωρήσει μέρος αυτών και έχουν γίνει αποδεκτές πληθώρα αιτήσεων από το εξωτερικό για ενοικίαση κατοικιών.

    [02] Παπανδρέου: Μήνυμα προς τουρκοκύπριους και Αγκυρα

    11/09/2003 22:15:48

    ''Το μήνυμά μας προς τους Τουρκοκυπρίους είναι πως θέλουμε να 'ναι κοντά μας, πολίτες ενεργοί της ΕΕ και πως την ασφάλειά τους εγγυάται η ΕΕ και όχι οι κατοχικοί στρατοί'', δήλωσε από τη Λευκωσία ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου, ο οποίος μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε μήνυμα και προς την Τουρκία, τονίζοντας ότι ''η Ελλάδα έχει ανοίξει την προοπτική της Τουρκίας προς την ΕΕ και παλεύει για μια ευρωπαϊκή Τουρκία και με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχουν ταλανίσει πολλές γενιές''.

    [03] Τουρκία: Παγώνει η «Τελωνειακή Ενωση με κατεχόμενα

    11/09/2003 22:10:54

    Η συμφωνία της τελωνειακής ένωσης μεταξύ Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος στην Κύπρο, που υπεγράφη το καλοκαίρι, δεν πρόκειται να προωθηθεί στην τουρκική εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν διπλωματικές πήγες της Ευρωπαίκής Ένωσης.

    [04] Υπουργείο Οικονομικών: Αποδείξεις από ταξί και πρατήρια καυσίμων

    11/09/2003 18:41:31

    Αποδείξεις θα εκδίδουν τα ταξί από 1.1.2004, ενώ άμεσα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα έκδοσης αποδείξεων και από τα πρατήρια καυσίμων για τις αυξήσεις πετρελαίου κίνησης.

    Αυτά ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης, σε εκδήλωση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σχετικά με τους νέους φορολογικούς μηχανισμούς έκδοσης αποδείξεων και διαφύλαξης φορολογικών στοιχείων σε διάφορες κατηγορίες επαγγελματιών.

    Ειδικότερα στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Για τα ταξί: Από 1/1/2004 η εξεύρεση του καθαρού εισοδήματος των εκμεταλλευτών ταξί θα γίνεται με λογιστικό προσδιορισμό (έσοδα-έξοδα).

    Λόγω του ανωτέρω τρόπου προσδιορισμού του φορολογητέου εισοδήματος υποχρεούνται από 1.1.2004 να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων και επομένως να εκδίδουν αποδείξεις (φορολογικά στοιχεία).

    Από 1.1.2004, οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών προς το κοινό από τα ταξί που φέρουν ταξίμετρο εγκεκριμένου τύπου, θα εκδίδονται υποχρεωτικά με τη χρήση ειδικού φορολογικού μηχανισμού ενσωματωμένου ή συνδεόμενου με το ταξίμετρο, στη μνήμη του οποίου καταγράφονται τα έσοδα. Οι χρεώσεις θα εμφανίζονται στην απόδειξη όπως καταγράφονται με το μηχανισμό του ταξίμετρου και θα εμφανίζεται επίσης το συνολικό πληρωτέο ποσό.

    Η απόδειξη θα έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά: Στοιχεία οχήματος-εκμεταλλευτή, σταθερά ταξιμέτρου, ημερομηνία-ώρα, ταρίφα 1 ή 2, αναμονή, χιλιομετρική απόσταση, πρόσθετες επιβαρύνσεις κλπ. Οι περιοχές που τα ταξί θα φέρουν υποχρεωτικά ταξίμετρο, είναι των Αθηνών-Πειραιώς, της Θεσσαλονίκης και οι πρωτεύουσες των νομών της χώρας. Το σύνολο των ταξί που έχει έδρα στις περιοχές αυτές είναι 30.000 περίπου.

  • Για τα πρατήρια καυσίμων: Η απόδειξη θα εκδίδεται αυτόματα χωρίς κανένα χειρισμό και, εφόσον αναγράφεται σε αυτή ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου χειρόγραφα, επέχει θέση τιμολογίου και δεν εκδίδεται τιμολόγιο και δελτίο αποστολής. Οι αποδείξεις αυτές (αξίας μέχρι 300 ευρώ) καλύπτουν το σύνολο σχεδόν των συναλλαγών πωλήσεων πετρελαίου των πρατηρίων.

    Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί τέσσερα μοντέλα φορολογικών ταμειακών μηχανών, οι οποίες θα συνδέονται με τις αντλίες πετρελαίου. Αυτές αναμένεται να χρησιμοποιηθούν από περίπου 6.000 επιχειρήσεις και πρατήρια.

    [05] Θεσσαλονίκη:Συνέντευξη Τύπου Αλ. Παπαρήγα

    11/09/2003 16:49:06

    Μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό, για ν ανατρέψει το δικομματισμό, χαρακτήρισε την επόμενη εκλογική αναμέτρηση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «κριτήριο προόδου για την επόμενη εκλογική μάχη είναι οι απώλειες των δυνάμεων του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ανεξάρτητα ποιο θα έλθει πρώτο ή δεύτερο και η ενίσχυση του ριζοσπαστισμού, των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και των συνεργασιών του.

    «Παλεύουμε για να χειραφετηθεί ο λαός από τη λογική των μονόδρομων, από τη λογική να διεκδικεί ψίχουλα, είπε η κ. Παπαρήγα, «να χειραφετηθεί από τη μοιρολατρία και να νιώσει ότι δεν έχει μόνο δίκαιο αλλά και την ικανότητα-δυνατότητα να το διεκδικήσει.

    Η κ. Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψή της στην 68η ΔΕΘ, διευκρίνισε ότι οι όποιες συμμαχίες δεν μπορεί να είναι κοντόφθαλμες και να αποσκοπούν μόνο στο άθροισμα των ποσοστών. Θα πρέπει, όπως είπε, να προέρχονται από την ενίσχυση της λαϊκής βάσης και να στηρίζονται σε γερά θεμέλια. «Δεν μπορούμε να συμμαχήσουμε μ αυτούς που πρόσφατα συνεργάστηκαν με το ΠΑΣΟΚ και συμφωνούν με τις θέσεις της κυβέρνησης, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι ακόμη και η κίνηση για τη διεκδίκηση της απλής αναλογικής δεν εκφράζει τις θέσεις του ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ δεν διεκδικεί απλή αναλογική υποσχόμενο σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία στήριξη και ανοχή.

    Ακολούθως άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στις παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός,ενω αναφερόμενη στη «Χάρτα Σύγκλισης είπε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο νέος τίτλος του αντιλαϊκού προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

    [06] Δάνεια - Εξατομίκευση στην τιμολόγηση - Τράπεζα Πειραιώς.

    11/09/2003 16:34:55

    Τα νέα της προϊόντα στον τομέα της απελευθερωμένης πλέον καταναλωτικής πίστης που έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό την εξατομίκευση στην τιμολόγηση για κάθε πελάτη ξεχωριστά για δάνεια άνω των 6.000 ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.

    Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Βασίλης Τραπεζάνογλου η σημαντική καινοτομία των νέων δανειακών επιλογών της τράπεζας για ποσά μεγαλύτερα των 6.000 ευρώ είναι ότι το επιτόκιο είναι εξατομικευμένο για κάθε πελάτη και διαμορφώνεται από τρεις κατηγορίες κριτηρίων που έχει υιοθετήσει η τράπεζα. Στις κατηγορίες των κριτηρίων συμπεριλαμβάνονται το διαθέσιμο εισόδημα του πελάτη, ο σκοπός του δανείου (αγορά παγίων αγαθών, δίδακτρα σπουδών κλπ), η διάρκεια του, το επιτόκιο που θα επιλεγεί (σταθερό ή κυμαινόμενο), η συνολική σχέση που διατηρεί ο πελάτης με την τράπεζα και η καλή πιστωτική ιστορία του, η ακίνητη περιουσία του κλπ. Το βασικό επιτόκιο καταναλωτικής πίστης για δάνεια από 6.000 ευρώ μέχρι 50.000 ευρώ είναι 7,5% και το περιθώριο προσαύξησης ορίζεται από 0% μέχρι 4,5%, μπορεί να φθάσει δηλαδή μέχρι 12%. Το τελικό επιτόκιο διαμορφώνεται ανάλογα με τα κριτήρια που πληροί ο υποψήφιος δανειολήπτης και σε αρκετές περιπτώσεις είναι και το βασικό δηλαδή 7,5%. Οι πελάτες της τράπεζας-που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο-και συγχρόνως διατηρούν μονιμότερες σχέσεις (με λογαριασμό μισθοδοσίας, πελάτες με συνεργασίες με φορείς όπως ο ΔΣΑ) απολαμβάνουν τις περισσότερες των περιπτώσεων το βασικό επιτόκιο καταναλωτικής πίστης.

    Τα δάνεια για ποσά μέχρι 6.000 ευρώ θα έχουν τυποποιημένη μορφή και θα δίνονται με τους ίδιους όρους σε όλους τους πελάτες.

    Ο κ.Τραπεζάνογλου αναφέρθηκε αναλυτικά και στις αλλαγές που θα επιφέρει η απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση της χρονικής διάρκειας χορήγησης των δανείων με διάρκειες πάνω από 60 και 80 μήνες από 36 μήνες που ήταν το τυπικό προσωπικό δάνειο μέχρι σήμερα. Επίσης θα υπάρξει βελτίωση και ανάπτυξη νέων μεθόδων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας πελατών ενώ γίνεται επιτακτική η ανάγκη για την λειτουργία της λευκής λίστας του Τειρεσία με επικαιροποιημένα στοιχεία ώστε να καταστεί λειτουργική και να συμβάλει στο έργο της καλύτερης αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των υποψήφιων δανειοληπτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 September 2003 - 20:30:12 UTC