Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση συμπαράστασης στον Αραφάτ και τον παλαιστινιακό λαό
  • [02] ALCO: Μείωση διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  • [03] Πληθαίνουν τα "οχι" στην απόφαση για εκδίωξη του Αραφάτ
  • [04] Στο Ωνάσειο για προληπτικό έλεγχο ο Μ.Θεοδωράκης.
  • [05] Θεσσαλονίκη:Επίσκεψη Κ. Καραμανλή

  • [01] Εκδήλωση συμπαράστασης στον Αραφάτ και τον παλαιστινιακό λαό

    12/09/2003 21:25:36

    Εκδήλωση συμπαράστασης στον Γιάσερ Αραφάτ και τον παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ δεκάδες μέλη της Νεολαίας του ΣΥΝ, του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

    Οι διαδηλωτές, που απέκλεισαν το ρεύμα καθόδου της Κηφισίας, με τα συνθήματα που φώναζαν ζήτησαν τον τερματισμό της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, την άρση του αποκλεισμού του αρχηγείου του Αραφάτ στη Ραμάλα καθώς επίσης να σταματήσει, όπως ανέφεραν, ``η τρομοκρατία του Σαρόν`` προς τους Παλαιστίνιους πολίτες.

    Σύμφωνα με τους εκπροσώπους τόσο της Νεολαίας του ΣΥΝ όσο και των Κινήσεων που μετείχαν στην αποψινή διαμαρτυρία, πρέπει τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η διεθνής κοινότητα να βοηθήσουν στην επιστροφή των τεσσάρων εκατομμυρίων προσφύγων στα παλαιστινιακά εδάφη, στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους καθώς επίσης και στην απομάκρυνση των 150 οικισμών με τους 200 χιλιάδες Ισραηλινούς εποίκους. Την εκδήλωση περιφρούρησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    [02] ALCO: Μείωση διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    12/09/2003 19:47:29

    Μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά 1,7%, καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κ. Σημίτη και μείωση της ψαλίδας στην παράσταση νίκης, δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση με κάλπη που διενήργησε η εταιρία ALCO και δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα Απογευματινή.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία έγινε λίγο μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των μέτρων από την κυβέρνηση, οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΝΔ 39,7%, το ΠΑΣΟΚ 33%, το ΚΚΕ 5,3%, τον ΣΥΝ 3,1%, το ΔΗΚΚΙ 2,1% και το ΛΑΟΣ 2%.

    Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 33,9% αναφέρει τον Κ.Σημίτη και το 33,5% τον Κ. Καραμανλή. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση ο Κ. Καραμανλής προηγείτο με 33,7% έναντι 32,1% του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

    Στο ερώτημα για το ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις εκλογές (παράσταση νίκης) το 49,3% απαντά η ΝΔ και το 28,4% το ΠΑΣΟΚ, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας ήταν 55,6% και 24,4% αντίστοιχα.

    Ως προς την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών τα ποσοστά είναι: Κ. Σημίτης 43,6%, Κ. Καραμανλής 48,5%, Α. Παπαρήγα 23,6%, Ν. Κωνσταντόπουλος 46,5%, Δ. Τσοβόλας 38,9% και Γ. Καρατζαφέρης 18%.

    Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1974 ατόμων από 4 μέχρι 11 Σεπτεμβρίου.

    [03] Πληθαίνουν τα "οχι" στην απόφαση για εκδίωξη του Αραφάτ

    12/09/2003 15:20:25

    "Τρομερό λάθος" χαρακτήρισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μία πιθανή εκδίωξη του Γιάσερ Αραφάτ απο το Ισραήλ, προσθέτοντας οτι οι 15 θα διατηρήσουν επαφές με τον εκλεγμένο Παλαιστίνιο πρόεδρο.

    Η απόφαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου να απομακρύνει τον Αραφάτ απο τα παλαιστινιακά εδάφη έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις, καθώς μόλις έγινε γνωστό, ένα μεγάλο πλήθος δημιούργησε ανθρώπινη ασπίδα έξω απο το αρχηγείο του Αραφάτ, στη Ραμάλα, ενώ η Φατάχ κάλεσε τους Παλαιστίνιους να βρίσκονται γύρω από το αρχηγείο του μέρα και νύχτα για να αποτρέψουν οποιαδήποτε επιχείρηση των Ισραηλινών.

    Επίσης η Παλαιστινιακή οργάνωση οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά απείλησε σήμερα "να πλήξει παντού" το Ισραήλ, εάν το εβραϊκό κράτος θέσει σε εφαρμογή την απόφασή του.

    Το πρωί δεκάδες Παλαιστίνιοι μετά την προσευχή στην Πλατεία των Τεμένων συγκρούστηκαν με ισραηλινούς αστυνομικούς οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να τους διαλύσουν.

    Την απόφαση του Ισραήλ να εκδιώξει τον Αραφάτ επέκρινε επίσης ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ενω οι ΗΠΑ διεμήνυσαν μία τέτοια πράξη δεν θα βοηθούσε.Επίσης η Ρωσία έκανε λόγο για "σοβαρό πολιτικό λάθος" απο την πλευρά του Ισραήλ, ενω η Γερμανία δήλωσε οτι μία εκδίωξη του Παλαιστίνιου ηγέτη δεν συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής.

    Στην Αθήνα o υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την ανοικτή διαφωνία του με την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να εξορίσει τον Αραφάτ. ''Θέλω να τονίσω ότι θεωρώ λάθος την απόφαση αυτή γιατί εάν υλοποιηθεί θα δημιουργήσει νέες εντάσεις και πιθανώς νέες περιπέτειες στη Μέση Ανατολή και ευρύτερα'', είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

    Ερωτηθής εάν η Ελλάδα θα ήταν διατεθειμένη να φιλοξενήσει τον Αραφάτ ''εάν το Ισραήλ επιμείνει στην απόφασή του'' ο υπουργός Εξωτερικών δεν θέλησε να απαντήσει ''σε υποθετικές καταστάσεις'', ενώ κατέστησε σαφές ότι το Μεσανατολικό θα είναι ένα από τα βασικά θέματα των συζητήσεων που θα έχει την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ και άλλους υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους.

    [04] Στο Ωνάσειο για προληπτικό έλεγχο ο Μ.Θεοδωράκης.

    12/09/2003 14:40:00

    Για προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο νοσηλεύεται από χθες το πρωί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ο μεγάλος Ελληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

    Ενα ήπιο άλγος που έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή της καρδιάς ανησύχησε τους οικείους του οι οποίοι ζήτησαν από τους γιατρούς του Ωνασείου να προχωρήσουν σε λεπτομερή καρδιολογικό έλεγχο ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό και οι εξετάσεις γίνονται για προληπτικούς λόγους εξηγούν οι γιατροί του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής της ομάδας που τον παρακολουθεί είναι ο γνωστός καρδιολόγος Δημήτρης Κρεμαστινός.

    [Φώτο-630645]

    [05] Θεσσαλονίκη:Επίσκεψη Κ. Καραμανλή

    12/09/2003 14:36:04

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στο πλαίσιο της 68ης ΔΕΘ. Ο κ.Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί τη νομαρχία και παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου. Επέκρινε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στις υποδομές της βόρειας Ελλάδας, και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάθε χρόνο από το βήμα της ΔΕΘ υπόσχεται τα ίδια πράγματα. Χαρακτήρισε τη χάρτα σύγκλισης, χάρτα της απόκλισής του από τους στόχους του και χάρτα της αποτυχίας του.

    Ο κ.Καραμανλής το μεσημέρι επισκέφθηκε το Τεχνικό Επιμελητήριο Μακεδονίας Θράκης,οπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που υπάρχουν και τις καθυστερησεις στην κατασκευή των μεγάλων έργων στην περιοχή.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αναξιοπιστία της κυβέρνησης και την κατηγορησε για έλλειψη πολιτικής βούλησης να προχωρήσει σε έργα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της Βορείου Έλλάδος. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια στην εκτέλεση των έργων και πρόσθεσε οτι όσα έργα γίνονται χαρακτηριζονται απο καθυστερησεις, υψηλό κόστος και κακή ποιότητα.

    Το βράδυ ο κ.Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΔ. Αύριο θα επισκεφθεί το χώρο της ΔΕΘ και το βράδυ θα μιλήσει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ την Κυριακή θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 September 2003 - 20:30:12 UTC