Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων στο Ρίο απο Δευτέρα
  • [02] Θεσσαλονίκη-Επίσκεψη Κ.Καραμανλή στην ΔΕΘ.
  • [03] Κρίσιμες ώρες για το Μεσανατολικό

  • [01] Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων στο Ρίο απο Δευτέρα

    13/09/2003 13:10:59

    Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν απο Δευτέρα στα δρομολόγια των πλοίων Ρίου-Αντιρρίου, λόγω των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας των αξιωματικών των πορθμείων κατά τις ώρες από 08.00πμ έως 11.00πμ και από 17.00μμ έως 20.00μμ με κύριο αίτημα τη ρύθμιση του συνταξιοδοτικού ζητήματος του κλάδου τους.

    Κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά από πλοία ασφαλείας.

    [Φώτο-580318]

    [02] Θεσσαλονίκη-Επίσκεψη Κ.Καραμανλή στην ΔΕΘ.

    13/09/2003 12:33:10

    Την ανάγκη για ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής επισημαίνοντας την υστέρηση σε έργα υποδομής της ελληνικής περιφέρειας.

    Ο κ.Καραμανλής στη συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις της HELEXPO και της ΔΕΘ με αφορμή την επίσκεψή του στην 68η Εκθεση, τόνισε ότι καίρια προτεραιότητα του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ είναι η γεφύρωση των εσωτερικών περιφερειακών ανισοτήτων και η ιεράρχηση των έργων υποδομής, κυρίως αυτών της περιφέρειας.

    Επισημάνε δε, το σημαντικό ρόλο που πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει η ΔΕΘ στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα σταθεί αρρωγός για την περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη της έκθεσης σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

    Τέλος για την ΕΧΡΟ ο κ.Καραμανλής είπε ότι η υστέρηση σε έργα υποδομής δημιουργεί πίεση για την περαίωσή τους και τη διεκδίκηση της ΕΧΡΟ 2008.

    Στη συνέχεια ο κ.Καραμανλής συνοδευόμενος από βουλευτές, στελέχη, οπαδούς του κόμματος και τις διοικήσεις της HELEXPO και της ΔΕΘ περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης.

    [03] Κρίσιμες ώρες για το Μεσανατολικό

    13/09/2003 06:59:48

    Eκκληση προς το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε εκδίωξη του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ απο τα παλαιστινιακά εδάφη, απηύθυναν ΟΗΕ, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ είχε ήδη συνομιλίες για το θέμα, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Σιλβάν Σάλομ, τον ύπατο εκπρόσωπο για την κοινή εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χαβιέρ Σολάνα και τον Ιορδανό ομόλογό του Μαρουάν Μουάσερ.

    Η Ευρωπαική Επιτροπή ανακοίνωσε χθές πως μία εκδίωξη του Αραφάτ θα ήταν τρομερό λάθος, προσθέτοντας πως οι 15 θα διατηρήσουν τις επαφές με τον εκλεγμένο Παλαιστίνιο πρόεδρο.

    Στο μεταξύ τη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το σχέδιο ψηφίσματος που υπέβαλαν οι αραβικές χώρες και ζητούν να ''απαιτηθεί'' από το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για εκδίωξη του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής.Την αντίθεσή τους στην απόφαση του Ισραήλ εξέφρασαν η Ρωσία, η Βρετανία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Ινδία.

    Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την ανοικτή διαφωνία του με την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να εξορίσει τον Αραφάτ και τόνισε οτι μία τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε νέες εντάσεις και πιθανώς νέες περιπέτειες στη Μέση Ανατολή και ευρύτερα.

    Εκδήλωση συμπαράστασης στον Παλαιστίνιο ηγέτη και τον παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν χθές το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα δεκάδες μέλη της Νεολαίας του ΣΥΝ, του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

    [Φώτο-599463]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 September 2003 - 11:30:09 UTC