Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κύπρου
  • [02] Απεργία εξήγγειλαν οι ιδιοκτήτες των ταξί
  • [03] Δίκη 17Ν:Αγόρευση συνήγορου οικογένειας Μάτη(2)
  • [04] Εξιτήριο πήρε η νύφη που είχε τραυματιστεί απο πτώση κλαδιού

  • [01] Συνάντηση πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κύπρου

    16/09/2003 13:56:12

    Το κοινό ενδιαφέρον Αθήνας και Λευκωσίας για επίλυση του Κυπριακού εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών, επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσο Παπαδόπουλο.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σημεία του σχεδίου Ανάν για το κυπριακό επί των οποίων θα επιδιωχθεί να υπάρξουν αλλαγές ώστε να γίνει η λύση περισσότερο βιώσιμη και συμβατή με την ένταξη της Κύπρου ως πλήρους μέλους της ΕΕ.

    Μετά τη συνάντηση ο κ.Σημίτης δήλωσε ότι εξετάστηκαν οι εξελίξεις και η διαπραγματευτική διαδικασία του Κυπριακού και η επανέναρξη αυτής.Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ που όπως είπε θα προβληθούν οι θέσεις μας ενώ ο κ.Παπαδόπουλος θα συναντηθεί με τον κ.Ανάν.

    Επιβεβαίωσε την προσήλωση Ελλάδας και Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τόνισε ότι οι δύο πλευρές θα είναι αρνητικές αν επιδιωχθεί λύση εκτός ΟΗΕ. Τάχθηκε υπέρ μιας βιώσιμης, δίκαιης και λειτουργικής λύσης για το Κυπριακό.

    Κατηγόρησε για αδιαλλαξία τον Ραούφ Ντενκτάς τον οποίο, όπως είπε, η Αγκυρα συνεχίζει να υποστηρίζει ενώ αναφέρθηκε και στις εκλογές που θα γίνουν το Δεκέμβριο στα κατεχόμενα. Η Κύπρος τόνισε ο πρωθυπουργός, θα λειτουργήσει απρόσκοπτα ως κράτος μέλος της ΕΕ, από την 1η Μαΐου το 2004.Ο κ.Σημίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ο κ.Παπαδόπουλος αποδέχθηκε νωρίτερα επίσημη πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου να επισκεφθεί την Αθήνα μέσα στο Φθινόπωρο.

    Από την πλευρά του ο κ.Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και αυτός στην κοινή προσπάθεια Αθήνας-Λευκωσίας για την επίλυση του Κυπριακού και τάχθηκε για μια βιώσιμη δίκαιη και λειτουργική λύση του προβλήματος.

    Το πρωί ο κ.Στεφανόπουλος συναντήθηκε με τον κ.Παπαδόπουλο. Ο κ.Στεφανόπουλος δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε μεταίχμιο αποφάσεων και συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    [Φώτο-638070]

    [02] Απεργία εξήγγειλαν οι ιδιοκτήτες των ταξί

    16/09/2003 12:45:58

    Σαραντοχτάωρη απεργία από τις 5 αύριο τα ξημερώματα έχουν εξαγγείλει οι ιδιοκτήτες ταξί. Διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετηθούν ταμειακές μηχανές στα αυτοκίνητά τους. Συνάντηση με εκπροσώπους του συνδικάτου αυτοκινητιστών ταξί Αττικής θα έχει στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Μεταφορών και επικοινωνιών Χρήστος Βερελής σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση. Στη συνάντηση θα παραβρίσκεται και υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης. Στο μεταξύ ένοπλη ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί σημειώθηκε χθες βράδυ στο Μενίδι, στην Αθήνα. Οι δράστες είχαν επιβιβαστεί ως πελάτες από το αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' στο ταξί του Πέτρου Καζνέτση 35 χρόνων, και όταν έφθασαν στο Μενίδι, με την απειλή όπλου, του άρπαξαν 160 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

    [03] Δίκη 17Ν:Αγόρευση συνήγορου οικογένειας Μάτη(2)

    16/09/2003 12:27:11

    Υπόνοιες για τη συμμετοχή και γυναίκας στη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Πετραλώνων, το 1984, όπου δολοφονήθηκε ο αστυφύλακας Χρήστος Μάτης, άφησε στην αγόρευσή του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Σταύρος Γεωργίου.

    Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του αστυφύλακα υποστήριξε ότι οι καταθέσεις και η απολογία του Πάτροκλου Τσελέντη περιέχουν ψεύδη και αντιφάσεις, αποκρύπτοντας σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.

    ''Λέει ψέμματα ότι δε μπήκε μέσα στην τράπεζα και πως κάθισε στη πόρτα του υποκαταστήματος για να ελέγχει την είσοδο. Επίσης, λέει ψέμματα ότι δεν υπήρχε γυναίκα στη ληστεία. Αποκρύπτει, τέλος, ότι κρατούσε περίστροφο του ίδιου τύπου με αυτό που πυροβολήθηκε ο Χρήστος Μάτσης'', είπε, μεταξύ άλλων, ο κ.Γεωργίου, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Πάτροκλου Τσελέντη.

    Στην αγόρευσή του, ο κ.Γεωργίου αμφισβήτησε τον αρχηγικό ρόλο του Αλεξάνδρου Γιωτόπουλου στη 17Ν.

    ''Δείτε το Γιωτόπουλο. Αυτή η καρικατούρα ηγέτη είναι ο μοναδικός αρχηγός της οργάνωσης με τη συγκεκριμένη δράση και τις τόσες επιτυχίες; Ποιός θα σας πιστέψει; Και βέβαια ο Γιωτόπουλος ήταν μέλος της οργάνωσης, το λένε τα στοιχεία και τα πειστήρια. Και βέβαια ο Γιωτόπουλος πρέπει να έχει σημαντική θέση στην οργάνωση λόγω μόρφωσης και λόγω ηλικίας. Αλλά ο μοναδικός αρχηγός αυτός, η κορυφή της πυραμίδας, έ, όχι! Δεν έχει τα φόντα του ηγέτη. Αυτό βοά η εμφάνισή του έξι μήνες εδώ μέσα!''

    Ο κ.Γεωργίου άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα μέλη της οργάνωσης, που δε βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αλλά παραμένουν ασύλληπτα.

    Η αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Σταύρου Γεωργίου συνεχίζεται.

    [04] Εξιτήριο πήρε η νύφη που είχε τραυματιστεί απο πτώση κλαδιού

    16/09/2003 12:27:04

    Εξιτήριο για το σπίτι της πήρε η 23χρονη Αναστασία Στράγκα, που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου από τις 23 Αυγούστου. Η 23χρονη τραυματίστηκε από πτώση κλαδιού λεύκας στο πάρκο της Άγιας Βαρβάρας Δράμας την ώρα της φωτογράφησής της με τον σύζυγο της, λίγη ώρα μετά την τέλεση του γάμου τους.

    Αρχικά η κα. Στράγκα νοσηλεύτηκε στη μονάδα εντατικής του νοσοκομείου, καθώς έφερε βαριά τραύματα στο θώρακα, τον τράχηλο και σε διάφορα άλλα μέρη του σώματός της.

    Η 23χρονη ύστερα από περίπου ένα μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο πήρε εξιτήριο καθώς το μόνο τραύμα που φέρει πλέον είναι ένα σπασμένο πόδι και σύντομα θα αφαιρέσει και το γύψο.

    Υπενθυμίζεται ότι η 23χρονη παντρεύτηκε τον Αναστάσιο Αντωνιάδη 25 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη στις 23 Αυγούστου και το μυστήριο τελέστηκε σε εκκλησία του Νευροκοπίου Δράμας, απ όπου κατάγεται η νύφη, που είναι μετανάστρια στη Γερμανία, μαζί με τους γονείς της.

    Στη συνέχεια οι νεόνυμφοι αποφάσισαν να πάνε στο πάρκο για να φωτογραφηθούν.

    Ενώ γινόταν η φωτογράφηση, ξαφνικά έσπασε ένα κλαδί από λεύκη και καταπλάκωσε τη νύφη, που καθόταν κάτω από το δέντρο, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει βαριά τραύματα κυρίως στη θωρακική χώρα και να έχει αναπνευστικά προβλήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 September 2003 - 11:30:27 UTC