Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες Δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα της ΝΔ - Μείωση της διαφοράς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
  • [02] Κατάρρευση σήραγγας στην Αμφισσα: 2 νεκροί
  • [03] Ρέθυμνο: Περιοδεία Ν. Χριστοδουλάκη
  • [04] Τσοχατζόπουλος: Εκλογές την Ανοιξη
  • [05] «Πλαφόν στις τιμές καυσίμων
  • [06] Προς νέες κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες

  • [01] Νέες Δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα της ΝΔ - Μείωση της διαφοράς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

    19/09/2003 21:51:16

    Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΠΑΣΟΚ κατά 7 περίπου ποσοστιαίες μονάδες αν και είναι σαφές ότι έχει μειωθεί η ψαλίδα που χωρίζει τα δύο κόμματα όπως έχουν μειωθεί και τα ποσοστά στην παράσταση νίκης σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις των ιδίων εταιρειών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Μέτρον Ανάλυσις, που δημοσιεύεται αύριο στο Εθνος, το ΠΑΣΟΚ παίρνει 32,2% και η Νέα Δημοκρατία 39,3% ενώ στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 54,5% έναντι 31,6% του ΠΑΣΟΚ.

    Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει στο 14,1%. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ο Κώστας Σημίτης θεωρείται καταλληλότερος από τον Κώστα Καραμανλή για τη θέση του πρωθυπουργού με ποσοστό 39% έναντι 35,7%.

    Εξάλλου σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Οπίνιον που θα δημοσιευθεί στην αυριανή Ελευθεροτυπία η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 38,1% έναντι 30,6% του ΠΑΣΟΚ και στην παράσταση νίκης με 51% έναντι 32,5% του κυβερνώντος κόμματος. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 16,3%. Στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης προηγείται με 43,3% έναντι 40% του Κώστα Καραμανλή.

    Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες σε δημοσκόπηση της εταιρείας Ρας που δημοσιεύεται στην αυριανή Καθημερινή η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 37,9% έναντι 30,2% του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Κατάρρευση σήραγγας στην Αμφισσα: 2 νεκροί

    19/09/2003 21:13:46

    Μία σήραγγα μεταλλείων, κατέρρευσε πριν λίγο στην Αμφισσα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, υπάρχουν δυο εργαζόμενοι νεκροί. Αγνωστα μέχρι στιγμής παραμένουν τα αίτια της κατάρρευσης.

    [03] Ρέθυμνο: Περιοδεία Ν. Χριστοδουλάκη

    19/09/2003 20:57:39

    Άρχισε σήμερα την περιοδεία του στο Νομό Ρεθύμνης ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης. Κατα την αφιξη του στο αεροδρομιο Ηρακλέιου δηλωσε ότι «Στόχος μας είναι -να έχουμε ένα άμεσο και ειλικρινή διάλογο με τους πολίτες, πάνω στα θέματα τα οποία τους απασχολούν. Όχι μόνο να παρουσιάσουμε το κυβερνητικό έργο, αλλά ταυτόχρονα ν αφρουγκαστούμε περισσότερο και καλύτερα την κοινή γνώμη, τη γνώμη του πολίτη, των φορέων, έτσι ώστε στη μεγάλη αυτή συζήτηση που γίνεται για το μέλλον του τόπου, να μπορέσουμε να δώσουμε μια απάντηση αξιόπιστη, υπεύθυνη και ρεαλιστική. Ακόμη ανέφερε ότι «οι πολίτες μπορούν να διακρίνουν ποια πολιτική δύναμη, μπορεί να δώσει μια καλύτερη προοπτική για τον τόπο, «αυτή που κάνει έργα ή αυτή που μηδενίζει τα έργα, χωρίς να υπόσχεται και να δεσμεύεται για τίποτα είπε. Ο κ. Χριστοδουλάκης στη συνέχεια μετέβη στα Ανώγεια και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο .

    [04] Τσοχατζόπουλος: Εκλογές την Ανοιξη

    19/09/2003 20:36:43

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο νομό Ηρακλείου εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2004, λέγοντας θα είναι «ανοιξιάτικες, πασχαλινές οι εκλογές.

    Ακόμη εκτίμησε ότι το πολιτικό κλίμα αλλάζει σταδιακά. Βεβαίως, είπε, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί μόνο η χάρτα σύγκλισης και το οικονομικό πακέτο να αλλάξει με μιας το κλίμα. Είναι όμως μια διαδικασία που έχει ''οροφή'' την άνοιξη και μέχρι τότε το ΠΑΣΟΚ θα πάρει και νέες πρωτοβουλίες, πρόσθεσε.

    Η χάρτα σύγκλισης και το οικονομικό πακέτο, ανέφερε, είναι ενδιάμεσοι σταθμοί μιας συνολικής πορείας που θα φτάσει μέχρι τις εκλογές. Υπάρχουν πολλά στάδια μεταξύ των οποίων και τα κοινωνικά συμβόλαια που θα υπογράψουμε με κάθε περιφέρεια, πρόσθεσε.

    Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε στη ΝΔ και τον πρόεδρό της, λέγοντας ότι οι ομιλίες του αρχηγού της ΝΔ έχουν «πασοκική προέλευση σε ό,τι αφορά το στόχο, όμως, είπε, δεν μας λέει η ΝΔ πώς θα υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι και γενικά μιλά με αοριστίες.

    [05] «Πλαφόν στις τιμές καυσίμων

    19/09/2003 19:43:32

    Ξεκινά η εφαρμογή του «πλαφόν στα καύσιμα σε εννιά νομούς της χώρας μεταξύ των οποίων και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, μόλις δημοσιευθεί η σχετική απόφαση στο ΦΕΚ. Όπως ανακοίνωσε σήμερα από το Ηράκλειο κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Τσοχαζόπουλος, οι τιμές των καυσίμων θα είναι αυξημένες στις περιοχές που θα εφαρμοσθεί το πλαφόν κατά 1 λεπτό σε σχέση με τη μέση τιμή πώλησης στην Αττική προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς.

    Η έκδοση αυτής της απόφασης έρχεται «ως μια απάντηση στη συμπεριφορά επιχειρήσεων οι οποίες θέλουν να αγνοούν τις γενικές ρυθμίσεις και τους κανόνες που έχομε συμφωνήσει, δήλωσε ο κ.Τσοχατζόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο πετρέλαιο θέρμανσης εκτίμησε ότι θα είναι στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα απ΄ ότι πέρυσι και πιθανόν να είναι κάτω από 0,30 λεπτά το λίτρο.

    [06] Προς νέες κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες

    19/09/2003 14:53:31

    Σε απεργιακή κινητοποίηση από την ερχόμενη εβδομάδα προχωρεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) μετά την υπαναχώρηση του υπουργείου Οικονομικών από τη συμφωνία της 9ης Σεπτεμβρίου, καθώς με επιστολή του στις 15 Σεπτεμβρίου ενημέρωσε τον κλάδο με έγγραφό του ότι για όλα τα πρατήρια της χώρας δεν δέχεται μετάθεση ημερομηνίας για την παραγγελία των ταμειακών μηχανών (η αρχική απόφαση όριζε ημερομηνία λήξης της παραγγελίας 31 Αυγούστου 2003).

    Η Ομοσπονδία σε έκτακτη συγκέντρωση εξουσιοδότησε τις διοικήσεις της ΟΒΕ και των ενώσεων να προχωρήσουν σε κήρυξη αιφνιδιαστικής απεργίας η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει την προσεχή εβδομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 September 2003 - 20:30:11 UTC