Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας
  • [02] O Γ.Παπανδρέου στη συνέλευση του ΟΗΕ
  • [03] Επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
  • [04] Ακαρπη η συνάντηση νοσοκομειακών γιατρών με Χριστοδουλάκη
  • [05] «Eυρωπαίοι της χρονιάς: Γ. Παπανδρέου και Ν.Διαμαντούρος
  • [06] Χριστοδουλάκης: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης
  • [07] Υπαίθρια πάρκινγκ: Χρονοχρέωση
  • [08] Mε υψηλούς ρυθμούς αυξάνονται τα δάνεια

  • [01] Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας

    26/09/2003 23:09:35

    Ασθενής σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:54 με επίκεντρο τα Ψαχνά Ευβοίας, όπως ανακοίνωσε το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία ζημία από το σεισμό.

    [02] O Γ.Παπανδρέου στη συνέλευση του ΟΗΕ

    26/09/2003 22:41:35

    Την ανάγκη για αναβάθμιση και ενίσχυση του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών, που πρέπει να έχουν τον «κύριο ρόλο στη διαμόρφωση των παγκόσμιων εξελίξεων, στα θέματα της ασφάλειας και της ειρήνης, τόνισε με έμφαση ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Κόφι Ανάν για την αναγκαιότητα να δημιουργηθούν νέα θεσμικά πλαίσια αποτελεσματικότερης λειτουργίας και αποστολής των οργάνων του διεθνούς Οργανισμού. Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για την προοπτική ανασυγκρότησης του Ιράκ, παρουσιάζοντας τις θέσεις της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσο αφορά την «ευθύνη και το έργο που θα πρέπει να έχει ο ΟΗΕ. Στη συνέχεια, έκανε αναφορές στις προσπάθειες της Ελλάδας και της Τουρκίας για να δημιουργήσουν μια «νέα εποχή στις μεταξύ τους σχέσεις και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην τελευταία συμφωνία για την απόναρκοθέτηση. Για την Κύπρο, υπενθύμισε ότι «το νησί είναι διαιρεμένο λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής του 1974, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα για μια λύση «στηριγμένη στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «είναι δυνατή μια λύση μέχρι την 1η Μαϊου, όταν η Κύπρος γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην ομιλία του έκανε επίσης αναφορές στα προβλήματα της Μέσης Ανατολής, της τρομοκρατίας και ολοκλήρωσε με το ψήφισμα για την Ολυμπιακή Εκεχειρία, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    [03] Επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

    26/09/2003 21:04:27

    Επεισόδια και αντεγκλήσεις στο Πανεπιστήμιο Πειραιά μεταξύ καθηγητών και φοιτητών είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακό επεισόδιο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Μπένος.

    Κατά την διάρκεια διαδικασίας εκλογής λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εισήλθε στο αμφιθέατρο, όπου λάμβανε χώρα η διαδικασία, ομάδα φοιτητών, οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν την διαδικασία εκλογής και ακολούθησε ένταση. Στην τεταμένη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο του Πειραιά όπου και διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

    Η ΠΑΣΠ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «η ζωή του πανεπιστημίου δεν μπορεί να εκφυλίζεται από τραμπουκικές ενέργειες από όπου και αν αυτές προέρχονται για γα οποιοδήποτε λόγο και αν γίνονται.

    Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας με δική της ανακοίνωση κάνει λόγο για «βίαιη επέμβαση μελών της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και συνδέει τα γεγονότα με την «διαπάλη μερίδας καθηγητών που υποστηρίζονται από τις κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, για τον έλεγχο του πανεπιστημίου.

    [04] Ακαρπη η συνάντηση νοσοκομειακών γιατρών με Χριστοδουλάκη

    26/09/2003 21:01:34

    Ακαρπη απέβη η συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία των νοσοκομειακών γιατρών με τον υπουργό Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, με στόχο να εξευρεθεί λύση στα οικονομικά αιτήματα του κλάδου. Οι γιατροί απορρίπτουν την αύξηση του 6,5% ''διότι θεωρείται απαράδεκτη και προσβλητική'', αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση. Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ τη Δευτέρα θα κρίνει την απάντηση της κυβέρνησης και θα αποφασίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.

    [05] «Eυρωπαίοι της χρονιάς: Γ. Παπανδρέου και Ν.Διαμαντούρος

    26/09/2003 20:45:48

    O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, και ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Νικηφόρος Διαμαντούρος, συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των «50 Ευρωπαίων της χρονιάς, που για τρίτη χρόνια επιλέγει και δημοσιοποιεί η εφημερίδα «European Voice.

    Οι «50 Ευρωπαίοι της χρονιάς είναι, σύμφωνα με την«European Voice, οι προσωπικότητες που επηρέασαν περισσότερο τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο τον τελευταίο χρόνο. Οι 50 Ευρωπαίοι της χρονιάς ψηφίστηκαν από μια ομάδα που αποτελείται από τους συντάκτες της εφημερίδας και προσωπικότητες με ειδίκευση στα ευρωπαϊκά θέματα, μεταξύ των οποίων τρεις πρώην πρωθυπουργοί.

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Παπανδρέου επιλέχθηκε στην κατηγορία «διπλωμάτης της χρονιάς με γνώμονα την πολιτική προσέγγισης ΕΕ-Τουρκίας την οποία προώθησε «θέτοντας τέλος στις πολύχρονες αντιρρήσεις της Ελλάδας για την υποψηφιότητα της Αγκυρας για ένταξη στην ΕΕ. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 2 Δεκεμβρίου από τον Βέλγο πρωθυπουργό, Γκι Φερχοφστάτ.

    [06] Χριστοδουλάκης: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης

    26/09/2003 20:07:27

    Με ρυθμό ανάπτυξης στα επίπεδα του 4% θα κινηθεί η ελληνική οικονομία το 2004. Φέτος ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί σε επίπεδα υψηλότερα του 3,8%. Αυτό θα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, τα βασικά μεγέθη του οποίου συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση του πρωθυουργού με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι θα διατηρηθούν και το 2004 οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

    Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2004 θα κατατεθεί στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου, αφού προηγουμένως εγκριθεί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος προϋπόλογισμός θα προβλέπει ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα διαμορφωθεί στο επίπεδο του 1% του ΑΕΠ. Οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν ρυθμό αύξησης 7% και τα έσοδα 5%. Η αύξηση των εσόδων αναμένεται να προέλθει από τον υψηλό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ, καθώς και από την περιστολή της φοροδιαφυγής.

    [07] Υπαίθρια πάρκινγκ: Χρονοχρέωση

    26/09/2003 19:35:12

    Ο ενιαίος τρόπος χρονοχρέωσης στα υπαίθρια πάρκινγκ συμφωνήθηκε σήμερα σε συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμων Κουλούρης με τους εκπροσώπους του κλάδου.

    Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε ότι για στάθμευση από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι θα ισχύει μία τιμή και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ επίσης μία τιμή.

    Ωστόσο, για κάποιον που θα σταθμεύσει σε υπαίθριο πάρκινγκ μετά τη 1 το μεσημέρι, θα ισχύει η απογευματινή χρέωση, ενώ για στάθμευση οκτώ ωρών και πλέον θα ισχύει η πρωϊνή χρέωση συν χρέωση ανά ώρα με βάση το ένα όγδοο της τιμής.

    Επίσης για μια ώρα στάθμευσης θα ισχύει η πρωϊνή χρέωση, χαμηλότερη κατά 25%.

    Η ρύθμιση ισχύει μόνο για υπαίθρια πάρκινγκ, ενώ εξαιρείται το πάρκινγκ του αεροδρομίου ''Ελευθέριος Βενιζέλος''.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του κλάδου, η πρωϊνή χρέωση θα είναι πέντε ευρώ.

    [08] Mε υψηλούς ρυθμούς αυξάνονται τα δάνεια

    26/09/2003 19:15:45

    Mε υψηλούς ρυθμούς συνεχίζουν να αυξάνονται τα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι χορηγήσεις προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά εμφανίζουν μικρή επιτάχυνση, καθώς ο ρυθμός τους διαμορφώθηκε φέτος τον Ιούλιο στο 18,5% έναντι 18% τον προηγούμενο μήνα.

    Οι χορηγήσεις προς τα νοικοκυριά, δηλαδή τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, παρόλο που σημείωσαν μικρή κάμψη, συνεχίζουν να αυξάνονται με ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό (28,6%). Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών παραγόντων, στην περίπτωση που ο ρυθμός αυτός διατηρηθεί μέχρι το τέλος του έτους, το χρέος των νοικοκυριών θα ξεπεράσει το 25% του ΑΕΠ από 22,4% που ήταν το 2002.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 September 2003 - 20:30:13 UTC