Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νοσοκομειακοί γιατροί: Νέα απεργία
  • [02] Γ. Δρυς: Νέο δασικό νομοσχέδιο
  • [03] Προβλήματα από τη βροχή
  • [04] Συνάντηση Σημίτη με Κακλαμάνη

  • [01] Νοσοκομειακοί γιατροί: Νέα απεργία

    08/10/2003 19:35:07

    Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. Από αύριο πραγματοποιούν νέα 48ωρη απεργία. Ετσι την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι γιατροί αποφάσισαν ακόμη για τις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία και γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία.

    Ακόμη αποφάσισαν μια δεύτερη 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Οκτωβρίου. Στις 16 Οκτωβρίου θα συναντηθούν στο αμφιθέατρο του Ερυθρού Σταυρού στις 12 το μεσημέρι για να αποφασίσουν ανάλογα και με τη στάση της κυβέρνησης αν θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος του Οκτώβρη. Οι γιατροί μεταξύ άλλων ζητούν αύξηση των δημοσίων δαπανών για την υγεία, αξιοπρεπές ιατρικό μισθολόγιο, ανθρώπινο ωράριο εργασίας, να χαρακτηρισθεί ανθυγιεινή η δουλειά τους και να διασφαλιστεί η μονιμότητά τους. Ομως το σημαντικότερο αιτήμά τους που ισοδυναμεί ακόμη και με διπλασιασμό του μισθού τους σε ορισμένες περιπτώσεις είναι η χορήγηση από την κυβέρνηση των ειδικών επιδομάτων που δικαιούνται.

    [Φώτο-249354]

    [02] Γ. Δρυς: Νέο δασικό νομοσχέδιο

    08/10/2003 18:43:02

    Ο υπουργός Γεωργίας, Γ. Δρυς, παρουσιάζοντας σήμερα το νέο δασικό νομοσχέδιο τόνισε ότι προστατεύονται απόλυτα τα δάση και οι δημόσιες δασικές εκτάσεις. Εξειδικεύεται ο ορισμός του δάσους και εφαρμόζεται για την απόλυτη προστασία του.

    Συνοπτικά για να χαρακτηριστεί μια έκταση δάσος πρέπει να φέρει δασοπονικά είδη, αποκλειομένων των φρυγάνων, να έχει κάλυψη τουλάχιστον 25% και η έκτασή της να είναι τουλάχιστον τρία στρέμματα.

    Με το νέο ν/σ επιλύεται και το ιδιοκτησιακό πρόβλημα με αναφορά στις αεροφωτογραφίες του 1945 και του 1960. Δηλαδή, όσες εκτάσεις της χώρας δεν ήταν δάσος το 1960, δεν είναι και σήμερα. Οι εκτάσεις αυτές αποχαρακτηρίζονται και παύει το τεκμήριο ιδιοκτησίας του δημοσίου.

    Αντίθετα, οι εκτάσεις που ήταν δάσος το 1960 παραμένουν εσαεί δάσος και η οποιαδήποτε καταστροφή τους είναι παράνομη και δεν νομιμοποιείται.

    [03] Προβλήματα από τη βροχή

    08/10/2003 18:06:13

    Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στην Αθήνα και στον Πειραιά λόγω της μπόρας που έπληξε την Αττική το απόγευμα.

    Η Πυροσβεστική έλαβε πάνω από εκατό κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ κυρίως στον Πειραιά, την Ηλιούπολη, τη Γλυφάδα, το Βύρωνα, το Παγκράτι και τα Πετράλωνα.

    Επίσης πάρα πολλά φανάρια τέθηκαν εκτός λειτουργίας σε όλη την Αθήνα και τον Πειραιά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος. Τα σοβαρότερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στη λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία στην άνοδο της Κηφισίας, στη λεωφόρο Συγγρού, στην εθνική Αθηνών Κορίνθου μέχρι το Δαφνί και σε όλο το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά.

    Το ρεύμα ωστόσο επανήλθε σταδιακά γι'αυτό τα προβλήματα σιγά-σιγά αποκαθίστανται.

    [04] Συνάντηση Σημίτη με Κακλαμάνη

    08/10/2003 14:57:04

    Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, δήλωσε ότι τα δεδομένα είναι τέτοια, ώστε οι εκλογές να γίνουν την Ανοιξη του 2004, άλλωστε τα νομοσχέδια και οι κινήσεις που είναι εν εξελίξει, δεν μπορούν να προϊδεάσουν για κάτι διαφορετικό''.

    Η συνάντηση του κ. Κακλαμάνη με τον πρωθυπουργό επικεντρώθηκε στο νομοθετικο έργο της Βουλής το διάστημα μέχρι τις εκλογές του 2004, όπου, όπως επισήμανε ο κ. Κακλαμάνης, τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν σ'αυτή τη Σύνοδο τη Βουλή θα είναι ο νέος εκλογικός νόμος, που θα πρέπει να ψηφιστεί πριν απο τις διακοπές των Χριστουγέννων, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και η διαδικασία ελέγχου των ''πόθεν έσχες''.

    Ειδικότερα, για τη διαδικασία ελέγχου των ''πόθεν έσχες'' είπε ότι ''προχωράμε αυτή τη στιγμή, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση εγκαίρως να δώσουμε στον ελληνικό λαό την πραγματική εικόνα γι'αυτό το θέμα, καθώς, όπως ξέρετε, το Κοινοβούλιο και γενικότερα ο πολιτικός κόσμος απετέλεσαν πολλές φορές το στόχο κακόπιστων σχολίων και ερμηνειών''.

    Πάντως, διευκρίνισε, ότι τα ''πόθεν έσχες'' δεν έχουν σχέση με την προεκλογική περίοδο και ο έλεγχος που γίνεται έχει να κάνει με τα στοιχεία που πρέπει να επεξεργαστεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής και οι ορκωτοί λογιστές απο τη στιγμή που ετέθη τέτοιο θέμα.

    Για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο δήλωσε ότι πρόκειται να αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατου διαλόγου, και ότι το Κοινοβούλιο θα ασχοληθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό, καθώς επίσης και για μία άλλη σειρά νόμων που αφορούν την κοινωνική πολιτική και τις εξαγγελίες για πραγματική σύγκλιση, όπως λέει η Χάρτα που επεξεργάζεται το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση.

    Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ανάγκη να στηριχθεί περισσότερο η κοινωνική Χάρτα απο στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα βγουν στην περιφέρεια, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε ότι δεν του έχει πει τίποτα τέτοιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα, πρόσθεσε, ότι αν το ΠΑΣΟΚ έχει την προοπτική να κατακτήσει την εμπιστοσύνη του λαού για μία τετραετία ακόμη, ''πρέπει να δουλέψει, πρέπει να δουλέψουν όλοι και όχι μόνο ο πρωθυπουργός''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 October 2003 - 20:30:10 UTC