Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν επιτρέπεται η προσωποκράτηση για οφειλές προς ΙΚΑ και ΝΠΔΔ.
  • [02] Ερευνα για τα επεισόδια αστυνομικών στο Σύνταγμα.
  • [03] Στην Ιρανή Σιρίν Εμπαντί το Νόμπελ ειρήνης
  • [04] Ρύθμιση χρήσεων 1993-98
  • [05] Σημίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές

  • [01] Δεν επιτρέπεται η προσωποκράτηση για οφειλές προς ΙΚΑ και ΝΠΔΔ.

    10/10/2003 19:47:31

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ αριθμ. 2858 2859/2003 αποφάσεις της έκρινε, κατά πλειοψηφία (19 6), ότι για οφειλές προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ο θεσμός της προσωποκράτησης.

    Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι μετά την ισχύ (17.7.1999) του νέου Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας η προσωποκράτηση για οφειλές προς το ΙΚΑ και στα άλλα ΝΠΔΔ δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, παρά μόνο για οφειλές προς το Δημόσιο.

    Το όλο θέμα είχε παραπεμφθεί στην Ολομέλεια με απόφαση της επταμελούς σύνθεσης (αυξημένης) του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ.

    [02] Ερευνα για τα επεισόδια αστυνομικών στο Σύνταγμα.

    10/10/2003 18:59:11

    Ενορκη διοικητική εξέταση με επείγοντα χαρακτήρα διέταξε ο αρχηγός της αστυνομίας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τυχόν αδικήματα, συνδικαλιστών αστυνομικών αλλά και απλών αστυνομικών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την ένορκη διοικητική εξέταση θα διεξάγει ο υποστράτηγος κ.Τζιράκης της Γενικής Αστυνομικης Διεύθυνσης Αθηνών και θα εξεταστεί άν υπήρξαν πειθαρχικά ή και ποινικά αδικήματα απο συγκεκριμένους αστυνομικούς, συνδικαλιστές ή μη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεών τους για οικονομικά αιτήματα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα εξεταστούν ως μάρτυρες αστυνομικοί, επικεφαλής των μονάδων που αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές συναδέλφους του, πολίτες που μπορεί να γνωρίζουν ως αυτόπτες μάρτυρες πραγματικά περιστατικά, αλλά θα ληφθούν ακόμη υπόψη και εισαγγελικές εκθέσεις, οι οποίες καταγράφουν και περιγράφουν τη συμπεριφορά συγκεκριμένων αστυνομικών.

    [03] Στην Ιρανή Σιρίν Εμπαντί το Νόμπελ ειρήνης

    10/10/2003 18:59:04

    Στην Ιρανή δικηγόρο και αγωνίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Σιρίν Εμπαντί, απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ ειρήνης για το 2003, ανακοίνωσε η νορβηγική επιτροπή για το βραβείο, στο Οσλο. Η βράβευση της Εμπαντί θεωρείται ως ώθηση για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο Ιράν. Η Σιρίν Εμπάντι, η οποία δήλωσε «έκπληκτη από την ανακοίνωση της Νορβηγικής Ακαδημίας, είπε ότι το βραβείο αυτό τιμά «όλους τους Ιρανούς που αγωνίζονται για τη δημοκρατία και εξέφρασε την ελπίδα ότι η βράβευσή της θα συμβάλει στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στο Ιράν. Το βραβείο διεκδικούσαν 165 προσωπικότητες μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ και ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος. Το βραβείο συνοδεύεται απο χρηματικό ποσό ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ.

    [04] Ρύθμιση χρήσεων 1993-98

    10/10/2003 18:35:19

    Ξεκινά τιςεπόμενες ημέρες από την εφορία η αποστολή των σημειωμάτων στις επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας και έχουν πραγματοποιήσει ετήσιο τζίρο έως 734.000 ευρώ προκειμένου να περαιώσουν τις χρήσεις 1993-1998 με βάση τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική εγκύκλιο στην οποία προβλέπεται ελάχιστο ποσό φόρου από 1.174 έως 3.228 ευρώ ανά φορολογική χρήση για την περαίωση. Οι επιχειρήσεις, εντός πέντε ημερών από την παραλαβή του σημειώματος, θα πρέπει να δηλώσουν αν επιθυμούν το συγκεκριμένο ευνοϊκό τρόπο περαίωσης. Από το συνολικό ποσό φόρων που βεβαιώνεται στο πλαίσιο της περαίωσης, το ένα πέμπτο καταβάλλεται ταυτόχρονα με την αποδοχή του οικείου ειδικού σημειώματος υπολογισμού των διαφορών φόρων, ενώ το ποσό που απομένει, θα καταβάλλεται σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 300 ευρώ. Στην περίπτωση που το ποσό του επιπλέον φόρου καταβληθεί εφάπαξ, θα παρέχεται έκπτωση 5%.

    [05] Σημίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές

    10/10/2003 16:39:43

    Απόλυτη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές και θα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κλείνοντας τις διήμερες εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης έκανε αναφορά στη σημερινή επέτειο των δέκα χρόνων από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 και έκανε ονομαστική αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν βρίσκονται στη ζωή όπως ο Γ. Γεννηματάς, η Μελίνα Μερκούρη και ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές και στα ερωτήματα που διατυπώνονται σχετικά με το ποιός μπορεί να τις κερδίσει, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί σήμερα και όλες οι δυνατότητες είναι ανοιχτές για το ΠΑΣΟΚ το οποίο κρατά το αποτέλεσμα. Και ζήτησε ενότητα και προσπάθεια από όλα τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος τα οποία κάλεσε να φέρουν το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα σε κάθε πολίτη. Ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις προκειμένου να αισθανθεί ο λαός ασφαλής και να έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον του και οι προϋποθέσεις αυτές είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας και η συγκράτηση του πληθωρισμού, αλλά και η γενικότερη πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και το έργο που έχει επιτελέσει. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι επιδιώκει παλαιοκομματική επέμβαση στο κράτος και την ανασύσταση ενός σκληρού δεξιού κατεστημένου και πρόσθεσε ότι ασκεί πολιτική με λίστες οπαδών και όχι με αρχές και ότι το μόνο που θέλει να κάνει είναι να εξυπηρετήσει τα "δικά της παιδιά". Στο μεταξύ, ομόφωνα εγκρίθηκε απο το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ η απόφαση που αναφέρεται στην Κοινωνική Χάρτα και το πρόγραμμα δράσης του κόμματος μέχρι τις επόμενες εκλογές. Στην απόφαση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, οτι με την Χάρτα επιταχύνεται η οικονομική και κοινωνική σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, οτι μ' αυτήν προωθείται η ανάπτυξη και η ευημερία της χώρας με κοινωνική συνοχή και σεβασμό στο περιβάλλον και οτι θα αποτελέσει το συγκεκριμένο σχέδιο πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη τετραετία 2004-2008, έτσι ώστε να ξεφύγει η χώρα απο τον κύκλο της ανασφάλειας και των χαμένων ευκαιριών και να προχωρήσει στο δρόμο της ανάπτυξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 October 2003 - 20:30:11 UTC