Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση μνήμης στο Μακροχώρι για τα 21 παιδιά.
  • [02] Διαμαρτυρία εργαζομένων ΑΗΣ Αμυνταίου
  • [03] Εξαφάνιση υπαλλήλου Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίου.
  • [04] Δικαστική απόφαση για τα έξοδα διαχείρισης των Τραπεζών.
  • [05] ΙΚΑ:Πανελλαδική κάλυψη από το 184

  • [01] Εκδήλωση μνήμης στο Μακροχώρι για τα 21 παιδιά.

    13/10/2003 14:19:20

    Θρήνος και συγκίνηση επικράτησε το πρωί στο Μακροχώρι Ημαθίας, όπου οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης για τους 21 συμμαθητές τους, που χάθηκαν στο τροχαίο των Τεμπών, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από το τραγικό συμβάν.

    Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, που ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο του χωριού, η οποία κατέληξε στο δημαρχείο, ανέλαβαν οι συμμαθητές των θυμάτων, ενώ συμμετείχαν φίλοι, γονείς και καθηγητές των αδικοχαμένων παιδιών.

    Κρατώντας λουλούδια, μια τεράστια αφίσα με τις φωτογραφίες των 21 μαθητών, καθώς επίσης πανό όπου ανέγραφαν «Γιατί, «Ως πότε η Ελλάδα θα σκοτώνει τα παιδιά της και «Όχι άλλο αίμα στους δρόμους, οι συμμετέχοντες απαίτησαν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

    Οι μαθητές, στη διάρκεια της εκδήλωσης διάβασαν ποιήματα και εκφώνησαν ομιλίες, ενώ σε ψήφισμα τους ζητούν να απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών τα Σαββατοκύριακα, να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στα φορτηγά και τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο νεκροταφείο του χωριού, όπου απόθεσαν λουλούδια στους τάφους των παιδιών. Το απόγευμα θα τελεστεί τρισάγιο στα Τέμπη, στο σημείο που άφησαν την τελευταία τους πνοή τα παιδιά, ενώ χθες στο Μακροχώρι οι γονείς των παιδιών τέλεσαν μνημόσυνο και απαρηγόρητοι ζήτησαν για μια ακόμη φορά την τιμωρία των υπευθύνων.

    [Φώτο-574450]

    [02] Διαμαρτυρία εργαζομένων ΑΗΣ Αμυνταίου

    13/10/2003 14:06:22

    Σε κατάληψη των γραφείων του ΑΗΣ Αμυνταίου της Φλώρινας προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοι του εργοστασίου. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι οι μετακινήσεις συναδέλφων τους στον ΑΗΣ Μελίτης, αποδυναμώνουν το εργοστάσιο του Αμυνταίου. Αν και οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν είναι αντίθετοι με τις μετακινήσεις,ζητούν να γίνουν προσλήψεις στον ΑΗΣ Αμυνταίου ώστε να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται από τις μετακινήσεις.

    [03] Εξαφάνιση υπαλλήλου Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίου.

    13/10/2003 14:02:10

    Δήλωση εξαφάνισης για την υπάλληλο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στο Χολαργό Ρουμπίνη Σταθέα - Τζουβάρα έκανε σήμερα στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας ο σύζυγός της.

    Η Σταθέα είναι υπεύθυνη για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και το όνομά της είχε εμπλακεί την περασμένη εβδομάδα στην υπόθεση της κατεδάφισης της βίλας του εφοπλιστή Πατέρα στο Λαγονήσι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες απο αστυνομική πηγή για την υπόθεση αυτή έχει κληθεί σε απολογία από τον εισαγγελέα.

    Κατά τη δήλωση εξαφάνισης που έγινε σήμερα στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας η γυναίκα έχει να δώσει σημεία ζωής από χθες και κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει αφήσει μια χειρόγραφη διαθήκη στο σύζυγό της και δυο ακόμα επιστολές εκ των οποίων η μία βρέθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο της από συναδέλφισσές της.

    Από την Αστυνομία,την Πυροσβεστική και το Λιμενικό έχουν αρχίσει αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας όπου είναι το εξοχικό σπίτι της Σταθέα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.-

    [04] Δικαστική απόφαση για τα έξοδα διαχείρισης των Τραπεζών.

    13/10/2003 11:55:42

    Παράνομα και καταχρηστικά κρίθηκαν με δικαστική απόφαση τα έξοδα διαχείρισης που επιβάλλουν οι τράπεζες σε καταθέτες που οι λογαριασμοί τους αφορούν μικρά ποσά.

    Σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών (αριθμός 2589/03) οι τράπεζες που χρεώνουν ποσά σε καταθέσεις πελατών τους ως έξοδα διαχείρισης ασκούν καταχρηστικό δικαίωμα.

    Μάλιστα στην απόφαση τονίζεται οτι η σχετική ρήτρα που περιλαμβάνεται στον Γενικό Ορο Συναλλαγής και επιτρέπει στις τράπεζες να χρεώνουν τους λογαριασμούς με έξοδα τήρησης και κίνησης είναι άκυρος.

    Το Ειρηνοδικείο δικαίωσε δικηγόρο που προσέφυγε διεκδικώντας ποσό 9 ευρώ που κρατήθηκαν απο τραπεζικό του λογαριασμό ως έξοδα διαχείρισης.

    Στην απόφαση αναφέρεται οτι ο καταθέτης έχει έννομο συμφέρον να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων του ανεξάρτητα απο το αν είχε συνυπογράψει τον Γενικό Ορο Συναλλαγής σχετικά με τις μονομερείς χρεώσεις.

    Τονίζεται επίσης στην απόφαση του Ειρηνοδικείου οτι οι Τράπεζες ''με τον καταχρηστικό αυτό όρο εκμεταλλεύονται την αδυναμία των καταθετών να αντιδράσουν στις μικροχρεώσεις, λόγω της υπέρμετρης δικαστικής δαπάνης σε σύγκριση με το ποσό που αυθαίρετα αφαιρείται, αλλά και λόγο του χρόνου που συνεπάγεται η αντιδικία εξασφαλίζοντας με παράνομο τρόπο ένα τεράστιο κέρδος απο το σύνολο των καταθετών''.

    [05] ΙΚΑ:Πανελλαδική κάλυψη από το 184

    13/10/2003 11:55:28

    Την πλήρη κάλυψη της ελληνικής επικράτειας, ολοκληρώνει πλέον το "184". Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στην Κεντρική, Δυτική Μακεδονία και Θράκη εντάχθηκαν αυτές τις ημέρες στο σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού. Η ανταπόκριση στη νέα υπηρεσία όπου εφαρμόζεται είναι εντυπωσιακή.

    Ενδεικτικά αναφέρει ανακοίνωση του ΙΚΑ ότι στην Αλεναδρούπολη παρατηρήθηκε αριθμός ρεκόρ προγραμματισμένων ραντεβού 2.200 ημερησίως, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα ραντεβούν έχουν ως εξής:

    Δράμα:1220

    Κιλκίς:640

    Καβάλα:1200

    Ξάνθη:1000

    Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, άρχισε επίσης η λειτουργία του συστήματος τηλεφωνικών ραντεβού στις Σέρρες και την Κομοτηνή, ενώ το όλο πρόγραμμα περατώνεται σήμερα στα Γιαννιτσά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 October 2003 - 11:30:13 UTC