Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα έρθει στην Αθήνα ο Κόλιν Πάουελ.
  • [02] Συνελήφθη αρχιφύλακας για δωροδοκία
  • [03] Μέτρα αυξημένης ετοιμότητας για κακοκαιρία.
  • [04] Στον εισαγγελέα 17χρονος για τραυματισμό υπαλλήλου.
  • [05] Πρόβλημα με γιατρούς και σκουπίδια.
  • [06] Ευθυμίου για εκκλησιαστική διαμάχη.
  • [07] Προηγείται 7,8 μονάδες η ΝΔ.

  • [01] Δεν θα έρθει στην Αθήνα ο Κόλιν Πάουελ.

    19/10/2003 14:10:23

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κ. Κόλιν Πάουελ δεν πρόκειται τελικώς να επισκεφθεί, σ΄αυτή τη φάση, την Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αμερικανικές πηγές. Ειδικότερα, ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα κ. Τόμας Μίλλερ, ερωτηθείς σήμερα από το ΑΠΕ, εάν τελικώς το πρόγραμμα του κ.Πάουελ θα επιτρέψει την σύντομη επίσκεψή του στην Αθήνα, καθ οδόν προς τη Μαδρίτη, τόνισε ότι δεν έχω καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει ότι θα γίνει επίσκεψη του κ. Πάουελ στην Αθήνα, στο άμεσο μέλλον. Σε άλλη ερώτηση, εάν ο ίδιος είχε επιβεβαιώσει την πραγματοποίηση της επίσκεψης Πάουελ στη συνάντηση που είχε προ δεκαημέρου με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο αμερικανός πρεσβευτής απάντησε κατηγορηματικά όχιενώ ταυτοχρόνως επιβεβαίωσε ότι τα τελευταία 24ωρα ήρθε στην Αθήνα μια ολιγομελής ομάδα προπομπών (advance team) από το επιτελείο του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών:

    "Δεν είναι μυστικό ότι ήταν εδώ μια ομάδα προπομπών. Αυτές οι ομάδες ταξιδεύουν συχνά σε διάφορα μέρη για να εξετάσουν την κατάσταση. Αυτό όμως δεν αποτελεί ένδειξη ότι θα γίνει οπωσδήποτε επίσκεψη σ΄αυτό το μέρος του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών".

    [02] Συνελήφθη αρχιφύλακας για δωροδοκία

    19/10/2003 13:28:53

    Αρχιφύλακας που υπηρετεί στην αστυνομική υποδιεύθυνση της Κω συνελήφθη απο τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για δωροδοκία και εκβίαση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ο αρχιφύλακας μέσω τρίτου προσώπου (ιδιώτου), απαιτούσε και ελάμβανε ανά μήνα το ποσό των 3.000 ευρώ απο καταστηματάρχη της Κω προκειμένου να μην γίνονται έλεγχοι στο κατάστημα ή να επιδεικνύεται ανοχή όταν γίνονται ή να ενημερώνεται ο καταστηματάρχης για επικείμενους ελέγχους απο άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Υστερα απο ειδική επιχείρηση, αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων επενέβησαν και συνέλαβαν επ'αυτοφώρω τον αστυνομικό, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Κω, να έχει παραλάβει το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ απο τον μεσάζοντα ιδιώτη, που προ ολίγου, το ποσό αυτό, είχε παραδοθεί σ'αυτόν απο τον εκβιαζόμενο καταστηματάρχη.

    [03] Μέτρα αυξημένης ετοιμότητας για κακοκαιρία.

    19/10/2003 08:41:19

    Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο. Συγκεκριμένα η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελλοπόνησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, που θα εκδηλωθούν μέχρι το βράδυ. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε από τις Περιφέρειες, τις Νομαρχίες και τους δήμους, να λάβουν μέτρα αυξημένης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων απο την κακοκαιρία.

    [04] Στον εισαγγελέα 17χρονος για τραυματισμό υπαλλήλου.

    19/10/2003 08:41:13

    Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 17χρονος τοξικομανής που τραυμάτισε βαρύτατα με σιδηρογροθιά την 20χρονη υπάλληλο Σοφία Δρυμιτάκη, προχθές το απόγευμα στη Δραπετσώνα. Ο Ανήλικος κρατείται

    στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ενώ η κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό. Το περιστατικό συνέβη στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας όπου εργαζόταν ως υπάλληλος εδώ και δύο μήνες η 20χρονη, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 161.

    [05] Πρόβλημα με γιατρούς και σκουπίδια.

    19/10/2003 08:41:07

    Θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες η αναταραχή που επικρατεί στο χώρο της υγείας, εξαιτίας των κινητοποιήσεων, για δεύτερη εβδομάδα, των νοσοκομειακών γιατρών. Αύριο, μεθαύριο και Τετάρτη θα απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία και θα ακολουθήσουν δύο 4ωρες απεργίες 23, 24 και 30, 31 του μήνα. Στο μεταξύ, βουνά σχηματίζουν τα σκουπίδα στην Αθήνα εξαιτίας της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι αποφάσισαν να τη συνεχίσουν και για αύριο και μεθαύριο. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από Δευτέρα έως Πέμπτη τα ιατρεία του ΙΚΑ, ενώ συνεχίζουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους οι πανεπιστημιακοί καθηγητές.

    [06] Ευθυμίου για εκκλησιαστική διαμάχη.

    19/10/2003 08:40:59

    Η ειρήνευση μεταξύ οικουμενικού πατριάρχη και αρχιεπισκόπου πρέπει να βρεθεί μέσα στο πλαίσιο του νομικού και λειτουργικού status που υπάρχει τα τελευταία 75 χρονια, τονίζει ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέντευξή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, κάνει έκκληση στα κόμματα να αποφύγουν την παρέμβαση στην κρίση ''που θα περιέπλεκε το πρόβλημα'' και εκτιμά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πραγματοποιηθεί συνάντηση Σημίτη-Χριστόδουλου, ''σε εύθετο χρόνο''.

    [07] Προηγείται 7,8 μονάδες η ΝΔ.

    19/10/2003 08:40:49

    Η Νέα Δημοκρατία φέρεται να προηγείται του ΠΑΣΟΚ 7,8 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης της MRB που δημοσιεύονται σήμερα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Συγκεκριμένα, το 39,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε τη Νέα Δημοκρατία αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές έναντι 31,5% του ΠΑΣΟΚ, 6% του ΚΚΕ, 3,4% του ΣΥΝ, 1,7% του ΔΗΚΚΙ, 2% του ΛΑΟΣ. Το 3,3% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, το 2,8% λευκό, το 2,5% άκυρο, το 2,8% δεν απάντησε και το 4,7% δεν γνωρίζει. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 41,6% θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου έναντι 34,1% του ΠΑΣΟΚ. Επίσης το 21,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κανένα απο αυτά τα δύο κόμματα μπορεί να τα επιλύσει. Τέλος, το 41,9% θεωρεί τον κ. Καραμανλή καταλληλότερο για πρωθυπουργό έναντι του κ. Σημίτη που συγκεντρώνει το 41,2%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 October 2003 - 11:30:11 UTC