Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ
  • [02] Στην Αθήνα το απόγευμα κλιμάκιο της ΔΟΕ
  • [03] Ικαρία:Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι
  • [04] Το Διεθνές βραβείο "ΜΕΝΤΟΡ" απέσπασε το ΚΕΘΕΑ
  • [05] Χριστόδουλος-Ονομαστική εορτή-Κήρυγμα
  • [06] Θεσ/κη:Αντιδράσεις κατοίκων για δημιουργία ψυχιατρικού ξενώνα
  • [07] Τροχαίο με δύο νεκρούς και 7 τραυματίες
  • [08] Θεσσαλονίκη:Αποκλεισμό Εθνικής Οδού απο σπουδαστές

  • [01] Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ

    21/10/2003 14:10:07

    Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε απο το Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών του ΙΚΑ. Με την απόφασή του το δικαστήριο απειλεί με χρηματικό πρόστιμο και προσωποκράτηση όσους δεν εφαρμόσουν την απόφασή του.

    [02] Στην Αθήνα το απόγευμα κλιμάκιο της ΔΟΕ

    21/10/2003 14:01:38

    Στην Αθήνα φθάνει το απόγευμα κλιμάκιο της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ υπό το Ντένις Οζβαλντ προκειμένου να ενημερωθεί για την Ολυμπιακή προετοιμασία. Χθες, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό εξετάστηκε η πορεία των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το βράδυ ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΔΟΕ, τους οποίους ενημέρωσε για την πρόοδο των έργων του προαστιακού σιδηροδρόμου και του τραμ. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και όπως δήλωσε ο κ.Βερελής το κλιμάκιο της ΔΟΕ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις του.

    [Φώτο-625688]

    [03] Ικαρία:Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι

    21/10/2003 14:00:45

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε με 418 επιβάτες το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ''Νταλιάνα'', το οποίο χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στον Αγιο Κήρυκο Ικαρίας προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού.

    Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, την οποία όμως ο πλοίαρχός του δήλωσε με τον κατάπλου του στη Σύρο ήταν να προκληθεί στο πλοίο ''βαθούλωμα και σχισμή μήκους 20 πόντων στο έλασμα του πρυμναίου τμήματος''. Το πλοίο ταξίδευσε με την έγκριση της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

    [04] Το Διεθνές βραβείο "ΜΕΝΤΟΡ" απέσπασε το ΚΕΘΕΑ

    21/10/2003 14:00:38

    Το διεθνές βραβείο ΜΕΝΤΟΡ απέσπασε το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ανάμεσα σε 150 υποψηφιότητες από 49 χώρες, για το αποτελεσματικό πρόγραμμα πρόληψης που εφάρμοσε σε γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικούς του 132ου Σχολείου Αθηνών την τελευταία διετία.

    Την ανακοίνωση αυτή έκανε η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Ιδρύματος Μέντορ Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε κοινή συνέντευξη με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ ενώ παρουσίασε και το έργο του Ιδρύματος.

    Στόχος του προγράμματος το οποίο παρακολούθησαν 217 μαθητές, 19 εκπαιδευτικοί και 85 γονείς, ήταν η πρόληψη της χρήσης ουσιών αλλά και η γενικότερη προαγωγή της ψυχοσωματικής υγείας των μαθητών.

    Η απονομή του Βραβείου (Κατορθώματος) το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 100000 Ε για την ανάπτυξη των προγραμμάτων πρόληψης του Κέντρου, έγινε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη. Η επιτροπή ειδικών επιστημόνων στους τομείς αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης και αγωγής υγείας αξιολόγησε το ΚΕΘΕΑ για την «υψηλή αποτελεσματικότητά του.

    Η κ Βαρδινογιάννη στη σύντομη ομιλία της εξέφρασε την ικανοποίηση και υπερηφάνεια της για την διάκριση του ΚΕΘΕΑ επισημαίνοντας ότι «το ανθρώπινο στοιχείο , οι άνθρωποι και τα οράματά τους είναι εκείνα που δίνουν στη χώρα τους τη δύναμη και την προοπτική

    Αναφορικά με το Ιδρυμα Μέντορ είπε ότι είναι η μόνη διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση στον κόσμο που δραστηριοποιείται εδώ και δέκα χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο για την πρόληψη της χρήσης των ναρκωτικών. Στο ΔΣ μετέχουν 22 μέλη από διάφορες χώρες με πρόεδρο της βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας, με κοινή πεποίθηση πως το μεγάλο όπλο κατά των ναρκωτικών βρίσκεται στη δύναμη αντίστασης του καθενός. Δηλαδή στα ΟΧΙ που μπορεί να πει ο νέος άνθρωπος. Όχι στην ανασφάλεια, την ευκολία, τη μαζικοποίηση, την αλλοτρίωση, τα ναρκωτικά.

    Γιαυτό, κατέληξε η κ Βαρδινογιάννη τα προγράμματα του ιδρύματος, κύριο στόχο έχουν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών, των νέων, των γονέων και των εκπαιδευτικών. Για το σκοπό αυτό το Ιδρυμα έχει ενισχύσει ομάδες εργασίας για την πρόληψη των εξαρτισιογόνων ουσιών και προγράμματα εκπαίδευσης σε τέσσερις ηπείρους , επενδύοντας σε αυτά πάνω από 20 εκ. δολάρια.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Νικ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα υποβολής της υποψηφιότητας του ΚΕΘΕΑ αλλά και στην ώθηση που θα δώσει στις δραστηριότητες του Κέντρου η διεθνής αναγνώριση και το χρηματικό έπαθλο.

    Ο διευθυντής κ. Χαράλ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ολοκληρωμένων και συστηματικών παρεμβάσεων πρόληψης ενώ η υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης Σωτ. Τσιώτρα παρουσίασε το πρόγραμμα που βραβεύτηκε.

    [Φώτο-497508]

    [05] Χριστόδουλος-Ονομαστική εορτή-Κήρυγμα

    21/10/2003 14:00:30

    Στη διαμάχη της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρθηκε το πρωί εμμέσως πλην σαφώς ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος στο κήρυγμά του στη Μητρόπολη Αθηνών.

    Ο κ.Χριστόδουλος είπε ότι επικεφαλής της εκκλησίας είναι ο Χριστός και όχι όπως είπε, κάποιο φυσικό πρόσωπο. Κανένας άνθρωπος τόνισε δεν μπορεί να τον υποκαταστήσει και μετά το Θεό επισήμανε στηρίζομαστε στο λαό. Ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις ευχές που του απέστειλε με την ευκαιρία της σημερινής ονομαστικής του εορτής.

    Στην επιστολή του ο κ.Βαρθολομαίος εύχεται στον αρχιεπίσκοπο για τη συνέχιση της υψηλής όπως σημειώνει προσφοράς του στην αγιοτάτη Εκκλησία της Ελλάδας, τον ελληνικό λαό και την Ορθοδοξία.

    Στο μεταξύ υπέρ του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στην κόντρα του με το Φανάρι τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ. Παράλληλα κάλεσε τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ να πάρουν θέση στην αντιπαράθεση αυτή, προκειμένου να βοηθήσουν όπως είπε ώστε να λυθεί φιλικά το θέμα.

    Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας αναφερόμενος στις δηλώσεις του επιτίμου προέδρου της ΝΔ δήλωσε ότι "ορθότερη γραμμή είναι η γραμμή της μη παρέμβασης''.Πρόσθεσε πως η αντίθετη πρακτική ''δεν προσφέρει καλή υπηρεσία στην εκκλησία και την ορθοδοξία. Η ορθοδοξία έχει τη δύναμη να βρει το δρόμο της μέσα από τις δικές της διαδικασίες, υπογράμμισε ο κ.Πρωτόπαπας''.

    [Φώτο-634333]

    [06] Θεσ/κη:Αντιδράσεις κατοίκων για δημιουργία ψυχιατρικού ξενώνα

    21/10/2003 14:00:23

    Ξεσηκωμένοι είναι οι κάτοικοι Μελισσοχωρίου του δήμου Μυγδονίας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία ψυχιατρικού ξενώνα.

    Περισσότεροι από 200 κάτοικοι, με την υποστήριξη της δημοτικής αρχής, συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από κτίριο όπου το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ)προτίθεται να δημιουργήσει τον ξενώνα που θα φιλοξενηθούν άτομα τα οποία θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ψυχαργώς για τον αποϊδρυματισμό και την κοινωνική στήριξη τους.

    Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ως απαράδεκτη τη λειτουργία του ξενώνα, επειδή βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και κοντά στην παιδική χαρά. Ακόμη εκφράζουν φόβους ότι με τη δημιουργία του ξενώνα στο Μελισσοχώρι θα στιγματιστεί και θα υποβαθμιστεί η περιοχή.

    Ο δήμαρχος Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους τόνισε ότι το ζήτημα της δημιουργίας του ξενώνα στο Μελισσοχώρι δεν τέθηκε προς συζήτηση στην τοπική αυτοδιοίκηση από τους αρμόδιους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι αν υπήρχε διάλογος θα βρίσκονταν λύση, καθώς ο δήμος θα μπορούσε να παραχωρήσει ακόμη και οικόπεδο για να στεγαστούν οι υπηρεσίες αυτές.

    Παράλληλα είπε ότι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος θα κάνει ότι μπορεί για να μη λειτουργήσουν οι προγραμματισμένες από το Ψυχιατρείο δομές.

    Να σημειωθεί ότι παρόμοιες αντιδράσεις υπήρξαν στη Νέα Ιωνία, στο Δρυμό και στην Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου και εκεί οι κάτοικοι αντιδρούσαν στη δημιουργία ξενώνων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

    [07] Τροχαίο με δύο νεκρούς και 7 τραυματίες

    21/10/2003 14:00:16

    Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα επτά τραυματίστηκαν σε σύγκρουση ημιφορτηγού με φορτηγό, τύπου βαν, αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε νεαρές κοπέλες που απασχολούνται ως πλασιέ βιβλίων.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε έξω από το Πρόχωμα της Θεσσαλονίκης όταν τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

    Κατά τη σύγκρουση σκοτώθηκε ο οδηγός του ημιφορτηγού και μια από τις κοπέλες που επέβαιναν στο κλειστό βαν. Επίσης τραυματίστηκαν ελαφρά ο οδηγός του βαν και έξι κοπέλες που επέβαιναν σ αυτό.

    [08] Θεσσαλονίκη:Αποκλεισμό Εθνικής Οδού απο σπουδαστές

    21/10/2003 14:00:08

    Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, στο ύψος της εξόδου για Σίνδο, προχώρησαν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σπουδαστές και έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, προκαλώντας μεγάλο μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία σε εκατοντάδες οδηγούς αυτοκινήτων.

    Με αυτή τη συμβολική μορφή κινητοποίησης οι σπουδαστές διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΤΕΙ, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων και ζητούν την αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία και το Ίδρυμά τους. Παράλληλα, ζητούν την πρόσληψη των έκτακτων εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, με συνέπεια να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας του ΤΕΙ.

    Νωρίτερα, οι σπουδαστές είχαν κάνει κατάληψη για περισσότερες από τέσσερις ώρες στην κεντρική πύλη του ΤΕΙ, με τη συμπαράσταση και του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και δεν επέτρεψαν στους σπουδαστές να μπουν στο Ίδρυμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 October 2003 - 11:30:15 UTC