Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εργατοτεχνίτες βρήκαν και παρέδωσαν 103.000 ευρώ.
  • [02] Συνάντηση Σημίτη με Γραμματέα ΝΑΤΟ Ρόμπερτσον
  • [03] Aπεργούν νοσοκομειακοί γιατροί και υπάλληλοι ΕΚΑΒ
  • [04] Εκδοση αδειών περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.
  • [05] Κατάθεση Π. Τζαβάρα για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων
  • [06] Λύκειο Μηχανιώνας:Δεν βρίσκεται μαθητής για σημαιοφόρος.
  • [07] Αλλαγή της ώρας την Κυριακή

  • [01] Εργατοτεχνίτες βρήκαν και παρέδωσαν 103.000 ευρώ.

    23/10/2003 14:26:23

    Περίπου 103.000 ευρώ βρήκαν και παρέδωσαν στην αστυνομία δύο τεχνίτες που εκτελούσαν εργασίες ανακαίνισης σε διαμέρισμα στην οδό Κολοκοτρώνη 4 στην περιοχή Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη.

    Ο Ηλίας Αποστόλου και ο αλβανικής καταγωγής βοηθός του Απόστολος Μπάλι, ενώ εργάζονταν στο διαμέρισμα, ο ιδιοκτήτης του οποίου έχει πεθάνει, βρήκαν πίσω από ντουλάπα 103.000 ευρώ. Οι δύο τεχνίτες πήραν τα χρήματα και τα παρέδωσαν αρχικά στο Α αστυνομικό τμήμα και από κει τους παρέπεμψαν στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας.

    Εξάλλου, άνεργος, πατέρας δύο παιδιών, βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 1.645 ευρώ. Ο Δημήτρης Γεωργαλής, παρά το γεγονός ότι είναι άνεργος εδώ και 8 μήνες, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να κρατήσει τα χρήματα και τα παρέδωσε στην αστυνομία.

    [02] Συνάντηση Σημίτη με Γραμματέα ΝΑΤΟ Ρόμπερτσον

    23/10/2003 12:50:04

    Η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής άμυνας,η νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ,καθώς και το αίτημα της Συμμαχίας για διάθεση ελικοπτέρων της πολεμικής μας αεροπορίας στο Αφγανιστάν εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημιτης με το Γενικό Γραμματεά του ΝΑΤΟ λόρδο Ρόμπερτσον,στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας κ.κ.Γιώργος Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου.

    Οσον αφορά στο αίτημα της Συμμαχίας,ο Κ.Σημίτης δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί αυτή τη φορά να ανταποκριθεί,λόγω των αυξημένων οικονομικών αναγκών το 2004 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο λόρδος Ρόμπερτσον δήλωσε μεν απογοητευμένος από την άρνηση της Ελλάδος,διευκρίνισε, όμως, ότι κατανοεί την ελληνική θέση.

    Παράλληλα δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι όταν υπάρξει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επέκταση των επιχειρήσεων

    εκτός της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Καμπούλ,η Ελλάδα θα διαθέσει πρόσθετες δυνάμεις.

    Σε δηλώσεις του ο λόρδος Ρόμπερτσον διευκρίνησε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ληφθεί απόφαση για την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιφέρεια του Αφγανιστάν.Ανέφερε ότι υπενθύμισε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Εθνικής Αμυνας ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή θα διαρκέσει αρκετά. Και εκτίμησε ότι ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ θα επανέλθει στο αίτημα της συμμαχίας μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων,όσον αφορά στη βοήθεια της Ελλάδος.

    Οσον αφορά στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής άμυνας,ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης δήλωσε ότι οι θέσεις μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ βρίσκονται πολύ κοντά και στο άμεσο μέλλον θα ξεπεραστούν τα προβλήματα.Η ΕΕ,πρόσθεσε,

    πρέπει να έχει τη δική της άμυνα και να αξιοποιεί τη συνεργασία της με το ΝΑΤΟ,όπου χρειάζεται και χρειάζεται πολλές φορές.

    Από την πλευρά του,ο λόρδος Ρόμπερτσον δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός και η επικάλυψη αρμοδιοτήτων ανάμεσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

    Εξάλλου,ο κ.Παπαντωνίου δήλωσε σχετικά ότι η χώρα μας τάσσεται υπέρ μιας αυτόνομης επιχειρησιακής δράσης της ΕΕ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ.

    Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις,είπε ότι υπάρχουνδιαφορές που πρέπει να επιλυθούν.

    Ο λόρδος Ρόμπερτσον αναφέρθηκε στο νέο ΝΑΤΟ που,όπως είπε,έχει πλέον να αντιμετωπίσει νέες απειλές κατά του ελεύθερου κόσμου. Και εν προκειμένω ανάφερε ότι στην ατυπο σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στο Κολοράντο δόθηκε στους συμμετέχοντες ένα μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν ότι ''το ΝΑΤΟ δεν είναι αυτό που ήξερε ο πατέρας σου''.

    Επίσης δήλωσε ότι προσβλέπει στην ολοκλήρωση της αναθεώρησης της αμυντικής στρατηγικής της χώρας μας και στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων μας δυνάμεων,στοιχεία που θα βοηθήσουν τη συμμαχία στις επικίνδυνες αποστολές της για την προάσπιση της ειρήνης και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    Οπως έγινε γνωστό,το κέντρο αεροπορικής διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Λάρισα θα λειτουργήσει το 2008,ενώ δεν έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στο κέντρο ναυτικού ελέγχου και εκπαίδευσης στη Σούδα για το οποίο εκφράζεται η ελπίδα ότι θα λειτουργήσει το 2004.

    Ο κ. Ρόμπερτσον ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στην Αγκυρα εξήρε το ρόλο της Ελλάδας τόσο από πλευράς συμμετοχής της στις ειρηνευτικές αποστολές της συμμαχίας, όσο και για τη συμβολή της στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής άμυνας.

    [03] Aπεργούν νοσοκομειακοί γιατροί και υπάλληλοι ΕΚΑΒ

    23/10/2003 12:41:53

    Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται σήμερα στα νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω της 48ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών. Σήμερα απεργούν και οι υπάλληλοι στο ΕΚΑΒ. Εξάλλου το απόγευμα θα συνεδριάσει η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών γιατρών προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση μετά τη νέα πρόταση του υπουργού Οικονομίας για αυξήσεις γύρω στο 8% στο βασικό τους μισθό και ενσωμάτωση ποσού του ερευνητικού επιδόματος. Τέλος, από τα ξημερώματα απεργούν και οι ιδιοκτήτες των ταξί σε όλη τη χώρα

    [04] Εκδοση αδειών περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

    23/10/2003 12:09:49

    Δημοσιεύεται αύριο Παρασκευή 24 Οκτωβρίου η προκήρυξη για τη χορήγηση 51 αδειών λειτουργίας περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

    Οι άδειες αυτές αφορούν ευρύτερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, που σε ορισμένες περιπτώσεις συμπίπτουν με τα υφιστάμενα όρια των διοικητικών περιφερειών, και καλύπτουν την εμβέλεια 22 Χαρτών Συχνοτήτων, όπως οι τελευταίοι έχουν προσδιοριστεί με κοινή υπουργική απόφαση.

    Με την οριστική έκδοση των αδειών αυτής της κατηγορίας (εντός του πρώτου εξαμήνου του 2004) καθώς και των αδειών τοπικής εμβέλειας, αναμένεται να τεθεί τέρμα στην άναρχη κατάσταση που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές της χώρας από τη λειτουργία πειρατικών σταθμών ή σταθμών που δεν τηρούν τις ελάχιστες τεχνικές και ποιοτικές προδιαγραφές ενός τηλεοπτικού σταθμού.

    Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν με υπευθυνότητα στη διαδικασία και υπενθυμίζει οτι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της.

    Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης και η υποβαλλόμενη αίτηση συμμετοχής διατίθενται στη Γραμματεία του ΕΣΡ (οδός Αμερικής 5, 3ος όροφος) και είναι προσβάσιμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ (www.minpress.gr.).

    Επίσης, το κείμενο της προκήρυξης αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εντός της προσεχούς εβδομάδος.

    Τέλος, πληροφορίες για το περιεχόμενο της προκήρυξης δίνονται από την αρμόδια υπηρεσία του ΕΣΡ καθημερινά απο 12.00 εως 14.00 στο τηλέφωνο 2133545.

    [05] Κατάθεση Π. Τζαβάρα για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

    23/10/2003 11:30:49

    Ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών κυρίας Ελενας Ραΐλου καταθέτει ο κ. Παναγιώτης Τζαβάρας, σύζυγος της υπαλλήλου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου Ρουμπίνης Σταθέα.

    Ο κ. Τζαβάρας κλήθηκε απο την εισαγγελική λειτουργό σε κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για το θέμα των αναστολών κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κτισμάτων.

    Η κ. Ραΐλου έχει λάβει εντολή να διερευνήσει τους λόγους που ανεστάλησαν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπαλλήλων τόσο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου όσο και συναρμόδιων υπηρεσιών.

    Εισερχόμενος στο εισαγγελικό γραφείο ο κ. Τζαβάρας δήλωσε οτι δεν σκοπεύει να μιλήσει στους δημοσιογράφους, καθώς -όπως ανέφερε- έχει ήδη πει αρκετά.

    [Φώτο-654296]

    [06] Λύκειο Μηχανιώνας:Δεν βρίσκεται μαθητής για σημαιοφόρος.

    23/10/2003 11:30:35

    Στον «αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η παρέλαση των μαθητών του Λυκείου στη Νέα Μηχανιώνα στις 28 Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά όχι γιατί κάποιοι θα αντιδράσουν για τον Αλβανό σημαιοφόρο, αλλά γιατί δεν βρίσκεται μαθητής για να τεθεί ως σημαιοφόρος. Μετά τις αντιδράσεις γονέων, μαθητών και πολιτών της Νέας Μηχανιώνας και την παραίτηση του Οδυσσέα Τσενάι από το δικαίωμα να σηκώσει τη σημαία στην παρέλαση και η δεύτερη σε βαθμολογία μαθήτρια του Λυκείου, Κατερίνα Καλφάκη, αρνήθηκε να είναι αυτή η σημαιοφόρος στην παρέλαση της Τρίτης.

    Την απόφασή της στους δημοσιογράφους ανακοίνωσε με δηλώσεις του, ο παππούς της μαθήτριας κ. Μαργαρίτης, ο οποίος πρότεινε οι δύο πρώτοι μαθητές Τσενάι και Καλφάκη- να είναι παραστάτες στην παρέλαση και τη σημαία να σηκώσει ο τρίτος στη βαθμολογία μαθητής.

    Όπως τόνισε ο κ. Μαργαρίτης, η εγγονή του δεν είναι στεναχωρημένη που δεν θα σηκώσει τη σημαία και πήρε την απόφαση αυτή για να βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης. Τώρα το συμβούλιο των καθηγητών θα πρέπει να αποφασίσει ποιον θα ορίσει ως σημαιοφόρο.

    [07] Αλλαγή της ώρας την Κυριακή

    23/10/2003 11:30:21

    Αλλάζει την Κυριακή η ώρα, καθώς επανέρχεται η χειμερινή, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που ισχύουν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Έτσι στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, τα ρολόγια θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν τρεις.

    Η Χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 October 2003 - 11:30:30 UTC