Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμπλοκή οπαδών ΑΕΚ-Ολυμπιακού: Τραυματίας νεαρός
  • [02] Μήνυμα πρωθυπουργού για 28η Οκτωβρίου
  • [03] Θεσσαλονίκη-Κίνηση εκτόνωσης απο Χριστόδουλο.
  • [04] Θεσσαλονίκη-Ο Κ.Στεφανόπουλος στις εορταστικές εκδηλώσεις
  • [05] Βενιζέλος-Ερευνα για αρχαία

  • [01] Συμπλοκή οπαδών ΑΕΚ-Ολυμπιακού: Τραυματίας νεαρός

    26/10/2003 19:21:59

    Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού έγινε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα έξω απο τα γραφεία συνδέσμου Φιλάθλων Ολυμπιακού στη διασταύρωση Αγίου Μελετίου και Πατησίων. Ενας νεαρός τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά μεταφέρθηκε τραυματισμένος απο μαχαίρι στο θώρακα στο νοσοκομείο ''Ευαγγελισμός'' όπου χειρουργείται. Ο νεαρός βρέθηκε τραυματισμένος στο δρόμο και πιθανολογείται οτι είναι οπαδός του Ολυμπιακού αλλά κανένας απο τους υπόλοιπους συμπλεκόμενους δεν βρέθηκε ενώ ήταν κλειστά και τα γραφεία οταν έφθασε στο σημείο η Αστυνομία. Ωστόσο, απ' οτι έγινε γνωστό το επεισόδιο δημιουργήθηκε οταν πέρασαν απο το σημείο οπαδοί της ΑΕΚ με μοτοποδήλατα και συνεπλάκησαν με περίπου 50 οπαδούς του Ολυμπιακού που ήταν έξω απο τα γραφεία. Προανάκριση για την υποθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

    [02] Μήνυμα πρωθυπουργού για 28η Οκτωβρίου

    26/10/2003 19:08:03

    «Το έπος του 40 μας δίδαξε ότι όσα κατακτώνται με αγώνες και με θυσίες, διακυβεύονται, αν δεν έχουμε την προνοητικότητα να σταθεροποιήσουμε τις κατακτήσεις μας. Αυτό τονίζει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Σήμερα, σημειώνει ο κ. Σημίτης, η Ελλάδα είναι

    -ισχυρή να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και τα αμείλικτα δεδομένα στον τομέα της οικονομίας, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με ευδιάκριτες προοπτικές για αύξηση της απασχόλησης, με ικανές προϋποθέσεις για την πραγματική οικονομική και κοινωνική σύγκλιση με τους προηγμένους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με σχέδιο και δράσεις για οργανωμένη κοινωνική φροντίδα και προστασία έναντι των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού. ισχυρή και ασφαλής, γιατί όντως αποτελεί μια όαση ειρήνης και σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή μας, τείνουσα χείρα φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας με όλες ανεξαιρέτως τις χώρες, υπερασπιζόμενη παντού και πάντα την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και την τήρηση των Διεθνών Συνθηκών.-αποφασισμένη να διαπραγματεύεται σκληρά και να δίνει μάχες υπέρ των εθνικών της συμφερόντων στους κόλπους των υπερεθνικών οργανισμών, στους οποίους συμμετέχει.-ικανή να αναλαμβάνει την ευθύνη της πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διασφαλίζει τη συνοχή της σε περιόδους διεθνών κρίσεων, ρευστότητας και αβεβαιότητας, όπως το απέδειξε με την άσκηση της Προεδρίας. Η διεύρυνση, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα αποτελέσματα της Συνέλευσης προοίμιο των εργασιών της Διακυβερνητικής για την εκπόνηση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος φέρουν ανεξίτηλη την ελληνική σφραγίδα. -ικανή και αποφασισμένη να φέρει εις αίσιον πέρας το τεράστιο εγχείρημα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, αντιμετωπίζοντας την ολυμπιακή προετοιμασία ως ένα εθνικό ζήτημα, ως μία άσκηση εθνικής αυτογνωσίας, ως μία μοναδική δυνατότητα να προβληθεί το σημερινό σύγχρονο πρόσωπο της χώρας.Τέλος, και με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Σημίτης «καλεί όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συστρατευθούν σ αυτή την κοινή, επίπονη, αλλά και συναρπαστική πορεία για μια Ελλάδα της μείζονος προσπάθειας και των δημιουργικών πρωτοβουλιών, για μια Ελλάδα της προόδου και της ευημερίας, που εγγυάται στα παιδιά της προκοπή, ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαφορετικότητα, και που πρωταγωνιστεί στη χορεία των σύγχρονων δημοκρατικών χωρών.-

    [03] Θεσσαλονίκη-Κίνηση εκτόνωσης απο Χριστόδουλο.

    26/10/2003 17:37:22

    Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, στον ιερό ναό του αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Kωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη, για τις εκδηλώσεις, προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της επετειου του ιστορικού OXI.

    Στη διάρκεια της δοξολογίας ο κ.Χριστόδουλος μνημόνευσε τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα του Φαναρίου. Την ίδια ώρα στο Φανάρι, ο κ.Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στους χιλιάδες προσκηνυτές, που έχουν συρρεύσει στην Κωνσταντινούπολη με την ευκαιρία της εορτής του αγίου Δημητρίου, τόνισε ότι εκεί είναι το κέντρο της Ορθοδοξίας και το συντονιστικό κέντρο των αδελφών ορθοδόξων εκκλησιών. Ευχήθηκε ενότητα, ειρήνη και ομόνοια στο Γένος και ειρήνη στις αδελφές ορθοδόξους εκκλησίες.

    [04] Θεσσαλονίκη-Ο Κ.Στεφανόπουλος στις εορταστικές εκδηλώσεις

    26/10/2003 16:35:51

    Την έκθεση «Κύπρος 1700-2000 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος,

    αμέσως μετά τη λήξη της δοξολογίας στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Ιδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου όπου παρακολούθησε ομιλία του καθηγητή της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κολιόπουλου με θέμα «Η ελλάς, τα Βαλκάνια και η Ευρώπη: Παλαιές και νέες πραγματικότητες.Το μεσημέρι, ο κ. Στεφανόπουλος παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Χάρης Καστανίδης, ενώ το απόγευμα θα παραστεί στον επίσημο εορτασμό της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, της 91ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης και του έπους τους ΄40.Αργά το βράδυ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί σε δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμήν του ο δήμαρχος της εορτάζουσας πόλης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    [05] Βενιζέλος-Ερευνα για αρχαία

    26/10/2003 15:28:35

    «Πρωτοφανές χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος το πρωτοσέλιδο θέμα που αποκαλύπτει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία για αρχαίους Ελληνικούς θησαυρούς που εντοπίστηκαν σε 33 αποθήκες σε Ελβετία, Βρετανία και Αμερική.

    «Ηδη έχω δώσει εντολή στην ελληνική αρχαιολογική υπηρεσία, σε συνεργασία με την πρεσβεία μας στο Λονδίνο και σε συνεργασία με την UNESCO να κινήσει όλες τις διαδικασίες για τον έλεγχο των ευρημάτων, γιατί μπορεί να βρεθούμε ενώπιον ενός πολύ σημαντικού δικτύου είτε κλεπταποδοχής αρχαίων αντικειμένων από ελληνικά Μουσεία, είτε αρχαιοκαπηλίας από ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους, τόνισε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και άλλες χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 October 2003 - 21:30:09 UTC