Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα μέτρα για απλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας
  • [02] Χριστοδουλάκης: Ενδυνάμωση του ΣΔΟΕ
  • [03] Προεδρικά διατάγματα για γιατρούς και οδοντίατρους ΕΕ
  • [04] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με πρόεδρο Βουλγαρίας
  • [05] Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ για μετοχοποίηση ΔΕΠΑ

  • [01] Νέα μέτρα για απλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας

    07/11/2003 22:24:45

    Από τις επόμενες εκλογές οι δικαστικοί λειτουργοί και οι δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι θα ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι ή στον τόπο διαμονής τους ως ετεροδημότες.

    [02] Χριστοδουλάκης: Ενδυνάμωση του ΣΔΟΕ

    07/11/2003 22:24:37

    Την ενδυνάμωση του ΣΔΟΕ με εξειδικευμένα στελέχη και υλικοτεχνική υποστήριξη, καθώς και την εντατικοποίηση του ελεγκτικού του έργου σε έξι τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    [03] Προεδρικά διατάγματα για γιατρούς και οδοντίατρους ΕΕ

    07/11/2003 20:26:13

    Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ αριθμ. 387 και 379/2003 γνωμοδοτήσεις του έκρινε, νόμιμα, δυο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων με τα οποία προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία σε οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν την ελεύθερη εγκατάσταση στην χώρα μας των γιατρών και οδοντιάτρων των λοιπών κρατών μελών της Ε.Ε.

    Με τις οδηγίες της Ε.Ε., μεταξύ των άλλων, ανακαθορίζονται οι τίτλοι σπουδών (πτυχία, κ.λπ.) που πρέπει να κατέχουν οι γιατροί και οδοντίατροι για να μπορούν να ασκούν το επάγγελμά τους στην χώρα μας.

    [04] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με πρόεδρο Βουλγαρίας

    07/11/2003 16:02:41

    Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ενταξιακή πορεία της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον βούλγαρο πρόεδρο κ. Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε επίσης ότι, αν και η Βουλγαρία έχει συνδεθεί στην ευρωπαϊκή της πορεία με την Ρουμανία, «στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει η αρχή ότι ο καθένας κινείται σύμφωνα με την δική του αξία. Αυτό βέβαια που ελπίζω είναι ότι το 2007 θα εντάξουμε και την Βουλγαρία και την Ρουμανία, κάτι που εξαρτάται από τις επιδόσεις τους. Είναι καθαρό πάντως ότι η Βουλγαρία προχωρεί πολύ πιο γρήγορα από την Ρουμανία, αλλά ελπίζουμε ότι η Ρουμανία θα την φτάσει σύντομα.

    Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της έκθεσης που εξέδωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη πορεία της Βουλγαρίας προς την ένταξη, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου προτίθεται να στηρίξει την προοπτική κατάρτισης «οδικού χάρτη για την Βουλγαρία , σε ό,τι αφορά την χρηματοοικονομική της κατάσταση, όπως έγινε και με τις άλλες 10 χώρες που εντάσσονται τώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Νομίζω ότι αυτό επισημαίνεται και από την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αυτό το θέμα και εμείς θα συμφωνήσουμε με την Επιτροπή, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και εξέφρασε την ελπίδα «να κλείσουν το συντομότερο τα εναπομείναντα κεφάλαια που συζητώνται με την Βουλγαρία, μακάρι και πριν από την 1η Μαϊου του 2004.

    [05] Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ για μετοχοποίηση ΔΕΠΑ

    07/11/2003 15:25:48

    Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβερνησης για τη διάθεση του 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ σε στρατηγικό επενδυτή.

    Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μεταξύ των υπουργών Νίκου Χριστοδουλάκη και Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει όλες τις πτυχές των προτάσεων που έχουν υποβληθεί από ισπανική εταιρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 November 2003 - 21:30:15 UTC