Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμπρηστικές επιθέσεις - Ανάληψη ευθύνης.
  • [02] Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
  • [03] Στο αυτόφωρο ο γιός του βουλευτή Θ.Κατσίκη
  • [04] Διαμαρτυρία απεργών έξω απο το ΥΠΕΘΟ
  • [05] Στάσεις εργασίας των γιατρών του ΙΚΑ
  • [06] Παγκόσμια ημέρα κατά του διαβήτη
  • [07] Μέτρα για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου
  • [08] Βγήκε απο το νοσοκομείο ο Κ.Μητσοτάκης
  • [09] Σοβαρός τραυματισμός 5χρονης από πτώση σοβά

  • [01] Εμπρηστικές επιθέσεις - Ανάληψη ευθύνης.

    14/11/2003 13:18:06

    Αγνωστος με τηλεφώνημα στην εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'' ανέλαβε

    για λογαριασμό της οργάνωσης ''Επαναστατική Αλληλεγγύη'' την ευθύνη για την έκρηξη αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών με γκαζάκια σε πέντε τράπεζες και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω.

    Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση, επισήμαναν στο ΑΠΕ ότι πιστεύουν πως δεν πρόκειται για επαναδραστηριοποίηση της οργάνωσης ''Επαναστατική Αλληλεγγύη'' που έδρασε την προηγούμενη δεκαετία,αλλά πρόκειται για καινούργια ομάδα νεαρών,οι οποίοι χρησιμοποιούν την επωνυμία γνωστών οργανώσεων, όπως

    ''Επαναστατική Αλληλεγγύη'' και ''Χρήστος Κασσίμης'' προ ημερών.

    Ωστόσο,αναφερόμενοι στις χθεσινοβραδυνές εμπρηστικές επιθέσεις ανέφεραν ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο,αφού μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 20 με 25 λεπτών επλήγησαν στόχοι απο την περιοχή της Παιανίας μέχρι και το Αιγάλεω.

    Η πρώτη έκρηξη έγινε στο υποκατάστημα της Εθνικής στην Καλλιθέα, στη συμβολή των οδών Θησέως και Ασκληπιείου και δέκα λεπτά αργότερα σημειώθηκαν οι εκρήξεις στα υποκαταστήματα της Λαϊκής και Πειραιώς, που είναι δίπλα δίπλα, στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία.

    Απο τις εκρήξεις αυτές σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην μεν Λαϊκή στην είσοδο της τράπεζας,στη δε Πειραιώς στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

    Στις 01.37 έγινε η τέταρτη έκρηξη στο υποκατάστημα της Γιούρομπανκ, στην οδό Αγ. Μελετίου 121,στον Αγ. Παντελεήμονα και σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

    Πέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε πέμπτη έκρηξη, αυτή τη φορά στο υποκατάστημα της Αγροτικής, στην οδό Λαμίας 12 στους Αμπελοκήπους και καταστράφηκε η τζαμαρία της τράπεζας.

    Μισή ώρα αργότερα σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού με γκαζάκια,που είχε τοποθετηθεί κοντά στην είσοδο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας,στην οδό Κορυτσά 66 στο Αιγάλεω. Οπως επισήμαναν αστυνομικοί στο ΑΠΕ,απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τα μέτρα ασφαλείας θα ενταθούν απο σήμερα και θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι και τον εορτασμό του Πολυτεχνείου,γιατί είναι πιθανόν,σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η αστυνομία,να πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες επιθέσεις.

    Ιδιαίτερα μέτρα θα ληφθούν για στόχους οικονομικού και αστυνομικού ενδιαφέροντος.Ανώτατος αξιωματικός εξέφρασε την άποψη ότι δράστες αυτών των εμπρησμών που συνέβησαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες, είναι νεαροί αναρχικοί,που προέβησαν σ'αυτές τις ενέργειες,θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξουν την συμπαράστασή τους στους πέντε αναρχικούς κρατούμενους που πραγματοποιούν απεργία πείνας.

    [02] Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

    14/11/2003 12:50:59

    Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με το δελτίο αυτό ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το επόμενο 12ωρο στην περιοχή των Κυθήρων την Κρήτη και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο

    [03] Στο αυτόφωρο ο γιός του βουλευτή Θ.Κατσίκη

    14/11/2003 12:21:55

    Στο αυτόφωρο αναμένεται να δικαστεί σήμερα ο 22χρονος Σόλων Κατσίκης και τέσσερις φίλοι του, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για πέντε αδικήματα. Ο γιος του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Κατσίκη,που συνελήφθη για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών,προχθές τα μεσάνυχτα, μαζί με τους άλλους τέσσερις συγκατηγορούμενους του παρίσταναν τους αστυνομικούς και έκαναν ελέγχους σε ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία έξω από την ΕΡΤ στη λεωφόρο Μεσογείων.

    Σημειώνεται ότι ο βουλευτής κ.Κατσίκης, με επιστολή του παραιτήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

    [04] Διαμαρτυρία απεργών έξω απο το ΥΠΕΘΟ

    14/11/2003 12:21:48

    Συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το μεσημέρι απεργοί εργαζόμενοι στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Στη συνέχεια προγραμματίζουν πορειά προς το Μέγαρο Μαξίμου. Σήμερα, ολοκληρώνεται η 48ωρη αποχή των δικηγόρων ενώ στα δικαστήρια διεξάγονται μόνο τα αυτόφωρα και οι δίκες που κινδυνεύουν με παραγραφή.

    [05] Στάσεις εργασίας των γιατρών του ΙΚΑ

    14/11/2003 12:21:41

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ καθώς οι γιατροί του ιδρύματος πραγματοποιούν τρίωρες στάσεις εργασίας στο τέλος της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας.

    [06] Παγκόσμια ημέρα κατά του διαβήτη

    14/11/2003 12:21:34

    Παγκόσμια ημέρα κατά του διαβήτη σήμερα ενώ στη χώρα μας οι διαβητικοί φθάνουν περίπου το ένα εκατομύριο. Ειδικοί εκτιμούν ότι οι πάσχοντες από την ασθένεια αυτή θα φθάσουν τα 300 εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη το 2025.

    [07] Μέτρα για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

    14/11/2003 11:53:24

    Αρχίζουν αύριο οι εκδηλώσεις για την 30η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία, ενω σε επιφυλακή αναμένεται να τεθούν από αύριο περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

    Λόγω των εκδηλώσεων η τροχαία έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες θα ισχύσουν γύρω από το χώρο του ιδρύματος όπου θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων.

    Επίσης όπως ανακοινώθηκε απο τον ΟΑΣΑ θα υπάρξουν απο αύριο έως την Τρίτη σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα των δρομολογίων αστικών συγκοινωνιών, λεωφορείων και τρόλεϊ, που έχουν αφετηρία, τέρμα, ή διέρχονται από δρόμους πλησίον του Πολυτεχνείου.

    Συγκεκριμένα θα διακόπτεται σταδιακά η κίνηση μπροστά από το Πολυτεχνείο κυρίως για τα τρόλεϊ, καθώς δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις, ενώ τα λεωφορεία που έχουν κυρίως τέρμα και αφετηρία στην πλατεία Κάνιγγος, καθώς και αυτά που διέρχονται από την Πατησίων και τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, θα ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές.

    [Φώτο-514481]

    [08] Βγήκε απο το νοσοκομείο ο Κ.Μητσοτάκης

    14/11/2003 11:53:11

    Εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό πήρε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον εργαστηριακό έλεγχο η γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε δεν οφειλόταν σε εποχικό ιό αλλά σε μικρόβιο σαλμονέλας. Ο κ.Μητσοτάκης ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του κόσμου και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στις πολιτικές του δραστηριότητες

    [Φώτο-622507]

    [09] Σοβαρός τραυματισμός 5χρονης από πτώση σοβά

    14/11/2003 11:52:57

    Στην εντατική μονάδα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται 5χρονο κοριτσάκι, το οποίο ενώ βρισκόταν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μελίκης Ημαθίας, τραυματίστηκε σοβαρά όταν αποκολλήθηκε σοβάς από την οροφή του κτιρίου.

    Αρχικά το άτυχο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, καθώς η κατάστασή της κρίθηκε σοβαρή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 November 2003 - 12:30:16 UTC