Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή το ν/σ για το «Πόθεν Έσχες
  • [02] Βενιζέλος: Δηλώσεις για ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων
  • [03] Πρωτόπαπας για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων.
  • [04] Ηράκλειο-Νέα σεισμική δόνηση.
  • [05] Σάμος:Αίσιο τέλος για τους 70 Λαθρομετανάστες.

  • [01] Στη Βουλή το ν/σ για το «Πόθεν Έσχες

    25/11/2003 20:58:20

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων.Μεταξύ των προσώπων που υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης είναι:-ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων, οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι διαχειριστές των οικονομικών των κομμάτων, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς των υπουργείων, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, οι γενικοί γραμματείς των περιφερειών, οι νομάρχες κ.ά. καθώς επίσης και ανώτατα στελέχη ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (όπου συμμετέχει ή χρηματοδοτεί κατά 50% το κράτος), δικαστικοί λειτουργοί, ανώτατα στελέχη τραπεζών, μέτοχοι εταιρειών που κατέχουν τηλεοπτική άδεια και δημοσιογράφοι.Από τα νέα στοιχεία του νομοσχεδίου είναι η επέκταση της απαγόρευσης συμμετοχής σε εξωχώριες (οφ σορ) εταιρίες, πέραν των μελών της κυβέρνησης και των γραμματέων των υπουργείων και στους γγ περιφερειών, δημάρχους, νομάρχες, επιτελείς Α και Β βαθμού της Αυτοδιοίκησης, διοικητές ΔΕΚΟ και τραπεζών, μέλη των διοικητικών συμβουλίων ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ.

    [02] Βενιζέλος: Δηλώσεις για ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

    25/11/2003 20:27:32

    «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και πολύ λιγόλογοι, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη και το διάλογο που έχει αναπτυχθεί για το εάν θα υπάρξει εμπλοκή των Νατοϊκών δυνάμεων στο πρόγραμμα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι ''οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα διεθνές γεγονός, άρα κάθε χώρα που διοργανώνει τους Αγώνες σε συνεργασία με τη ΔΟΕ είναι υποχρεωμένη να παρακολουθεί την εξέλιξη της διεθνούς συγκυρίας, να λαμβάνει υπόψη της όλα τα ενδεχόμενα και να είναι ανοικτή σε διεθνείς συνεργασίες, με απόλυτο σεβασμό του Συντάγματος και της έννομης τάξης της χώρας. Αυτό κάνουμε εμείς και θα το κάνουμε μέχρι τέλους, θα λάβουμε υπόψη μας όλα τα δεδομένα, θα επεξεργαστούμε όλες τις πιθανότητες και θα έχουμε διαμορφώσει όλες τις αναγκαίες συνεργασίες και όλες τις αναγκαίες υποδομές''.

    Επίσης, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι δεν βοηθά την υπόθεση της Ολυμπιακής ασφάλειας μία συζήτηση η οποία γίνεται κατά έναν ανοργάνωτο και διάχυτο τρόπο. ''Ο στόχος, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, είναι να εξασφαλίσουμε όχι μόνο την ασφάλεια των Αγώνων αλλά και το κύρος της χώρας''.

    [03] Πρωτόπαπας για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων.

    25/11/2003 14:52:22

    ''Η Ελλάδα συνεργάζεται και ανταλλάσσει πληροφορίες με τις υπηρεσίες άλλων χωρών για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων",δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο κ.Πρωτόπαπας είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και συνεργάζεται με τις άλλες χώρες, αλλά τον έλεγχο για την ασφάλεια των Αγώνων θα τον έχουν οι ελληνικές αρχές ασφαλείας''.

    [04] Ηράκλειο-Νέα σεισμική δόνηση.

    25/11/2003 14:52:15

    Νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.50 τα ξημερώματα με το ίδιο επίκεντρο των προηγούμενων σεισμών, 364 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Τυμπακίου.

    Οι σεισμολόγοι εντάσσουν τη δόνηση σε μετασεισμό και θεωρούν φυσιολογική την εξέλιξη μετά τα 5,2 Ρίχτερ που έδωσε χθες το απόγευμα το ίδιο εστιακό σημείο.

    Υπενθυμίζεται ότι σε ένα περίπου 24ωρο σημειώθηκαν 5 δονήσεις Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 2.36 τα ξημερώματα της Δευτέρας κι είχε ένταση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η δεύτερη, στις 5.57 κι είχε ένταση 3,8 βαθμών, η τρίτη οκτώ λεπτά μετά τις 7 χθες το πρωί κι είχε ένταση 4 Ρίχτερ η τέταρτη στις 17.52 με ένταση 5,2 Ρίχτερ και η πέμπτη στις 3.50 σήμερα τα ξημερώματα με ένταση 4,5 Ρίχτερ.

    Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν τη μετασεισμική ακολουθία και όπως φαίνεται, η σεισμική διέγερση που καταγράφεται στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκει εκτόνωση από τις συνεχείς δονήσεις, ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικοί και παρακολουθούν το φαινόμενο, τονίζοντας ότι «είναι νωρίς να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

    Πάντως, θεωρούν ότι η τελευταία δόνηση εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία, επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζεται πανικός αφού στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή έχουμε τακτικά δονήσεις.

    [05] Σάμος:Αίσιο τέλος για τους 70 Λαθρομετανάστες.

    25/11/2003 14:52:07

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 70 περίπου λαθρομεταναστών που εντοπίστηκαν το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Φαρμακονήσι στα τουρκικά χωρικά ύδατα και σε ένα ξύλινο σκάφος δέκα μέτρων.

    Από τις 12.20 έχει ξεκινήσει η μετεπιβίβαση των λαθρομεταναστών σε τουρκική ακταιωρό, η οποία θα τους μεταφέρει πίσω στα μικρασιατικά παράλια.

    Να σημειώσουμε ότι από το πρωί όταν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του ΥΕΝ υπήρξε τηλεφωνική καταγγελία για το περιστατικό άμεσα πέντε περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα έσπευσαν στην περιοχή.

    Το ξύλινο σκάφος το οποίο έπλεε στα τουρκικά χωρικά ύδατα έφτασε μέχρι το ακρωτήριο Ντουμούζμπουρνού ενάμιση ναυτικό μίλι από το ακρωτήριο απέναντι από τη Σάμο.

    Αμεσα ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές, με αποτέλεσμα η τουρκική ακταιωρός να σπεύσει στην περιοχή για να παραλάβει τους λαθρομετανάστες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 November 2003 - 21:30:12 UTC