Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πειραιάς: Απαγόρευση απόπλου
  • [02] Αρχιεπίσκοπος κατά ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.
  • [03] Ονομαστική ψηφοφορία για δασικό νομοσχέδιο.
  • [04] Παραμένει η κρίση Πατριαρχείου-Ελληνικής Εκκλησίας
  • [05] Ανησυχία για θανατηφόρο γρίπη.
  • [06] Κανονικά εκτελούνται και σήμερα οι πτήσεις ΟΑ

  • [01] Πειραιάς: Απαγόρευση απόπλου

    04/12/2003 13:31:45

    Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα πελάγη απαγορεύθηκε ο απόπλους των επιβατηγών πλοίων απο το λιμάνι του Πειραιά, για τα νησιά του Κεντρικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    Απο το λιμάνι της Ραφήνας τα πλοία φθάνουν μέχρι την Ανδρο.

    [02] Αρχιεπίσκοπος κατά ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

    04/12/2003 12:55:39

    Ο αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος καταφέρθηκε σήμερα εναντίον της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση,σε κήρυγμά του με αφορμή την σημερινή εορτή της Αγίας Βαρβάρας αλλά και του Οσίου Σεραφείμ.

    Ο κ. Χριστόδουλος που λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Βαρβάρας Πατησίων, αναφέρθηκε στη ζωή του Οσίου Σεραφείμ, απο το Φανάρι Καρδίτσας, ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη του.

    «Γιαυτό και τον εσούβλισαν, είπε ο αρχιεπίσκοπος και συνέχισε

    λέγοντας: «Κι αυτοί θέλουν να μπούν τώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν μπορούν οι βάρβαροι να έρθουν στην οικογένεια των Χριστιανών. Δεν μπορούμε να ζήσουμε μαζί. Δεν είναι απο κακία. Είναι συνέπεια και πρέπει να την έχουμε για να μην τα χάσουμε όλα εν ονόματι της διπλωματίας. Καλή η διπλωματία, αλλά δεν μπορούμε να λησμονήσουμε την ιστορία μας.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε εκείνους που έχουν διαφορετική άποψη, τους οποίους χαρακτήρισε «ανιστόρητους, λέγοντας:« Ολοι αυτοί που κρίνουν εκ του ασφαλούς,κρίνουν γιατί δεν γνωρίζουν ιστορία.

    Και ο αρχιεπίσκοπος κατέληξε λέγοντας οτι δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε όλα και να προδώσουμε τους αγώνες των πατέρων μας.

    [03] Ονομαστική ψηφοφορία για δασικό νομοσχέδιο.

    04/12/2003 08:29:39

    Διακομματικό χαρακτήρα λαμβάνει το αίτημα για διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία θα γίνει σήμερα το πρωί στη Βουλή, σχετικά με την συμβατότητα ή μη του δασικού νομοσχεδίου με το Σύνταγμα της χώρας, καθώς στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, προσχώρησαν και τα κόμματα της Αριστεράς. Ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Δρυς κατέθεσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία, αναστέλλονται τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα σε εκτάσεις που χαρακτηρίζονται δασικές. Η αναστολή των προστίμων γίνεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες. Με την τροπολογία αυτή συμφώνησε και η ΝΔ. Αντισυνταγματικό, δασοκτόνο, αντιδημοκρατικό και ζημιογόνο για το δημόσιο συμφέρον, χαρακτηρίζουν μέλη Οικολογικών Οργανώσεων και Οικοδομικών Συνεταιρισμών, το δασικό νομοσχέδιο.

    [04] Παραμένει η κρίση Πατριαρχείου-Ελληνικής Εκκλησίας

    04/12/2003 08:29:33

    Απέρριψε το Πατριαρχείο την απόφαση της Ιεραρχίας της Ελληνικής Εκκλησίας για το θέμα που αφορά την εκλογή των μητροπολιτών των Νέων Χωρών. Αυτό αναφέρεται στην επιστολή - απάντηση που επέδωσε ο μητροπολίτης Τυρολόης Παντελεήμων στην Αρχιεπισκοπή. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αρχιεπισκοπή, τονίζεται οτι η επιστολή θα μελετηθεί με τη δέουσα προσοχή και το περιεχόμενο της, θα κριθεί με τον επιβαλλόμενο προς το Πατριαρχείο σεβασμό. Το θέμα που αφορά τις σχέσεις Ελληνικής Εκκλησίας - Πατριαρχείου εξετάσθηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.

    [05] Ανησυχία για θανατηφόρο γρίπη.

    04/12/2003 08:29:27

    Προβληματισμός επικρατεί στις υγειονομικές αρχές στην Ελλάδα, καθώς όλα τα στοιχεία, που αφορούν την εμφάνιση της γρίπης στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι άξια προσοχής, η οποία ευθύνεται για το θάνατο επτά παιδιών στη Βρετανία και τη νοσηλεία πολλών ανηλίκων σε νοσοκομεία της Γαλλίας. Φαίνεται με βάση τα στοιχεία αυτά, ότι η γρίπη έκανε την εμφάνισή της στη γηραιά ήπειρο νωρίτερα από ό,τι συνήθως, ενώ εκδηλώνεται με πιο βαριά μορφή από ό,τι τουλάχιστον είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παστέρ, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν τα πρώτα σποραδικά κρούσματα γρίπης στη χώρα μας κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο και δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί τουλάχιστον προς το παρόν. Η επιτροπή εμβολιασμών που συνεδρίασε χθες στο υπουργείο Υγείας έκρινε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα να γενικευθεί εμβολιασμός κατά της γρίπης.

    [06] Κανονικά εκτελούνται και σήμερα οι πτήσεις ΟΑ

    04/12/2003 08:29:21

    Με εποχιακό προσωπικό εκτελούνται και σήμερα όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια της Ολυμπιακής, παρά τις δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες που πραγματοποιούν οι ιπτάμενοι συνοδοί φροντιστές και οι οποίες λήγουν αύριο Παρασκευή. Ειδικότερα για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 108 πτήσεις του ομίλου της Ολυμπιακής από το αεροδρόμιο της Αθήνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 December 2003 - 12:30:18 UTC