Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Υπουργική σύνοδος του ΝΑΤΟ
  • [02] Σημίτης: Σύγχρονη αριστερά
  • [03] Παπανδρέου: Μας εμπνέει το όραμα του Ρήγα Φερραίου
  • [04] ΔΟΕ: Στην Ολυμπία η σφαιροβολία
  • [05] Μερική άρση απαγορευτικού απόπλου
  • [06] Πρωτόπαπας για δηλώσεις Χριστόδουλου.
  • [07] Πρωτόπαπας για Σημίτη-Σεναριολογία.

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Υπουργική σύνοδος του ΝΑΤΟ

    04/12/2003 21:53:33

    ''Ηπιες'' χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου τις δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του Κόλιν Πάουελ για την ευρωπαϊκή άμυνα κατά την υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ σήμερα στις Βρυξέλλες.Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι διαφορές απόψεων στη σύνοδο αφορούσαν κυρίως τη συγκρότηση του ευρωπαϊκού στρατηγείου και την εξέλιξη του, για την οποία διατυπώθηκαν διάφορες εκδοχές. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ''έχει αποκλεισθεί η μεγάλη υποδομή και επικρατεί η σκέψη για μια ελαφρότερη, ενός πυρήνα αρχηγείου ή ενός ευρωπαϊκού πυλώνα εντός του αρχηγείου του ΝΑΤΟ'', σημειώνοντας ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό (και λόγω διαφωνιών μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ και μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ) και δεν συζητήθηκε εκτενώς.Διαφωνίες σημειώθηκαν επίσης μέσα στους κόλπους της ΕΕ, όπως είπε, κυρίως από τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και στη θεσμοθέτηση μιας ρήτρας αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.Αντιθέτως, τόνισε ο κ Παπανδρέου βρίσκεται σε εξέλιξη σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων η πρωτοβουλία της ελληνικής προεδρίας και απόφαση της συνόδου κορυφής της Θεσσαλονίκης για το συντονισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξοπλισμών.Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συζήτησαν επίσης σήμερα, χωρίς να αποφασίσουν, όπως είπε ο κ Παπανδρέου, λόγω των επιφυλάξεων που εξέφρασαν ορισμένες χώρες, τη δυνατότητα εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Ιράκ. Συζητήθηκε ακόμη η έκκληση του γραμματέα της Συμμαχίας λόρδου Ρόμπερτσον για προσφορά νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν λόγω έλλειψης δυναμικού, όπου ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την ελληνική αρνητική θέση, προσθέτοντας ότι αυτή θα μπορούσε να επανεξετασθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [02] Σημίτης: Σύγχρονη αριστερά

    04/12/2003 21:14:27

    Το στίγμα της σύγχρονης αριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας στο συμπόσιο που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ με θέμα ''Σύγχρονοι σοσιαλιστές και νέες απαντήσεις''.Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στην ταυτότητα της σοσιαλιστικής αριστεράς σήμερα και τόνισε τις διαφορές της τόσο με τη συντηρητική παράταξη όσο και με την κομμουνιστική αριστερά. Παράλληλα χρησιμοποίησε πολλούς όρους που συνάδουν με την ταυτότητα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.Ο κ. Σημίτης χρησιμοποίησε τους όρους ''σύγχρονοι σοσιαλιστές'', ''δημοκρατική αριστερά'', ''σοσιαλιστές'', ''σύγχρονη κεντροαριστερά'', ''αριστερά της ευθύνης''.Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι σύγχρονοι σοσιαλιστές είναι η παράταξη που μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της πολιτικής τον 21ο αιώνα, ενώ αναφερόμενος τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στα άλλα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα με κυβερνητική εμπειρία, τόνισε ότι μετά από αυτή την κυβερνητική εμπειρία ''είμαστε η υπεύθυνη αριστερά'', η αριστερά που ζει και τροφοδοτείται από τη σχέση της με τη ζωή, που προσπαθεί να κάνει τα ιδανικά της πράξη, να τα εφαρμόσει σε συνθήκες που αλλάζουν διαρκώς, που προτείνει και πραγματοποιεί πολιτικές, αλλά και πρακτικές λύσεις.

    [03] Παπανδρέου: Μας εμπνέει το όραμα του Ρήγα Φερραίου

    04/12/2003 19:54:02

    Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αναφορικά

    με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, παρέπεμψε στη ανάλογη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και πρόσθεσε ότι «εμάς μας εμπνέει και μας διδάσκει η ιστορία, μας εμπνέει το όραμα του Ρήγα Φερραίου.Ο κ.Παπανδρέου υπενθύμισε ότι το όραμά του Ρήγα ήταν η δημιουργία μιας Βαλκανικής χερσονήσου ειρηνικής, ελεύθερης και δημοκρατικής που θα έχουν θέση όλες οι εθνότητες και όλες οι θρησκείες ορθόδοξοι, καθολικοί, μουσουλμάνοι και εβραίοι και τόνισε πως αυτό το όραμα σήμερα γίνεται πραγματικότητα με την ολοκλήρωση της ΕΕ και την συμμετοχή των Βαλκανίων.Καταλήγοντας, ο Υπουργός επεσήμανε ότι αυτό το όραμα εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασφάλειά μας, το υποστηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και αυτό το όραμα το υπηρετεί η κυβέρνηση με συνέπεια και επιτυχία.-

    [04] ΔΟΕ: Στην Ολυμπία η σφαιροβολία

    04/12/2003 18:38:29

    Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε σήμερα να κάνει αποδεκτό το ελληνικό αίτημα για την διεξαγωγή του αγωνίσματος της σφαιροβολίας στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας. Υπέρ του αιτήματος που είχε υποβληθεί επίσημα από την Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004 είχε ταχθεί και η IAAF, η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου. Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΟΕ στη Λωζάνη, στην Ολυμπία θα διεξαχθεί οριστικά το αγώνισμα της σφαιροβολίας των ανδρών αλλά και των γυναικών, το οποίο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά 15.000 θεατές.

    [05] Μερική άρση απαγορευτικού απόπλου

    04/12/2003 18:03:09

    Λόγω καλυτέρευσης των καιρικών συνθηκών, από το λιμάνι του Πειραιά αποπλέουν κανονικά τα πλοία που προορισμό έχουν τα Χανιά, τη Χίο και τη Μυτιλήνη, ενώ δεμένα παραμένουν τα πλοία για τις Κυκλάδες. Το απαγορευτικό απόπλου ισχύει και για τα πλοία από το λιμάνι της Ραφήνας, τα οποία φθάνουν μέχρι την Ανδρο.

    [06] Πρωτόπαπας για δηλώσεις Χριστόδουλου.

    04/12/2003 15:32:28

    "Κάθε εποχή θέλει τον τρόπο της στην προώθηση των εκάστοτε συμφερόντων. Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (κατά τις οποίες ο κ. Χριστόδουλος φέρεται να απορρίπτει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, παραπέμποντας σε ιστορικά προηγούμενα)

    [07] Πρωτόπαπας για Σημίτη-Σεναριολογία.

    04/12/2003 15:32:21

    ''Ο πρωθυπουργός ήταν χθες απόλυτα σαφής και έκλεισε τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οσο και αν επιμένει η ΝΔ δεν θα επανέλθουμε''.

    Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το θέμα της διαδοχής Σημίτη, ενώ απαντώντας σε ερώτηση (επί της αναφοράς του πρωθυπουργού, σε απάντηση ερώτησης, πως ''εμείς μπορούμε καλύτερα''), ο κ. Πρωτόπαπας διευκρίνισε πως ο κ. Σημίτης εννοούσε τις αλλαγές που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ σε πρόσωπα, σε τακτικές, σε προτεραιότητες, αλλά όχι σε στρατηγικές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 December 2003 - 21:30:15 UTC