Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερευνα για συγγενικό πρόσωπο Χ.Θεοδώρου
  • [02] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο το απόγευμα
  • [03] Δίκη 17Ν-Συνήγοροι υπεράσπισης για προτεινόμενες ποινές.
  • [04] Θεσσαλονίκη - 5η Παγκόσμια Συνέλευση ΣΑΕ - Νέο προεδρείο

  • [01] Ερευνα για συγγενικό πρόσωπο Χ.Θεοδώρου

    15/12/2003 14:25:02

    Την ταχύτατη ολοκλήρωση της έρευνας, που αφορούν τις καταγγελίες περί δωροληψίας συγγενικού προσώπου του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Χρήστου Θεοδώρου, ζητεί με έγγραφό του ο προϊστάμενος στην εισαγγελία Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Ο κ. Θεοδώρου, επιβαίωσε με δήλωσή του, ότι το πρόσωπο που φωτογραφίζεται σε δημοσίευμα της «Απογευματινής για εμπλοκή σε δωροληψία, είναι «συγγενής εξ αγχιστείας και πως υπήρξε «συνεργάτης του στο «μεγαλύτερο διάστημα της θητείας του στο υπουργείο.

    Ωστόσο, διευκρίνισε κατηγορηματικά ότι «περιοριζόταν αποκλειστικά και μόνο στην προσφορά των νομικών του συμβουλών και δεν είχε οποιαδήποτε ανάμειξη σε θέματα κρατικών προμηθειών.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοδώρου τόνισε, ότι το δημοσίευμα έχει διπλό στόχο: ''Να πλήξει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα επιδιώξει και θα επιτύχει την ανανέωση της λαϊκής εντολής, αλλά και εμένα προσωπικά που εκλέγομαι 1ος βουλευτής Ευβοίας του Κινήματος''

    Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ήδη από το τέλος της Ανοιξης με αρχές καλοκαιριού, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα, η οποία έχει ήδη προχωρήσει πολύ και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματά της.

    Μετά το πόρισμα της έρευνας πρόσθεσε ο κ. Πρωτόπαπας θα ληφθούν οι όποιες πολιτικές ή ποινικές αποφάσεις.

    [02] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο το απόγευμα

    15/12/2003 13:06:01

    Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα το απόγευμα ο καιρός από βορρά προς νότο.

    Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, κύρια χαρακτηριστικά των έντονων καιρικών φαινομένων, θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, οι χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής Ελλάδας, οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

    Η κακοκαιρία θα επηρεάσει αύριο και την περιοχή της Αττικής, οπότε προβλέπεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Αθήνας.

    Την Τετάρτη τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θα επικρατήσουν όμως θυελλώδεις άνεμοι και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

    [Φώτο-571639]

    [03] Δίκη 17Ν-Συνήγοροι υπεράσπισης για προτεινόμενες ποινές.

    15/12/2003 09:48:26

    Με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί των προτεινομένων ποινών για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν συνεχίζεται, απο το πρωί, η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Τον κύκλο των τοποθετήσεων άνοιξε η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία γνωστοποίησε στο δικαστήριο οτι ο εντολέας της δεν επιθυμεί να υποβάλει αίτημα επιείκιας, αλλά και δε σκοπεύει να ασκήσει κανένα από τα δικονομικά δικαιώματα, που του παρέχει ο νόμος.

    Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο συνήγορος των αδελφών Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος υποστήριξε πως ο Σάββας Ξηρός ''αρίστευσε στο δικαστήριο, πήρε άριστα δέκα ισόβια'' και τόνισε οτι ούτε ο δικός του εντολέας προτίθεται να ζητήσει την επιείκια των δικαστών. Ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε πως απο την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για το Σάββα Ξηρό, ενώ επανέλαβε οτι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του τις καταγγελίες του κατηγορούμενου για τις συνθήκες νοσηλείας του.

    [04] Θεσσαλονίκη - 5η Παγκόσμια Συνέλευση ΣΑΕ - Νέο προεδρείο

    15/12/2003 09:01:06

    Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Παγκόσμιας Συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη με τη συνεδρίαση του νέου προεδρείου, που αναδείχτηκε κατά τις εκλογές που διεξήχθησαν χθες και τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί.

    Έτσι το νέο 11μελές προεδρείο του ΣΑΕ απαρτίζουν οι: Ανδρέας Άθενς πρόεδρος, που επικράτησε του Πασχάλη Παπαχρηστόπουλου με 463 ψήφους έναντι 174 ψήφων. Αναπληρωτής πρόεδρος ο Στέφανος Ταμβάκης, ταμίας ο Κωνσταντίνος Γεωργανάς, αντιπρόεδρος ΣΑΕ για την Κύπρο Χάρης Σοφοκλείδης, αντιπρόεδρος ΣΑΕ για την Αμερική Χρήστος Τομαράς, αντιπρόεδρος ΣΑΕ για την Ευρώπη Αγαθάγγελος Ασλανίδης, αντιπρόεδρος ΣΑΕ για την Ασία-Αφρική Βασίλειος Μαγδαληνός, αντιπρόεδρος ΣΑΕ για την Ωκεανία Κωνσταντίνος Βερτζαγιάς, ενώ τρεις θέσεις των γραμματέων ΣΑΕ κατάλαβαν η Όλγα Σαραντοπούλου, η Ελένη Κωσταντινίδου και ο Ηλίας Ράλλης.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε το νέο προεδρείο, μετά την πρώτη του συνεδρίαση, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Μαγκριώτη και του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Παύλου Γερουλάνου, ο κ. Άθενς ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στις εργασίες της 5ης Παγκόσμιας Συνέλευσης την οποία χαρακτήρισε ως την καλύτερη μέχρι τώρα, ενώ υποστήριξε ότι το 2004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες «θα είναι μία από τις καλύτερες χρονιές για όλους.

    Ο κ. Μαγκριώτης καλωσόρισε και συνεχάρη το νέο προεδρείο του ΣΑΕ, ευχόμενος καλή συνεργασία για την επίτευξη των κοινών στόχων της Ελλάδας και της ομογένειας. «Η ομογένεια είναι η οικογένεια μας, είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι οι στόχοι του ΣΑΕ είναι μόνιμοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 December 2003 - 12:30:19 UTC