Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μητσοτάκης:Οποιο κόμμα κερδίσει να ασκήσει περιοριστική πολιτική
  • [02] Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη
  • [03] Σε θεσ/κη συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ' ΚΠΣ
  • [04] Οι ΗΠΑ για εκλογές στην κατεχόμενη Κύπρο

  • [01] Μητσοτάκης:Οποιο κόμμα κερδίσει να ασκήσει περιοριστική πολιτική

    16/12/2003 14:22:59

    Επανήλθε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει να ασκήσει περιοριστική πολιτική παρά τη δυσαρέσκεια που έχουν προκαλέσει παρόμοιες δηλώσεις του σε στελέχη της ΝΔ.

    Ο πρώην πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ''όταν η οικονομία πηγαίνει τόσο άσχημα, όταν η Ελλάδα ουσιαστικά έχει χρεωκοπήσει, η ΝΔ ή όποιο κόμμα κερδίσει θα πρέπει να μαζέψει τα ασυμάζευτα και να ασκήσει περιοριστική πολιτική''.

    Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι όλοι οι εχέφρονες άνθρωποι αυτό λένε και επικαλέστηκε δηλώσεις του Αλέκου Παπαδόπουλου που όπως είπε σε συνέντευξή του τόνισε την ανάγκη για περιοριστική πολιτική.

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ακόμη ότι οι Ελληνες πρέπει να μάθουν πόσο ακριβά πληρώνουμε την αθλιότητα της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

    Αντιδράσεις απο ΝΔ Ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης ανέφερε ότι οι απόψεις του κ. Μητσοτάκη δεν δεσμεύουν το κόμμα, ενώ ο κ. Θανάσης Νάκος σημείωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι πέρα και εκτός κομμάτων και μπορεί να ισχυρίζεται τα όσα ισχυρίζεται.

    Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον πρώην πρωθυπουργό κινήθηκαν οι κ.κ. Τσιτουρίδης και Καλαντζής που είπαν πως θα πρέπει να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη και πως ο λαός δεν πρόκειται να σφίξει περισσότερο το ζωνάρι απ'ότι το έχει σφίξει μέχρι σήμερα.

    Ο κ. Γιώργος Καλός δήλωσε ότι η ΝΔ θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της οικονομίας.

    [Φώτο-664516]

    [02] Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη

    16/12/2003 14:21:45

    Δεν προκάλεσε ζημιές η ασθενής πλην όμως έντονα αισθητή σεισμική δόνηση στις 12.40 σήμερα το μεσημέρι στη Λέσβο.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η δόνηση είχε ένταση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προερχόταν από απόσταση 300 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο της ήταν στα Μικρασιατικά παράλια απέναντι από τη Μυτιλήνη.

    [03] Σε θεσ/κη συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ' ΚΠΣ

    16/12/2003 13:03:54

    Συνεδριάζει αύριο, υπο την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη η Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ-ΚΠΣ στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα εξεταστεί η πορεία των τομεακών (των υπουργείων) προγραμμάτων και των περιφερειακών προγραμμάτων, θα αποφασιστεί η κατανομή του λεγόμενου ''αποθεματικού επίδοσης'' στα προγράμματα εκείνα τα οποία είχαν πολύ ικανοποιητική και ικανοποιητική απορροφητικότητα κεφαλαίων. Στην κατηγορία των προγραμμάτων που είχαν πολύ ικανοποιητική απορροφητικότητα περιλαμβάνονται εκείνα των οδικών αξόνων. Στην κατηγορία των προγραμμάτων με ικανοποιητική απορροφητικότητα περιλαμβάνονται τα προγράμματα απασχόλησης, κατάρτισης, γεωργίας, αλιείας και πολιτισμού.

    Σύμφωνα με τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις τα προγράμματα της πρώτης κατηγορίας θα ενισχυθούν με ένα ποσοστό 8% του συνολικού προϋπολογισμού των συγκεκριμένων προγραμμάτων και όσα έχουν σημειώσει ικανοποιητική πορεία θα ενισχυθούν με 4%.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης αναμένεται να ανακοινωθούν και μετακινήσεις κεφαλαίων απο ενέργειες και δράσεις προγραμμάτων που δεν προχωρούν ικανοποιητικά σε άλλες οι οποίες ''τρέχουν'' με γοργούς ρυθμούς. Πάντως σύμφωνα με πηγες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δεν πρόκειται να αποφασιστούν μετακινήσεις κεφαλαίων απο πρόγραμμα σε πρόγραμμα.

    [04] Οι ΗΠΑ για εκλογές στην κατεχόμενη Κύπρο

    15/12/2003 23:36:21

    Την πρώτη επίσημη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης στην χθεσινή ψηφοφορία στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου έδωσε ο Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, δηλώνοντας ότι ''οι Τουρκοκύπριοι εξέφρασαν την επιθυμία τους για συνολική λύση του Κυπριακού που θα τους επιτρέψει να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση την 1η Μαϊου μαζί με τους Ελληνοκύπριους''. Ο κ. Μπάουτσερ ανέφερε ακόμη ότι το κόμμα που έλαβε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων υποστηρίζει τη λύση και επισήμανε ότι περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους υποστήριξαν υποψηφίους που επιθυμούν μία διευθέτηση που θα γίνει αποδεκτή από τους Κυπρίους σε δημοψηφίσματα πριν τον Μάϊο. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προωθούν μια δίκαιη και διαρκή λύση του Κυπριακού προβλήματος στη βάση του σχεδίου Αναν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 December 2003 - 12:30:16 UTC