Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντισυνταγματικό το πλαφόν στο εφάπαξ κατά τον εισαγγελέα ΑΠ
  • [02] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στο νομό Μαγνησίας
  • [03] Συμβούλιο Εφετών: Αύριο το βούλευμα για τον ΕΛΑ
  • [04] Συνεδρίαση υπουργικού για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

  • [01] Αντισυνταγματικό το πλαφόν στο εφάπαξ κατά τον εισαγγελέα ΑΠ

    18/12/2003 20:35:34

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημ. Λινός πρότεινε σήμερα στην Ολομέλεια του ΑΠ, να κριθεί αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 57 του Ν. 2084/1992, που επιβάλλει ανώτατο όριο στο εφάπαξ βοήθημα που χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία του δημοσίου, των τραπεζών, των οργανισμών και ΔΕΚΟ στους ασφαλισμένους τους, όταν εξέρχονται της υπηρεσίας λόγω συνταξιοδοτήσεως.

    Ειδικότερα, ο Λινός επισήμανε ότι ο εν λόγω περιορισμός είναι αντίθετος στα άρθρα 4 και 22 του Συντάγματος που αφορούν την αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας. Η αντισυνταγματικότητα ανάγεται στο γεγονός ότι το εφάπαξ έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και δεν είναι κοινωνικός πόρος. Δεν είναι δε, κοινωνικός πόρος καθώς ο σχηματισμός των κεφαλαίων για την χορήγηση του εφάπαξ γίνεται από εισφορές των εργαζομένων.

    Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.

    [02] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στο νομό Μαγνησίας

    18/12/2003 19:28:30

    Ο ΥΠΕΞ, Γ. Παπανδρέου, που πραγματοποιεί από χθες διήμερη περιοδεία στο Νομό Μαγνησίας, υπογράμμισε, εκ νέου, σε δηλώσεις του ότι: «με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κινήματος, Κ.Σημίτη, έχουμε άψογη συνεργασία και αυτό αποδεικνύεται από τις επιτυχίες που έχουμε τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Την παραπάνω απάντηση έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών ερωτώμενος εάν το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να εισέλθει σε νέο κύκλο εσωστρέφειας λόγω των παρατεινόμενων σεναρίων περί διαδοχολογίας για να συμπληρώσει απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους «όπως βλέπετε έχουμε μια συνεχή και σημαντική επαφή με τον Έλληνα πολίτη και καμία εσωστρέφεια δεν υπάρχει. Ο κ. Παπανδρέου κατά τη σημερινή δεύτερη μέρα επίσκεψής του στη Μαγνησία εγκαινίασε το ΚΕΠ Ν. Αγχιάλου αλλά συμμετείχε και σε εκδήλωση για την ''Ολυμπιακή Εκεχειρία'' στο 3ο ΤΕΕ Βόλου. Απόψε το βράδυ εξάλλου θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

    [03] Συμβούλιο Εφετών: Αύριο το βούλευμα για τον ΕΛΑ

    18/12/2003 17:27:02

    Αύριο το πρωί αναμένεται να εκδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση του ΕΛΑ. Αύριο, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται η Ολομέλεια Εφετών, που συνεδριάζει για διάφορα ζητήματα του Εφετείου, να ορίσει τους 30 εφέτες οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην κλήρωση που θα γίνει για την επιλογή των μελών του δικαστηρίου που θα δικάσει την υπόθεση του ΕΛΑ.Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΛΑ είναι κατηγορούμενοι οι Αγγελέτος Κανάς, Ειρήνη Αθανασάκη, Χρήστος Τσιγαρίδας, Κώστας Αγαπίου και Μιχάλης Κασίμης.

    [04] Συνεδρίαση υπουργικού για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    18/12/2003 14:38:31

    Αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει έκανε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ασχολήθηκε με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην ανάπτυξη της οικονομίας, στην τρομοκρατία, στα μεγάλα έργα, ενώ μίλησε και για τα προβλήματα που ανέκυψαν στην διακυβερνητική στις Βρυξέλλες.

    Στη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε ο νέος θεσμός που ξεκίνησε σήμερα, του Ταμείου Εγγυοδοσίας που λύνει οριστικά, όπως τονίστηκε το πρόβλημα των μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα. Το μεσημέρι ο κ.Σημίτης παραβρέθηκε στην ειδική εκδήλωση που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης για το νέο ταμείο. Τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες όπως είπε, είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Το ταμείο αυτό ανέφερε είναι ένας νέος μοχλός που θα επιτρέψει να φθάσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

    [Φώτο-678651]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 December 2003 - 21:30:12 UTC