Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόπειρα ληστείας με τραυματισμό.
  • [02] Δεξίωση στο Προεδρικό προς τιμήν των εκπροσώπων των ΜΜΕ
  • [03] Χριστουγεννιάτικη αγορά.
  • [04] Σταθερό προβάδισμα ΝΔ έναντι ΠΑΣΟΚ.

  • [01] Απόπειρα ληστείας με τραυματισμό.

    21/12/2003 11:58:16

    Δύο άγνωστοι με την απειλή πιστολιού προσπάθησαν να ληστέψουν το πρωί στη λεωφόρο Ηρακλείου, τον Παντελή Κουλέντογλου, 52 ετών, ιδιοκτήτη χρυσοχοείου στη Νέα Ιωνία, στην Αθήνα. Εκείνος αντιστάθηκε και οι δράστες φοβούμενοι για το ενδεχόμενο της σύλληψής τους πυροβόλησαν στον αέρα και τράπηκαν σε φυγή.Απο τα θραύσματα των τζαμιών τραυματίστηκε στο κεφάλι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Στην περιοχή έφθασε ασθενοφόρο και οι τραυματιοφορείς περιποιήθηκαν τα τραύματα του Κουλέντογλου, ο οποίος παρέμεινε στο μαγαζί του, ενώ απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Στο μεταξύ, και δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς συνέβη τα ξημερώματα στην είσοδο του τηλεοπτικού σταθμού 0-6, στην οδό Καραϊσκάκη 6 στο Νέο Ψυχικό. Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που σύμφωνα με το φύλακα ήταν τρείς.

    [02] Δεξίωση στο Προεδρικό προς τιμήν των εκπροσώπων των ΜΜΕ

    21/12/2003 11:58:10

    Παρουσία του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης έγινε χθές το βράδυ η καθιερωμένη δεξίωση του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου προς τιμήν των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων στα πηγαδάκια που σχηματίσθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν η διαδοχολογία και κυρίως η δήλωση έκπληξη που έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης νωρίτερα το μεσημέρι για τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό αντήλλαξε ευχές με τους δημοσιογράφους για τις εορτές των Χριστουγέννων και τον καινούργιο χρόνο ενώ ο κ Σημίτης απέφυγε να πει οτιδήποτε για τα σενάρια περί της διαδοχή του.

    [03] Χριστουγεννιάτικη αγορά.

    21/12/2003 11:58:04

    Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα είναι σήμερα ανοιχτά απο τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και τα σούπερ-μάρκετ απο τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ τα κρεοπωλεία θα κλείσουν στις 4 το απόγευμα. Οι τιμές στα καταναλωτικά προϊόντα είναι ελαφρώς υψηλότερες απο πέρυσι. Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, επισκέφθηκε χθες την κεντρική αγορά στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών, ενώ οι τιμές κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα. Ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται αυξομειώσεις στις τιμές πολλών προϊόντων.

    [04] Σταθερό προβάδισμα ΝΔ έναντι ΠΑΣΟΚ.

    21/12/2003 11:57:57

    Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 7,3 ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας ΚΑΠΑ ΡΙΣΕΡΤΣ για λογαριασμό του ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Ωστόσο, ο κ. Σημίτης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός απο το 38,3% έναντι 37,1% του κ. Καραμανλή. Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας ΡΑΣΣ για λογαριασμό της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 7,8% του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 38,2% έναντι 30,4% του κυβερνώντος κόμματος.Στην ερώτηση ποιός θεωρείται κατάλληλος για πρωθυπουργός ο κ. Σημίτης προτιμάται απο το 38,1% έναντι 36,3% του κ. Καραμανλή. Τέλος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ΑΛΚΟ για το ΠΑΡΩΝ, το 47,6% των ψηφοφόρων της ΝΔ δηλώνει ότι με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Αντίθετα, το 59,6% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πιστεύει στη νίκη με αρχηγό τον Κώστα Σημίτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 December 2003 - 12:30:09 UTC