Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύγκρουση λεωφορείου ΚΤΕΛ με ΙΧ
  • [02] Χριστοδουλάκης:Νικητής το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές με Κ.Σημίτη.
  • [03] Μολότοφ σε γραφεία της ΝΔ
  • [04] Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην Τούμπα
  • [05] Σε κατάσταση συναγερμού στον Εβρο
  • [06] Φονικός σεισμός

  • [01] Σύγκρουση λεωφορείου ΚΤΕΛ με ΙΧ

    27/12/2003 13:37:23

    Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό και τρείς τραυματίες σημειώθηκε στο δρόμο Θεσσαλονίκης Κιλκίς όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που μετέφερε 15 επιβάτες, συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο.

    Νεκρός είναι ο Θωμάς Τσιλιγκαρίδης 40 χρόνων, οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις από τους επιβάτες του λεωφορείου.

    Σύμφωνα με την τροχαία το δυστύχημα σημειώθηκε στο 24ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, λίγο μετά τη διασταύρωση με τη Νέα Σάντα. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Κιλκίς και σύμφωνα με την αστυνομία το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με το λεωφορείο.

    [02] Χριστοδουλάκης:Νικητής το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές με Κ.Σημίτη.

    27/12/2003 12:57:08

    Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές,δήλωσε σήμερα από τα Χανιά,ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά της πόλης.

    «Σε λίγο οι Έλληνες πολίτες θα έχουν να κάνουν μια πολύ μεγάλη επιλογή.Για το πώς θα βαδίσει χώρα μας,από τον Απρίλιο και μετά.Θα συνεχίσουμε την ιδια σταθερή πορεία βελτίωσης,ανάπτυξης και ευημερίας,

    ή θα ξαναγυρίσομε πίσω σε πειραματισμούς,χωρίς πρόγραμμα,πολιτικές και προτεραιότητες.Πιστεύω ότι χώρα μας αξίζει παρά πολύ να συνεχίσει σε μια πορεία ανάπτυξης,περισσότερης απασχόλησης και ευημερίας.Είμαι

    βέβαιος ότι οι Έλληνες πολίτες θα κάνουν την επιλογή αυτή,μια επιλογή νίκης για το ΠΑΣΟΚ,σημείωσε ο κ.Χριστόδουλάκης.

    Ο Υπουργός οταν ρωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ θα έχει τον Κώστα Σημίτη

    ''μπροστάρη'', απάντησε ότι ''το ΠΑΣΟΚ,και με τον Σημίτη και με όλους θα βαδίσει μπροστά,ενωμένο,ισχυρό,με βάση το έργο ο οποίο έχει κάνει,και το έργο με το οποίο θα κριθεί''.-

    [03] Μολότοφ σε γραφεία της ΝΔ

    27/12/2003 11:44:59

    Δύο μολότοφ έριξαν άγνωστοι στα γραφεία της ΝΔ, στην Αγία Παρασκευή, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αναξαγόρα.

    Από τις μολότοφ εξερράγη μόνο η μία με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στα γραφεία.

    [04] Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην Τούμπα

    27/12/2003 11:40:05

    Λαχτάρισαν τη νύχτα οι κάτοικοι στην οδό Πρέσπας στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε στους καυστήρες καλοριφέρ τετραώροφης οικοδομής.

    Η πυρκαγιά στην πολυκατοικία, που βρίσκεται στον αριθμό 20 της οδού, ξεκίνησε, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, από τους τέσσερις καυστήρες καλοριφέρ που βρίσκονταν στην ταράτσα της οικοδομής και αντιστοιχούν στα ισάριθμα διαμερίσματα, και γρήγορα εξαπλώθηκε στις δεξαμενές πετρελαίου. Στη συνέχεια και μέσω των αγωγών διοχέτευσης των οβρίων υδάτων η φωτιά μεταφέρθηκε στην πυλωτή καίγοντας μερικώς τρία αυτοκίνητα.

    Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας έφτασαν άμεσα στο σημείο της φωτιάς, εκκένωσαν τα διαμερίσματα από τους ενοίκους και στη συνέχεια καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, χωρίς αυτή να εξαπλωθεί στα διαμερίσματα και στις γύρω οικοδομές.

    [Φώτο-535509]

    [05] Σε κατάσταση συναγερμού στον Εβρο

    27/12/2003 07:19:05

    Με αγωνία παρακολουθούν οι κάτοικοι του Έβρου την εξέλιξη της ροής του ποταμού, καθώς η στάθμη των υδάτων βρίσκεται σε οριακό σημείο και συγκεκριμένα στα 5,70 μέτρα, δηλαδή μόνο 40 εκατοστά από το όριο αντοχής των αναχωμάτων που είναι τα 6.10 μέτρα.

    Όλες οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Έβρου βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, ενώ έχουν ειδοποιηθεί οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από τα επικίνδυνα σημεία, γιατί αν υποχωρήσουν τα αναχώματα τότε θα προκληθούν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες.

    Οι αρμόδιοι που παρακολουθούν τη στάθμη των υδάτων του ποταμού, εκφράζουν φόβους πως αν επικρατήσει ηλιοφάνεια τις επόμενες μέρες, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, τότε θα λιώσουν απότομα τα χιόνια και η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

    [Φώτο-86954]

    [06] Φονικός σεισμός

    27/12/2003 07:15:19

    Περισσότεροι από 25.000 είναι οι νεκροί και πάνω από 50.000 οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που έπληξε το νοτιοανατολικό Ιράν, σύμφωνα με Ιρανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους. Αμεση ήταν η ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας στην έκκληση βοήθειας που απηύθυνε η κυβέρνηση της Τεχεράνης. Ο Ερυθρός Σταυρός απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 6,4 εκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια για τα θύματα του σεισμού, ενώ η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσε ότι μια ομάδα γιατρών θα φτάσει αύριο στην πληγείσα περιοχή μεταφέροντας ''ιατρικό και χειρουργικό υλικό. Έτοιμες για την αποστολή βοήθειας δηλώνουν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία και Βρετανία, καθώς και οι Αραβικές χώρες.

    Στην Αθήνα, το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να αποστείλει άμεσα βοήθεια ύψους 250.000 ευρώ προς τους σεισμοπαθείς του Ιράν. Παράλληλα ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υπουργό Δημοσιας Τάξης Γιώργο Φλωρίδη και τη Γενική Γραμματεία Προστασίας για την αποστολή ειδικής ομάδας διάσωσης της ΕΜΑΚ, εφόσον ζητηθεί απο τις ιρανικές αρχές.

    [Φώτο-683694]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 December 2003 - 12:30:13 UTC