Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής:Ομολογία αποτυχίας Σημίτη.
  • [02] Σημίτης: Εκλογές στις 7 Μαρτίου.
  • [03] Συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη.

  • [01] Καραμανλής:Ομολογία αποτυχίας Σημίτη.

    07/01/2004 14:23:36

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής απαντώντας στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού τόνισε ότι έκλεισε ένας κύκλος ενώ έκανε λόγο για επικοινωνιακή παράσταση άνευ περιεχομένου του κ.Σημίτη. Χαρακτήρισε την κίνηση του κ.Σημίτη ως ομολογία αποτυχίας και είναι όπως είπε, η εξέλιξη της λαϊκής δυσαρέσκειας. Ανέφερε δε, ότι οι ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ είναι συλλογικές. Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι ο κ.Σημίτης αρνείται να λογοδοτήσει για τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθει από τη διακυβέρνησή του. Στερεί όπως είπε, από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να κρίνει τον πρωθυπουργό, αλλά δεν του στερεί όμως, την ευκαιρία να κρίνει τα αποτελέσματα των πολιτικών της κυβέρνησής του. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για κατεστημένο που όλοι μαζί δημιούργησαν και όλοι μαζί συντηρούν και θέλουν να συντηρήσουν. Πρόσθεσε ότι το κόμμα του έχει ζητήσει εκλογές για το εθνικό συμφέρον οι οποίες όπως είπε, επιτέλους προσδιορίστηκαν. Το πραγματικό δίλημμα πρόσθεσε, των εκλογών είναι αν θα πάμε μπροστά με μια νέα πολιτική, με μια νέα ομάδα ανθρώπων και νέα διακυβέρνηση ή θα μείνουμε στις ίδιες αποτυχημένες πολιτικές με φθαρμένα πρόσωπα και την αλαζονία της εξουσίας.

    Δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης στην εξαιρετικά δύσκολη, όπως είπε, περίοδο της κοινωνίας μας. Επισήμανε ότι έχει την απόλυτη επίγνωση του χρέους του για μια ισχυρή κοινωνία πολιτών. Οι Ελληνες, τόνισε πρέπει να αισθανθούν και πάλι υπερήφανοι ως πολίτες αυτής της χώρας και αυτή την πολιτική δεσμεύτηκε να κάνει πράξη με βήματα σιγουριάς και σταθερότητας. Και αυτή όπως είπε, είναι μια συμφωνία τιμής που συνάπτει η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ με την κοινωνία των πολιτών.

    [02] Σημίτης: Εκλογές στις 7 Μαρτίου.

    07/01/2004 13:55:09

    Σημίτης: Εκλογές στις 7 Μαρτίου.

    Υπότιτλος:

    Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος έκανε γνωστό οτι θα κινήσει και τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε οτι ο ίδιος θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι την επομένη των εκλογών.

    ο κ.Σημίτης ανέφερε οτι ο εγωϊσμός της μονιμότητας είναι βαθιά συντηρητική συμπεριφορά και οτι το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής προϋποθέτει οτι μία πιό νέα γενιά θα αναλάβει αυξημένες ευθύνες.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι είναι απαραίτητο η νέα κυβέρνηση να έχει μία νωπή εντολή, ενόψει των εξελίξεων στο Κυπριακό. Επισήμανε οτι η επόμενη τετραετία θα είναι αποφασιστική για πολλά θέματα αλλά προπαντός θα κριθεί η σύγκλιση με την ΕΕ.

    Ο κ.Σημίτης έκανε αναδρομή στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του τα τελευταία 8 χρόνια. "Η Ελλάδα", είπε, "άλλαξε θεαματικά προς το καλύτερο". "Μπήκαμε οριστικά σε μία νέα εποχή". Εξάλλου, ο κ.Σημίτης κατηγόρησε την αντιπολίτευση οτι στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του πήρε ακραίες θέσεις οι οποίες διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, δήλωσε οτι ο κ.Σημίτης έκανε πράξη το ήθος, τη γεναιότητα και το αίσθημα ευθύνης. Τόνισε οτι αποτελεί πρόκληση για όλους να ξεπεράσουμε, όπως είπε, τους εαυτούς μας και να αλλάξουμε, να κάνουμε την ανανέωση, για να κερδίσουμε τη μάχη για όλη την Ελλάδα.

    [03] Συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη.

    07/01/2004 11:25:43

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για να τον ενημερώσει σχετικά με το πλαίσιο των επικείμενων πολιτικών εξελίξεων.

    Στο σχόλιο που έκανε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο πρωθυπουργός ανέφερε στον Κ. Στεφανόπουλο ότι πρόθεσή του είναι ''να ξεκαθαρίσει το τοπίο'',ώστε ''οι πολίτες να μπορούν να κρίνουν και να αποφασίσουν''.

    Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκησε περίπου 65 λεπτά και έληξε χωρίς δηλώσεις του πρωθυπουργού, αφού ως γνωστόν στη 1 μμ θα απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

    Ηδη στο Μέγαρο Μαξίμου ευρίσκεται σε εξέλιξη κοινή συνεδρίαση

    της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Κώστα Σημίτη.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 January 2004 - 12:30:12 UTC