Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Πάουελ για Γ. Παπανδρέου
  • [02] Σύσκεψη στη Ρηγίλλης υπό τον Κ.καραμανλή
  • [03] Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Γ.Παπανδρέου

  • [01] Δηλώσεις Πάουελ για Γ. Παπανδρέου

    08/01/2004 21:46:38

    Στην απόφαση για την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου και το πολιτικό μέλλον του νυν υπουργού Εξωτερικών αναφέρθηκε ο Αμερικανός ομόλογός του, Κόλιν Πάουελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.Κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ο οποίος έχει συνεργασθεί στενά με τον Ελληνα ομόλογο του την τελευταία τριετία, δήλωσε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πολύ καλός μου φίλος. Εχουμε κάνει πολλά μαζί στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Τον συγχαίρω για την ανακοίνωση που έκανε σήμερα ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματός του, και του εύχομαι κάθε τύχη, αλλά είναι μια ελεύθερη και ανοιχτή εκλογή και εναπόκειται στον ελληνικό λαό να αποφασίσει ποιό κόμμα θέλει να τον κυβερνήσει και ποιός να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.Χαριτολογώντας ο κ. Πάουελ ολοκλήρωσε με την επισήμανση ότι «χθες όταν έγιναν γνωστές οι εξελίξεις, πρόσεξα τις όμορφες εικόνες του Γιώργου να τρέχει με σορτς, να κάνει τζόγκινγκ, να χορεύει. Είναι σαφές ότι η προεκλογική εκστρατεία έχει αρχίσει.

    [02] Σύσκεψη στη Ρηγίλλης υπό τον Κ.καραμανλή

    08/01/2004 16:26:03

    Με σκληρή γλώσσα σχολίασαν στελέχη της ΝΔ την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινή συνεδρίαση της ΚΕ και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος Τυπου της ΝΔ Θ.Ρουσόπουλος κατηγόρησε τον κ.Σημίτη για στρατηγική σύγχυσης και ο Πρ.Παυλόπουλος για φυγομαχία και ομολογία ήττας, ενώ ο Δ.Σιούφας εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τις εκλογές της 7ης Μαρτίου. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Ρηγίλλης υπό τον πρόεδρο της ΝΔ προκειμένου να σχεδιάσουν οι επόμενες κινήσεις του κόμματος και με τη συμμετοχή -για πρώτη φορά μετά το ατύχημά του- του Γ.Σουφλιά, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι έχουν προχωρήσει οι διαβουλέυσεις με τον Δ.Αβραμόπουλο για την επιστροφή του στο κόμμα. Το απόγευμα θα ανακοινωθεί η σύνθεση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες αυξημένες αρμοδιότητες θα εχει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αύριο θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον κ.Καραμανλή. Στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα θα μετέχουν όλα τα μελη του Πολιτικού Συμβουλίου και ως εκ τούτου και ο Κ. Μητσοτάκης οι συντονιστές και οι τομεάρχες καθώς και οι επικεφαλής των γραμματειών. Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων αναμένεται να γινει στις 25 Ιανουαρίου.

    [03] Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Γ.Παπανδρέου

    08/01/2004 15:52:53

    Την πρόθεσή του, «να ηγηθεί της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την πρόταση του Ε.Γ. για άμεση εκλογή προέδρου από την κοινωνία, «πρωτοποριακό γεγονός που δεν έχει προηγούμενο, αλλά εκφράζει ένα νέο ξεκίνημα - γιατί η κοινωνία απαιτεί να έχει λόγο, να συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις. «Κάνουμε εμείς πράξη την έννοια του ενεργού πολίτη. Είναι η κοινωνία που ζητά μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πολιτικό του, με την πολιτεία. Και κάνουμε εμείς αυτό το ριζοσπαστικό βήμα με στόχο μια νέα σχέση εμπιστοσύνης κράτους-πολίτη, που θα ξεπερνά μηχανισμούς, κατεστημένα και πελατειακές σχέσεις ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Παράλληλα δε, απευθύνθηκε στη νέα γενιά, καθώς και τα κοινωνικά στρώματα που εκ παραδόσεως στήριζαν το κυβερνών κόμμα, «τον αγρότη, τη γυναίκα, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, να συμμετάσχουν στην διαδικασία διαλόγου για τη διαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος και στην εκλογή προέδρου. «Σ αυτή τη διαδικασία, με αίσθημα ευθύνης αλλά και με μεγάλη συγκίνηση, υποβάλλω το αίτημά μου να ηγηθώ αυτής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης κατέληξε στη δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 January 2004 - 21:30:07 UTC