Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Συνεδρίαση ΕΓ
  • [02] Χριστοδουλάκης: Καταβολή αυξήσεων.
  • [03] Γ. Παπανδρέου: Διάλογος με τους πολίτες
  • [04] Ηλιδα-Νέο προάστιο της Αθήνας-Ολυμπιακό Χωριό Τύπου.

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Συνεδρίαση ΕΓ

    14/01/2004 21:19:28

    Παρατείνεται η αγωνία των υποψηφίων ...υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καθώς το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος, δεν έθιξε στην αποψινή του συνεδρίαση το πρόβλημα των 19 υπό συμπλήρωση θέσεων στα ψηφοδέλτιά του.Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Χρύσας Αράπογλου, η οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων μέσα από την πληθώρα των προτάσεων, θα πραγματοποιηθεί από το Εκτελεστικό Γραφείο την ερχόμενη εβδομάδα - κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη - γεγονός που θα σηματοδοτήσει και την εντατικοποίηση της οργανωτικής δουλειάς των νομαρχιακών επιτροπών.Ετσι, την προσεχή Κυριακή θα συνεδριάσουν οι νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, ενώ και όλα τα μέλη του ΕΓ θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις στην περιφέρεια.Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμόρφωση των εκστρατειών για τη νεολαία, τις γυναίκες και τον απόδημο ελληνισμό, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του προσεχούς μήνα με οριστικοποίησή της στο έκτακτο συνέδριο.Κατά τα άλλα, η αποψινή συνεδρίαση του ΕΓ ασχολήθηκε με ζητήματα προεκλογικής στρατηγικής, επί των οποίων δεν υπήρξαν περαιτέρω διευκρινίσεις.

    [02] Χριστοδουλάκης: Καταβολή αυξήσεων.

    14/01/2004 18:29:02

    Το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις του Δημοσίου, καθώς και της καταβολής των επιδομάτων που προβλέπει το ''κοινωνικό πακέτο'', ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης.Ειδικότερα:

    Οι αυξήσεις στους μισθούς στο Δημόσιο θα καταβληθούν με τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου.

    Τα αναδρομικά του 2003 στις συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν εφάπαξ στις 24 Ιανουαρίου.

    Οι αυξήσεις στις συντάξεις του Δημοσίου για το 2004 θα καταβληθούν στις 24 Φεβρουαρίου.

    Οι αυξήσεις του ΕΚΑΣ θα καταβληθούν και αυτές στις 24 Φεβρουαρίου.

    Οι αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 10 Φεβρουαρίου μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου.

    Στο τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση για τα αναδρομικά του οικογενειακού επιδόματος, η οποία θα αντιστοιχεί στα αναδρομικά έξι μηνών από τους δεκαέξι συνολικά που δικαιούνται οι δικαιούχοι. Το 2005 θα δοθεί η δεύτερη δόση που θα αντιστοιχεί σε αναδρομικά πέντε μηνών, ενώ το ποσό για τους υπόλοιπους πέντε μήνες θα καταβληθεί το 2006.

    Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων στην εφορία για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος των 1.000 ευρώ στους δικαιούχους. Επίσης τότε θα μπορούν να υποβάλλονται και οι αιτήσεις για το επίδομα των 150 ευρώ στους άνεργου γονείς που έχουν παιδιά στο σχολείο.

    [03] Γ. Παπανδρέου: Διάλογος με τους πολίτες

    14/01/2004 18:04:10

    Υπάρχει μία νέα δυναμική, μία νέα ελπίδα, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των κυρίων Χρυσοχοϊδη και Χυτήρη για τα προεκλογικά θέματα. Ο κ. Παπανδρέου είπε οτι μεθαύριο ξεκινά από την Θράκη προκειμένου να κάνει διάλογο με τους πολίτες, από τον οποίο θα αναδείξει τα προβλήματα του κόσμου με σκοπό, να διαμορφωθούν οι προτεραιότητες της νέας εποχής. Είπε επίσης, οτι εντός των ημερών θα συναντηθεί με τον Αλέκο Παπαδόπουλο. Πρόσθεσε οτι στην σύσκεψη έγινε αναφορά και στο κυπριακό, ενόψει της επίσκεψής την Δευτέρα στην Αθήνα, του κυπρίου προέδρου. Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε οτι το κυπριακό έχει μπει σε μία ρότα και εάν υπάρξει βούληση από όλες τις πλευρές, πιθανόν να υπάρξει μία βιώσιμη λύση. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες κοινές προεκλογικές εμφανίσεις των κυρίων Σημίτη - Παπανδρέου. Είμαστε όλοι ένα ΠΑΣΟΚ, είπε, ενώ για τις δημοσκοπήσεις είπε οτι έχουν ενδιαφέρον, αλλά είναι όλα προς εξέταση και ανάλυση. Σχολιάζοντας τέλος την κριτική που άσκησε χθες ο κ.Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, οτι έγιναν λάθη, ο κ.Χυτήρης είπε οτι η φωνή του κόμματος είναι μία.Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα εκλογικής προετοιμασίας. Aπαντώντας σε ερώτηση εάν ο κ.Πάγκαλος θα παραμείνει επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα, ο κ.Παπανδρέου είπε οτι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο θέμα. Από την πλευρά του, ο κ.Πάγκαλος αναφερόμενος στους τόνους της προεκλογικής περιόδου δήλωσε ότι έχει σημειωθεί αισθητή πρόοδος και θα αγωνιστούμε, πρόσθεσε, μέχρι την τελευταία στιγμή. Χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον κ.Παπανδρέου άριστη καθώς όπως ανέφερε, υπάρχει ειλικρινής και παλαιά σχέση. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με νέα πρόσωπα που ενδεχομένως θα στελεχώσουν την εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος δεν απέκλεισε νέα στελέχη, προερχόμενα απο το περιβάλλον του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μπούν στον προεκλογικό αγώνα. Κλείνοντας είπε οτι ο ίδιος δεν επιτέθηκε ποτέ παρά μόνο αμυνόμενος. Αύριο ο κ.Παπανδρέου, θα πραγματοποιήσει συμβολική επίσκεψη στο Λαύριο, μια πόλη που πλήττεται από την ανεργία, ενώ το Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσει στη Θράκη. Απόψε, συνεδριάζει το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ υπό τον γραμματέα του κόμματος, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

    [04] Ηλιδα-Νέο προάστιο της Αθήνας-Ολυμπιακό Χωριό Τύπου.

    14/01/2004 17:37:25

    Ένα νέο προάστιο της Αθήνας γεννιέται τον Απρίλιο, όταν η εταιρία Lamda Development θα παραδώσει στην Οργανωτική Επιτροπή ''Αθήνα 2004'' το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου. Και το άνομα αυτού: '''Ηλιδα''. Η συνολική επιφάνεια είναι 202 στρέμματα, εκ των οποίων 60 διαμορφώνουν ένα ενιαίο πάρκο. Το νέο προάστιο περιλαμβάνει πέντε πεζοδρομημένες γειτονιές που αναπτύσσονται σε μορφή πετάλου, με τέσσερα-πέντε τριώροφα κτίρια υψηλών προδιαγραφών με ενιαίο πάρκο. Η πυκνότητα δόμησης (ποσοστό κάλυψης) ανέρχεται στο ποσοστό του 20%-25%, σε αντίθεση με το σύνηθες ποσοστό του 50%-70%, πράγμα που εγγυάται μια πραγματικά ήπια ανάπτυξη.

    Το νέο προάστιο αναπτύσσεται στην περιοχή ανάμεσα στην Λεωφόρο Κηφισίας, την Αττική Οδό και τις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, δίπλα στο ολυμπιακό Στάδιο. Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Λάμπρος Αναγνωστόπουλος, που υλοποιεί το όλο έργο συνολικής επένδυσης 400 εκατ.ευρώ, αρχικά η Ήλιδα θα αξιοποιηθεί ως κέντρο φιλοξενίας του ξένου Τύπου κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Από τα τέλη Οκτωβρίου η Ηλιδα θα πάρει την τελική της μορφή μετά από πλήρη ανακαίνιση των διαμερισμάτων και θα εξελιχθεί σε πρότυπο οικισμό. Οι πωλήσεις των 215 διαμερισμάτων ξεκινούν από σήμερα και οι τιμές ανά τετραγωνικό κυμαίνονται περίπου στα 2.600 ευρώ. Τα διαμερίσματα θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στο πρώτο πεντάμηνο το 2005. Η κυκλοφορία των οχημάτων εντός του προαστίου δεν θα επιτρέπεται, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. Θα υπάρχει υπόγειος χώρος στάθμευσης για κάθε κατοικία, όπου η κίνηση από και προς αυτόν θα πραγματοποιείται υπογείως.

    Το όνομα του προαστίου είναι εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα. Ήλιδα ονομαζόταν η κοιλάδα όπου διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 January 2004 - 21:30:09 UTC