Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Παπαθεμελής θα ανακοινώσει πολιτικές συνεργασίες.
  • [02] Εγκατάλειψη των θυμάτων από οδηγό φορτηγού.
  • [03] Επίσκεψη Κ.Καραμανλή σε Αρχαία Ολυμπία.
  • [04] ΓΣΕΕ-Αρχίζουν αύριο οι διαπραγματεύσεις.
  • [05] Συνεδριάζουν οι βενζινοπώλες.
  • [06] Στην Ξάνθη ο Γ.Παπανδρέου
  • [07] Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΠΑΣΟΚ σε τηλεφωνική δημοσκόπηση.
  • [08] Στο Περιστέρι η Αλέκα Παπαρήγα.
  • [09] Περιοδεία Καραμανλή στο Νομό Αρκαδίας.
  • [10] Πλοίο με λαθρομετανάστες στην Πύλο.
  • [11] Συνελήφθησαν αλλοδαποί φοιτητές.
  • [12] Ληστεία σε σούπερ μάρκετ.
  • [13] θάνατος 36χρονου από χρήση ηρωίνης.

  • [01] Ο Παπαθεμελής θα ανακοινώσει πολιτικές συνεργασίες.

    18/01/2004 13:30:04

    Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής τις πολιτικές συνεργασίες που θα αναπτύξει ενόψει των εκλογών. «Θέλουμε να μπούμε με το σπαθί μας στη Βουλή δήλωσε ο κ.Παπαθεμελής στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε το κόμμα του στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης. Στην ομιλία του σε εκατοντάδες φίλους του, ζήτησε από τους κυρίους Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή να τοποθετηθούν προ των εκλογών απέναντι σε δύο ανοιχτά θέμα, το Μακεδονικό που έχει μπει «στο ψυγείο-όπως είπε χαρακτηριστικά και την επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

    Σύμφωνα με τον κ.Παπαθεμελή, ο δικομματισμός προχώρησε και κλιμάκωσε το έσχατο όπλο που χρησιμοποιεί όταν κινδυνεύει, την πόλωση. Το σύστημα ανέφερε, προσπαθεί να καταβροχθίσει όλα τα «μικρά κόμματα έτσι ώστε να μην ακούγεται στην επόμενη Βουλή καμιά ανεξάρτητη φωνή.

    «Κάποιοι επιχειρούν να επιβάλουν ένα κλίμα προσωπολατρείας και αποθέωσης ρωμαϊκού τύπου με ψυχωτικούς όρους. Μ΄αυτόν τον τρόπο όμως παραμορφώνουν πρόσωπα και καταστάσεις και προοπτικά βλάπτουν εκείνον που προσπαθούν να ωφελήσουν σημείωσε ο κ.Παπαθεμελής. Επέκρινε στη συνέχεια τα δύο μεγάλα κόμματα ότι έχουν τις ίδιες πολιτικές στην οικονομία, την εισοδηματική πολιτική, την απασχόληση και στα εθνικά θέματα και τόνισε ότι παραμένει ατιμώρητο το έγκλημα του Χρηματιστηρίου.

    [02] Εγκατάλειψη των θυμάτων από οδηγό φορτηγού.

    18/01/2004 11:26:39

    Φορτηγό - λαιμητόμος πέρασε με κόκκινο και ''θέρισε'' δύο ΙΧ αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 20χρονη οδηγός του ενός στις 3.40 τα ξημερώματα στην οδό Καραολή Δημητρίου 16 στο Ηράκλειο Αττικής. Στη συνέχεια, ο ασυνείδητος οδηγός του φορτηγού, ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντας αβοήθητα τα θύματά του.

    Νεκρή είναι η Πηνελόπη Σπάλα του Ιωάννη. Σύμφωνα με την κατάθεση του οδηγού του δεύτερου ΙΧ Βασίλειου Μπαλτά του Γεωργίου, 29 ετών, το φορτηγό ήταν μάρκας πιθανόν Βόλβο, πράσινου χρώματος, σαν αυτά τα ανατρεπόμενα που μεταφέρουν μπάζα. Ο οδηγός του παραβίασε το κόκκινο και προσέκρουσε διαδοχικά πρώτα στο αυτοκίνητο της κοπέλας και μετά στο αυτοκίνητο του Μπαλτά τα οποία αμέσως μετά προσέκρουσαν σε σταθμευμένο ΙΧ, ενώ το φορτηγό συνέχισε την πορεία του σαν να μην συνέβη τίποτα. Η τροχαία της Νέας Ιωνίας που διενεργεί προανάκριση για το τραγικό δυστύχημα, αναζητά ένα φορτηγό με τα χαρακτηριστικά που έδωσε ο 29χρονος και το οποίο πιθανόν φέρει εμφανή ίχνη από σύγκρουση στο μπροστινό μέρος. Γι'αυτό παρακαλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το άγνωστο όχημα και τον οδηγό του, να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 210-2817034 ή με οποιαδήποτε αστυνομική αρχή.

    [03] Επίσκεψη Κ.Καραμανλή σε Αρχαία Ολυμπία.

    18/01/2004 11:10:21

    Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη τόνισε ότι η επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα και του πνεύματος του Ολυμπισμού στο χώρο που γεννήθηκε, αποτελεί ευκαιρία για τους Ελληνες να εμπλουτίσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με νέα ιδανικά και αξίες και να προβάλουν τη νέα σύγχρονη αντίληψη της Ελλάδας που μπορεί να προσφέρει πολλά στον κόσμο και κυρίως στο χώρο του Πολιτισμού. Ο κ.Καραμανλής πρότεινε ένα ιδιότυπο Ολυμπιακό αγώνισμα με βάση την ιδέα του δημοσιογράφου Κώστα Καβαθά για έναν αγώνα που θα ξεκινά από την Αρχαία Ολυμπία και θα καταλήγει στην εκάστοτε ολυμπιακή πόλη η οποία θα διοργανώνει τους αγώνες. Θα μετέχουν διθέσια οχήματα που θα κινούνται με καθαρές μορφές ενέργειας δηλαδή ηλιακή, ηλεκτρική και υδρογόνου. Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι έτσι θα σταλεί ενα μήνυμα για καθαρό περιβάλλον μέσα στο πνεύμα των ολυμπιακών αγώνων ενώ σημείωσε πως τα οχήματα αυτά θα κατασκευάζονται από φοιτητές και σπουδαστές τεχνικών και πολυτεχνικών σχολών. Ο κ.Καραμανλής το μεσημέρι θα μιλήσει στην Τρίπολη σε παραγωγικούς φορείς της πόλης ολοκληρώνοντας την διήμερη περιοδεία του στην Ηλεία και την Αρκαδία.

    [04] ΓΣΕΕ-Αρχίζουν αύριο οι διαπραγματεύσεις.

    18/01/2004 09:54:54

    Αρχίζουν αύριο οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τη ΓΣΕΕ να ζητεί αυξήσεις της τάξης του 8% και μείωση του χρόνου εργασίας. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χρήστος Πολυζωγόπουλος επισκέφθηκε του χθες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, το οποίο ενημέρωσε για τα αιτήματα των εργαζομένων. Ο κ.Πολυζωγόπουλος κάλεσε τα κόμματα και την εργοδοτική πλευρά να τοποθετηθούν με σαφήνεια στο θέμα του 35ωρου προκειμένου η Συνομοσπονδία να καθορίσει τη στάση τους.

    [05] Συνεδριάζουν οι βενζινοπώλες.

    18/01/2004 09:53:39

    Συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα τα διοικητικά συμβούλια της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Ελλάδος και της Ενωσης Βενζινοπωλών του νομού Αττικής με θέμα τη λήψη αποφάσεων για την επίλυση προβλημάτων του κλάδου και ειδικότερα για το θέμα των ταμειακών μηχανών. Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό. Αναφερόμενος στις καταγγελίες οτι σε 14 νομούς οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες απο τη μέση πανελλαδική τιμή, σχολίασε οτι για το λόγο αυτό υπάρχει ο κρατικός έλεγχος.

    [06] Στην Ξάνθη ο Γ.Παπανδρέου

    18/01/2004 09:29:44

    Ο Γιώργος Παπανδρέου ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στη Θράκη και επισκέπτεται την Ξάνθη καθώς και τα Πομακοχώρια. Χθές το βράδυ ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το κέντρο πληροφόρησης νέων στο Δήμο Κομοτηνής, οπου είχε την δυνατότητα να ανταλάξει αποψεις με νέους της πόλης για θέματα που τους αφορούν όπως τα προβλήματα των μειονοτικών μουσουλμάνων νέων και των νέων αγροτών. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως η μειονότητα ταλαιπωρήθηκε στο παρελθόν λόγω της συγκρουσιακής πολιτικής που υπήρχε και υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξει αυτή η κατάσταση προκειμένου η νεολαία της να εχει ισότιμη συμμετοχή στη δημιουργικότητα και στην κοινωνική ζωή. Επίσης ο κ. Παπανδέου απαντώντας σε νέο με ειδικές ανάγκες υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας και δεσμεύτηκε να υπάρξει μία σύγχρονη δημοκρατική αντιληψη για τις κοινωνικές υπηρεσίες σε οτι αφορά τα ατομα με ειδικές ανάγκες. Νωρίτερα από την Αλεξανδρούπολη ο κ.Παπανδρέου απηύθυνε πρόταση προς την Αγκυρα για σταδιακή και ισόρροπη μείωση των αμυντικών δαπανών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    [07] Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΠΑΣΟΚ σε τηλεφωνική δημοσκόπηση.

    18/01/2004 09:29:37

    Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρίας ''Ρας'', για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάι, και την οποία δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή. Στο ερώτημα ποιά κυβέρνηση πιστεύεται ότι θα ήταν κατάλληλη να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη 4ετία, η ΝΔ προηγείται με 41,1% έναντι 35,5% του ΠΑΣΟΚ. Καταλληλότερος όμως για πρωθυπουργός θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου με 40,1% έναντι 39,3% του Κώστα Καραμανλή. Στην παράσταση νίκης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 44,8% έναντι 34,4% του κυβερνώντος κόμματος.

    [08] Στο Περιστέρι η Αλέκα Παπαρήγα.

    18/01/2004 09:29:31

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει το πρωί σε εκδήλωση οπαδών του κόμματός της στο Περιστέρι, στην Αθήνα. Χθες η κ.Παπαρήγα αναφερόμενη στις συζητήσεις σχετικά με την καθιέρωση του 35ωρου εργασίας τόνισε ότι για το θέμα αυτό ξεσηκώθηκε πολύς θόρυβος και πρόκειται για μια καραμέλα όπως είπε απάτης. Ανέφερε ότι η σχετική συζήτηση είναι ψευδεπίγραφη, και το ΚΚΕ υπερασπίζεται την καθολική εφαρμογή του 35ώρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος ανακοίνωσε ότι αύριο θα κατατεθεί από το κόμμα του στη Βουλή πρόταση νόμου για την καθιέρωση του 35ώρου, ενώ θα προτείνει να τακτοποιηθεί το θέμα των χιλιάδων συμβασιούχων του δημοσίου με νόμο από την παρούσα βουλή.

    [09] Περιοδεία Καραμανλή στο Νομό Αρκαδίας.

    18/01/2004 09:29:23

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα περιοδεύσει σήμερα στο νομό Αρκαδίας. Χθες από τον Πύργο ο κ.Καραμανλής άσκησε οξεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του διαδόχου του. Τόνισε ότι η προσπάθεια που αναπτύσει σήμερα ο συνεταιρισμός, όπως είπε, της εξουσίας ΠΑΣΟΚ δεν συνιστά παρα μόνο μία νέα έξαρση καθεστωτισμού. Ο διαδόχός του, πρόσθεσε, εμφανίζεται τώρα να καταγγέλει σαν ανεύθυνος ξένος ολόκληρο το κόμμα τους και όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις του. Ενας απο τους μακροβιότερους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, είπε, μετά απο 14 χρόνια υπουργείας παριστάνει τον καινούργιο. Ο κ.Καραμανλής αναφερόμενος στις διαδικασίες διαδοχής του κ.Σημίτη υπογράμμισε ότι αποκαλύπτουν ελλειμα δημοκρατίας. Υπογράμμισε ότι η πολιτική υπεροχή της ΝΔ αποδεικνύεται σίγουρη και πρόσθεσε ότι η νέα χρονιά, βάζει τέλος στο παρελθον και στον κύκλο της μεταπολίτευσης και οριοθετεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής.

    [10] Πλοίο με λαθρομετανάστες στην Πύλο.

    18/01/2004 08:34:10

    Εντοπίσθηκε xθές το απόγευμα φορτηγό πλοίο με την ονομασία ΡΕΞ και σημαία Βόρειας Κορέας το οποίο μετέφερε 78 λαθρομετανάστες (64 Αιγύπτιους, 9 Ινδούς, και 5 Πακιστανούς) από σκάφη του ΛΣ ανοιχτά της Μεθώνης. Το πλοίο οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πύλου. Το πλήρωμα του πλοίου, που αποτελείται από έναν Γεωργιανό και τέσσερις Ουκρανούς συνελήφθη και το πλοίο κατασχέθηκε και μετά την συμπληρωση της δικογραφίας τα πέντε μέλη του πληρώματος θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [11] Συνελήφθησαν αλλοδαποί φοιτητές.

    18/01/2004 08:33:31

    Τρείς αλλοδαποί φοιτητές της ΑΣΟΕ συνελήφθησαν χθές το απόγευμα κοντά σε στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στον Υμηττό απο περίπολο του στρατοπέδου. Πρόκειται για εναν Γερμανό, εναν Πολωνό και μία Γαλλίδα οι οποίοι δήλωσαν προς τις στρατιωτικές αρχές οτι είχαν πάει για ορειβασία στον Υμηττό και χάθηκαν κατά την επιστροφή τους. Στην κατοχή τους βρέθηκε μια φωτογραφική μηχανή οπου εξετάζεται το περιεχόμενο της. Την υπόθεση ερευνούν οι αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

    [12] Ληστεία σε σούπερ μάρκετ.

    18/01/2004 08:33:25

    Ως πελάτης εμφανίστηκε άγνωστος, ο οποίος λήστεψε χθές το απόγευμα, το σούπερ μάρκετ ''Γαλαξίας'', στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 78, στο Νέο Κόσμο. Ο δράστης ψώνισε κανονικά, γέμισε το καροτσάκι του, αλλά όταν έφθασε μπροστά στο ταμείο απείλησε την ταμια με πιστολι, άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγε πεζός.

    [13] θάνατος 36χρονου από χρήση ηρωίνης.

    18/01/2004 08:33:18

    Ο θάνατος ενός 36 χρόνος ήρθε να συμπληρώσει τον μακρύ κατάλογο των νέων ανθρώπων που χάνονται από τη χρήση ηρωίνης. Συγκεκριμένα: ένας 36χρονος και ένας 28χρονος βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο, σταθμευμένο στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γαζίου Καλεσών,στο Ηράκλειο σε κωματώδη κατάσταση. Τους δύο νέους άντρες βρήκαν διερχόμενοι οδηγοί, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο, που έσπευσε, τους μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 36χρονου και η σοβαρή κατάσταση του 28χρονου. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, που ερεύνησαν το χώρο, βρήκαν, έξω από το αυτοκίνητο και κοντά σ αυτό, δύο χρησιμοποιημένες σύριγγες με υπολείμματα ηρωίνης. Μέσα στο αυτοκίνητο βρήκαν, ένα κομμάτι νάιλον με ίχνη ηρωίνης κι ένα μεταλλικό κουτάκι, το οποίο περιείχε ένα κομμάτι βαμβάκι, εμποτισμένο με διάλυμα ηρωίνης. Ο 28 χρόνος νοσηλεύεται στο «Βενιζέλειο, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 January 2004 - 12:30:15 UTC