Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετανάστες - Πρόγραμμα Κατάρτισης - Equal.
  • [02] Διαδοχικές συναντήσεις Γ.Παπανδρέου.
  • [03] Περιοδεία Σημίτη στον Πειραιά.
  • [04] Επιδείνωση του καιρού.
  • [05] Διαμαρτυρία κατοίκων Καλυβίων.
  • [06] Προσπάθειες Ελλάδας να πετύχει τους στόχους της Λισαβόνας.

  • [01] Μετανάστες - Πρόγραμμα Κατάρτισης - Equal.

    21/01/2004 13:47:46

    Το ΚΕΚ ΑΚΜΩΝ Κ. Μπακιρτζής ΕΕ πρόκειται να πραγματοποιήσει πρόγραμμα κατάρτισης για 20 άτομα με τίτλο ''Κατάρτιση Πολιτισμικών Διαμεσολαβητών''.

    Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 300 ώρες και απευθύνεται σε άνεργους μετανάστες και πρόσφυγες. Θα εφοδιαστούν με γνώσεις και δεξιότητες ώστε να αναλάβουν την ενημέρωση, εξυπηρέτηση, καθοδήγηση μεταναστών και προσφύγων.

    Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι

    η ικανοποιητική γνώση της ελληνικής γλώσσας και η συμπλήρωση δύο τουλάχιστον ετών παραμονής στην Ελλάδα τη στιγμή κατάθεσης της αίτησης.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τα κατά τόπους Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση του ΟΑΕΔ προκειμένου να προσκομίσουν την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, παραπεμπτικό και έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης.

    Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι 10/02/2004.

    Το πρόγραμμα κατάρτισης πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal, του έργου Forum για την Κοινωνική Συνοχή.

    Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΚ ΑΚΜΩΝ (Ευτυχίας 12-14, Αθήνα, τηλ 210 86.68.109, 210 86.55.763, Πληροφορίες: Μαρία Μαλαπέτσα, ώρες: 10.00-17.00).

    [02] Διαδοχικές συναντήσεις Γ.Παπανδρέου.

    21/01/2004 09:38:29

    Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου καθώς και με το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα έχει στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός. Αργότερα ο κ. Παπανδρέου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών με τους πρώην γραμματείς της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλο, Κώστα Σκανδαλίδη και Κώστα Λαλιώτη. Χθες ο κ. Παπανδρέου από το Λαύριο εξήγγειλε τις προτάσεις του για την ανεργία. Πρότεινε οι απόφοιτοι Λυκείου ή ΤΕΕ έως 25 ετών να μπορούν να προσλαμβάνονται για τέσσερα χρόνια με πλήρη μισθό και περίθαλψη χωρίς να υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις που θα τους απορροφούν να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές. Απο τη ΝΔ ο Γιώργος Σουφλιάς χαρακτήρισε την πρόταση του Γ.Παπανδρέου ανεδαφική που δεν αντιμετωπίζει την ανεργία αλλά την ανακυκλώνει.

    [03] Περιοδεία Σημίτη στον Πειραιά.

    21/01/2004 09:38:22

    Περιοδεία στον Πειραιά θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα επισκεφθεί τη νέα πτέρυγα του Τζαννείου νοσοκομείου, τη ζώνη Ολυμπιακής Φιλοξενίας στο λιμάνι της πόλης, ενώ θα εγκαινιάσει και το νέο επιβατικό σταθμό στην ακτή Βασιλειάδη. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Πασχαλίδης σε συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό δήλωσε πως στην πόλη γίνονται 70 μεγάλες παρεμβάσεις ύψους άνω των 550 εκατομμυρίων ευρώ που θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή.

    [04] Επιδείνωση του καιρού.

    21/01/2004 09:38:15

    Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει απο σήμερα ο καιρός.Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και έως αργά το βράδυ θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο, με τους πολύ θυελλώδεις βόρειους άνεμους, οι οποίοι στο Αιγαίο κατα τόπους θα φθάσουν τα 11 μποφόρ,τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια,τις έντονες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.Σταδιακή εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται απο την Παρασκευή,ωστόσο η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

    [05] Διαμαρτυρία κατοίκων Καλυβίων.

    21/01/2004 09:38:09

    Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι των Καλυβίων προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο δήμος και οι κάτοικοι ζητούν για ακόμη μια φορά από τον κ. Τσοχατζόπουλο να ανακαλέσει τη σκανδαλώδη -όπως χαρακτηρίζουν - σύμβαση παραχώρησης του αιγιαλού των Καλυβίων στον όμιλο Μαντωνανάκη αντί του ποσού των 15.000 ευρώ ετησίως.

    [06] Προσπάθειες Ελλάδας να πετύχει τους στόχους της Λισαβόνας.

    21/01/2004 09:38:02

    Σημαντικά βήματα αλλά και καθυστερήσεις για την Ελλάδα επισημαίνονται στη δεύτερη έκθεση για τα επιτεύγματα των προτεραιοτήτων της ατζέντας της Λισαβόνας, που αναμένεται να υιοθετήσει σήμερα η Κομισιόν. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι δεν έχει κατορθωσει να μειώσει δραστικά τη συνολική ανεργία, κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό της απασχόλησης πάνω από το συνιστώμενο από την Κομισιόν 70% του ενεργού πληθυσμού των ανδρών ηλικίας 15-64 ετών. Ανάλογη βελτίωση εμφανίζει και στον τομέα της παραγωγικότητας, η οποία αν και χαμηλή είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι, ενώ έχει πάρει ικανοποιητικά μέτρα αύξησης των κινήτρων για την εργασία. Η χώρα μας εμφανίζει επίσης τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση σε επιχειρηματικές επενδύσεις κατά την περίοδο 1999-2002. Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η Ελλάδα εμφανίζει υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους, το οποίο μειώνεται με χαμηλούς ρυθμούς και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιτυχία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που έχει αναγγελθεί. Τέλος, επισημαίνει ότι η χώρα μας καθυστερεί στην υιοθέτηση συμπληρωματικών μέτρων που θα ολοκληρώσουν τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού της συστήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 January 2004 - 12:30:12 UTC