Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα είμαι υποψήφιος ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης
  • [02] Περιοδεία Σημίτη στη Θεσσαλία.
  • [03] Απολογούνται οι πέντε του ΕΛΑ.
  • [04] Συνεδριάζει η ΚΕ της ΝΔ.
  • [05] Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία.
  • [06] Εντονη κινητικότητα για επίλυση του Κυπριακού
  • [07] Βύθιση ελληνόκτητου πλοίου δυτικά της Κρήτης

  • [01] Δεν θα είμαι υποψήφιος ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

    23/01/2004 12:44:45

    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική και δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

    Ο πρώην πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι η κοινωνία ζητά ανανέωση και η ανανέωση απαιτεί γενναιότητα και τόλμη. Ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε σε μια ομιλία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα και οι πολιτικοί πρέπει να βοηθούν το λαό.

    Η καθημερινότητα της ζωής με βαραίνει είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ο ίδιος δίνει το παράδειγμα με το να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

    Ο κ.Μητσοτάκης έκανε απολογισμό του έργου του από τότε που εκλέχθηκε βουλευτής.

    Ο κ.Καραμανλής μετά την ομιλία του κ.Μητσοτάκη τον πλησίασε και τον ασπάστηκε ενώ τον χειροκρότησε θερμά μαζί με τους βουλευτές, τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Συγκινημένη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη όπου βρισκόταν στις πρώτες σειρές ενώ ο κ.Μητσοτάκης ευχαρίστησε με νεύματα για την υποδοχή που του επιφύλαξαν.

    Δεν είναι εύκολη απόφαση είπε ο κ.Καραμανλής, σημειώνοντας ότι είναι μια σπουδαία στιγμή για έναν ηγέτη που συνέδεσε τη ζωή του με την προσφορά στον τόπο και τη δημοκρατία.

    «Για έναν άνθρωπο που διακονεί το δημόσιο βίο για 60 χρόνια. Ολοι εμείς θυμόμαστε κύριε πρόεδρε ότι μπαίνετε πρώτος και φεύγετε τελευταίος στη βουλή. Ο κοινοβουλευτικός σας βίος θα είναι υπόδειγμα για όλες τις νεώτερες γενιές. Η προσφορά σας στην παράταξη κα οι αγώνες σας για την επικράτηση των ιδεών μας είναι τεράστια και σήμερα αναγνωρίζεται από όλους και αυτό πρέπει να σας κάνει ευτυχή και υπηρήφανο, όπως είμαστε και όλοι εμείς για εσάς. Σας διαβεβαιώ κύριε πρόεδρε ότι όλοι εμείς στηρίζομαστε στην έμπειρη γνώμη, συμβουλή και ενεργό συμμετοχή. Χαίρομαι που είπατε ότι θα είστε στην πρώτη γραμμή και αύριο θα περιοδεύσουμε μαζί στην Κρήτη. Η συμβολή σας στο μεγάλο αγώνα που δίνει η παράταξή μας θα είναι σημαντική και καθοριστική.

    [02] Περιοδεία Σημίτη στη Θεσσαλία.

    23/01/2004 09:58:39

    Τη Θεσσαλία επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ το μεσημέρι θα βρίσκεται στο Βόλο. Το απόγευμα θα μιλήσει στη Λάρισα σε εκδήλωση για την περιφερειακή χάρτα της Θεσσαλίας. Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη δυτική Ελλάδα επισκεπτόμενος τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας και Λευκάδας. Ο κ. Παπανδρέου από το Λονδίνο χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός δήλωσε ότι αυτό είναι θέμα του κόμματος και της βάσης και όχι του αρχηγού ή του προέδρου. Στο μεταξύ το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ έκλεισε χθες 21 νέες υποψηφιότητες ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τα ψηφοδέλτια του Κινήματος για τις επικείμενες εκλογές. Ωστόσο άφησε ανοιχτές τέσσερις θέσεις καθώς συνεχίζονται οι επαφές με κάποιες προσωπικότητες, ενώ ανοιχτό μένει και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στο οποίο θα βάλει τη σφραγίδα του ο Γιώργος Παπανδρέου.

    [03] Απολογούνται οι πέντε του ΕΛΑ.

    23/01/2004 09:58:32

    Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου οι πέντε κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον ΕΛΑ, για ενέργειες που αποδίδονται στην Οργάνωση και οι οποίες έχουν διαχωριστεί από την κύρια δικογραφία, που αναμένεται να εκδικαστεί στις 9 Φεβρουαρίου.

    [04] Συνεδριάζει η ΚΕ της ΝΔ.

    23/01/2004 09:58:26

    Συνεδριάζει το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την πορεία του κόμματος προς τις εκλογές. Στο μεταξύ στην Α΄Αθηνών θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μετά από συνάντηση που είχε χθες στη Ρηγίλλης με τον πρόεδρο της ΝΔ, έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία του κόμματος. Ο κ.Αβραμόπουλος έκανε λόγο για κρίσιμες ώρες και ώρες ευθύνης και αλλαγή της πορείας, με σύγχρονη διακυβέρνηση και νέα πολιτική.

    [05] Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία.

    23/01/2004 08:17:12

    Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί σε πολλές περιοχές της χώρας από την επέλαση του χιονιά. Πολλές ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας παραμένουν αποκλεισμένες από το χιόνι, ενώ είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο μεγαλύτερο μέρος των δύο εθνικών οδικών δικτύων. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε πολλούς νομούς της Βόρειας Ελλάδας, σε όλη τη Φθιώτιδα με εξαίρεση το δήμο της Λαμίας, στη Σάμο και στην Ανατολική Αττική. Στη Λήμνο λόγω των ισχυρών ανέμων έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης και πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα. Στέγες σπιτιών παρασύρθηκαν και στην Ανδρο, ενώ καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς δύο σχολεία με χαρακτηριστικότερη τη ζημιά στο γυμνάσιο, όπου έπεσε η οροφή. Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και στη Μυτιλήνη, αφού βούλιαξαν βάρκες και πολλά παραθαλάσσια σπίτια πλημμύρισαν και ξεριζώθηκαν δέντρα κοντά στο αεροδρόμιο.

    [06] Εντονη κινητικότητα για επίλυση του Κυπριακού

    23/01/2004 08:13:27

    Σε λύση «πακέτο με την παροχή στην Τουρκία της ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων οδηγείται η επίλυση του Κυπριακού - όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου μετά τις συνομιλίες που είχε με τον γερμανό ομόλογό του Γιόσκα Φίσερ - διευρύνοντας τον χρονικό ορίζοντα από την 1η Μαίου μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου. Μιλώντας στους έλληνες ανταποκριτές ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην σύμπτωση απόψεων με τον κ. Φίσερ «στην ανάγκη να προχωρήσουμε σε μία προσπάθεια μέσα σε αυτόν τον χρόνο να επιλύσουμε το Κυπριακό και στον στόχο να υπάρξουν «από όλες τις πλευρές οι σωστοί χειρισμοί ώστε να μπορέσουμε να οδηγήσουμε αυτήν την προσπάθεια σε ένα αίσιο τέλος. Το Κυπριακό θα συζητήσει σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή του με την πανίσχυση ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που γίνεται μίαν ημέρα μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την επανάληψη των συνομιλιών για την επανένωση της Κύπρου."Στις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει νέα προσέγγιση, σε συντονισμό με την (τουρκοκυπριακή) κυβέρνηση, με στόχο την επανάληψη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων", δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Τουρκίας. "Είμαι πεποισμένος ότι υπάρχει ένα παράθυρο για την επίτευξη λύσης πριν από τον Μάιο", ανέφερε από την πλευρά του ο επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν, σε άρθρο του στους Financial Times. Ο επίτροπος της ΕΕ επισημαίνει μάλιστα ότι μία λύση του Κυπριακού "θα δώσει ώθηση για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας". Ο Τούρκος πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί το Σαββατοκύριακο με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

    [07] Βύθιση ελληνόκτητου πλοίου δυτικά της Κρήτης

    23/01/2004 07:22:31

    Βυθίστηκε τα ξημερώματα λόγω εισροής υδάτων στα αμπάρια του, 120 μίλια δυτικά της Κρήτης, εντός του FIR της Μάλτας, το ελληνόκτητο με σημαία Κομόρες φορτηγό πλοίο ''ΚΕΦΙ'' με πλήρωμα 17 άτομα. Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές της Μάλτας, το πλοίο στο οποίο επέβαιναν 17 Αιγύπτιοι, μεταξύ των οποίων και ένας Ελληνας, μετέφερε 8.000 τόνους χύμα τσιμέντου και είχε αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη για λιμάνι της δυτικής Αφρικής. Είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου στις 2.30 τα ξημερώματα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει και διεξάγουν έρευνες το υπό αμερικανική σημαία φορτηγό πλοίο ''ΜΕΡΙΛΙΝ'', καθώς και το υπο σημαία Ουκρανίας φορτηγό πλοίο ''Γιούριφ Αβίνοφ''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 January 2004 - 12:30:13 UTC