Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ΠΑΣΟΚ ο Μανώλης Δασκαλάκης
  • [02] Συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη.
  • [03] Θύελλα αντιδράσεων από την επίμαχη τροπολογία.
  • [04] Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία.
  • [05] Σύλληψη 36χρονου με πλαστά χαρτονομίσματα.

  • [01] Στο ΠΑΣΟΚ ο Μανώλης Δασκαλάκης

    26/01/2004 13:18:19

    Τη θετική του ανταπόκριση στο προσκλητήριο του Γ. Παπανδρέου, για ανασύσταση της ''δημοκρατικής παράταξης'', ανακοίνωσε σήμερα ο Μανώλης Δασκαλάκης.

    Σε δήλωσή του,ο κ. Δασκαλάκης υποστήριξε ότι ''στο νέο ξεκίνημα με το Γιώργο Παπανδρέου,διαμορφώνονται οι προοπτικές για την αλλαγή της μέχρι σήμερα πολιτικής''και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στη διαμόρφωση της πολιτικής αυτής,με συνέπεια στις θέσεις και τις απόψεις που έχει εκφράσει τα τελευταία χρόνια.

    ''Η ανασύθεση της δημοκρατικής παράταξης, είναι ουσιαστικό αίτημα των τελευταίων χρόνων. Τώρα είναι η ώρα να το κάνουμε πράξη. Μέσα από ένα πλατύ δημοκρατικό διάλογο χωρίς αποκλεισμούς, ο καθένας πρέπει να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας πολιτικής που ανταποκρίνεται στα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού, στα όνειρα και τις ελπίδες του. Με νέο λόγο, νέες πρακτικές, νέες ιδέες και νέα πρόσωπα, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές και χωρίς να ξεχνάμε τις αρχές και τις αξίες που καθόρισαν την πορεία της παράταξης. Προπαντός, χωρίς να ξεχνάμε ποιούς πρέπει να υπηρετούμε'',κατέληξε ο Μ. Δασκαλάκης.

    Ερωτηθείς, ποιοί ήταν οι λόγοι που αποχώρησε πρόσφατα από το ΔΗΚΚΙ,ο Μ. Δασκαλάκης διευκρίνισε πως ήταν πεποίθησή του, ότι το ΔΗΚΚΙ έπρεπε να ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση για την ανασύνθεση της παράταξης και να λάβει μέρος στο εγχείρημα - κι αυτή ήταν και η βασική του διαφωνία ''με την πολιτική γραμμή που ακολουθεί το ΔΗΚΚΙ τους τελευταίους μήνες''.

    Ο Μ.Δασκαλάκης, ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε επίσης, ότι η κίνησή του δεν συνδέεται με υπόσχεση συμμετοχής του στη νέα Βουλή ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.''Δεν έχω δει κανέναν ακόμα, δεν υπήρξε καμμία επαφή, ούτε κάποια λογική συναλλαγής.Υπάρχουν θέσεις απ' όπου μπορεί κάποιος να συμβάλλει και το πώς θα βοηθήσει ο καθένας, θα το δούμε στο Συνέδριο και μετά''.

    Τέλος, ερωτηθείς πώς αντιμετωπίζει την επανασυσπείρωσή του με το ΠΑΣΟΚ,με δεδομένη τη προηγούμενη συμμετοχή του στο ΔΗΚΚΙ και συνεπακόλουθα,στην πολεμική του τελευταίου ενάντια στην εξωτερική πολιτική που ασκούσε ο κ. Παπανδρέου,ο Μ.Δασκαλάκης, απάντησε ότι ''η βασική κριτική που ασκούσα και ασκούσε και το ΔΗΚΚΙ, ήταν η ανάγκη αλλαγής αυτής της πολιτικής που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Μ' αυτές τις θέσεις κι αυτές τις απόψεις,θα συμβάλλω στην αλλαγή αυτής της πολιτικής και νομίζω ότι το νέο ξεκίνημα, όπως προχωρεί,αφήνει τα περιθώρια ο καθένας να συμβάλλει σε μια διαφορετική πολιτική απ' αυτή που έγινε μέχρι σήμερα''.-

    [02] Συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη.

    26/01/2004 10:37:55

    Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συγκληθεί στις 5 Φεβρουαρίου και θα εισηγηθεί τη διάλυση της Βουλής στις 11 Φεβρουαρίου,όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης μιλώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο,ενώπιον των δημοσιογράφων,πριν την έναρξη της συνάντησής τους σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ.Σημίτης διευκρίνισε στον κ.Στεφανόπουλο ότι από τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο την περασμένη εβδομάδα και από τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν διαμόρφωσε την άποψη ότι υπάρχει κινητικότητα στο Κυπριακό και ότι άρα απαιτείται κυβέρνηση με ''νωπή εντολή'' για να χειριστεί το Κυπριακό.

    [03] Θύελλα αντιδράσεων από την επίμαχη τροπολογία.

    26/01/2004 10:34:03

    Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η επίμαχη τροπολογία για το "Πόρτο Καρράς" και η αποπομπή των 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν αυτή. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου,αναφερόμενος στην απόφαση για απομάκρυνση 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τα ψηφόδελτια, μετά την εμπλοκή τους στη γνωστή τροπολογία για το Πόρτο Καρράς την χαρακτήρισε πολιτική αναγκαιότητα, προκειμένου να σηματοδοτηθεί η νέα πορεία του Κινήματος, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Ακης Τσοχατζόπουλος ζήτησαν την επανεξέταση του θέματος σχετικά με τον αποκλεισμό βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σωκράτης Κοσμίδης, με αφορμή δημοσιεύματα διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε αναφορά που ενδεχομένως τον εμπλέκει στη διαδικασία ψήφισης της επίμαχης τροπολογίας. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Διαμαντής, ο οποίος είναι ένας από τους βουλευτές που τέθηκαν εκτός ψηφοδελτίου του κόμματος, ζήτησε την αποκατάσταση του ονόματός του, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές αν δεν δικαιωθεί. Επίσης ο Γιώργος Κίρκος που και αυτός διαγράφηκε από τα ψηφοδέλτια του κόμματος δήλωσε οτι σήμερα θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καθώς υποστηρίζει οτι ο ίδιος ούτε έγραψε και ούτε εξουσιοδότησε κάποιον άλλον να υπογράψει για λογαριασμό του την επίμαχη τροπολογία. Για ρουσφετολογικές ρυθμίσεις πίσω από μία βιομηχανία νομοσχεδίων, κατηγόρησε την κυβέρνηση από την Κρήτη ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Εκανε λόγο για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαφθορά και υποκρισία. Κορυφαία εγκληματική πράξη, χαρακτήρισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, την τροπολογία Πάχτα και πρόσθεσε οτι είναι όλοι συνυπεύθυνοι για το σκάνδαλο αυτό. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στην τροπολογία Πάχτα έκανε λόγο για Λερναία Υδρα της διαπλοκής, την οποία έθρεψε συστηματικά η κυβέρνηση, ενώ ο Δημήτρης Τσοβόλας μίλησε για τεράστιο ηθικό και πολιτικό πρόβλημα με ποινικές διαστάσεις.

    [04] Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία.

    26/01/2004 09:52:07

    Παραμένουν τα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από τις έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Αρκετά χωριά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες στη Λήμνο για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Επίσης σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου τις πρωινές ώρες σημειώνεται παγετός και η Τροχαία συνιστά προσοχή στους οδηγούς. Στη Αττική τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην οδό Πάρνηθος από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, στο δρόμο από τη Φυλή μέχρι τα Δερβενοχώρια και στη λεωφόρο Διονύσου από τον Αγιο Πέτρο προς τη Νέα Μάκρη. Μεγάλη προσοχή πρέπει να έχουν οι οδηγοί στη λεωφόρο Διονύσου από το Γερμανικό Νεκροταφείο μέχρι τον Αγιο Πέτρο και στη λεωφόρο Μαραθώνος από τον Αγιο Στέφανο μέχρι τη λίμνη Μαραθώνα.

    [05] Σύλληψη 36χρονου με πλαστά χαρτονομίσματα.

    26/01/2004 08:19:30

    Με 3.500 ευρώ, σε πλαστά χαρτονομίσματα, συνελήφθη στην Πτολεμαΐδα ο 36χρονος Φ.Β από την Ποντοκώμη Κοζάνης. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 36χρονος συνελήφθη καθώς είχε στην κατοχή του 35 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης σε βάρος του 36χρονος, τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν ανακοινώθηκαν, σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ τα πλαστά χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 January 2004 - 12:30:11 UTC