Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού.
  • [02] Στην Κοζάνη ο Καραμανλής.
  • [03] Επίσκεψη Αλέκας Παπαρήγα στον Κορυδαλλό
  • [04] Θερμή υποδοχή Παπανδρέου στη Βέροια

  • [01] Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού.

    30/01/2004 08:48:21

    Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς θα συνεχισθούν έως και το βράδυ του Σαββάτου τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός στη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Επίσης θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, από βορά προς νότο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας. Το Σάββατο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και το βράδυ θα εξασθενήσουν.

    [02] Στην Κοζάνη ο Καραμανλής.

    30/01/2004 08:48:14

    Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Πτολεμαΐδας θα μιλήσει στις 7.30 το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τους νομούς της Φλώρινας και της Καστοριάς. Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ είχε διάλογο με αγρότες και αλιείς στις Ράχες Φθιώτιδας. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι γεωπόνοι και οι γεωτεχνικοί, θα βρίσκονται κοντά στους αγρότες και στα χωράφια, και όχι στα γραφεία και τους διαδρόμους του υπουργείου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έδωσε μάχες στις Βρυξέλλες για να διασφαλίσει τα ελληνικά προϊόντα και την ενίσχυσή τους.

    [03] Επίσκεψη Αλέκας Παπαρήγα στον Κορυδαλλό

    30/01/2004 00:02:33

    «Στις σημερινές συνθήκες δεν αρκεί να καταγγέλλεις τον δικομματισμό. Χρειάζεται και η δύναμη να τον αντιπαλέψεις. Κι αυτό σημαίνει να έχεις αντοχή, σταθερότητα, γνώση για να παλεύεις, δήλωσε η γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας απόψε στον Κορυδαλλό.

    ''Το ΚΚΕ απέδειξε ότι έχει την αντοχή και την σταθερότητα. Έχει διδαχτεί, δεν χάνει τον μπούσουλα, εξελίσσεται κρατώντας τις αρχές του. Η αντοχή του ΚΚΕ βοήθησε το λαϊκό κίνημα. Η παραπέρα ενίσχυσή του σημαίνει ενίσχυση του λαϊκού κινήματος. Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της ίδιας της συμμαχίας της εργατικής τάξης, με τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τα κινήματα. Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει να ανοίξει ο δρόμος για να δεχτεί πλήγμα η πλουτοκρατία και οι εκπρόσωποί της.

    Όσοι έχουν καθαρό ότι πρέπει να χάσει ο δικομματισμός, πρέπει χωρίς να επικαλούνται διάφορα άλλοθι να απεγκλωβιστούν, να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Λέμε καθαρά: Μη πιστεύετε το ΠΑΣΟΚ, δεν αλλάζει. Μην ελπίζετε στη ΝΔ, δεν αλλάζει. Και οι δυο υπηρετούν την πλουτοκρατία'', είπε η κ. Παπαρήγα.

    [04] Θερμή υποδοχή Παπανδρέου στη Βέροια

    30/01/2004 00:02:26

    Σε μία απρόσμενα μεγάλη συγκέντρωση μίλησε στις 10 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Βέροιας ο Γιώργος Παπανδρέου διακόπτοντας το ταξίδι του από τη Θεσσαλονίκη προς την Κοζάνη. Η πρώτη φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ήταν ''Η Βέροια απόψε επαναστάτησε''. Ο κ. Παπανδρέου διεύρυνε το μέτωπο της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι προωθεί λύσεις χωρίς τη συμμετοχή και ενάντια στον πολίτη και όνισε ότι η χώρα χρειάζεται κόμματα που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών, να διασφαλίζουν τη φωνή του πολίτη και αυτή τη φωνή να μην τη σταματάει κάποιο κατεστημένο. Επίσης ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προθέσεις του να προωθήσει τομές στην παιδεία, την υγεία, τη δημόσια διοίκηση και την αποκέντρωση. Νωρίτερα, ο κ.Παπανδρέου μίλησε, στη Θεσσαλονίκη, στους παλιννοστούντες, υποσχόμενος ότι την επαύριο της νίκης του ΠΑΣΟΚ θα τον έχουν συμπαραστάτη σε όλα τα προβλήματά τους. Ανέφερε ακόμη ότι οι παλιννοστούντες ομογενείς πρέπει να γίνουν μέρος της ελληνικής κοινωνίας και να ενταχθούν ισότιμοι, κανονικά, χωρίς φόβο, χωρίς αποκλεισμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 January 2004 - 12:30:10 UTC