Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάβημα ΕΣΗΕΑ για τα επεισόδια στο συγκρότημα Κουρή.
  • [02] Αντιπαράθεση με προγράμματα ζήτησε ο Γ.Παπανδρέου από την Καρδίτσα.
  • [03] Αύξηση αγροτικής σύνταξης εξάγγειλε ο Καραμανλής από τη Φλώρινα.
  • [04] Τηλεφωνική συνομιλία Σημίτη με Ανάν.
  • [05] Δημοσκόπηση «Kappa Research-Στο 3,8% η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ακυβέρνητο πλοίο ανοιχτά της Λήμνου.
  • [07] Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη χώρα.
  • [08] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου σε Καρδίτσα και Καρπενήσι.
  • [09] Ο Καραμανλής σε Φλώρινα και Καστοριά.

  • [01] Διάβημα ΕΣΗΕΑ για τα επεισόδια στο συγκρότημα Κουρή.

    31/01/2004 13:38:34

    Διάβημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη στάση των συναρμοδίων υπουργών στο θέμα της υποστήριξης του απεργοσπαστικού μηχανισμού στο συγκρότημα Κουρή, πραγματοποίησε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

    Ταυτόχρονα η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) με παρέμβασή της στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη διατυπώνει ανάλογες καταγγελίες. Στην επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι ''η 24ωρη απεργία επαναλαμβάνεται αύριο Κυριακή 1η Φεβρουαρίου απο τις 2μμ έως τις 2μμ της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι κανένα απο τα αιτήματά μας δεν έχει ικανοποιηθεί''.

    Στην επιστολή τονίζεται ακόμη ότι ''Η εργοδοτική πλευρά και αυτή τη φορά συνεπικουρούμενη απο τη στάση που επέδειξαν οι αστυνομικές αρχές, θα επιχειρήσει, όπως προκύπτει απο επιστολές της προς τον υπουργό Τύπου και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, την κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών, αναθέτοντας την επικούρηση απεργοσπαστικού μηχανισμού στην εκτελεστική εξουσία''. Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει επίσης ότι '' έχει προκληθεί σάλος και διεθνώς για την πρωτοφανή εισβολή της Αστυνομίας στα γραφεία της Ενώσεως για να συλλάβει τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, καθώς και τα προεδρεία των συνεργαζομένων Ενώσεων έπειτα απο μήνυση που υπέβαλε ο εκδότης Γ. Κουρής. Με ανακοινωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγγέλλει ότι η απόπειρα να συλληφθούν οι Ελληνες συνδικαλιστές παραπέμπει σε μια ''απαράδεκτη εποχή του παρελθόντος, αυτή της δικατορίας''. Επίσης η ΔΟΔ και η ΕΟΔ στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίας σε όλες τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [02] Αντιπαράθεση με προγράμματα ζήτησε ο Γ.Παπανδρέου από την Καρδίτσα.

    31/01/2004 13:23:41

    Επαναφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στη βάση των προγραμμάτων και αποφυγή της σκανδαλολογίας κατά την προεκλογική περίοδο, ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Καρδίτσα. ''Θέλω ο αγώνας να αναδείξει τα προβλήματα και τις προτεραιότητες για να μπορέσει ο πολίτης να αξιολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων και γι' αυτό λέμε όχι στη σκανδαλολογία'', υπογράμμισε ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη νέα αγορά της Καρδίτσας και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κίνημα του αγρότη και της αγρότισσας, είναι το κίνημα της αλλαγής και της ανατροπής και αυτή είναι η μεγάλη του διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία. Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση καταλόγισε επίσης μιζέρια και μηδενισμό. Εμείς, πρόσθεσε, δεν είμαστε σαν εκείνους που τα βλέπουν όλα μαύρα και άραχνα, εμείς είμαστε αισιόδοξοι, κοιτάζουμε μπροστά, βλέπουμε τα προβλήματα κατάφατσα και μπορούμε να τα λύσουμε. Δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός θα μετατρέψει την ύπαιθρο σε πρωτοπορία της χώρας, ενώ η ελληνική κοινωνία θα είναι μία κοινωνία με ποιότητα ζωής. Τόνισε επίσης ότι το κράτος πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη. ''Ο πολίτης δεν χρωστάει στο κράτος, αλλά το κράτος στον πολίτη'' είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, που μίλησε για λευκές σελίδες, τόνισε: ''Δεν βλέπει ο κ. Καραμανλής τη νέα σελίδα που γράφουμε, δεν βλέπει ούτε την παλιά ούτε την καινούργια σελίδα. Αλλά θα πάρει την απάντησή του από το λαό στις 7 Μαρτίου'', τόνισε ο κ. Παπανδρέου. Μετά την Καρδίτσα ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το δήμο Άρνης (Ματαράγκα), όπου στο δημαρχείο τον υποδέχθηκαν πολλοί κάτοικοι. Μιλώντας στους κατοίκους της Ματαράγκας ο κ. Παπανδρέου τους κάλεσε σε συμμετοχή για να γράψουμε, όπως είπε, μαζί μια νέα σελίδα για τον αγροτικό κόσμο. Πρόσθεσε πως σε όλες του τις επισκέψεις σε διάφορες χώρες του κόσμου για να προωθήσει τα ελληνικά συμφέροντα, διαπίστωσε ότι το αγροτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα παντού. Ο Έλληνας αγρότης, πρόσθεσε, έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά, αρκεί να τον βοηθήσουμε. Εγώ δεσμεύομαι ότι θα βοηθήσω τον Έλληνα αγρότη, θα ασχολούμαι προσωπικά με τα προβλήματά του, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ώστε να βαδίσει με σιγουριά και ασφάλεια στη νέα εποχή. Απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που θα αποτελέσει, όπως είπε, το νέο ξεκίνημα και πρόσθεσε ότι στις 8 του Μάρτη μετά τη νέα νίκη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να σηκώσουμε όλοι τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά πάνω στις νέες προκλήσεις.

    [03] Αύξηση αγροτικής σύνταξης εξάγγειλε ο Καραμανλής από τη Φλώρινα.

    31/01/2004 13:23:32

    Την αύξηση της αγροτικής σύνταξης από διακόσια ευρώ που είναι σήμερα, στα τριακόσια τριάντα ευρώ μέσα στην τετραετία, εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε συγκέντρωση μελών και φίλων του κόμματος στη Φλώρινα. Το μέτρο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της ΝΔ και όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής «με τη νέα οικονομική μας πολιτική θα δημιουργήσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πλεόνασμα το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να ασκήσουμε μια ουσιαστική κοινωνική πολιτική. Χαρακτηρίζοντας τους αγρότες στυλοβάτες της υπαίθρου ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δικαιούνται να έχουν συμμετοχή στην διανομή του αναπτυξιακού πλεονάσματος. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων και είπε μεταξύ άλλων ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη για μια επιπλέον διετία, ενώ υποσχέθηκε σύγχρονα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης για τις άνεργες γυναίκες αλλά και τις νέες γυναίκες της ελληνικής περιφέρειας. Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί το μεθοριακό σταθμό της Νίκης στα σύνορα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και το απόγευμα θα μιλήσει στην Καστοριά.

    [04] Τηλεφωνική συνομιλία Σημίτη με Ανάν.

    31/01/2004 12:31:33

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, είχε σήμερα το πρωί, μετά από πρωτοβουλία του, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ την Δευτέρα πρόκειται να έχει ανάλογη επικοινωνία με τον κ. Ανάν και ο υπουργός Εξωτερικών -και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- κ. Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, ο κ. Σημίτης διαβεβαίωσε τον γγ του ΟΗΕ ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να συνδράμει με κάθε τρόπο τις προσπάθειές του για διευθέτηση του Κυπριακού, επαναλαμβάνοντας στην ουσία τα όσα συμφωνήθηκαν στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κύπριο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Από την ίδια πηγή γνωστοποιήθηκε ότι το τηλεφώνημα Σημίτη-Ανάν έγινε αφού είχε προηγηθεί, χθες το απόγευμα, επικοινωνία του κ. Σημίτη με τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, συναντήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με τον κ. Αναν, τον οποίο και διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να προσέλθει ανά πάσα στιγμή σε συνομιλίες για τη διευθέτηση του Κυπριακού, στη βάση του σχεδίου του. Το συμπέρασμα που αποκόμισε η ελληνική πλευρά απο τη συνομιλία Σημίτη-Ανάν -αλλά και Σημίτη-Παπαδόπουλου- είναι ότι ο γενικός γραμματέας παραμένει επιφυλακτικός καθώς δεν θεωρεί ότι έχουν συγκεντρωθεί όλες οι προϋποθέσεις για να καλέσει τα ενδιαφερόμενα μέλη σε διαπραγματεύσεις. Ο κ. Ανάν θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις του, αφού ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών του με όλες τις πλευρές (εκκρεμεί η επαφή του με τον τουρκοκυπριακή ηγεσία) και εξετάσει όλα τα δεδομένα, ενώ, όπως κατέστησε σαφές, θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μόνο εφόσον σιγουρευθεί ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις επιτυχίας.

    [05] Δημοσκόπηση «Kappa Research-Στο 3,8% η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    31/01/2004 09:58:17

    Σε 3,8% είναι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ,σύμφωνα με δημοσκόπηση με κάλπη της εταιρίας «Kappa Research, που έγινε για λογαριασμό της ΝΕΤ, από 26-29 Ιανουαρίου σε δείγμα 1600

    νυκοκοιριών. Στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 40,2% έναντι 36,4% του ΠΑΣΟΚ . Ακολουθούν το ΚΚΕ, με 5,5%, ο Συνασπισμός με 2,3%, το ΔΗΚΚΙ με 1,8% και το ΛΑ.Ο.Σ. με 1,3%. Το 0,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα, το 9,2% ότι δεν έχουν αποφασίσει και το 1,4% δεν απάντησε στην ερώτηση. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Δεκέμβριο, πριν από την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου ήταν 7,3% υπέρ της Ν.Δ. Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. συγκέντρωνε ποσοστό 39,7% και το ΠΑΣΟΚ 32,4%. Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύεται ότι θα κερδίσει τις εκλογές αν αυτές γίνονταν σήμερα,η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 49,8% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 32,2% (διαφορά 17,6 ποσοστιαίες μονάδες). Στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίες που έγινε τον Δεκέμβριο, η διαφορά ήταν 34,7 ποσοστιαίες μονάδες (59,2% Νέα Δημοκρατία-24,5% ΠΑΣΟΚ). Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, ο Γ.Παπανδρέου και ο Κ. Καραμανλής, ισοψηφούν και συγκεντρώνουν ποσοστό 41%. Ακολουθούν η Αλέκα Παπαρήγα 2,7%, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος με 2,6%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 1,7% και ο Δημήτρης Τσοβόλας με 1%. Στο ερώτημα ποιος από τους κ.κ. Παπανδρέου και Καραμανλή θα είναι καλύτερος πρωθυπουργός, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προηγείται με 41,1% έναντι 40,3% του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας. Οσον αφορά τη διαδικασία για την εκλογή του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ,το 46% κρίνει ότι η εκλογή πρόεδρου από τη βάση είναι κάτι που συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό και πρέπει να τον υιοθετήσουν όλα τα κόμματα , ενώ το 37,9% θεωρεί ότι η εκλογή πρόεδρου των κομμάτων πρέπει να γίνεται από τα συνέδρια.

    [06] Ακυβέρνητο πλοίο ανοιχτά της Λήμνου.

    31/01/2004 08:49:43

    Ακυβέρνητο πλέει νοτιοδυτικά της Λήμνου φορτηγό πλοίο έμφορτο με μάρμαρο, που είχε αναχωρήσει από τον Βόλο. Το 10μελές πλήρωμά του είναι όλοι αλλοδαποί. Ηδη, στην περιοχή σπεύδουν παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο ''Σούπερ Πούμα''. Ομως, οι άνεμοι εντάσεως 9-10 μποφόρ που πνέουν, καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση.

    [07] Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη χώρα.

    31/01/2004 08:49:36

    Στη δίνη της σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η χώρα. Κύρια χαρακτήριστικά της οι πολύ μικρές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι. Απο το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας έχει απαγορευθεί ο απόπλους όλων των πλοίων.

    [08] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου σε Καρδίτσα και Καρπενήσι.

    31/01/2004 08:49:29

    Την Καρδίτσα και το Καρπενήσι,επισκέπτεται σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι αντίπαλοί μας μιλάνε για παράσταση νίκης, εσείς εδώ από τα Τρίκαλα μας δίνετε τη νίκη, δήλωσε χθές ο κ. Παπανδρέου στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ κατά την ενθουσιώδη υποδοχή που του επιφύλαξαν στη Θεσσαλική αυτή πόλη. Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία τη σκανδαλολογία. Επίσης κατηγόρησε την ηγεσία της για αμνησία και τις προτάσεις της για προχειρότητα. Ο κ. Παπανδρέου αμφισβήτησε τη δυνατότητα της ΝΔ να διασφαλίσει το μέλλον των αγροτών και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος προσωπικά θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.

    [09] Ο Καραμανλής σε Φλώρινα και Καστοριά.

    31/01/2004 08:49:19

    Με την επίσκεψή του σήμερα στην Φλώρινα και στην Καστοριά, ολοκληρώνεται η περιοδεία του Κώστα Καραμανλή στη δυτική Μακεδονία. Απάντηση στις επικρίσεις του Γιώργου Παπανδρέου ότι αντιγράφει τις ιδέες και τις προτάσεις του, έδωσε χθες από την Πτολεμαΐδα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για πρόχειρες ιδέες που εξαγγέλλονται το πρωί και διορθώνονται το βράδυ και υπογράμμισε ότι το κόμμα του ξεκάθαρο πρόγραμμα, μελετημένες θέσεις και απόψεις. Απευθυνόμενος σε πολυπληθές και ενθουσιώδες κομματικό ακροατήριο ο κ. Καραμανλής ανέπτυξε το πρόγραμμα της ΝΔ για την διακυβέρνηση του τόπου βασικοί πυλώνες του οποίου, όπως είπε, είναι η παιδεία, ο πολιτισμός, η οικονομία και η επανίδρυση του κράτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 January 2004 - 12:30:13 UTC