Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Καραμανλή σε μετανάστες στο Ντύσελντορφ
  • [02] Στην Αλεξανδρούπολη ο Ν.Κωνσταντόπουλος
  • [03] Ομιλία Παπαρήγα σε συγκέντρωση νεολαίας
  • [04] Ηράκλειο-Συνέντευξη Δ.Τσοβόλα

  • [01] Ομιλία Καραμανλή σε μετανάστες στο Ντύσελντορφ

    07/02/2004 21:05:27

    Το εγκώμιο του απόδημου ελληνισμού για τις επιτυχίες του και τον ρόλο που έχει παίξει μέχρι σήμερα -και που καλείται να συνεχίσει αναβαθμισμένα και στο μέλλον με την συνδρομή της Πολιτείας- έπλεξε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε μία πολυπληθή και ενθουσιώδη προεκλογική εκδήλωση το απόγευμα σε συνεδριακή αίθουσα ξενοδοχείου του Ντύσελντορφ, που γέμισε ασφυκτικά από τους 3.500 και πλέον έλληνες που προσήλθαν από πολλές πόλεις της Γερμανίας. Ο Κ.Καραμανλής εστίασε στο θέμα που αποτελεί το μόνιμο πρόβλημα που «καίει τον Ελληνισμό της Γερμανίας, την ελληνόφωνη παιδεία, της οποίας την ενίσχυση αναγόρευσε σε «πρώτο στόχο της πολιτικής για τους απόδημους μιας κυβέρνησης υπό την ηγεσία του. Ακόμη, ο Πρόεδρος της ΝΔ, αφού αναφέρθηκε στο θετικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ελληνικές Κοινότητες ως θεματοφύλακας αξιών και συνεκτικός ιστός των ελλήνων του εξωτερικού, υποσχέθηκε την απαλλαγή των αποδήμων από την «γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους, με την οποία έρχονται αντιμέτωποι για τη ρύθμιση των υποθέσεών τους.

    Αναφορικά με το θέμα που απασχολεί και ταλαιπωρεί με την «ευκαιρία κάθε εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα- τους έλληνες της Γερμανίας, την θέσπιση δηλαδή επιστολικής ψήφου, ο κ.Καραμανλής επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση που «απέφυγε, όπως είπε, να προωθήσει τον απαραίτητο εκτελεστικό νόμο, μετά τη σχετική διάταξη που περιελήφθη στην αναθεώρηση του Συντάγματος.Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Προέδρου του «αδελφού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Αγγελα Μέρκελ και του επικεφαλής του CDU στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Γύργκεν Ρύτγκερς, ένας τοπικός παράγοντας του κόμματος.

    [02] Στην Αλεξανδρούπολη ο Ν.Κωνσταντόπουλος

    07/02/2004 20:12:36

    Επίθεση στον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε σήμερα από τον Έβρο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, χαρακτηρίζοντας το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ «παρωδία. «Μετά το χθεσινό συνέδριο - παρωδία και κυρίως μετά τη χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου δεν δικαιολογείται πια καμία αυταπάτη. Ο κ. Παπανδρέου δημιουργεί ένα αρχηγικό, αποϊδεολογικοποιημένο κεντρώο κόμμα που δεν θα έχει καμία σχέση με τα οράματα του κοινωνικού μετασχηματισμού και τα πραγματικά συμφέροντα των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος. Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα ότι έχουν κοινά προγράμματα και ότι κυριαρχούνται, όπως είπε, από την γνωστή προεκλογική υποσχεσεολογία. «Είναι γεμάτα θα. Αλλά δεν μπορούν να κρύψουν την ομοιότητα που έχουν μεταξύ τους, είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα «τηλεοπτικά παράθυρα των τελευταίων ημερών και στον χρόνο που διαθέτουν στα μικρά κόμματα τόνισε ότι «με την επικοινωνιακή καταιγίδα των τελευταίων εβδομάδων είναι φανερό, ότι τα ισχυρά κέντρα που θέλουν να επηρεάζουν τα ΜΜΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα και να εγκλωβίσουν τους πολίτες. Τέλος επεσήμανε ότι αν στην νέα Βουλή δεν υπάρχει ισχυρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση, τότε η νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα προωθήσει ακόμη πιο σκληρές και αντιλαϊκές πολιτικές. «Ισχυρός Συναπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Βουλή, σημαίνει αντίσταση στα δύο μεγάλα κόμματα και στον δικομματισμό που θέλει να μετατρέψει τα πάντα σε εργαλείο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του, κατέληξε.

    [03] Ομιλία Παπαρήγα σε συγκέντρωση νεολαίας

    07/02/2004 20:12:29

    Πρόσκληση προς τη νεολαία να στηρίξει το ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Μαρτίου και να καταδικάσει τα δύο μεγάλα κόμματα, ώστε να μειωθούν τα συνολικά τους ποσοστά, απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση νεολαίας στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ. Η κ.Παπαρήγα κατηγόρησε τους αρχηγούς και των δύο μεγάλων κομμάτων ότι προσπαθούν να παραπλανήσουν τη νεολαία «με μια νερόβραστη φρασεολογία, που κρύβει τους πραγματικούς τους σκοπούς, με αναφορές στην ψηφιακή τεχνολογία, με χίλια δυο τερτίπια μιλάνε για την αλλαγή, την επανάσταση, το καινούργιο, για τις νέες προκλήσεις. Η γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ακόμη ότι και τα δύο κόμματα έχουν πρόγραμμα, το οποίο το έχουμε ζήσει και οι δύο έχουν κυβερνήσει και οδήγησαν στα σημερινά προβλήματα. Για τη ΝΔ, είπε, ότι έχει και αυτή πρόγραμμα, η κριτική της ήταν σαφής καθώς ασκούσε πίεση στο ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικοποιήσεις, για μειωμένα εισοδήματα, για μερική απασχόληση, για συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα αγροτικά χέρια και χαρακτήρισε επικίνδυνους και τους δύο, ενώ σημείωσε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία μιλάνε για το αύριο της νεολαίας για να μη λογοδοτήσουν για τα σημερινά προβλήματά της. Η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τους νέους να στηρίξουν το ΚΚΕ γιατί ήταν πάντα στο πλευρό της νεολαίας και αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέσεις του κόμματός της για τα θέματα της υγείας, της παιδείας, για το 35ώρο, για τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας. Το ΚΚΕ, είπε, δίνει βάρος σε όλες τις μορφές του αγώνα, προσθέτοντας ότι η εκλογική μάχη είναι μια κορυφαία πολιτική αναμέτρηση με την έννοια ότι παίρνει μέρος η μεγάλη πλειοψηφία του λαού και η ψήφος μπορεί να γίνει όπλο υπέρ του λαού και της νεολαίας. Για το λόγο αυτό ζήτησε να μειωθούν τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων και να ενισχυθεί το ΚΚΕ γιατί θα χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για την αντιϊμπεριαλιστική, αντιμονοπωλειακή ενότητα και γιατί «εμάς δεν μπορούν να μας βάλουν στο χέρι όπως χαρακτηριστικά είπε η γραμματέας του ΚΚΕ.

    [04] Ηράκλειο-Συνέντευξη Δ.Τσοβόλα

    07/02/2004 15:53:59

    «Η ανεργία, η ακρίβεια, η φτώχεια και η ανασφάλεια, δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα, ούτε με αλλαγές αρχηγών στα κόμματα. Αντιμετωπίζονται με αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, προς φιλολαϊκή και αναπτυξιακή κατεύθυνση. Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα από το Ηράκλειο εξαπολύοντας παράλληλα δριμύτατη επίθεση τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη Νέα Δημοκρατία ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ.Τσοβόλας. Ο κ. Τσοβόλας μίλησε για θέατρο παραλόγου από τους μονομάχους της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής και έκανε λόγο για τεχνητή πόλωση σε συνεργασία με τα διαπλεκόμενα εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα. Επιτιθέμενος κατά του δικομματισμού ανέφερε ότι η επιβολή των δυο κομμάτων πλήττει τη δημοκρατία γιατί περιορίζει την πολυφωνία και αυξάνει την αλαζονεία της εξουσίας Ακόμη ο κ.Τσοβόλας κατηγόρησε για «κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας τον κ. Γιώργο Παπανδρέου επειδή όπως είπε εμφανίζει θέσεις που ο κ.Τσοβόλας είχε διατυπώσει πριν από 6 χρόνια για την παιδεία ως δικές του, ενώ αναφερόμενος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι υποτιμούν την νοημοσύνη του λαού με φιέστες και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Οι πολίτες, ανάφερε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, είναι τα θύματα της νεοφιλελεύθερης δικομματικής αντιλαϊκής πολιτικής και χρειάζονται σήμερα μια ριζική αλλαγή της κυβερνητικής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, ώστε να υπάρξει αμέσως ουσιαστική αναδιανομή του υπάρχοντος εθνικού εισοδήματος υπέρ των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων, με παράλληλη κοινωνική προστασία και απασχόληση. «Το ΔΗΚΚΙ, θα πρέπει να μπει δυνατό και πάλι στη Βουλή, για να συνεχίσει την επόμενη μέρα τον αγώνα για προάσπιση και προώθηση των λαϊκών συμφερόντων, για να κάνει ουσιαστικό και αποτελεσματικό έλεγχο στην εξουσία και να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία του Τρίτου Προοδευτικού Πόλου Εξουσίας,ενάντια στο νεοφιλελεύθερο δικομματικό σύστημα, κατέληξε ο κ.Τσοβόλας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 February 2004 - 21:30:09 UTC