Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eκλογική συνεργασία κόμματος Παπαθεμελή με ΝΔ
  • [02] Πρωτόπαπας για Μάνο, Ανδριανόπουλο και Παπαθεμελή
  • [03] Δικαιώθηκε αγρότης για τα ''πανωτόκια'', απο δικαστήριο του Ηρακλείου
  • [04] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο την Πέμπτη
  • [05] Συνεδριάζει το συμβούλιο Ecofin της ΕΕ.
  • [06] Συνεδριάζει το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ.Παπανδρέου
  • [07] Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη.

  • [01] Eκλογική συνεργασία κόμματος Παπαθεμελή με ΝΔ

    10/02/2004 13:54:25

    Επισημοποιήθηκε η συμφωνία ΝΔ και "Δημοκρατικής Αναγέννησης" για εκλογική συνεργασία στην αναμέτρηση της 7ης Μαρτίου σε συνάντηση του Κώστα Καραμανλή και του κ. Στέλιου Παπαθεμελή στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

    Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την εκτίμησή του για το πρόσωπο του κ. Παπαθεμελή λέγοντας ότι είναι ένας άνθρωπος με αρχές που έχει το θάρρος της γνώμης του. Και πρόσθεσε ''η φωνή της "Δημοκρατικής Αναγέννησης" και των ανθρώπων της είναι χρήσιμη. Αξίζει να υπάρχει και να ακούγεται στη Βουλή, αυτή η φωνή. Τη δεχόμαστε όπως είναι, δεν θέλουμε να την αλλάξουμε και τη σεβόμαστε γιατί πιστεύουμε στον πλουραλισμό των ιδεών''.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι σέβεται όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους αφετηρία και πρόσθεσε ''προχωράμε μπροστά μαζί με όλους όσους οραματίζονται ένα νέο ξεκίνημα για την πατρίδα μας και μια νέα διακυβέρνηση''.

    Ο κ. Παπαθεμελής σε δηλώσεις που έκανε στα γραφεία του χαρακτήρισε τον κ. Καραμανλή ως νέο άφθαρτο πολιτικό και αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως διαφώνησε για την πολιτική που ακολούθησε το κυβερνών κόμμα που είχε ως αποτέλεσμα όπως είπε την ανεργία, τη φτώχεια, τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

    Ο κ. Παπαθεμελής τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για πολιτική αλλαγή στον τόπο ακόμη και για λόγους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, ενώ υπογράμμισε πολλές φορές ότι η συνεργασία του με τη ΝΔ είναι εκλογική, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι πλήρως ανεξάρτητη η "Δημοκρατική Αναγέννηση" ως κεντρώα πολιτική δύναμη με τη δική της αυτονομία.

    Ο κ. Παπαθεμελής τόνισε ακόμη πως πρέπει να ενισχυθούν οι κεντρώες δυνάμεις που στηρίζουν τη ΝΔ προς όφελος του τόπου και των πολιτών.

    Ο κ. Παπαθεμελής θα είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, ενώ αύριο θα ανακοινωθούν τα ονόματα των στελεχών του κόμματός του που επίσης θα μετάσχουν στους συνδυασμούς της ΝΔ στην Α' και Β' Αθηνών.

    [Φώτο-680691]

    [02] Πρωτόπαπας για Μάνο, Ανδριανόπουλο και Παπαθεμελή

    10/02/2004 13:54:18

    ''Ο Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε πρόσκληση προς όλους όσοι ενδιαφέρονται να αλλάξουν την Ελλάδα και να συμμετέχουν στο μεγάλο ρεύμα πλειοψηφίας που αποτελεί εγγύηση ότι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν πράξη. Επομένως, όποιος ενδιαφέρεται να γίνει πράξη αυτό το όραμα, παίρνει και την ανάλογη απόφαση'', παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις πληροφορίες περί εκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τους κυρίους Μάνο και Ανδριανόπουλο.

    Ως προς την συνεργασία του Στέλιου Παπαθεμελή με τη ΝΔ ο κ. Πρωτόπαπας παρατήρησε πως ''ο καθένας επιλέγει τον φυσικό του χώρο στις νέες συνθήκες''.

    [03] Δικαιώθηκε αγρότης για τα ''πανωτόκια'', απο δικαστήριο του Ηρακλείου

    10/02/2004 12:55:57

    Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου δικαιώνεται αγρότης για τα πανωτόκια και ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση και άλλων αγροτών. Ο αγρότης -καλλιεργητής θερμοκηπίων από τις Μοίρες Ηρακλείου-είχε πάρει δάνειο 3,5 εκατομμύρια δραχμές είχε καταβάλει στην ΑΤΕ 8,5 εκ. και η τράπεζα του ζητούσε άλλα 27 εκατομμύρια !

    Το Μονομελές Πρωτοδικείο με την απόφαση του ,έκρινε πως ο αγρότης μπορεί να υπαχθεί στο Νόμο του 2000 για τα πανωτόκια.

    Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, κ. Δημήτρη Φιλιππάκη ''η απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου αποτελεί ουσιαστικά κόλαφο για την Αγροτική Τράπεζα. Την υποχρεώνει να προβεί σε επανακαθορισμό των οφειλών των κατ' επάγγελμα αγροτών, και αφορά όλους τους Έλληνες αγρότες, και όχι μόνο εκείνους του νομού Ηρακλείου

    [04] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο την Πέμπτη

    10/02/2004 12:00:16

    Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός απο την Πέμπτη, αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και μετά το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα.

    Σύμφωνα με την Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι πολύ μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, οι χιονοπτώσεις, που κατα τόπους θα είναι έντονες και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.

    [Φώτο-696164]

    [05] Συνεδριάζει το συμβούλιο Ecofin της ΕΕ.

    10/02/2004 09:08:44

    Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες, το Συμβούλιο Ecofin της ΕΕ,στο οποίο συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Κύριο θέμα συζήτησης του συμβουλίου Ecofin θα είναι η διατύπωση επίσημης γνώμης επί των αναθεωρημένων προγραμμάτων σταθερότητας της Ελλάδας, Γαλλίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Λουξεμβούργου, Ολλανδίας, καθώς και το πρόγραμμα σύγκλισης του Ηνωμένου Βασιλείου. Συνολικά η Επιτροπή τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις την ανάγκη διατήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας και της επιδίωξης πλεονασματικών προϋπολογισμών, ως βασική προϋπόθεση αντιμετώπισης του κόστους γήρανσης του πληθυσμού. Ακόμη ενθαρρύνονται οι διαρθρωτικές αλλαγές, ειδικά στα ασφαλιστικά συστήματα.Στο Συμβούλιο Ecofin,θα συζητηθεί επίσης στο πλαίσιο προετοιμασίας του εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (25 - 26 Μαρτίου 2004), η Έκθεση της Επιτροπής για τη Στρατηγική της Λισαβόνας (εαρινή έκθεση) που υπογραμμίζει ότι, αν και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος ως προς τους στόχους της Λισαβόνας, υπάρχει σημαντική υστέρηση στο ρυθμό υλοποίησής τους.

    [06] Συνεδριάζει το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ.Παπανδρέου

    10/02/2004 08:35:45

    Για πρώτη φορά υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, θα συνεδριάσει το μεσημέρι, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Το απόγευμα ο κ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΑΔΕΔΥ. Χθες είχε αντίστοιχες συναντήσεις με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ. Στην ομιλία του στον Κορυδαλλό ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους κοινωνικούς εταίρους και την κοινωνία στο σύνολό της να απαλλαγούν από αμυντικά αντανακλαστικά που αποτελούν ανασχετικό παράγοντα για την κοινωνική και οικονομική πρόοδο. Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση, για τη ναυτιλία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό αλλά και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

    [07] Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη.

    10/02/2004 08:22:16

    Εντονο παρασκήνιο διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, πριν ακόμη ξεκινήσει η διαπραγματευτική διαδικασία, όπως την έχει οριοθετήσει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Η κοινή συνάντηση του Κόφι Ανάν με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, που είχε προγραμματισθεί για τις 4:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), αναβλήθηκε και ορίσθηκε για τις 11:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Εν τω μεταξύ, αν και ακόμη δεν ανακοινώθηκε επίσημα από τη ΓΓ του ΟΗΕ, μετά από επίμονη απαίτηση του κ. Ντενκτάς, ο κ. Ανάν θα έχει πρώτα χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων και αμέσως μετά θα γίνει η κοινή συνάντηση. O ειδικός σύμβουλος του ΓΓ, Αλβαρο ντε Σότο, συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον κ. Ντενκτάς, ενώ με τον κ. Παπαδόπουλο δεν κατάφερε να συναντηθεί, επειδή ο πρόεδρος της Κύπρου έφθασε με καθυστέρηση στη Νέα Υόρκη. Η συνάντηση θα γίνει σήμερα στις 4:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). Xωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δυο πλευρών αναμένεται να έχει σήμερα και ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 February 2004 - 12:30:19 UTC