Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκκληση της ΕΥΔΑΠ για κατανάλωση νερού
  • [02] Περιορίζονται τα προβλήματα στην Αττική
  • [03] Δημοσκόπηση της RASS μετά τις συνεργασίες
  • [04] Βέβαιος για εκλογική νίκη ο Γ.Παπανδρέου
  • [05] Επικριτικός Καραμανλής για συνεργασίες στο ΠΑΣΟΚ
  • [06] Βολές Παπαρήγα για συνεργασίες-ηγεσία ΠΑΣΟΚ
  • [07] Επιστροφή στη ΝΔ προαναγγέλει ο Α.Σαμαράς

  • [01] Εκκληση της ΕΥΔΑΠ για κατανάλωση νερού

    15/02/2004 13:28:36

    Εκκληση για αποφυγή σπατάλης στο νερό απηύθυνε η ΕΥΔΑΠ, καθώς παρατηρείται ασυνήθιστα υψηλή κατανάλωση στο λεκανοπέδιο της Αττικής, η οποία θέτει σε δοκιμασία τη δυνατότητα του υδροδοτικού συστήματος. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί πολίτες προσπαθούν με τη χρήση του νερού να απομακρύνουν τον πάγο και τα χιόνια από δρόμους, πεζοδρόμια και αυτοκίνητα.

    [02] Περιορίζονται τα προβλήματα στην Αττική

    15/02/2004 13:08:29

    Περιορίζονται σταδιακά τα προβλήματα που προέκυψαν στην Αττική εξαιτίας της κακοκαιρίας, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλο σχεδόν το οδικό της δίκτυο. Λίγο πριν το μεσημέρι άνοιξε και η λεωφόρος Πάρνηθος όπου η κυκλοφορία γίνεται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες μέχρι το καζίνο. Κλειστός είναι ο δρόμος από παλαιά Πεντέλη προς Αγιο Πέτρο και Νέα Μάκρη. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στη λεωφόρο Μαραθώνος από τη Ραφήνα μέχρι τη Νέα Μάκρη και στις λεωφόρους Σπάτων, Λαυρίου, Διονύσου, από το γερμανικό νεκροταφείο μέχρι τη Νέα Μάκρη και στα Μεσόγεια στη λεωφόρου Μαρκοπούλου - Κερατέας και στα Καλύβια. Επίσης αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται ακόμα τα αυτοκίνητα που κινούνται προς Δερβενοχώρια από τη λεωφόρο Φυλής και στις περιοχές Καλάμου, Ωρωπού και Καπανδριτίου. Παρόμοια προβλήματα με την ανατολική Αττική αντιμετωπίζει και η Κρήτη, όπου συνεχίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι επιχειρήσεις παροχής βοήθειας σε εγκλωβισμένα άτομα και οχήματα.

    [03] Δημοσκόπηση της RASS μετά τις συνεργασίες

    15/02/2004 10:24:48

    Κανένα κέρδος δεν αποκόμισε το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ", η οποία δημοσιεύει τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας RASS. Η δημοσκόπηση έγινε από 6-12 Φεβρουαρίου,είναι τηλεφωνική -πανελλαδική σε δείγμα 2122 ατόμων. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει διαφορά 4,5 μονάδων λαμβάνοντας 40%, έναντι 35,5% του ΠΑΣΟΚ, 5% του ΚΚΕ, 3,1% του ΣΥΝ, 1,1% του ΔΗΚΚΙ, 1% του ΛΑΟΣ, ενώ το 10,8% δεν απαντά. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την έρευνα, η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ φτάνει το 76,3% ενω της ΝΔ το 89,3%.

    Στο ερώτημα που αφορά τις συνεργασίες, το 33,8% εκτιμά ότι η συνεργασία Μάνου-Ανδριανόπουλου θα βλάψει το ΠΑΣΟΚ, το 25,4% ότι θα το ωφελήσει και το 32% ότι ούτε θα το βλάψει, ούτε θα το ωφελήσει. Τα αντίστοιχα ποσοστά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι 43,2%,32% και 18%. Σχετικά με τη συνεργασία ΝΔ-Παπαθεμελή το 33,5% πιστεύει ότι αυτή θα ωφελήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 19,7% ότι θα το βλάψει και το 39% ότι ούτε θα ωφελήσει, ούτε θα βλάψει. Τέλος, στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Γ.Παπανδρέου διατηρεί προβάδισμα με 42,6% έναντι 41,4% του Κ.Καραμανλή.

    [04] Βέβαιος για εκλογική νίκη ο Γ.Παπανδρέου

    15/02/2004 10:24:41

    Η θέληση του λαού θα εκφραστεί στις εκλογές και θα αναδείξει νικητή το ΠΑΣΟΚ τονίζει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο νέος ηγέτης του Γιώργος Παπανδρέου. Απαντώντας στους επικριτές του ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει προβεί ακόμα στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων και λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι κάθε μέρα διατυπώνει προτάσεις που ανοίγουν μέτωπα στην καθημερινότητα. Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου οι προτεραιότητες της κυβερνητικής του πολιτικής θα είναι πολιτισμός και παιδεία, παιδεία και εργασία και εργασία για όλους. Αναφερόμενος στους αγρότες παραδέχεται ότι τηρούν σήμερα μια στάση αναμονής, αναγνωρίζουν, όπως τονίζει, ότι το ΠΑΣΟΚ και η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη είναι ο πολιτικός σχηματισμός που ιστορικά βρίσκεται στο πλευρό τους. Ακόμη τονίζει ότι η βάση της Δημοκρατικής Παράταξης είναι η κεντροαριστερά και αναφερόμενος στη συνεργασία με τους κκ Μάνο και Ανδριανόπουλο υπογραμμίζει ότι η ιδεολογική τοποθέτηση ποτέ δεν στάθηκε για το ΠΑΣΟΚ φραγμός συνεργασίας και εμπλουτίζουν το διάλογο μέσα στην παράταξη.

    [05] Επικριτικός Καραμανλής για συνεργασίες στο ΠΑΣΟΚ

    15/02/2004 10:24:35

    Προεκλογικό πυροτέχνημα και αντιπερισπασμό της άρχουσας ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που έχει πανικοβληθεί, όπως τονίζει, χαρακτηρίζει τη συνεργασία των κκ Μάνου και Ανδριανόπουλου με το κυβερνών κόμμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή πρόκειται για μια φτηνή και κενή πολιτικού περιεχομένου κίνηση εντυπωσιασμού. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνησή του, αν κερδίσει τις εκλογές, θα είναι ένα νέο ευέλικτο σχήμα με διαφορετική δομή υπουργείων απ΄ότι σήμερα και στο βασικό της κορμό θα αποτελείται από ανθρώπους της γενιάς του. Η κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζει, θα έχει σαφείς προτεραιότητες σε κρίσιμους τομείς πολιτικής που αφορούν τη ζωή του πολίτη. Επίσης, ρεαλιστικές προγραμματικές δεσμεύσεις, συνέπεια και φερεγγυότητα, καθώς και τήρηση σταθερών και καθαρών κανόνων κοινών για όλους. Ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει ακόμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα έρθει για να λύσει προβλήματα και όχι να διχάσει και η πλατιά κοινωνική συμμαχία, στην οποία στηρίζεται υπερβαίνει ταμπέλες και εντικέτες του χθες.

    [06] Βολές Παπαρήγα για συνεργασίες-ηγεσία ΠΑΣΟΚ

    15/02/2004 10:24:28

    Σε συνέντευξη στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τονίζει ότι τα τελευταία μεγάλα πολιτικά γεγονότα με τις θορυβώδεις πολιτικές μετακινήσεις επιβεβαιώνουν την ταυτότητα θέσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σύμφωνα με την κυρία Παπαρήγα οι συνεργασίες των κκ Μάνου,Ανδριανόπουλου , Ανδρουλάκη και της κυρίας Δαμανάκη με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και των κκ Παπαθεμελή και Πέτσου με τη Νέα Δημοκρατία είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας η οποία προετοιμάστηκε από το 1991 και μετά και είχε στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Τέλος, η κυρία Παπαρήγα αναφέρει ότι η προώθηση του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί συνολικότατη προσπάθεια του δικομματικού συστήματος και την προώθηση ενός πολιτικού προσωπικού βγαλμένου από τους ''δοκιμαστικούς σωλήνες'' των διαφόρων κολλεγίων και τελείως ξεκομμένου από το λαϊκό Κίνημα.

    [07] Επιστροφή στη ΝΔ προαναγγέλει ο Α.Σαμαράς

    15/02/2004 10:24:22

    Την επιστροφή του στη ΝΔ προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία '' ο Α.Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς αποκαλύπτει ότι είχε προτάσεις συνεργασίας και από το ΠΑΣΟΚ αλλά εκείνος επέλεξε να στηρίξει τη ΝΔ, όπως έπραξε και το 2002, χωρίς να παζαρέψει θέσεις, ακολουθώντας τη συνείδησή του και τις αρχές του. Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον κ.Μητσοτάκη, δηλώνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να αντιδικεί μαζί του και δεν θα απέφευγε μια συνάντηση τους, αν και όπως προσθέτει, δεν θα ήταν εκείνος που θα την επιδίωκε. Τέλος, χαρακτηρίζει ''εχθρικό χώρο'' το ΠΑΣΟΚ για τους Στ.Μάνο και Α.Ανδριανόπουλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 February 2004 - 12:30:10 UTC