Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΚΚΕ ζητά την "έκπληξη".
  • [02] Ν.Κωνσταντόπουλος: "Τι φοβάται ο κ.Παπανδρέου;"
  • [03] Επικρίσεις ΔΗΚΚΙ για την αγροτική πολιτική.
  • [04] Καταψηφίζουν το σχέδιο Ανάν δύο δημοσκοπήσεις.
  • [05] Επίσκεψη Καραμανλή στο Θέατρο Διονύσου
  • [06] Βροχές και χιονοπτώσεις στη Μακεδονία.
  • [07] Μητσοτάκης:Ο Κώστας Καραμανλής θα είναι καλός πρωθυπουργός.
  • [08] Αρθρο του Κώστα καραμανλή στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής".
  • [09] Δραστηριότητες πολιτικών αρχηγών.
  • [10] Γ.Παπανδρέου:Ανανέωση λειτουργίας κυβέρνησης και κόμματος.
  • [11] Εορτασμός τελευταίας Κυριακής της αποκριάς.
  • [12] Οριστικοποιείται η τηλεοπτική αναμέτρηση Παπανδρέου-Καραμανλή.

  • [01] Το ΚΚΕ ζητά την "έκπληξη".

    22/02/2004 14:14:17

    Να κάνουν την "έκπληξη", ενισχύοντας το ποσοστό του ΚΚΕ στις εκλογές, ζήτησε γι' ακόμη μια φορά από τους πολίτες η γγ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, προκειμένου να "καταπολεμηθεί ο δικομματισμός".

    Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο πλαίσιο ομιλίας της κ.Παπαρήγα στον Ασπρόπυργο.

    [02] Ν.Κωνσταντόπουλος: "Τι φοβάται ο κ.Παπανδρέου;"

    22/02/2004 14:11:54

    Κληθείς να σχολιάσει την απόρριψη της πρότασής του για συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών σε τηλεοπτική αναμέτρηση, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, από τη Δράμα όπου περιοδεύει, δήλωσε σήμερα ότι "η επιμονή του κ. Παπανδρέου στον αποκλεισμό της Αριστεράς από τη συζήτηση μεταξύ των αρχηγών πρέπει να προβληματίσει κάθε αριστερό πολίτη του ΠΑΣΟΚ", ενώ έθεσε τα εξής ερωτήματα:

    "Τι φοβάται ο κ. Παπανδρέου από την παρουσία της Αριστεράς σε αυτή τη συζήτηση;

    Γιατί θέλει μια Βουλή με τα δύο μεγάλα κόμματα;

    Τι σχεδιάζει ως κυβέρνηση και δεν θέλει την παρουσία της Αριστεράς στο Κοινοβούλιο;

    Γιατί στο δικό του διάλογο ο κ. Παπανδρέου έχει θέση μόνο για τη Ν.Δ. και δεν θέλει να σταθεί απέναντι στην κριτική και προγραμματική πρόταση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς;

    [03] Επικρίσεις ΔΗΚΚΙ για την αγροτική πολιτική.

    22/02/2004 14:07:03

    Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν οδηγήσει τους αγρότες σε "κατάσταση απόγνωσης" εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Κρανιά της Πρέβεζας.

    Ο ίδιος τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    "Οι αγρότες βρίσκονται σήμερα υπερχρεωμένοι στην Αγροτική Τράπεζα, λόγω των υψηλών επιτοκίων μετά το 1990, λόγω των πανωτοκίων, αλλά και λόγω της αντιαγροτικής πολιτικής, που εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ. και του ΠΑΣΟΚ.

    Το ΔΗΚΚΙ, επισημαίνει στον ελληνικό λαό, ότι τα δύο αυτά κόμματα δεν εκφράζουν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και γι αυτό πρέπει στις 7 Μάρτη οι Έλληνες πολίτες να καταψηφίσουν και να αναδείξουν νέες πολιτικές δυνάμεις στη Βουλή, οι οποίες απέδειξαν και αποδεικνύουν καθημερινά στην πράξη, ότι αγωνίζονται για τα λαϊκά στρώματα, αλλά και την πραγματική δημοκρατία και την πρόοδο".

    [04] Καταψηφίζουν το σχέδιο Ανάν δύο δημοσκοπήσεις.

    22/02/2004 13:04:06

    Δύο δημοσκοπήσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημοσιοποιήθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες, φέρουν την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να τοποθετείται αρνητικά έναντι του σχεδίου Ανάν, στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

    [05] Επίσκεψη Καραμανλή στο Θέατρο Διονύσου

    22/02/2004 11:34:18

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί τον αρχαιολογικό χώρο στο θέατρο του Διονύσου δίπλα από το Ηρώδειο.

    Μετά την ξενάγησή του ο κ. Καραμανλής δήλωσε οτι η χώρα εκτός από το μεγάλο πολιτιστικό πλούτο που έχει απ' το ιστορικό παρελθόν της έχει και ανθρώπους που με το έργο τους διευρύνουν τους ορίζοντες και τιμούν την Ελλάδα στον τομέα του πολιτισμού, σημειώνοντας: ''Η νέα διακυβέρνηση τους χρειάζεται όλους''. Ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι ο πολιτισμός αποτελεί το συντριπτικό πλεονόκτημα στη νέα εποχή και μαζί με την παιδεία μπορούν να μας οδηγήσουν στο μέλλον που οραματιζόμαστε. Η μεγάλη πρόκληση, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν είναι να δείξουμε οτι είμαστε φορείς και διαχειριστές ενός ένδοξου παρελθόντος αλλά να φέρουμε την Ελλάδα και πάλι στην παγκόσμια πρωτοπορία και να προσφέρουμε πολιτισμό και ανθρωπιά σε έναν κόσμο που διψά για ιδανικά και αξίες.

    [06] Βροχές και χιονοπτώσεις στη Μακεδονία.

    22/02/2004 11:07:56

    Βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν από το πρωί στη Μακεδονία. Στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας επικρατούν νεφώσεις, ενώ έχει χιονίσει στα ορεινά χωρίς να υπάρξουν, όμως, προβλήματα. Στους νομούς Χαλκιδικής, Κιλκίς και στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης το πρωί χιόνισε χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ στο νομό Πιερίας βρέχει κατά διαστήματα, όπως επίσης και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από τις αστυνομικές αρχές επισημαίνεται ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς λόγω των βροχοπτώσεων και των ασθενών χιονοπτώσεων το οδόστρωμα είναι ολισθηρό και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

    [07] Μητσοτάκης:Ο Κώστας Καραμανλής θα είναι καλός πρωθυπουργός.

    22/02/2004 10:15:13

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκτιμά σε συνέντευξή στον ''ΤΥΠΟ της Κυριακής'' οτι ο κ. Καραμανλής θα είναι ένας καλός πρωθυπουργός, γιατί γνωρίζει τα θέματα. Σημειώνει οτι στη νέα κυβέρνηση δεν πρέπει κανείς από τους παλιούς να είναι υπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει οτι θα κάνει οτι μπορεί για να κερδίσει η ΝΔ και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Εκφράζει τη λύπη του για την συνεργασία των κυρίων Μάνου και Ανδριανόπουλου με το ΠΑΣΟΚ, την οποία -όπως αναφέρει- δεν περίμενε. Εκτιμά οτι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει εμπειρία να κυβερνήσει και πως χρειάζεται την εκλογική αποτυχία για να ελέγξει το κόμμα του.

    [08] Αρθρο του Κώστα καραμανλή στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής".

    22/02/2004 10:14:07

    Τις αρχές για μια νέα διακυβέρνηση περιγράφει σε άρθρο του στο ''ΒΗΜΑ της Κυριακής'' ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Οι αρχές αυτές είναι η διαφάνεια του πολιτεύματος, ο πολιτικός διάλογος, η κοινωνική ευθύνη, η πάταξη της διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό, ο διαχωρισμός κράτους από το κόμμα, η κατοχύρωση της αυτονομίας των θεσμών, η ενίσχυση της ελεύθερης πληροφόρησης και η παιδεία και ο πολιτισμός. Ο κ. Καραμανλής αναφέρει οτι σε δυο βδομάδες ο τόπος μας αλλάζει σελίδα έχοντας κεφαλοποιήσει και κατοχυρώσει τα επιτεύγματα της μεταπολίτευσης, ενώ αφήνει πίσω λάθη, παραλείψεις και σφάλματα του παρελθόντος. Τονίζει οτι θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και επισημαίνει οτι η ΝΔ οικοδομεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολίτες. Μια σχέση που ανταποκρίνεται, όπως σημειώνει στη δομή της κοινωνίας μας και τις απαιτήσεις των καιρών. Εχουμε το θάρρος και τις δυνάμεις, τονίζει ο κ. Καραμανλής, να πετύχουμε εκεί που άλλοι είτε δίστασαν είτε απέτυχαν.

    [09] Δραστηριότητες πολιτικών αρχηγών.

    22/02/2004 09:22:59

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σήμερα σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός της στον Ασπρόπυργο, στην Αττική. Χθες η κυρία Παπαρήγα τόνισε οτι αν τα λαϊκά στρώματα δεν αποφασίσουν να ξεκολήσουν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ είναι σα να χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου. Στη Δράμα περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος. Χθες από την Ημαθία τόνισε οτι την 7η Μαρτίου ο λαός έχει απέναντί του δύο κόμματα εξουσίας που εκπροσωπούν παραλλαγές της ίδιας ιδεολογικοπολιτικές της κατεύθυνσης του δικομματισμού. Τέλος ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας επισκέπτεται σήμερα την Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία. Χθες από την Αρτα ο κ. Τσοβόλας κάλεσε τους κυρίους Παπανδρέου και Καραμανλή να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για τις ελληνοτουρκικές διαφορές.

    [10] Γ.Παπανδρέου:Ανανέωση λειτουργίας κυβέρνησης και κόμματος.

    22/02/2004 09:22:52

    Ανανέωση σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού και λειτουργίας κυβέρνησης και κόμματος προαναγγέλει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην ''Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ''. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνει οτι δεν διαπραγματευόμαστε τις αρχές και τις αξίες μας και οτι δεν αλλάζει ο τίτλος και τα σύμβολά μας, αλλά πιστεύει οτι το κόμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει σε ακινησία. Ο κ. Παπανδρέου ασκεί κριτική στη δεξιά της συντήρησης και του φόβου και δεσμεύεται οτι προτεραιότητά του θα αποτελέσει η καθημερινότητα του πολίτη. Εμείς, τονίζει, τολμάμε, ενώ η ΝΔ έχει οδηγηθεί σε ένα βαθύ συντηρητισμό, φοβάται και θέλει να μείνουν όλα ίδια.

    [11] Εορτασμός τελευταίας Κυριακής της αποκριάς.

    22/02/2004 09:22:46

    Με άστατο καιρό γιορτάζεται σήμερα η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι για άλλη μια χρονιά το καρναβάλι της Πάτρας. Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν σε αρκετές πόλεις της χώρας. Και σήμερα η Τροχαία θα είναι σε επιφυλακή, προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα. Ομως οι εκδρομείς θα ταλαιπωρηθούν στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου πριν την Κακιά Σκάλα όπου θα περιοριστεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων του ρεύματος προς Αθήνα λόγω έργων ασφαλτόστρωσης. Κανονικά διεξάγονται όλα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας μετά την άρση του απαγορευτικού του απόπλου. Κλειστή όμως παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Τα κούλουμα θα γιορταστούν αύριο με ασθενείς βροχές στα ηπειρωτικά και ισχυρούς νοτιάδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

    [12] Οριστικοποιείται η τηλεοπτική αναμέτρηση Παπανδρέου-Καραμανλή.

    22/02/2004 09:22:39

    Και νέα τηλεφωνική επικοινωνία αναμένεται να έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κύριοι Αθανασάκης και Ρουσόπουλος αντίστοιχα, με αντικειμενο το θέμα της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των κυρίων Παπανδρέου και Καραμανλή. Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τη θεματολογία και αναμένεται να εξετάσουν τις λεπτομέρειες για τα διαδικαστικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει μία αναμέτρηση, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Πέμπτη, με πέντε θεματικές ενότητες, ενώ θα γίνουν και ελεύθερες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος με επιστολή του προς τους κυρίους Παπανδρεου και Καραμανλή τους ζητά να αποδεχτούν την πρότασή του για μία τουλάχιστον τηλεοπτική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 February 2004 - 12:30:17 UTC