Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝ εναντίον "νεοφιλελευθερισμού" και "δικομματισμού".
  • [02] Αύριο το πρωί τα κόμματα στον σταθμό της Εκκλησίας.
  • [03] Τελευταίο αντίο στη Δέσπω Διαμαντίδου.
  • [04] ΔΗΚΚΙ: "Η πολιτική μας συνέπεια θα μας βάλει στη Βουλή".
  • [05] Διευκολύνσεις για τα "θύματα" της κακοκαιρίας (αγρότες).
  • [06] Κίνητρα για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.
  • [07] ΝΔ - "Χάρτα" καθημερινότητας.
  • [08] Αισιοδοξία με επιχειρήματα στο ΠΑΣΟΚ.
  • [09] Αβραμόπουλος για δημοσίευμα ''Ελευθεροτυπίας''.

  • [01] ΣΥΝ εναντίον "νεοφιλελευθερισμού" και "δικομματισμού".

    24/02/2004 20:53:54

    "Η αποφασιστική ενίσχυση στα Ενωτικά ψηφοδέλτια του ΣΥΝ της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι η αποφασιστική απάντηση στο μονόδρομο του νεοφιλελευθερισμού, στην πόλωση του δικομματισμού", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, στο πλαίσιο ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη.

    [02] Αύριο το πρωί τα κόμματα στον σταθμό της Εκκλησίας.

    24/02/2004 19:29:03

    Για τα ναρκωτικά και το δημογραφικό πρόβλημα

    θα συζητήσουν αύριο, στις 10 η ώρα το πρωί, στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας, οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

    Από το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει ο κ.θ.Πάγκαλος, από τη ΝΔ η κα Μ.Καρρά, από το Συνασπισμό η κα Σίσσυ Βωβού, από το ΔΗΚΚΙ ο κ.Δ.Βασιλειάδης, ενώ το ΛΑΟΣ θα εκποσωπήσει ο κ.Σπ.Πηλός.

    [03] Τελευταίο αντίο στη Δέσπω Διαμαντίδου.

    24/02/2004 18:27:24

    Λίγοι και πιστοί φίλοι της ηθοποιού η οποία σφράγισε με την παρουσία της την 7η τέχνη στην Ελλάδα, την κοσμοπολίτισσα Δέσπω Διαμαντίδου, συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία στο Α΄Νεκροταφείο, στο πλαίσιο μιας τελετής σεμνής και διακριτικής, όπως ταίριαζε στην "αρχόντισσα", που στην διάρκεια της ζωής της τράβηξε επάνω της τα φώτα της εγχώριας και ξένης δημοσιότητας.

    [04] ΔΗΚΚΙ: "Η πολιτική μας συνέπεια θα μας βάλει στη Βουλή".

    24/02/2004 18:22:48

    Την πεποίθηση ότι "οι έλληνες πολίτες, θα μας στείλουν δυνατούς στη Βουλή, γιατί θα εκτιμήσουν την πολιτική μας συνέπεια και πορεία, θα εκτιμήσουν την αγωνιστικότητά μας, το ότι δεν ενσωματωθήκαμε, αλλά κάναμε κατάθεση ψυχής" εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, στην κεντρική προεκλογική του συνέντευξη στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Ο κ.Τσοβόλας υπογράμμισε παράλληλα, ότι το ΔΗΚΚΙ δεν είναι "κόμμα διαμαρτυρίας", αλλά διαθέτει "ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και ρεαλιστικό εναλλακτικό πρόγραμμα εξουσίας", απευθυνόμενο σε συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα, τα οποία αποτελούν "θύματα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και ανταγωνιστικότητας".

    Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση-απάντηση του ιδίου, σχετικά με την κατά καιρούς επιστροφή στελεχών του ΔΗΚΚΙ στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για "εκμαυλισμό συνειδήσεων με χρήματα του ελληνικού λαού", τονίζοντας, μάλιστα, πως διαθέτει και έγγραφα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

    [05] Διευκολύνσεις για τα "θύματα" της κακοκαιρίας (αγρότες).

    24/02/2004 18:21:29

    Σε όσους αγρότες η παραγωγή τους υπέστη καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 13ης και 14ης Φεβρουαρίου, οι οφειλές τους προς την Αγροτική Τράπεζα κεφαλοποιούνται και μετατρέπονται σε ένα νέο δάνειο με τριετή περίοδο χάριτος και με πρώτη καταβλητέα δόση στις 31.12.2006.

    Τα παραπάνω προβλέπει, μεταξύ άλλων, απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Χριστοδουλάκη. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι η συνολική διάρκεια της ρύθμισης του δανείου ορίστηκε σε οκτώ χρόνια (συμπεριλαμβανομένης και της τριετούς περιόδου χάριτος).

    [06] Κίνητρα για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

    24/02/2004 17:28:32

    Εννιακόσιες νέες επιχειρήσεις έχουν χρηματοδοτηθεί από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ), στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης, Νεανική Επιχειρηματικότητα. Οι περισσότερες από αυτές ιδρύονται σε περιοχές εκτός Αττικής. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων για τον Γ' κύκλο του προγράμματος λήγει στις 27 Φεβρουαρίου.

    [07] ΝΔ - "Χάρτα" καθημερινότητας.

    24/02/2004 17:23:30

    Τις θέσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στον Πειραιά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

    Στόχοι του προγράμματος είναι οι πιο γρήγορες και άνετες μετακινήσεις, περισσότερες θέσεις στάθμευσης, καθαρό και φιλικό περιβάλλον, εξοικονόμηση ελεύθερου χρόνου, σύγχρονες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, μεγαλύτερη ασφάλεια στις γειτονιές και χρήση των νέων τεχνολογιών.

    [08] Αισιοδοξία με επιχειρήματα στο ΠΑΣΟΚ.

    24/02/2004 17:20:55

    Την αισιοδοξία της, για την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε σήμερα στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος και βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, ?ννα Διαμαντοπούλου, προβάλλοντας τα εξής επιχειρήματα:

    Α. "Ολόκληρη η καμπάνια του ΠΑΣΟΚ αρχίζει ουσιαστικά τώρα και θα εξελιχθεί τις επόμενες 15 μέρες, ενώ η αντίστοιχη της ΝΔ εξελίσσεται εδώ και ένα μήνα".

    Β. "Το επόμενο διάστημα θα υπάρχει λεπτομερής και συνεχής επανάληψη του επιτελεσθέντος από την κυβέρνηση έργου και των θέσεων και προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την επομένη των εκλογών".

    Γ. "Παρατηρείται χαμηλή συσπείρωση μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, η οποία υπολείπεται 10 μονάδες εκείνης της ΝΔ".

    Δ. "Η προτίμηση των νέων ψηφοφόρων προς τον Γιώργο Παπανδρέου είναι 1:2".

    [09] Αβραμόπουλος για δημοσίευμα ''Ελευθεροτυπίας''.

    24/02/2004 15:11:48

    Προεκλογικό τέχνασμα χαρακτήριζεται απο την πλευρά του Δημήτρη Αβραμόπουλου το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ''Ελευθεροτυπίας'' το οποίο κάνει λογο για κακοδιαχείριση στη δημοτική επιχείρηση ''Τεχνόπολις'' κατα την θητεία του κ. Αβραμόπουλου ως δημάρχου Αθηναίων.

    Σε ανακοίνωση του Πολιτικού του Γραφείου τονίζεται οτι το όλο θέμα πέφτει στο κενό και δεν αγγίζει στο ελάχιστο το Δ. Αβραμοπουλο ως δήμαρχο Αθηναίων την εποχή εκείνη. Πρόκειται για προεκλογικό τέχνασμα''.

    Επίσης υπογραμμίζεται οτι πρόκειται για καθαρά διαδικαστική παρατυπία που οφείλεται στο γεγονός οτι η Τεχνόπολις βρισκόταν στη φάση μετάβασης απο δημοτική Επιχείρηση Φωταερίου σε νέο δημοτικό οργανισμο Πολιτισμού και εστερείτο τυπικού καθεστώτος λειτουργίας.

    Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη οτι όπως προκύπτει απο τον διοικητικό έλεγχο δεν λείπει απο το ταμείο ούτε μία δραχμή ενώ σε ο,τι αφορά το δήμο Αθηναίων ''με πρωτοβουλία του δημάρχου τελούσε και τελεί υπο καθεστώς προληπτικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών που διασφάλιζε πλήρως τη νομιμότητα. Ανθρακας ο θησαυρός!''.

    Και σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δήμου Αθηναίων τονίζεται οτι τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι γνωστά και έχουν συζητηθεί εξαντλητικά στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων και αφού οι σχετικές εκθέσεις δόθηκαν σε ολες τις δημοτικές παρατάξεις και τα μέλη των ΔΣ των δημοτικών επιχειρήσεων. Η εκτίμηση της πλειοψηφίας του ΔΣ αναφέρεται στην ανακοίνωση ήταν ''οτι παρά τις όποιες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και εσφαλμένων επιλογών δεν προκύπτουν ευθύνες για την πολιτική ηγεσία του δήμου Αθηναίων. Το γεγονός οτι όλα τα ανωτερω είναι γνωστά σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες του δήμου Αθηναίων απο το Μάρτιο του 2003 και κοινό κτήμα όλων λόγω της δημοσιότητας των συνεδριάσεων του ΔΣ οδηγεί στο αναπόφευκτο συμπέρασμα οτι η σημερινή ανακοίνωση του θέματος εξυπηρετεί προεκλογικές απλώς σκοπιμότητες''.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα έκθεση της διεθνούς εταιρίας ορκωτών λογιστών Deloitte & Touche επισημαίνει ανυπαρξία οικονομικών απολογισμών και παραλείψεις επί δημαρχίας Δημ. Αβραμόπουλου.

    Η εταιρία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δηλώνει ότι αδυνατεί να εκφέρει γνώμη "για να κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων", ενώ η εφημερίδα επισημαίνει ότι "είναι άγνωστο αν γνωρίζει την έκθεση ο αρχηγός της ΝΔ".

    [Φώτο-696210]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 February 2004 - 21:30:13 UTC