Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Μόρφωση - Δουλειά - Ανθρωπιά".
  • [02] Γ. Παπανδρέου: Μόρφωση, δουλειά, ανθρωπιά
  • [03] Προτεραιότητες ΝΔ για τα Ιωάννινα.
  • [04] ΣΥΝ για "πραγματική σύγκλιση".
  • [05] Συνάντηση Κωνσταντόπουλου με ΓΣΕΕ
  • [06] ΚΚΕ: "Κανένα άλλο κόμμα δεν μιλάει για λαϊκή εξουσία".
  • [07] Αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία εξαγγέλει το ΠΑΣΟΚ.
  • [08] Πειραιάς: Επετράπη μερικώς ο απόπλους
  • [09] Εκπτώσεις ΟΣΕ εν όψει εκλογών.
  • [10] "Ντιμπέιτ" για τις ταυτότητες.
  • [11] ΔΗΚΚΙ για τους βανδαλισμούς εκλογικών του κέντρων.
  • [12] Ποινές για πλαστές άδειες οδήγησης

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Μόρφωση - Δουλειά - Ανθρωπιά".

    27/02/2004 21:43:38

    Με σύνθημα το τρίπτυχο Μόρφωση - Δουλειά - Ανθρωπιά, "χτίζουμε την Ελλάδα της Νέας εποχής", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας απόψε σε μια μεγάλη και ενθουσιώδη συγκέντρωση οπαδών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στην προκυμαία της Πάτρας, τέτοια που οδήγησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δηλώσει εν μέσω ενθουσιωδών εκδηλώσεων "πάμε για μεγάλη νίκη".

    Ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε δεσμεύσεις για την υλοποίηση του συνθήματος το οποίο εξειδίκευσε ως εξής: "Μόρφωση για όλους και από παντού, δουλειά για όλους και κανένας άνεργος, πιο δίκαιη διανομή του πλούτου. Η μόρφωση, η δουλειά, η ανθρωπιά είναι οι σημαίες μας", υπογράμμισε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Γ. Παπανδρέου: Μόρφωση, δουλειά, ανθρωπιά

    27/02/2004 21:42:20

    Με σύνθημα ''Μόρφωση, δουλειά, ανθρωπιά'' χτίζουμε την Ελλάδα της Νέας εποχής, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας απόψε σε μια μεγάλη και ενθουσιώδη συγκέντρωση οπαδών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στην προκυμαία της Πάτρας, τέτοια που οδήγησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δηλώσει εν μέσω ενθουσιωδών εκδηλώσεων ''πάμε για μεγάλη νίκη''.Ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε δεσμεύσεις για την υλοποίηση του συνθήματος το οποίο εξειδίκευσε ως εξής: Μόρφωση για όλους και από παντού δουλειά για όλους και κανένας άνεργος, πιο δίκαιη διανομή του πλούτου. Η μόρφωση, η δουλειά, η ανθρωπιά είναι οι σημαίες μας, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε και νέα σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ και προσωπικά κατά του κ. Καραμανλή κατηγορώντας τους ότι για 7 ολόκληρα χρόνια υπονομεύουν κάθε αγώνα για αλλαγή. Ανέφερε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία πέρασε οχτώ χρόνια συμβιβασμών με την ακροδεξιά, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, με το χθες, τα κομματικά φέουδα και τους βαρόνους. Και κατήγγειλε τη ΝΔ ότι αγκάλιασε τους υβριστές του Προέδρου της Δημοκρατίας, ακροδεξιούς και ανθρώπους που κρίνουν τους άλλους από το πως φαίνονται και που γεννήθηκαν. Τους αγκάλιασε όλους αυτούς για μια χούφτα ψήφους. Αυτές είναι οι αρχές της ΝΔ, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στα συνθήματα των συγκεντρωμένων τόνισε ότι ο ελληνικός λαός στις 7 Μαρτίου στέλνει ξανά στην αντιπολίτευση το κόμμα που θέλει να γυρίσει την Ελλάδα στο παρελθόν.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε συγκεκριμένα διλήμματα στα οποία καλούνται οι πολίτες να αποφασίσουν στις εκλογές:- κοινωνική δικαιοσύνη ή ακύρωση των λαϊκών κατακτήσεων- ευημερία για όλους ή βαθιά κρίση στην οικονομία και εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους- ασφάλεια για τους Ελληνες και την Ελλάδα στην Ευρώπη των 25 ή απομόνωση και οπισθοδρόμηση- απελευθέρωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου ή επανίδρυση του κομματικού κράτους- η ισχυρή Ελλάδα θα δουλέψει για να φέρει στο προσκήνιο της ιστορίας τους νέους μη προνομιούχους ή θα κατρακυλήσει ξανά σε περιπέτειες- Θα αναδείξουμε τον ισχυρό πολίτη ή θα αφήσουμε τις ανισότητες να απλωθούν στην κοινωνία.Ο λαός ανέφερε ο κ. Παπανδρέου στις εκλογές διαλέγει το δρόμο της προόδου, το δρόμο του αύριο και του μέλλοντος και αρνείται το δρόμο της συντήρησης και του χθες, αποστρατεύει οριστικά το παρελθόν.

    [03] Προτεραιότητες ΝΔ για τα Ιωάννινα.

    27/02/2004 21:22:59

    "Ο νομός Ιωαννίνων μπορεί να λειτουργήσει σαν γέφυρα συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς...", τόνισε απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση του κόμματος στην πόλη και συνέχισε: "Είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε μια συγκροτημένη περιφερειακή, μια παρέμβαση με συγκεκριμένες προτεραιότητες...".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε για την περιοχή των Ιωαννίνων πέντε προτεραιότητες.

    Η πρώτη αφορά την "πλήρη και διάφανη ενεργοποίηση του Γ' ΚΠΣ". Η δεύτερη, έχει σχέση με το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο, η τρίτη την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η τέταρτη την ώθηση των έργων υποδομής, όπως η Εγνατία, ο Δυτικός Αξονας, το σιδηροδρομικό δίκτυο, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων κ.λπ. και η πέμπτη, τη στήριξη των αγροτών, του τοπικού τουρισμού και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

    [04] ΣΥΝ για "πραγματική σύγκλιση".

    27/02/2004 20:01:52

    Η γενναία αύξηση των εισοδημάτων, η αναδιανομή του πλούτου, η αύξηση της απασχόλησης, η θέσπιση του 35ωρου και η στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο, απαραίτητοι όροι για τη λεγόμενη πραγματική σύγκλιση.

    Ο κ.Κωνσταντόπουλος, μετά τη σημερινή του συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι "αγωνίστηκαν τα τελευταία 15 χρόνια για τις κοινωνικές κατακτήσεις, για κοινωνική δικαιοσύνη, για προστασία των συλλογικών αγαθών και όχι για νεοφιλελεύθερες παραλλαγές. Πραγματική σύγκλιση με τα ευρωπαϊκά επίπεδα, τόνισε, σημαίνει σύγκλιση στην απασχόληση, στο εισόδημα, στην κοινωνική προστασία".

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του γύρου συναντήσεων της ΓΣΕΕ με όλα τα πολιτικά κόμματα.

    [05] Συνάντηση Κωνσταντόπουλου με ΓΣΕΕ

    27/02/2004 20:00:23

    Απαραίτητος όρος για την πραγματική σύγκλιση είναι η γενναία αύξηση των εισοδημάτων, η αναδιανομή του πλούτου, η αύξηση της απασχόλησης, η θέσπιση του 35ωρου και η στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος μετά τη σημερινή του συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.Ο κ. Κωνσταντόπουλος πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι αγωνίστηκαν τα τελευταία 15 χρόνια για τις κοινωνικές κατακτήσεις, για κοινωνική δικαιοσύνη, για προστασία των συλλογικών αγαθών και όχι για νεοφιλελεύθερες παραλλαγές. Πραγματική σύγκλιση με τα ευρωπαϊκά επίπεδα, τόνισε, σημαίνει σύγκλιση στην απασχόληση, στο εισόδημα, στην κοινωνική προστασία.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του γύρου συναντήσεων της ΓΣΕΕ με όλα τα πολιτικά κόμματα.

    [06] ΚΚΕ: "Κανένα άλλο κόμμα δεν μιλάει για λαϊκή εξουσία".

    27/02/2004 19:26:43

    Την ψήφο των εργαζομένων ζήτησε σήμερα, κατά τη διάρκεια περιοδείας της στη γαλακτοβιομηχανία ''ΦΑΓΕ'', η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, διότι, όπως η ίδια υποστήριξε, το κόμμα της ''δεν ταλαντεύεται, γιατί θεωρεί πως σύγχρονο είναι ό,τι βελτιώνει τη ζωή της εργατικής τάξης''.

    Η ίδια δήλωσε ότι "οι επιχειρηματίες ψηφίζουν αταλάντευτα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και κατά συνέπεια, οι εργαζόμενοι δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουν τα ίδια κόμματα με τα αφεντικά τους, γιατί οι εργαζόμενοι έχουν το δικό τους κόμμα, το ΚΚΕ".

    Το ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα, "είναι το μόνο κόμμα που ξεκαθαρίζει ότι παλεύει για εξουσία λαϊκή, εξουσία της εργατικής τάξης, στην οποία βεβαίως θα μετέχουν τα άλλα λαϊκά καταπιεζόμενα στρώματα. Κανένας άλλος δεν μιλάει για λαϊκή εξουσία".

    [07] Αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία εξαγγέλει το ΠΑΣΟΚ.

    27/02/2004 19:24:03

    Η σημαντική αύξηση στη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας θα είναι η βασική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές, όπως τη διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την υγεία, η οποία έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Η ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, "όχι μόνο με τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και με νοσηλευτές, σε μία προσπάθεια να γίνει πιο ουσιαστική η περίθαλψη και να περιοριστούν τα παράπονα των πολιτών", καθώς και η βελτίωση της εκπαίδευσης των γιατρών και νοσηλευτών, εξαγγέλθηκαν ως οι βασικοί άξονες της νέας πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για την υγεία.

    [08] Πειραιάς: Επετράπη μερικώς ο απόπλους

    27/02/2004 19:05:44

    Λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών από τις 18:00 επετράπη μερικώς ο απόπλους όλων των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Συγκεκριμένα, από τον Πειραιά, τα πλοία που έχουν προορισμό τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα καταπλέουν μέχρι τη Σύρο, ενώ για την Κρήτη τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά. Από την Ραφήνα εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια των πλοίων για Μαρμάρι.

    [09] Εκπτώσεις ΟΣΕ εν όψει εκλογών.

    27/02/2004 17:42:21

    Έκπτωση 30%, στις τιμές των εισιτηρίων, θα παρέχει ο ΟΣΕ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαρτίου.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, για τους εκλογείς που προέρχονται από το εξωτερικό, παρέχεται για τις ελληνικές διαδρομές επίσης έκπτωση 30% στις τιμές του διεθνούς τιμολογίου. Για εισιτήρια με επιστροφή, η έκπτωση θα υπολογίζεται στο διπλάσιο της τιμής απλής μετάβασης. Η έκπτωση (30%) θα ισχύει από 5 έως και τις 8 Μαρτίου 2004.

    [10] "Ντιμπέιτ" για τις ταυτότητες.

    27/02/2004 17:35:28

    Υπέρ των διακριτών ρόλων Εκκλησίας-Πολιτείας τάχθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της συζήτησης μεταξύ των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και του εκπροσώπου Τύπου του Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας και γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιάννης Κονιδάρης, ο οποίος εξέφρασε, συγχρόνως, την άποψη ότι η αναγραφή ή μη του θρησκεύματος στις ταυτότητες "δεν αποτελεί θέμα σχέσεων, αλλά σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

    Γεγονός αποτελεί ότι προκλήθηκε ένταση αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, καθώς συχνά ο συντονιστής, πατήρ Επιφάνιος Οικονόμου, διαφώνησε εμμέσως ή και αμέσως με τον κ. Κονιδάρη, προκαλώντας μάλιστα σε κάποια στιγμή και την αντίδραση του εκπροσώπου του ΣΥΝ, Νίκου Καϊμάκη, ο οποίος παρατήρησε προς τον αρχιμανδρίτη ότι χάνει το κύρος του ως συντονιστής.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Καλός, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, σχετικά με τις ταυτότητες ότι "γεμίσαμε από ανεξάρτητες αρχές προστασίας που καθόλου δεν μας προστατεύουν. Δεν λέω να τις καταργήσουμε, αλλά να δούμε πόσο είναι αναγκαίες".

    Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Δημήτρης Καλτσώνης, υποστήριξε ότι το μέτρο για τις ταυτότητες "ήλθε καθ΄υπαγόρευσιν από την Ενωμένη Ευρώπη και είναι σαφής προσπάθεια ομογενοποίησης".

    Από την πλευρά του ΣΥΝ, ο Νίκος Καϊμάκης τάχθηκε εναντίον της αναγραφής του θρησκεύματος, ενώ ο κ.Μπακόπουλος, εκπροσωπώντας το ΔΗΚΚΙ, είπε ότι "ένα από τα βασικά πολιτιστικά αναχώματα στην πατρίδα μας είναι η Εκκλησία" και υπερασπίστηκε το δικαίωμα του πολίτη "να αυτοπροσδιορίζεται".

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "η Εκκλησία για άλλη μια φορά έδειξε ευρύτατη αντίληψη", γιατί τον κάλεσε σ΄αυτή τη συζήτηση, ενώ άλλοι, όπως είπε με νόημα, τον απέκλεισαν από το "χθεσινό ρηχό ντιμπέιτ".

    [11] ΔΗΚΚΙ για τους βανδαλισμούς εκλογικών του κέντρων.

    27/02/2004 17:19:09

    "Τους τραμπουκισμούς αγνώστων, που είχαν ως συνέπεια την καταστροφή των εκλογικών κέντρων στο Αιγάλεω και το Ίλιο, μετά από εκείνες στη Νέα Σμύρνη και την Πεύκη", καταδίκασε σήμερα το ΔΗΚΚΙ.

    "Τα μέλη και οι φίλοι του ΔΗΚΚΙ δεν πτοούνται από τέτοιου είδους συμπεριφορές και θα συνεχίσουν των αγώνα τους για Δημοκρατία", σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

    [12] Ποινές για πλαστές άδειες οδήγησης

    27/02/2004 14:31:06

    Ποινές πολύμηνης φυλάκισης επιβλήθηκαν από το δικαστήριο στους υπαιτίους δύο υποθέσεων με πλαστές άδειες οδήγησης και παράνομη κυκλοφορία βυτιοφόρου, τις οποίες παρέπεμψε στη δικαιοσύνη ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής, μετά τις διαπιστώσεις που έκανε από έρευνες που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου.

    Η πρώτη υπόθεση αφορούσε πλαστές άδειες οδήγησης και παράτυπη διαδικασία απόκτησης άδειας οδήγησης, η δε δεύτερη, παράνομη κυκλοφορία φορτηγού ΔΧ βυτιοφόρου υγρών καυσίμων. Και οι δύο υποθέσεις εκδικάστηκαν πρόσφατα στα αρμόδια δικαστήρια και επιβλήθηκαν στους υπαίτιους ποινές πολύμηνης φυλάκισης.

    Συγκεκριμένα για την πρώτη υπόθεση, επιβλήθηκαν σε δύο εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών, ποινές φυλάκισης 18 και 12 μηνών αντίστοιχα, σε δύο ιδιώτες μεσάζοντες, ποινές 10 και 12 μηνών αντίστοιχα, σε έναν υπάλληλο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών, τομέας Νότιας Αθήνας, εξεταστή υποψηφίων οδηγών, ποινή 14 μηνών και σε έναν υποψήφιο οδηγό, ποινή 12 μηνών.

    Για τη δεύτερη υπόθεση, επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη (κάτοικο Δυτικής Αθήνας) του παρανόμως κυκλοφορούντος, ως βυτιοφόρου υγρών καυσίμων φορτηγού ΔΧ, ποινή φυλάκισης 12 μηνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 February 2004 - 21:30:15 UTC