Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κάλυψη" Β.Πολύδωρα από το κόμμα του.
  • [02] "Δημοκρατία-Ειρήνη-Κοινωνική Αλληλεγγύη" το τρίπτυχο του ΣΥΝ
  • [03] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [04] Τ.Γιαννίτσης: Μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό ζήτημα το Κυπριακό.
  • [05] Αντίδραση ΑΔΕΔΥ στις δηλώσεις Β.Πολύδωρα.
  • [06] Δυσαρέσκεια των μελών του ΑΣΕΠ για δηλώσεις Αβραμόπουλου.
  • [07] Καρατζαφέρης κατά Καραμανλή
  • [08] Επίσκεψη Τσοβόλα στο Νοσοκομείο Νίκαιας
  • [09] Διαμαντοπούλου για εξαγγελίες Γ. Παπανδρέου
  • [10] Εκπτωση στα εισιτήρια του ΟΣΕ
  • [11] Επίσκεψη Καραμανλή σε εκλογικό κέντρο ΝΔ

  • [01] "Κάλυψη" Β.Πολύδωρα από το κόμμα του.

    02/03/2004 21:17:35

    "Τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΣΟΚ έχει επιδοθεί σε μια συστηματική προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διαστρέβλωση των απόψεων του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος αναφέρθηκε με σαφήνεια στην ειδική κατηγορία των στενών συνεργατών υπουργών, όπως γίνεται κάθε φορά με κάθε κυβερνητική αλλαγή. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο", αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου την οποία εξέδωσε σήμερα η ΝΔ, με αφορμή το θόρυβο ο οποίος έχει δημιουργηθεί γύρω από τη δήλωση του υποψηφίου βουλευτή του κόμματος ότι "οι 10000 "μανδαρίνοι" του ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο τομέα, την επομένη των εκλογών θα εξαφανιστούν".

    [02] "Δημοκρατία-Ειρήνη-Κοινωνική Αλληλεγγύη" το τρίπτυχο του ΣΥΝ

    02/03/2004 20:44:38

    «Η Αριστερά που εμείς οραματιζόμαστε είναι μια Αριστερά που θα αναδείξει τη Δημοκρατία μαζί με την ειρήνη και την κοινωνική αλληλεγγύη ως τις κεντρικές αξίες που πρέπει να διέπουν και να προσδιορίζουν τις ανθρώπινες κοινωνίες του μέλλοντος", είπε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Ψηφοδέλτιο, Νίκος Κωνσταντόπουλος, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στην Αθήνα.

    "Θέλουμε η ανάπτυξη να συνδυάζεται με την κοινωνική συνοχή.

    Θέλουμε η ανάπτυξη να είναι για όλους και όχι για λίγους.

    Θέλουμε να έχουν όλοι εγγυημένη σύνταξη και μισθό, γι΄ αξιοπρεπή διαβίωση.

    Θέλουμε να έχουν όλοι περίθαλψη στην αρρώστια τους.

    Θέλουμε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη μόρφωση των παιδιών τους", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ.Κωνσταντόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε την 7η Μαρτίου ως "αφετηρία για μια νέα πορεία της Αριστεράς και μια απάντηση στον νεοφιλελευθερισμό και το δικομματισμό".

    [03] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    02/03/2004 19:09:43

    Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση (''κλείσιμο'') των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά ως προς το προηγούμενο κλείσμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    ΛονδίνοFTSE 100 4.540,10 +3,10 +0,40%

    ΦρανκφούρτηDAX-30 4.100,34 +45,91 +1,11%

    ΦρανκφούρτηEurostoxx50 2.946,62 +28,06 +0,94%

    ΠαρίσιCAC-40 3.785,36 +36,49 +0,95%

    ΖυρίχηSMI 5.896,30 +65,60 +1,01%

    [04] Τ.Γιαννίτσης: Μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό ζήτημα το Κυπριακό.

    02/03/2004 18:23:05

    ''Διακυβεύεται το μεγαλύτερο ζήτημα που έχει αντιμετωπίσει η Ελλάδα στη μεταπολιτευτική της ιστορία'', δήλωσε σήμερα, αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, για να υπογραμμίσει ότι ''με αυτό το δεδομένο έχει μεγάλη σημασία ποιά κυβέρνηση εμπιστεύεται κανείς να χειριστεί αυτό το θέμα''.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Γιαννίτσης είπε ότι δεν έχει διακρίνει ουσιαστικές διαφορές απόψεων ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ σε ό,τι αφορά στον χειρισμό του Κυπριακού, αλλά παράλληλα πρόσθεσε ότι η κρισιμότητα "δεν έχει τόσο να κάνει με ενδεχόμενη διαφορά γραμμής, αλλά με ένα ολόκληρο πλέγμα χειρισμών που προϋποθέτει εμπειρία και γνώση σε βάθος όλων των θεμάτων".

    [05] Αντίδραση ΑΔΕΔΥ στις δηλώσεις Β.Πολύδωρα.

    02/03/2004 18:18:55

    ''Δηλώσεις πολιτικών στελεχών για θέματα της Δημόσιας Διοίκησης, την λειτουργία της, τον τρόπο επιλογής και πρόσληψης (ΑΣΕΠ) ή τον τρόπο εξέλιξης (όπως η δήλωση του κ.Πολύδωρα από τη ΝΔ για απομάκρυνση 10.000 ''αξιωματούχων'' όταν τα στελέχη που ορίζονται από την κυβέρνηση δεν ξεπερνούν τα 2.500 άτομα στη Δημόσια Διοίκηση-σύμβουλοι, πρόεδροι κλπ) δημιουργούν κλίμα ανησυχίας και εμπλέκουν τη Δημόσια Διοίκηση και τους εργαζόμενους με αρνητικό τρόπο στην προεκλογική αναμέτρηση''.

    Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος και επισημαίνει ότι ''λογικές, κλίμα και πρακτικές εκκαθαρίσεων δεν συνάδουν με την ποιότητα, την εξέλιξη, το επίπεδο της σύγχρονης δημοκρατίας και αποτελεί έκπληξη γιατί την τελευταία εβδομάδα προς τις εκλογές αναβιώνουν παλιές και καταδικασμένες πρακτικές''.

    [06] Δυσαρέσκεια των μελών του ΑΣΕΠ για δηλώσεις Αβραμόπουλου.

    02/03/2004 17:41:14

    Τη λύπη της εκφράζει, με ανακοίνωση, η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ για τις δηλώσεις του τέως Δημάρχου Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλου, σε χθεσινοβραδινή εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού σταθμού όπου εμφανίσθηκε.

    Ο κ.Αβραμόπουλος δήλωσε ότι "το ΑΣΕΠ είναι κομματικό όργανο και λειτούργησε ως κομματικό όργανο".

    Το ΑΣΕΠ θεωρεί εντελώς αβάσιμες τις συγκεκριμένες απόψεις «οι οποίες πλήττουν αδίκως έναν καταξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών και του πολιτικού κόσμου συνταγματικό θεσμό, καθώς και τα μέλη του, των οποίων η επιλογή ως γνωστόν δεν γίνεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

    [07] Καρατζαφέρης κατά Καραμανλή

    02/03/2004 15:45:40

    Το κλίμα έντασης, που πυροδότησε μικρή ομάδα διαδηλωτών,συνόδεψε την σημερινή επίσκεψη στα Χανιά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη. Μικρή ομάδα διαδηλωτών, συγκεντρώθηκε, έξω από το Δημαρχείο περιμένοντας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ φωνάζοντας συνθήματα, ενώ από τους συγκεντρωμένους, δεν γλίτωσαν ούτε τα Mέσα Mαζικής Eνημέρωσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη,που ενήργησε κυρίως προληπτικά αφού ο φόβος επεισοδίων ήταν ορατός. Τα όσα διαδραματίσθηκαν σχολίασε αμέσως μετά ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου συναγερμού που απέδωσε την ένταση στις δηλώσεις επωνύμων, κατά του κόμματος του. Παράλληλα εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Κ.Καραμανλή υποστηρίζοντας ότι ενώ έχει κερδίσει τις εκλογές φοβάται το ΛΑΟΣ, καθώς «έβγαλε τους βαρόνους στα παράθυρα και μίλησαν για ακραίο φασισμό από μένα.

    [08] Επίσκεψη Τσοβόλα στο Νοσοκομείο Νίκαιας

    02/03/2004 15:45:29

    «Το ΔΗΚΚΙ στηρίζει και προωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με δημόσιο χαρακτήρα, γιατί πιστεύουμε ότι η υγεία δεν είναι εμπόρευμα.

    Είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται από την πολιτεία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, σε όλους τους πολίτες, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ.Τσοβόλας μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Παράλληλα, ο κ. Τσοβόλας ζήτησε αύξηση των δαπανών για την υγεία «για να μην υπάρχουν ελλείμματα και να παρέχονται ανθρώπινες και ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες και στα Κέντρα Υγείας, αλλά και στα κρατικά νοσοκομεία, σε όλη τη χώρα, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα του νοσοκομείου.

    [09] Διαμαντοπούλου για εξαγγελίες Γ. Παπανδρέου

    02/03/2004 15:20:36

    Σε 2,2 δισ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος των μέτρων που εξήγγειλε υπέρ των αγροτών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε το μεσημέρι η εκπρόσωπος του Κινήματος Αννα Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας ότι το ποσό αυτό θα καλυφθεί εν μέρει απο τη μείωση των αμυντικών δαπανών και εν μέρει απο την ανάπτυξη της χώρας.

    Αναφερόμενη στα μέτρα που εξήγγειλε η Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι αυτά θα κοστίσουν πάνω απο 10,5 δισ. ευρώ τη στιγμή που το κόμμα αυτό ισχυρίζεται ότι η οικονομία είναι κατεστραμμένη και δεν εξηγεί πώς θα ανταποκριθεί στην εφαρμογή τέτοιων μέτρων.

    Η κ.Διαμαντοπούλου κατήγειλε επίσης τον τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Βύρωνα Πολύδωρα,οτι σε δηλώσεις το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή απείλησε με εξαφάνιση 10 χιλιάδες στελεχών του ΠΑΣΟΚ απο το δημόσιο την επομένη των εκλογών.

    Η δήλωση αυτή, ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, έρχεται ως συνέχεια των δηλώσεων της κυρίας Φραγκούλη για διορισμό των δικών τους παιδιών. Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου, καταγγέλει τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εξακολουθεί να παρουσιάζεται ως κεντρώo και μετριοπαθές κόμμα και την ίδια ώρα ο αρχηγός του σφυρίζει αδιάφορα όταν γίνονται τέτοιες δηλώσεις απο τα στελέχη του κόμματός του.

    Η εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε επίσης ότι ακροδεξιά στοιχεία επιτέθηκαν κατά των γραφείων του υποψηφίου βουλευτή του Κινήματος στην Ξάνθη Μπαράν Μπουρχάντ και προκάλεσαν ζημιές ενώ προπηλάκησαν και την οικογένειά του.

    Ηδη, όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου, συνελήφθη ο ένας εκ των δραστών, ενώ αναμένεται η σύλληψη και των υπολοίπων.

    Καταγγέλλουμε τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου κάθε πράξη βίας και προσπάθεια νόθευσης του εκλογικού κλίματος και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα απο το θρήσκευμα ή εθνικότητα.

    Επίσης, κατήγγειλε η κ. Διαμαντοπούλου την ρατσιστική και την εθνικιστική συμπεριφορά της ακροδεξιάς και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία όχι μόνο να διακηρύξει αλλά και να επιβάλει στην πράξη μηδενική ανοχή στα φαινόμενα ακροδεξιάς βίας και να αποβάλει οριστικά όσα ακροδεξιά στοιχεία βρίσκονται στους κόλπους της.

    [10] Εκπτωση στα εισιτήρια του ΟΣΕ

    02/03/2004 15:15:12

    Παρατείνεται κατά μία ημέρα η έκπτωση των εισιτηρίων που έχει εξαγγείλει ο ΟΣΕ, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν εκλογείς και δικαστικοί αντιπρόσωποι για την άσκηση του δικαιώματος και των καθηκόντων τους, αντίστοιχα.

    Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΣΕ, η έκπτωση 30% στα εισιτήρια θα χορηγείται για τα ταξίδια του επιβατικού κοινού από την Παρασκευή έως και την Τρίτη 9 Μαρτίου 2004.

    [11] Επίσκεψη Καραμανλή σε εκλογικό κέντρο ΝΔ

    02/03/2004 15:14:56

    Το κεντρικό εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην οδό Σανταρόζα επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής που περπάτησε απο την πλατεία Συντάγματος έως την πλατεία, συνομίλησε στη διαδρομή με πολίτες και καταστηματάρχες οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εκλογές και εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

    Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καραμανλής δήλωσε υπερήφανος γιατί, όπως είπε, σ' αυτήν την προεκλογική περίοδο ''τιμήσαμε στο ακέραιο τη δέσμευση που είχαμε αναλάβει απέναντι σε όλους και πολιτευτήκαμε με ήθος , υπευθυνότητα, μετριοπάθεια, σοβαρότητα, καταθέτοντας συγκεκριμένες, φιλόδοξες και ρεαλιστικές προτάσεις που απαντούν άμεσα στα μεγάλα προβλήματα και στις προσδοκίες των πολιτών''.

    Ο κ. Καραμανλής άφησε αιχμές εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου για την προεκλογική τακτική τους σημειώνοντας ''δεν δώσαμε ανέξοδες υποσχέσεις, ούτε καταφύγαμε στην όξυνση του κλίματος, την πόλωση, το φανατισμό και το διχασμό που τόσο πολύ έχουμε πληρώσει όλοι. Ενώσαμε, δεν χωρίσαμε τους Ελληνες και αυτή είναι η πρώτη μεγάλη νίκη, δυστυχώς δεν βλέπουμε το ίδιο και απο την άλλη πλευρά καθώς για μια ακόμη φορά καταφεύγουν στις γνώριμες απο το παρελθόν τακτικές και μεθοδεύσεις και απέδειξαν οτι οι αόριστες επικλήσεις του νέου δεν φθάνουν , δεν αρκουν για να φέρουν το καινούργιο και την πολιτική αλλαγή''.

    [Φώτο-720684]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 March 2004 - 21:30:16 UTC