Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση "ανθρωπιάς" υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ.
  • [02] Διαδικτυακή συζήτηση Τ.Γιαννίτση και Γ.Βαληνάκη για Κυπριακό
  • [03] "Αθέμιτο" χαρακτήρισε τον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ.
  • [04] ΠΑΣΟΚ: "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά".
  • [05] ΣΥΝ: "Κινδυνολογίας και παροχολογίας το ανάγνωσμα".
  • [06] Πρωτοδικείο για υπόθεση Σ.Βρέντζου.
  • [07] Για κινητοποίηση της ίδιας της κοινωνίας κάνει λόγο το ΚΚΕ.
  • [08] Για προβοκάτσια κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ.
  • [09] Ιερά Σύνοδος: "Δεν διακινούνται δυσφημιστικά φυλλάδια"
  • [10] Δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης.
  • [11] Καταγγελίες ΠΑΣΟΚ για "υβριστικά φυλλάδια"
  • [12] Επίσκεψη Τσοβόλα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
  • [13] Ογδοη συνάντηση Παπαδόπουλου-Ντενκτάς
  • [14] Πέθανε ο διοικητής της ΕΤΕ Θεόδωρος Καρατζάς.

  • [01] Κυβέρνηση "ανθρωπιάς" υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ.

    03/03/2004 22:08:22

    Στην υπόσχεση ότι "η νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα στρέψει τους καρπούς της ανάπτυξης στον άνθρωπο, θα επιδείξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά και θα φέρει στο προσκήνιο, και στον υπουργικό θώκο, νέα στελέχη προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1.

    «Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προτεραιότητες: είχε την ΟΝΕ, είχε την εξωτερική πολιτική, είχε τις μεγάλες υποδομές. Εγώ θεωρώ ότι η εποχή τώρα, μας επιτρέπει με αυτά που κάναμε, με αυτόν τον πλούτο και αυτές τις υποδομές που έχουμε δημιουργήσει, να στρέψουμε τους καρπούς αυτής της ανάπτυξης ιδιαίτερα στο άνθρωπο (?) Πιστεύω ότι θα είμαι ο πρωθυπουργός που αισθάνεται, φροντίζει, πονάει τον πολίτη και που επενδύει ακριβώς σε αυτή την ανθρωπιά?, ανέφερε ο κ.Παπανδρέου.

    [02] Διαδικτυακή συζήτηση Τ.Γιαννίτση και Γ.Βαληνάκη για Κυπριακό

    03/03/2004 21:55:38

    «Κοντά όσο ποτέ, σε λύση του Κυπριακού, βρισκόμαστε αυτή την εποχή αν και οι διαπραγματεύσεις δεν φαίνονται να προχωρούν ικανοποιητικά, λόγω της στάσης του Ραούφ Ντενκτάς, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε, μέσω της ιστοσελίδας της «Ναυτεμπορικής, με τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και υποψήφιο Επικρατείας της ΝΔ, Γιάννη Βαληνάκη.

    Ο τελευταίος, αναφερόμενος στη διαδικασία που αποφασίστηκε πρόσφατα στην Νέα Υόρκη, επισήμανε ότι «είναι τόσο περιοριστική σε όρους και χρονοδιαγράμματα, ώστε είναι απίθανο να μην προχωρήσει. Μπορεί να μην είναι ιδανική, αλλά με αυτήν θα δουλέψουμε.

    [03] "Αθέμιτο" χαρακτήρισε τον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ.

    03/03/2004 21:18:50

    Υπενθυμίζοντας την επιστολή του στους πολιτικούς αρχηγούς, στις 12 Ιανουαρίου, για το πλαίσιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας απόψε στη Λάρισα, δήλωσε ότι ''δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ έκρινε διαφορετικά, στην αγωνία του να παραμείνει γαντζωμένο στην εξουσία, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Στον πανικό του ακολουθεί πρακτικές και τακτικισμούς που ανήκουν σε άλλες εποχές. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποκαλύπτουν σε όλους τους Έλληνες το πραγματικό τους πρόσωπο, ενός αδίστακτου και αλαζονικού καθεστώτος''.

    [04] ΠΑΣΟΚ: "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά".

    03/03/2004 21:05:14

    "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, γιατί η ίδια μας το θυμίζει καθημερινά", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το απόγευμα σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στην Ηγουμενίτσα.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "πογκρόμ" απολύσεων από την πλευρά της ΝΔ και "διάθεση κατάργησης" του ΑΣΕΠ.

    "Την Κυριακή ο λαός θα ακυρώσει τα σχέδια της δεξιάς για επανίδρυση του κομματικού κράτους", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος πρόσθεσε ότι "η ελληνική κοινωνία δεν χρειάζεται επανίδρυση, το κοινωνικό κράτος το ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981".

    "Ο λαός", πρόσθεσε ο ίδιος, "δεν θα αφήσει τη ΝΔ να τον διχάσει και να μεθοδεύσει την αναστήλωση του κομματικού της κράτους".

    [05] ΣΥΝ: "Κινδυνολογίας και παροχολογίας το ανάγνωσμα".

    03/03/2004 20:16:01

    "Κινδυνολογίας και παροχολογίας το ανάγνωσμα", χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, την αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με δηλώσεις του στον Πύργο.

    "Είναι φανερό", πρόσθεσε, "ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταφεύγουν στις γνωστές καταδικασμένες μεθόδους μιας ακατάσχετης υποσχεσιολογίας και κινδυνολογίας στην επιδίωξη της πόλωσης. Στόχος είναι να φοβίσουν και να παραπλανήσουν τους πολίτες, τους ψηφοφόρους. Να εκβιάσουν τη ψήφο που δεν μπορούν να κερδίσουν με επιχειρήματα".

    [06] Πρωτοδικείο για υπόθεση Σ.Βρέντζου.

    03/03/2004 19:38:12

    Με προσωρινή διαταγή, την οποία εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, απαγορεύεται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στο δημοσιογράφο, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, να αναφέρονται στην ουσία της υπόθεσης των καταγγελιών που αφορούν τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σταύρο Βρέντζο.

    [07] Για κινητοποίηση της ίδιας της κοινωνίας κάνει λόγο το ΚΚΕ.

    03/03/2004 19:15:33

    "Φτωχός και πλούσιος συναντήθηκαν, κοντοστάθηκαν και κοιτάχτηκαν. Και είπε ο φτωχός: Εγώ αν γλίτωνα τη φτώχεια ετούτη, εσύ στα σίγουρα δεν θα έχεις πλούτη".

    Αυτή είναι η απάντηση του ΚΚΕ στην ερώτηση "πώς θα βρεθούν τα χρήματα για να ζήσει ο λαός καλύτερα;", όπως τη διατύπωσε σήμερα αργά το απόγευμα η γγ του Κινήματος, Αλέκα Παπαρήγα.

    Στο πλαίσιο της κεντρικής προελογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ, στο Πεδίον του Άρεως, η κ.Παπαρήγα εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την πεποίθηση ότι "πέρασε πια ο καιρός όπου μερικοί ηγέτες πάνω στ΄ άλογά τους αναλάμβαναν τη σωτηρία της κοινωνίας για λογαριασμό της, και ήλθε ο καιρός που η ίδια η κοινωνία, μ όλα τα μέλη της, πρέπει ν΄ αναλάβει τη σωτηρία της".

    Η ίδια τόνισε ότι "οι μεγαλοεπιχειρηματίες το μόνο που σκέφτονται είναι μόλις βγάλουν τον πακτωλό πώς θα τον κάνουν ακόμα μεγαλύτερο. Βγάζουν τα κεφάλαια από την Ελλάδα, επενδύουν εκεί που τους συμφέρει, αποδεικνύοντας ένα πράγμα, ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, πατρίδα έχει ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο μικροπαραγωγός".

    [08] Για προβοκάτσια κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ.

    03/03/2004 18:54:52

    "Το ΠΑΣΟΚ παρακολούθησε και φωτογράφισε τα αυτοκίνητα της ΝΔ που μοίραζαν προεκλογικό υλικό που δεν έχει καμία σχέση με το προπαγανδιστικό υλικό που κατήγγειλε η κα Διαμαντοπούλου", δήλωσε σήμερα αργά το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    Ο κ.Ρουσόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για προβοκάτσια, απαντώντας στην καταγγελία της εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος, ?ννας Διαμαντοπούλου, ότι υπάλληλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διακινούσαν υλικό με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Γ.Παπανδρέου.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του "καταδικάζει οποιεσδήποτε υβριστικές επιθέσεις απ'όπου και αν προέρχονται", αποδοκιμάζοντας ουσιαστικά το περιεχόμενο του φυλλαδίου.

    [09] Ιερά Σύνοδος: "Δεν διακινούνται δυσφημιστικά φυλλάδια"

    03/03/2004 18:00:31

    "Δεν έχουμε καμία σχέση", είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, κ.Θεόκλητος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, ?ννας Διαμαντοπούλου, για την αποστολή, δυσφημιστικών για το πρόσωπο του κ.Παπανδρέου, φυλλαδίων σε ενορίες και ναούς.

    Ο κ.Θεόκλητος πρόσθεσε ότι "δεν γίνεται διακίνηση κανενός φυλλαδίου, έστω κι αν αποστέλλεται σ΄αυτούς (σ.σ.ναούς). Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν γίνεται διακίνηση, κανενός φυλλαδίου προεκλογικού περιεχομένου".

    [10] Δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης.

    03/03/2004 17:25:41

    Δώθηκε σήμερα στην κυκλοφορία η δυτική είσοδος της Θεσσαλονίκης, υπό την παρουσία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ηλία Λιακόπουλο.

    Η δυτική είσοδος αποτελεί συνέχεια του άξονα ΠΑΘΕ από τον κόμβο Δενδροποτάμου ως τον κόμβο του Δικαστικού Μεγάρου, στην οδό της 26ης Οκτωβρίου. Έχει μήκος περίπου 3 χλμ (1,7 εντός σχεδίου πόλεως και 1,3 εκτός σχεδίου πόλεως). Διαθέτει τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα και πεζοδρόμια εκατέρωθεν.

    [11] Καταγγελίες ΠΑΣΟΚ για "υβριστικά φυλλάδια"

    03/03/2004 15:50:22

    Στοιχεία που εμπλέκουν τη Νέα Δημοκρατία με ταχυδρομική διακίνηση δυσφημιστικού υλικού για το Γιώργο Παπανδρέου, έδωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου,ζητώντας παράλληλα από τη Νέα Δημοκρατία να διευκρινίσει τη στάση της.

    Σύμφωνα με την κα Διαμαντοπούλου, χιλιάδες φάκελοι που περιείχαν φυλλάδιο με τίτλο «τι πραγματικά πιστεύει ο κος Παπανδρέου, εκδοθέν από κάποια αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Δράση Πολιτών για την Προστασία της Κληρονομιάς μας, εστάλησαν χωρίς την αναγραφή αποστολέα, σε χιλιάδες ιερείς και ιερούς ναούς. Κέντρο της διακίνησης είναι, τουλάχιστον από την προηγούμενη Παρασκευή, το ταχυδρομείο της οδού Βεΐκου στο Κουκάκι ενώ το υλικό μεταφέρεται εκεί μέσω τριών αυτοκινήτων με συμβατικούς αριθμούς ΥΕΟ 3103, ΥΒΥ 9908 και ΥΒΧ 3690, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελούν ιδιοκτησία της Νέας Δημοκρατίας.

    «Ο αποστολέας προσπαθεί να μετατρέψει την Εκκλησία σε όχημα κομματικής προπαγάνδας. Καταγγέλλω το γεγονός και ζητώ από τη ΝΔ, εντός της ημέρας να τοποθετηθεί υπεύθυνα ανέφερε η κα Διαμαντοπούλου.

    Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε επίσης ότι, το κυβερνών κόμμα είναι βέβαιο ότι η Εκκλησία, ουδεμία ανάμειξη έχει στην υπόθεση αυτή, αν και, όπως διευκρίνισε, δεν κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί της.

    Η συνέχεια θα δοθεί από το Θεόδωρο Πάγκαλο, σε μήνυση που πρόκειται να καταθέσει κατ αγνώστων για τη διακίνηση του «συκοφαντικού αυτού υλικού, ενώ αναμένεται από το ΠΑΣΟΚ και η άμεση αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών για να σταματήσει η διακίνηση των ανωνύμων φυλλαδίων από τα ΕΛΤΑ.

    Σημειώνεται ότι στο εν λόγω φυλλάδιο πραγματοποιείται επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου, μεταξύ άλλων για απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς, υπέρ της καλλιτεχνικής ελευθερίας (με αφορμή την πρόσφατη αφαίρεση επίμαχου πίνακα από την έκθεση Outlook), για επανεξέταση του δικαιώματος στην ευθανασία, το διαχωρισμό «σκληρών και «μαλακών ναρκωτικών κλπ, αναδημοσιεύεται απόσπασμα της συνέντευξης της πρώην συζύγου του όπου του καταλογίζεται «αθεΐα, προκειμένου να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι «πρέπει να πούμε όχι στον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί είναι αδιανόητο, ένας ηγέτης της χώρας, να περιφρονεί τόσο βαθιά τις αξίες του πολιτισμού και των ανθρώπων της.

    Το επίμαχο φυλλάδιο, δεν αναφέρει οιαδήποτε πληροφορία για την εν λόγω «Δράση Πολιτών, ούτε για το πού τυπώθηκε

    [Φώτο-721290]

    [12] Επίσκεψη Τσοβόλα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

    03/03/2004 15:08:26

    Το ΔΗΚΚΙ τάσσεται υπέρ της μικτής οικονομίας, που πρέπει να στηρίζεται στον ιδιωτικό, τον δημόσιο και τον κοινωνικό τομέα, τόνισε ο Δ. Τσοβόλας, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του σήμερα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ πρόσθεσε ότι οι τρεις αυτοί τομείς, θα πρέπει να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλος και να λειτουργούν στα πλαίσια ενός αποκεντρωμένου εθνικού προγραμματισμού.

    Ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να σέβεται και να αναβαθμίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπογράμμισε ο κ. Τσοβόλας, προσθέτοντας ότι, "δυστυχώς, όμως, η μεγάλη ανεργία, που είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας αντιλαϊκής, νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, δημιουργεί τις προϋποθέσεις, για επιβολή στους εργαζόμενους, από την μεγάλη εργοδοσία, των δικών της όρων και στην αμοιβή και στις συνθήκες, εκμεταλλευόμενη την ανάγκη των ανέργων και των εργαζόμενων για ανεύρεση και παραμονή στην εργασία".

    [Φώτο-79400]

    [13] Ογδοη συνάντηση Παπαδόπουλου-Ντενκτάς

    03/03/2004 15:06:15

    Την όγδοη συνάντησή τους είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς στο πλαίσιο των συνομιλιών για το κυπριακό. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο ότι συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα που αφορά το καθεστώς των εδαφών που θα επιστραφούν στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Ο κ.Παπαδόπουλος ανέφερε ότι σε αυτές τις θέσεις ο Ραούφ Ντενκτάς αντέταξε τις δικές του προκαταρκτικές απόψεις, ζητώντας η περίοδος της επιστροφής αντί από 104 ημέρες έως τρία χρόνια που προβλέπεται από το σχέδιο Ανάν, να αυξηθεί σε περίοδο από ένα χρόνο έως έξη χρόνια και οκτώμισι μήνες. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρίνισε, ακόμη, ότι βασική απαίτηση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι όλοι οι νόμοι και όλες οι διεθνείς συμβάσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία του κράτους, να είναι εγκεκριμένες και να αποτελέσουν μέρος τους σχεδίου που θα παραπεμφθεί στο λαό για δημοψήφισμα. Στη σημερινή συνάντηση παρέστη και ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις, Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ, ο οποίος το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

    [14] Πέθανε ο διοικητής της ΕΤΕ Θεόδωρος Καρατζάς.

    03/03/2004 14:49:28

    Πέθανε σήμερα μετά από μάχη με την επάρατη νόσο ο διοικητής της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος Θεόδωρος Καρατζάς.

    Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1930 και είχε σπουδάσει στη Νομική Σχολή

    Αθηνών και είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ανώτατων Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Στρασβούργο.

    Από το 1955 εργάζεται ως δικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα διεθνών συναλλαγών,επενδύσεων και ναυτιλίας. Γνώστης του τραπεζικού συστήματος έχει διατελέσει πρόεδρος επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του καθώς και πρόεδρος επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του Χρηματιστηρίου. Το 1963,ήταν ειδικός σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.

    Την περίοδο 1982-1985,υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕΒΑ, πρόεδρος της Ελληνογαλλικής Τράπεζας και της ΕΛΕΒΜΕ.Το 1985,διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.Τον Ιούνιο του 1987, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα,ως υφυπουργός

    Εθνικής Οικονομίας στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου,αλλά στις 15 Δεκεμβρίου 1988,παραιτήθηκε λόγω της πολιτικής κρίσης που προέκυψε μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά.

    Το διάστημα 1991-1995,διετέλεσε πρόεδρος της ''Ασπίς Μπανκ''.

    Στις 14 Σεπτεμβρίου 1995,τοποθετήθηκε εκ μέρους του Δημοσίου, μέλος του ΔΣ της υπό σύσταση εταιρίας που ανέλαβε την εκμετάλλευση του αεροδρομίου των Σπάτων.

    Στις 5 Φεβρουαρίου 1996,επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, τοποθετήθηκε διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, ενώ τον Μάρτιο του ιδίου χρόνου εξελέγη πρόεδρος της Ενωσης των Ελληνικών Τραπεζών.

    Τον Αύγουστο του 2000,εξελέγη πρόεδρος του ΔΣ της βουλγαρικής τράπεζας UΒΒ (United Bulgarian Bank), της οποίας η Εθνική είναι ο κυριότερος μέτοχος. Τον Σεπτέμβριο του 2001,τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας.Στις 24 Απριλίου του 2002,με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας εξελέγη διοικητής της.Ήταν η πρώτη φορά που ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας,καθώς και το ΔΣ δεν διορίστηκε από την κυβέρνηση,

    αλλά εξελέγη από τους μετόχους.

    [Φώτο-646907]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 March 2004 - 21:30:23 UTC