Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: "Δώστε τα χέρια και σ' αυτούς που δεν μας ψηφίζουν".
  • [02] Έκκληση Γ.Παπανδρέου για "φρένο" στη ΝΔ.
  • [03] Με τορπιλισμό των διαπραγματεύσεων απειλεί ο Ρ.Ντενκτάς.
  • [04] Αντισυνταγματικότητα αποδίδεται στο ΑΣΕΠ.
  • [05] "Μεγάλο ασθενή" χαρακτήρισε το κράτος ο Κ.Καραμανλής.
  • [06] ΔΗΚΚΙ: "Ανάγκη η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης".
  • [07] ΣΥΝ: "Εμείς αναδείξαμε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων".
  • [08] ΚΚΕ: "Αναμενόμενα τα φαινόμενα προβοκάτσιας".
  • [09] Ομαλά η προετοιμασία των εκλογών
  • [10] Ρουσόπουλος-Απόρριψη πρότασης Α. Διαμαντοπούλου.
  • [11] Δεσμεύσεις Καραμανλή στους συμβασιούχους
  • [12] Στοιχεία απο τη ΝΔ στον εισαγγελέα για τα φυλλάδια
  • [13] Διαμαντοπούλου για φυλλάδια και πρόσκληση σε Ρουσόπουλο

  • [01] ΝΔ: "Δώστε τα χέρια και σ' αυτούς που δεν μας ψηφίζουν".

    04/03/2004 22:16:08

    "Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι μπροστά σε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία πολιτών, τις προσδοκίες της οποίας δεν πρόκειται να διαψεύσω", δήλωσε απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Πεδίο του ?ρεως, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ.Καραμανλής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι "η Ελλάδα αλλάζει σελίδα" και κάλεσε όλους τους πολίτες να σηκώσουν ψηλά "τη σημαία της κοινωνικής ευθύνης, τα λάβαρα της ενότητας, τη σημαία της Ελλάδας".

    "Την Κυριακή δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά όλοι μαζί θα προχωρήσουμε", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν και δεσμεύτηκε να την ανταποδώσει και να υπηρετήσει "με αποτελεσματικότητα και ταπεινότητα τον τόπο και την πατρίδα".

    "Πρώτα η Ελλάδα, οι Έλληνες. Δώστε τα χέρια ακόμα και σ' αυτούς που δεν μας ψηφίζουν", κατέληξε.

    [02] Έκκληση Γ.Παπανδρέου για "φρένο" στη ΝΔ.

    04/03/2004 21:53:13

    Σε από κοινού «ακύρωση της επανίδρυσης του κομματικού κράτους της Δεξιάς, κάλεσε τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους «προοδευτικούς πολίτες ανεξαρτήτως προηγούμενης κομματικής προτίμησης, ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στον Πύργο της Ηλείας.

    «Η ιδιαίτερη πατρίδα του Κώστα Σημίτη, του ηγέτη που έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ και οδήγησε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σήμερα στην πρωτοπορία του αγώνα για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, διατράνωσε ο κ.Παπανδρέου, χειροκροτούμενος από το κοινό του.

    Στην ιαχή των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, ο ίδιος απάντησε: «Δεν μας αφήνουν οι ίδιοι να ξεχάσουμε, με τις δηλώσεις τους, το φανατισμό τους, τα φυλλάδιά τους.

    [03] Με τορπιλισμό των διαπραγματεύσεων απειλεί ο Ρ.Ντενκτάς.

    04/03/2004 21:44:30

    Στην απειλή αποχώρησης από τις συνομιλίες με την ελληνοκυπριακή πλευρά και έναρξης εκστρατείας κατά του σχεδίου Ανάν, προέβη σήμερα ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο της ?γκυρας.

    Σύμφωνα με τον κ.Ντενκτάς, τα παραπάνω θα γίνουν πραγματικότητα στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι βασικές του αξιώσεις στο πλαίσιο συνολικής συμφωνίας, η οποία, μάλιστα, όπως ο ίδιος πρόσθεσε, "δεν μπορεί να επιτευχθεί έως την 1η Μαΐου".

    [04] Αντισυνταγματικότητα αποδίδεται στο ΑΣΕΠ.

    04/03/2004 20:15:06

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σημερινή της διάσκεψη, έκρινε ομόφωνα ως αντισυνταγματικό το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο καθόριζε τη διεξαγωγή των διαγωνισμών του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), όπως και το διαγωνισμό του έτους 1998.

    [05] "Μεγάλο ασθενή" χαρακτήρισε το κράτος ο Κ.Καραμανλής.

    04/03/2004 18:50:37

    "Έντιμοι και ικανοί άνθρωποι υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και κανένας δεν έχει να φοβάται τίποτα", δήλωσε σήμερα με νόημα σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΚΑΪ", ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ως απάντηση σε ερώτηση αναφορικά με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προσθέτωντας ότι "πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αύξηση της απόδοσης".

    Παράλληλα, ο ίδιος, χαρακτήρισε το κράτος "μεγάλο ασθενή", που "δεν τηρεί τις βασικές υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες", ενώ τόνισε την ανάγκη για "δραστική μείωση της γραφειοκρατίας και επίλυση του θέματος των πανωτοκίων".

    [06] ΔΗΚΚΙ: "Ανάγκη η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης".

    04/03/2004 18:38:42

    Τις θέσεις του ΔΗΚΚΙ, "για μια άλλη οικονομική και κοινωνική πολιτική", ανέπτυξε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Τσοβόλας, κατά την επίσκεψή του στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

    Ο κ.Τσοβόλας συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, για την οικονομία και την "ανάγκη να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση", τονίζοντας ότι "η οικονομική και κοινωνική πολιτική πρέπει να κινείται στο τρίπτυχο: παραγωγική ανάπτυξη με απασχόληση και κοινωνική προστασία".

    [07] ΣΥΝ: "Εμείς αναδείξαμε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων".

    04/03/2004 18:31:28

    Στο ΣΥΝ οφείλεται η ανάδειξη του θέματος της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, "με τη δραστηριότητα του ευρωβουλευτή του κινήματος, Αλέκου Αλαβάνου", όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΚΕΠΥΟ).

    Ο ίδιος τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη να ρυθμιστεί το θέμα υπέρ των εργαζομένων.

    [08] ΚΚΕ: "Αναμενόμενα τα φαινόμενα προβοκάτσιας".

    04/03/2004 17:45:54

    Επικρίσεις, κατά των δύο μεγάλων κομμάτων για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, και ειδικότερα για την υπόθεση του υβριστικού υλικού το οποίο αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, διατύπωσε, με σημερινή της δήλωση, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι "το ΚΚΕ είναι κόμμα πάρα πολύ έμπειρο στα ζητήματα της μαύρης προπαγάνδας και της προβοκάτσιας, προεκλογικά και μη", υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα της ανέμενε, λίγο πριν ανοίξει η κάλπη, "να συμβούν διάφορα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα".

    [09] Ομαλά η προετοιμασία των εκλογών

    04/03/2004 16:10:04

    Ο καιρός φαίνεται να απασχολεί τους διοργανωτές των προσεχών εκλογών, καθώς και σήμερα υπάρχει «απαγορευτικό για τον απόπλου των πλοίων προς τα νησιά. Ωστόσο, τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εκτονωθούν από το μεσημέρι του Σαββάτου και έτσι δεν θα εμποδιστούν οι ψηφοφόροι να μεταβούν στον τόπο όπου ψηφίζουν. Σε συνέντευξη Τύπου, στο Ζάππειο, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Αλιβιζάτος,μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Τύπου Γ. Ρωμαίο επεσήμαναν πως παρ' όλα αυτά θα υπάρξουν, την προσεχή Κυριακή, δύο έκτακτα δρομολόγια πλοίων προς Ανδρο, Τήνο, Μύκονο και προς Κύθνο, Σίφνο, Σέριφο, Μήλο ώστε να διευκολυνθούν τόσο οι εκλογείς όσο και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Οσον αφορά την προετοιμασία των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, ο κ. Αλιβιζάτος εκτίμησε πως «όλα πήγαν καλά, ενώ μόνο κάποιες μικροπαραβάσεις διαπιστώθηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων που αφορούσαν κυρίως αφισοκολλήσεις και πανό.

    Ειδικότερα, για τους ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, ο υπουργός είπε πως θα συνεχιστεί η καμπάνια στον Τύπο προκειμένου να ενημερωθούν όλοι σε ποια τμήματα ψηφίζουν, ενώ επεσήμανε πως οι τηλεφωνικές κλήσεις στο 1564 και στο Ιντερνετ είναι εντυπωσιακές. Επιπλέον, για την εξυπηρέτησή τους λειτουργούν πέντε γραμμές στο υπουργείο Εσωτερικών: 3235432, 3235434, 3235437, 3235442 και 3235445, ενώ γίνεται προσπάθεια ώστε την Κυριακή όλη την ημέρα να υπάρχει ανώτατος υπάλληλος για να απαντά μετά λόγου γνώσεως. Επισημαίνεται επίσης πως από αύριο τα ξημερώματα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν επιτρέπονται οι πολιτικές συζητήσεις των υποψηφίων βουλευτών από τα ΜΜΕ.

    [10] Ρουσόπουλος-Απόρριψη πρότασης Α. Διαμαντοπούλου.

    04/03/2004 15:25:53

    Απέρριψε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος την πρόσκληση της κας Αννας Διαμαντοπούλου να μεταβούν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο κεντρικό ταχυδρομείο της Λένορμαν για να ανοίξουν από κοινού τους επίμαχους φακέλους στους οποίους υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα ότι περιέχεται το υβριστικό φυλλάδιο για τον Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο κ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε την πρόταση της κας Διαμαντοπούλου ως παράσταση προβοκάτσιας που θέλει να δώσει το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ''για ποιούς φακέλους μιλούν αυτούς που ενδεχομένως έχουν στείλει οι ίδιοι;'' Η Δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση με την απόφασή της, τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες κατάλαβαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να αποδοκιμάσει τις καθεστωτικές πρακτικές όπως τις χαρακτήρισε του κόμματός του, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε το πρωί στον "Αντένα" ότι δεν γνώριζε το θέμα και το πληροφορήθηκε μόλις χθες το μεσημέρι.

    Ο κ. Ρουσόπουλος κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν το βράδυ στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση με ομιλητή τον Κ. Καραμανλή στην Αθήνα την οποία χαράκτηρισε γιορτή της δημοκρατίας, η οποία όπως είπε θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαρτίου με τους Ελληνες ενωμένους μακριά από διχασμούς.

    [11] Δεσμεύσεις Καραμανλή στους συμβασιούχους

    04/03/2004 15:23:55

    Συνάντηση με εκπροσώπους των συμβασιούχων είχε το μεσημέρι στη Ρηγίλλης ο Κ. Καραμανλής ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση από τις 8 Μαρτίου θα δώσει οριστική λύση στην απαράδεκτη όπως τη χαρακτήρισε εκκρεμότητα των συμβασιούχων του δημοσίου καθώς ορισμένοι εξακολουθούν να παίζουν με τη ζωή και το μέλλον τους. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι οι συμβάσεις των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο δημόσιο τομέα θα μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Δίνουμε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς της πολιτικής ομηρίας χιλιάδων συμπατριωτών μας εξασφαλίζοντας μόνιμη και δίκαιη λύση, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, τονίζοντας ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει πλήρως την κοινοτική οδηγία που έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από το 1999.

    [12] Στοιχεία απο τη ΝΔ στον εισαγγελέα για τα φυλλάδια

    04/03/2004 14:47:38

    Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ κ. Γιάννης Βαρθολομαίος προσήλθε αυτοβούλως στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση με τα δυσφημιστικά φυλλάδια κατά του Γ. Παπανδρέου και κατέθεσε αντίγραφα των δηλώσεων του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου, της κας Αννας Διαμαντοπούλου, καθώς και του κ. Κ. Λαλιώτη που από τις 26.2. όπως υποστηρίζει η ΝΔ είχε προειδοποιήσει ότι ''θα βγει αυτό το θέμα''.

    Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος κατέθεσε αντίγραφο από ρεπορτάζ της εφημερίδας ''Παρόν της Κυριακής'' όπου αναφερόταν το θέμα προκειμένου να καταδείξει την αναξιοπιστία όπως έλεγαν στελέχη της Ρηγίλλης του ΠΑΣΟΚ αφού τουλάχιστον από τις δηλώσεις και το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η Χαριλάου Τρικούπη είχε γνώση του ζητήματος από την περασμένη εβδομάδα και το δημοσιοποίησε χθες τρεις μέρες πριν από τις εκλογές.

    Στελέχη της ΝΔ ανέφεραν ότι ο εισαγγελέας δεν έχει καλέσει κανέναν για να καταθέσει και σημειώνουν ότι το θέμα έχει πάρει το δρόμο του στη Δικαιοσύνη όπου και θα αποδειχθεί τι έχει γίνει.

    Επίσης τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι ο ταχυδρομικός Χρήστος Αγγελόπουλος (προϊστάμενος διανομής ΕΛΤΑ) δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας αφού πρόκειται για κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

    [13] Διαμαντοπούλου για φυλλάδια και πρόσκληση σε Ρουσόπουλο

    04/03/2004 14:39:31

    Στο ''μείζον πολιτικό και θεσμικό πρόβλημα'' και στην ''αήθη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ'' επανήλθε σημερα η εκπρόσωπος του κόμματος Αννα Διαμαντοπούλου, καλώντας τον εκπρόσωπο της ΝΔ Θοδωρή Ρουσόπουλο, να μεταβούν άμεσα σε χρονικό διάστημα μιας ώρας, στο κεντρικό ταχυδρομείο της οδου Λένορμαν, προκειμένου να ανοίξουν απο κοινού τους επιμαχους φακέλους, για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει οτι περιέχουν υλικό, υβριστικό για τον Γιώργο Παπανδρέου.

    Η κα Διαμαντοπούλου, απηύθυνε στον κ. Ρουσόπουλο τέσσερα ερωτήματα:

  • Τί υλικό διακίνησε η ΝΔ σε όλη την προεκλογική περίοδο.

  • Γιατί η ΝΔ χρησιμοποιεί το Ταχυδρομείο στο Κουκάκι, τη στιγμή που υπάρχει εγκύκλιος των ΕΛΤΑ που ορίζει τέσσερα διαφορετικά υποκαταστήματα όπου τα κόμματα στέλνουν το προεκλογικό υλικο τους και μάλιστα με έκπτωση.

  • Γιατί η ΝΔ χρησιμοποιεί φακέλους με γραμματόσημα, τη στιγμή που οι ταχυδρομικές αποστολές των κομμάτων γίνονται συνήθως με φακέλους που έχουν ειδική μηχανογραφική σήμανση για τα τέλη αποστολής; Μήπως συν τοις άλλοις παραβιάζει και τη νομοθεσία για τις προεκλογικές δαπάνες;

  • Γιατί δεν χρησιμοποίησε φακέλους με το λογότυπο του κόμματος, αλλά κίτρινους.

    ''Ο κ. Ρουσόπουλος παραδέχθηκε οτι με τους φακέλους αυτούς, η ΝΔ διακινούσε προεκλογικό υλικό. Προσκαλώ τον κ. Ρουσόπουλο να μεταβούμε στο κεντρικό ταχυδρομείο της οδού Λένορμαν και με νόμιμο τρόπο να ανοίξουμε ορισμένο αριθμό φακέλων, παρουσία εισαγγελέων. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα περιμένουμε'', κατέληξε η κα Διαμαντοπούλου.

    Αξίζει να σημειωθεί, οτι η κα Διαμαντοπούλου απέφυγε να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις, σχετικά με πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα πρόσωπα και το τυπογραφείο στο οποίο εκδόθηκαν οι σχετικοί φάκελοι, τονίζοντας οτι οι απαντήσεις που δίνει πρέπει να είναι ''απολύτως τεκμηριωμένες''.

    [Φώτο-721439]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 March 2004 - 21:30:19 UTC