Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέθανε ο ιστορικός Φίλιππος Ηλιού
  • [02] Ο Κ.Καραμανλής περιοδεύει στις μονοεδρικές περιφέρειες
  • [03] Συνεχίζονται και σήμερα οι συνομιλίες για το κυπριακό.
  • [04] Μέτρα τροχαίας για διευκόλυνση ετεροδημοτών.
  • [05] Περιοδεία Καραμανλή σε Καρπενήσι και Επτάνησα.
  • [06] Κηδεύεται ο Θεόδωρος Καρατζάς.
  • [07] Φθορές σε γραφεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
  • [08] Επετράπη ο απόπλους.
  • [09] Μήνυμα Γ.Παπανδρέου.
  • [10] Κανονικά τα δρομολόγια στον Ηλεκτρικό.

  • [01] Πέθανε ο ιστορικός Φίλιππος Ηλιού

    05/03/2004 13:00:41

    Πέθανε σήμερα απο την ανίατη νόσο ο 73χρονος ιστορικός Φίλιππος Ηλιού,γιος του Ηλία Ηλιού και υποψήφιος του ΣΥΝ στη Β' Αθηνών.Ο Φ.Ηλιού γεννήθηκε στη Μυτιλήνη,σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης και το 1994 αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

    Οι μελέτες του αναφέρονταν κυρίως στην ιστορία του νεοελληνικού διαφωτισμού,του Ελληνικού Βιβλίου και της πρόσφατης Ελληνικής Ιστορίας.

    Απο το 1983 ήταν συνδιευθυντής του περιοδικού ''Τα Ιστορικά'',

    ενώ επίσης υπήρξε εμπνευστής,δημιουργός και πρόεδρος (απο το 1992) του Διοικητικού Συμβουλίου των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας.

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του Φίλιππου Ηλιού,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    ''Ο Φίλιππος Ηλιού θα είναι πάντα για μας ο «ανεπανάληπτος άνθρωπος, που ζούσε για ένα ιδανικό. Διαπρεπής ιστορικός, άγρυπνος αγωνιστής, πρωτοπόρος διανοητής, αγαπημένος σύντροφος.

    Ο Φίλιππος Ηλιού έπεσε μαχόμενος για την Αριστερά. Ήξερε! Και θέλησε να δώσει την τελευταία μάχη της ζωής του, όπως του ταίριαζε : από τα ψηφοδέλτια του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

    Η στάση της ζωής του, η πνευματική και ηθική του οντότητα, η αστείρευτη προσφορά του, ήταν ένας πλούτος ζωής που θα μας λείψει, μια διαρκής αντιπαράθεση προς την ευτέλεια και τις εκπτώσεις των καιρών. Μια διαρκής έμπνευση.

    [02] Ο Κ.Καραμανλής περιοδεύει στις μονοεδρικές περιφέρειες

    05/03/2004 12:50:06

    Απο το Καρπενήσι ξεκίνησε την περιοδεία του στις μονοεδρικές περιφέρειες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ.Καραμανλής, τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας.Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκε στο Καρπενήσι η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του έστειλε μήνυμα ενότητας σε όλους τους Ελληνες και έκανε ειδική αναφορά στον Παύλο Μπακογιάννη, που,όπως είπε,πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή τις ιδέες του για εθνική συμφιλίωση και υπογράμμισε ότι ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών και των πειραματισμών τελειώνει εδώ,γιατί οι πολίτες απαιτούν ρεαλιστικές λύσεις,μια νέα προοπτική και νέα πολιτική.

    Απάντησε στις επικρίσεις ότι η Νέα Δημοκρατία θα προωθήσει ''τα δικά της παιδιά'' λέγοντας: ''αγκαλιάζουμε όλους τους Ελληνες και βάζουμε οριστικό τέλος στις ετικέτες και τις διακρίσεις και τους διαχωρισμούς του παρελθόντος, γιατί στην Ελλάδα του αύριο δεν υπάρχουν οι δικοί μας και οι δικοί τους. Βασική αρχή μας είναι η ενότητα, η ομοψυχία, η συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών''. Επανέλαβε τους βασικούς άξονες της πολιτικής του για την οικονομική πολιτική,τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων και της περιφέρειας με αναπτυξιακό πρόγραμμα.

    Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε εμμέσως και στο θέμα με τα φυλλάδια, λέγοντας ότι ''στις 7 του Μάρτη η Ελλάδα αλλάζει κυβέρνηση, δεν αντέχει την παρακμή,παρακρατικές μεθοδεύσεις με τον ισχυρισμό ότι δεν εμπιστεύονται τις επίσημες αρχές,ούτε τις καθεστωτικές πρακτικές ενός συστήματος εξουσίας που ξεφεύγει συστηματικά απο τις αρχές της δημοκρατίας και επιλέγει μια νέα διακυβέρνηση,με μία κυβέρνηση κοινωνικής και δημοκρατικής ευαισθησίας που θα χαρακτηρίζεται απο εργατικότητα, αποτελεσματικότητα,σεμνότητα και μετριοπάθεια''.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία,υπογραμμίζοντας ότι ''την Κυριακή αυτή δεν πρέπει να λείψει κανένας γιατί αποφασίζουμε για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας και δεν μπορούν να μας κρατήσουν μακριά απο την κάλπη,ούτε βροχές ούτε καταιγίδες"

    Ο κ. Καραμανλής το μεσημέρι θα επισκεφθεί τη Ζάκυνθο και ακολούθως την Κεφαλονιά, την Λευκάδα και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με κεντρική ομιλία στην Κέρκυρα.-

    [03] Συνεχίζονται και σήμερα οι συνομιλίες για το κυπριακό.

    05/03/2004 12:04:54

    Τη δέκατη συνάντησή τους, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του κυπριακού, παρουσία του Αλβαρο Ντε Σότο, πραγματοποιούν ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο Ραούφ Ντενκτάς.

    Λίγο πριν αναχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, σε ερώτηση εάν γνωρίζει ποια θέματα θα συζητήσει στην Αγκυρα ο Αλβαρο Ντε Σότο, απάντησε ότι «θα συζητήσει αναφορικά με το σχέδιο Ανάν.

    Ερωτηθείς αν στις συνομιλίες συζητήθηκε θέμα εδαφικής αναπροσαρμογής, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι δεν συζήτησαν ακόμη την εδαφική πτυχή.

    Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι ούτε κατατέθηκε στο τραπέζι των συνομιλιών, αλλά ούτε και έγινε οποιαδήποτε βολιδοσκόπηση της ελληνικής κυπριακής πλευράς για το ενδεχόμενο παραχωρήσεων στο εδαφικό από την τουρκική πλευρά.

    Ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι πρόκειται απλώς για πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση για τέτοιο ενδεχόμενο. Είπε επίσης ότι θα του προκαλούσε έκπληξη αν η Αγκυρα προχωρούσε σε τέτοια χειρονομία.

    Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του Αλβαρο Ντε Σότο στην Αγκυρα, ο κ. Χρυσοστομίδης εξέφρασε την άποψη ότι πιθανό να σχετίζεται με την αρνητική στάση που τηρεί ο Ραούφ Ντενκτάς στις συνομιλίες.Ανέφερε ότι σχεδόν όλες οι θέσεις του βρίσκονται εκτός του πλαισίου του σχεδίου Ανάν και επανανοίγουν θέματα της βασικής δομής του.Είπε επίσης ότι ο κ. Ντενκτάς «επιχειρεί να περάσει τις μονολιθικές θέσεις του από το παράθυρο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σημειωθεί πρόοδος.

    [04] Μέτρα τροχαίας για διευκόλυνση ετεροδημοτών.

    05/03/2004 08:50:20

    Από σήμερα αναμένεται η τροχαία να λάβει έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς για την έξοδο των ετεροδημοτών. Από χθές επιστρέφει τις πινακίδες των αυτοκινήτων και τις άδειες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι στη μετακίνηση για τις εκλογές. Στο μεταξύ από μία έως τρεις ημέρες ορίστηκαν οι άδειες των ετεροδημοτών υπαλλήλων, που θα είναι ανάλογες με τη χιλιομετρική απόσταση.Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τη Δευτέρα τα σχολεία προκειμένου να διευκολυνθεί η εκλογική διαδικασία.

    [05] Περιοδεία Καραμανλή σε Καρπενήσι και Επτάνησα.

    05/03/2004 08:47:59

    Περιοδεία θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής,στους νομούς Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Κέρκυρας. Η νέα διακυβέρνηση θα υπηρετήσει όλους τους Ελληνες ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν χωρίς διαχωρισμούς διχασμούς και διλήμματα, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες το βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Πεδίον του Αρεως. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, σημείωσε ο κ. Καραμανλής, ενώ αναφερόμενος στο θέμμα των φυλλαδίων, τόνισε '' η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο το χθες, το κατρακύλισμα στη διαφθορά και την ασυδοσία, το κομματικό κράτος και τη συντήρηση. Δεν αντέχει την παρακολούθηση και την προβοκάτσια ούτε και τους πειρασμούς''. Ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε οτι η ΝΔ από τις 8 Μαρτίου θα μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου.

    [06] Κηδεύεται ο Θεόδωρος Καρατζάς.

    05/03/2004 08:47:53

    Μεσίστιες κυματίζουν από χθες οι σημαίες στα Κτίρια Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας και στα υποκαταστήματα της σε ένδειξη πένθους για τον διοικητή της Θεόδωρο Καρατζά που απεβίωσε την Τετάρτη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η κηδεία σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Οι εργασίες των υποκαταστημάτων και υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας θα διακοπούν σήμερα σε όλη την χώρα από τη 1 το μεσημέρι.

    [07] Φθορές σε γραφεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    05/03/2004 08:36:41

    Αγνωστοι τις μεταμεσονύχτιες ώρες πέταξαν άδεια μπουκάλια μπύρας και πέτρες προξενώντας φθορές στις τζαμαρίες των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στο Βύρωνα. Ειδικότερα, στις 2.30 άγνωστοι πέταξαν άδεια μπουκάλια μπύρας, στην οδό Φορμίωνος 235 στο Βύρωνα και προξένησαν φθορές στην τζαμαρία των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.

    Δέκα λεπτά αργότερα άλλοι άγνωστοι πέταξαν πέτρες στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 16-18, στο Βύρωνα, προξενώντας φθορές στην τζαμαρία των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας πρέπει να έχουν σχέση με τα άτομα που συχνάζουν στα Εξάρχεια.

    [08] Επετράπη ο απόπλους.

    05/03/2004 08:35:22

    Επετράπη από την 06:00 σήμερα, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, ο απόπλους όλων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων από τα λιμάνια της Ραφήνας για όλα τα νησιά, και του Πειραιά για την Κρήτη , Κυκλάδες , Δωδεκάνησα εκτός από τα νησιά της Χίου, Μυτιλήνης, Σάμου, Ικαρίας. Παρακαλούνται οι επιβάτες να επικοινωνούν με τις πλοιοκτήτριες εταιρίες ή τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων.

    [09] Μήνυμα Γ.Παπανδρέου.

    05/03/2004 08:22:23

    Το μήνυμα της νίκης έρχεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας , αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου σε μήνυμα του με αφορμή την ολοκλήρωση σήμερα του προεκλογικού αγώνα, υπογραμμίζοντας ότι η παλλαϊκή συγκέντρωση της Αθήνας θα στείλει το ίδιο νικηφόρο μήνυμα.

    ''Στις 7 Μαρτίου διατρανώνουμε τη θέληση μας να συνεχίσουμε με σιγουριά την πορεία της μεγάλης Αλλαγής, της μεγάλης Ανατροπής που ξεκινήσαμε μαζί. Στις 8 Μαρτίου μια Νέα Εποχή αρχίζει. Μια νέα σελίδα ανοίγει. Ένα νέο ξεκίνημα πραγματοποιείται για όλους, σε όλα, παντού.

    Ερχόμαστε από το λαό και τα βάθη των δημοκρατικών του παραδόσεων. Τους αγώνες του, τις θυσίες του, το μόχθο του. Για λευτεριά και ανεξαρτησία. Για προκοπή και ευημερία. Στην πατρίδα και την ξενιτιά. Στη δουλειά και τη μόρφωση. Στον πόλεμο και την ειρήνη. Με το ΠΑΣΟΚ αλλάξαμε τη θέση και τη μοίρα της Ελλάδας'', αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αφού κάνει αναφορά στο έργο του Ανδρέα Παπανδρέου με τον οποίο ''πετύχαμε την πρώτη μεγάλη Αλλαγή'' και του Κώστα Σημίτη με τον οποίο ''πετύχαμε τη δεύτερη Αλλαγή'', υπογραμμίζει ότι ανέλαβε τις ευθύνες του μπροστά στο λαό και δεσμεύτηκε για τους στόχους της Τρίτης Αλλαγής. ''Την Αλλαγή που χρειαζόμαστε για να μπούμε μαζί, δυνατοί στη Νέα Εποχή. Στην εποχή της Γνώσης και της Πληροφορίας, της Καινοτομίας και της Παγκοσμιότητας. Η επιλογή είναι ιστορική. Στις 7 Μαρτίου το ερώτημα και το δίλημμα για όλους του πολίτες είναι υπαρκτό. Θα προχωρήσουμε μπροστά με εμπειρία και γνώση, με θέληση και προϋποθέσεις, με σταθερότητα και ασφάλεια, με δημιουργική δύναμη και ελπίδα; Ή θα επιβάλουν την ανασφάλεια τη μιζέρια, την προχειρότητα και το φόβο''; Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου αφού αναφέρθηκε στις καινούργιες προοπτικές που ανοίχθηκαν για τη χώρα μας με τη θητεία του στο ΥΠΕΞ, απευθύνθηκε σε όλους του πολίτες : ''Απευθύνομαι στη νέα γενιά στην οποία ανήκει η Νέα Εποχή. Η κυβέρνηση μου θα είναι το εργαλείο της για να κατακτήσει όχι μόνο τα δικαιώματα αλλά και τις ελευθερίες της στην παιδεία, την εργασία, την υγεία, την ασφάλεια.

    Απευθύνομαι στους γονείς που δικαιούνται να έχουν εμπιστοσύνη στο μέλλον των παιδιών τους. Σιγουριά για τα εφόδιά τους. Αισιοδοξία για τις δυνατότητές τους να αναπτυχθούν σε ένα κοινωνικά δίκαιο κόσμο και σε μια αγορά εργασίας με κανόνες και αξιοκρατία. Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες που θέλουν να δυναμώνουν μαζί με τους διπλανούς τους σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, με συνοχή και ευημερία, ίσες δυνατότητες, διαφανείς λειτουργίες, αξιοκρατικές επιλογές, καθημερινό πολιτισμό, δημοκρατική συμμετοχή. Απευθύνομαι στους ανθρώπους των επιχειρήσεων, τους βιοτέχνες, τους έμπορους, τους ελεύθερους επαγγελματίες που αντιλαμβάνονται την ανάγκη διατήρησης της οικονομικής σταθερότητας, της κοινωνικής ειρήνης και της πολιτικής προστασίας κατακτήσεων μας. Απευθύνομαι στους κατοίκους της υπαίθρου, στις αγρότισσες και στους αγρότες, ιδιαίτερα στον νέο αγρότη. Επιβεβαιώνουμε το χρέος μας και τις δεσμεύσεις μας να προστατέψουμε το εισόδημά τους. Απευθύνομαι στους εργαζόμενους γιατί θέλουμε να συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη και τη δίκαιη κατανομή των εισοδημάτων και του πλούτου. Στους εργαζόμενους που θέλουμε να αγωνιστούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, τις απολύσεις, την απαξίωση των δεξιοτήτων τους, για να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις απασχόλησης με προοπτική. Απευθύνομαι στις Γυναίκες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην ισοτιμία και στην ισοπολιτεία. Τη μόρφωση και τη δουλειά. Την οικογένεια και την ασφάλεια των παιδιών τους. Απευθύνομαι στους συνταξιούχους, στους ανθρώπους τις τρίτης ηλικίας που τους χρωστάμε πολλά. Είναι αδιαπραγμάτευτη η απόλυτη προτεραιότητα μας να ενισχύσουμε και να επεκτείνουμε το Κοινωνικό Κράτος. Το κράτος Πρόνοιας και Προστασίας. Να δυναμώσουμε τα δίκτυα αλληλεγγύης για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο. Απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες που πάντα θέλουν το καινούργιο, την αλλαγή, το διαφορετικό και το μεταρρυθμιστικό και δεν θέλουν να περιχαρακώνεται στο παλιό και στο αδιέξοδο. Απευθύνομαι σε όλους τους δημοκράτες πολίτες που μπορεί να έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις αλλά ταυτόχρονα έχουν κοινές ή αντίστοιχες με εμάς αγωνίες, ευαισθησίες και προσδοκίες

    για το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας μας. Αξίζει να προχωρήσουμε μαζί χωρίς φοβίες και προκαταλήψεις''. Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου αφού αναγνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα και αδυναμίες τονίζει πως υπάρχουν λύσεις και υπάρχει η θέληση να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση του θα είναι ολιγομελής, ανανεωμένη και αποτελεσματική και θα την απαρτίζουν άνθρωποι με ικανότητα, γνώση, αποφασιστικότητα και ήθος. Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι θα σταθεί αμείλικτος με τη διαφθορά και θα είναι μηδενική η ανοχή του για την αδιαφάνεια. ''Μπορώ να εγγυηθώ τη δίκαιη λύση του Κυπριακού. Τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Την επιτυχή διαπραγμάτευση του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Η Κυβέρνησή μου θα διασφαλίσει τις επιδοτήσεις των αγροτών έως το 2013 και των πόρων για την ανάπτυξη της υπαίθρου, την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη'', αναφέρει ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι ''η ψήφος του κάθε πολίτη είναι μία κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης στο παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, ''.

    ''Δύναμή μας το τρίπτυχο «από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες. Μέτρο της πολιτικής μας ο άνθρωπος. Όραμα μας μια Ελλάδα δυνατή και ενεργή μέσα στην ενωμένη Ευρώπη και τον κόσμο.

    Με συμμετοχική δημοκρατία. Με αξιοκρατία. Με διαφάνεια. Με πολίτες ενεργούς, συμμέτοχους, ελεύθερους, σίγουρους για τα δικαιώματά τους, αισιόδοξους για τις πρωτοβουλίες τους. Δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και ανθρωπιά είναι οι στόχοι που φέρνουν τη νίκη. Είναι οι όροι που προσδιορίζουν τη δική μας σχέση. Σχέση ζωής και ελπίδας'', καταλήγει το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    [10] Κανονικά τα δρομολόγια στον Ηλεκτρικό.

    05/03/2004 08:22:16

    Με τα νεύρα του επιβατικού κοινού φαίνεται ότι παίζουν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, οι οποίοι εξαγγέλλουν και αναστέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις, εντελώς απροειδοποίητα. Τελικά η εξαγγελθείσα για σήμερα 24ωρη απεργία που είχαν αποφασίσει τα τρία σωματεία των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, δεν θα πραγματοποιηθεί, αφού όπως αναφέρουν σε νεότερη ανακοίνωσή τους, αποφάσισαν να αναστείλουν την κινητοποίηση, μετά τη δέσμευση της ηγεσίας της εταιρίας ότι θα ισχύσουν τα συμφωνηθέντα σχετικά με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Μετά την εξέλιξη αυτή, ανακοίνωσαν ότι όλοι οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα κινηθούν κανονικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 March 2004 - 12:30:18 UTC