Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρό παιδί των ''φαναριών'' σε τροχαίο.
  • [02] Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία.
  • [03] Αύριο η εκλογική διαδικασία.

  • [01] Νεκρό παιδί των ''φαναριών'' σε τροχαίο.

    06/03/2004 11:34:31

    Τραγικό δυστύχημα με θύμα ένα παιδάκι των φαναριών, έγινε στις 9.30 το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Ιεράς Οδού στο Βοτανικό. Δημοσίας χρήσεως φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε ένα κοριτσάκι περίπου 5 ετών, πιθανότατα τσιγγάνικης καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αγία Σοφία,όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα Τροχαίας Περιστερίου,που διενεργεί προανάκριση για το δυστύχημα.

    [02] Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία.

    06/03/2004 08:57:02

    Τις τελευταίες συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν χθές τα κόμματα και οι αρχηγοί τους, καθώς ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία, ενώ σήμερα δεν πρόκειται να γίνει καμία δραστηριότητα. Ηδη μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις αυριανές βουλευτικές εκλογές και τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε επιφυλακή, αλλά και σε κινητικότητα με στόχο τους αναποφάσιστους, ενώ οι υποψήφιοι βουλευτές πραγματοποιούν τις τελευταίες τους επαφές, σε μια ύστατη προσπάθεια να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το υπουργείο εσωτερικών. Χθες ο υπηρεσιακός υπουργός Νίκος Αλιβιζάτος, παρακολούθησε την τελική δοκιμή των συστημάτων συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Ο κ. Αλιβιζάτος έχει καλέσει για σήμερα το μεσημέρι τεχνικούς εκπροσώπους από όλα τα κόμματα προκειμένου να τους παρουσιάσει τη διαδικασία και να αποτραπούν, όπως είπε, δυσάρεστα φαινόμενα αμφισβήτησης.

    [03] Αύριο η εκλογική διαδικασία.

    06/03/2004 08:56:55

    Η εκλογική διαδικασία αναμένεται να εξελιχθεί κάτω από όχι ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες, καθώς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία αύριο αναμένεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχοπτώσεις, αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας. Οι ετεροδημότες πήραν από χθες το δρόμο για τις εκλογικές περιφέρειες που ψηφίζουν, χρησιμοποιώντας κάθε μεταφορικό μέσο. Έτσι ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση, μέχρι αργά το βράδυ, στις δύο εθνικές οδούς, όπου η τροχαία είχε λάβει έκτακτα μέτρα. Με πρόσθετα δρομολόγια προσπάθησαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, ο ΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα πλοία, να καλύψουν την αυξημένη επιβατική κίνηση και η πληρότητα των εισιτηρίων έφτανε το 100%. Τα κόμματα έχουν οργανώσει επιχείρηση μετακίνησης των αποδήμων. Υπολογίζεται ότι πάνω από 30.000 άτομα θα έλθουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 αύριο το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους και κανένα άλλο δημόσιο έγγραφο. Στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση θα συμμετάσχουν πάνω από 545.000 νέοι ψηφοφόροι, ενώ περίπου 10.000 ψηφοφόροι που έχουν παραλειφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους θα πρέπει να απευθυνθούν στον οικείο δήμο, από τον οποίο θα εφοδιαστούν με μια υπεύθυνη δήλωση ότι είναι γραμμένοι στα δημοτολόγιά του και με αυτήν θα ψηφίσουν. Επίσης οι περίπου 48.000 διπλοεγγεγραμμένοι ψηφίζουν συμπληρώνοντας υπεύθυνη δήλωση που υπογράφουν στο εκλογικό τμήμα πως δεν ψήφισαν και δεν θα ψηφίσουν σε άλλο εκλογικό τμήμα της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 March 2004 - 12:30:10 UTC