Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελέγχους στη διακίνηση από την ερχόμενη εβδομάδα το ΣΔΟΕ.
  • [02] Ενοπλη συμπλοκή με ένα νεκρό
  • [03] Περιοδείες και διάλογο με τους πολίτες επιδιώκει ο Γ.Παπανδρέου
  • [04] Ενοπλη συμπλοκή αστυνομικών με κακοποιούς
  • [05] Πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία .
  • [06] Συναντήσεις εργασίας του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.
  • [07] Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το Κυπριακό

  • [01] Ελέγχους στη διακίνηση από την ερχόμενη εβδομάδα το ΣΔΟΕ.

    11/03/2004 14:27:01

    Σε νέα πολιτική για τους φορολογικούς ελέγχους προχωρεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ελέγχους στη διακίνηση και όχι μέσα στις επιχειρήσεις θα πραγματοποιεί από την ερχόμενη εβδομάδα το ΣΔΟΕ, το οποίο πάντως πρόκειται να καταργηθεί υπό τη σημερινή του μορφή, όπως εξαγγέλθηκε προεκλογικά από τη ΝΔ.

    Σχετικά με τις πληροφορίες που υπήρξαν ότι συνεργεία του ΣΔΟΕ έκαναν σήμερα αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις, αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωναν ότι δεν έχει δοθεί καμία τέτοια εντολή. Οι ίδιοι παράγοντες διευκρινίζουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές τόσο στη στόχευση των ελέγχων όσο και στη διάρθρωση του ΣΔΟΕ.

    Επίσης οι φορολογικές υπηρεσίες πρόκειται άμεσα να αξιοποιήσουν όλο το υλικό που έχει κατασχεθεί από επιχειρήσεις, από ελέγχους που έχουν γίνει στο παρελθόν.

    [02] Ενοπλη συμπλοκή με ένα νεκρό

    11/03/2004 13:43:37

    Ενοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και ενός άνδρα πιθανότατα Αλβανού είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός απο τις σφαίρες των αστυνομικών ο δράστης ενώ ένας αστυφύλακας τραυματίστηκε σοβαρά.

    Η αιματηρή συμπλοκή έγινε στις 12.15 το μεσημέρι στην οδό Λέλας Καραγιάννη κοντά στην διασταυρωση Κηφισού και Δυρραχίου στα Σεπόλια.

    Στο σημείο είχε πάει ένα περιπολικό της Αμεσης Δράσης μετά απο τηλεφώνημα κατοίκου της περιοχής οτι ένας άνδρας και μια γυναίκα μάλωναν έντονα στο δρόμο. Οι αστυνομικοί όταν έφθασαν πλησίασαν το ζευγάρι και ρώτησαν τί συμβαίνει αλλά ο άνδρας τους είπε οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η γυναίκα όμως τους έκανε νόημα σαν να ζητούσε βοήθεια και τότε ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν αλλά εκείνος πυροβόλησε εναντίον τους με αποτέλεσμα να τραυματισει σοβαρά το θώρακα τον αστυφύλακα Ανδρέα Κοτσικογιάννη. Οι δυο αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός απο τις σφαίρες ο καταδιωκόμενος τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

    Ο τραυματισμένος αστυφύλακας μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου αυτή την ώρα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη.

    Στον τόπο της συμπλοκής βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση για να διευκρινήσουν τί ακριβώς έχει συμβεί.

    [03] Περιοδείες και διάλογο με τους πολίτες επιδιώκει ο Γ.Παπανδρέου

    11/03/2004 13:16:20

    Νέο γύρο διαλόγου με τους πολίτες και με αντικείμενο τη διεύρυνση των αιτιών της εκλογικής ήττας εγκαινιάζει σύντομα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Αμέσως μετά την ορκωμοσία και τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, ο κ.Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει περιοδείες στην περιφέρεια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος, ενώ χθες συναντήθηκε στο Καστρί με τον Στέφανο Μάνο και τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της ημέρας ο κ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Μίμη Ανδρουλάκη και τη Μαρία Δαμανάκη, προκειμένου να εξετάσουν τα νέα δεδομένα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ καθώς και το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος.

    [04] Ενοπλη συμπλοκή αστυνομικών με κακοποιούς

    11/03/2004 12:58:01

    Δύο σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός ένοπλης συμπλοκής μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών στη συμβολή των οδών Κηφισού και Δυρραχίου στον Κολωνό.

    Οι τραυματίες είναι ένας αστυνομικός που σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή του είναι κρίσιμη και ένας εκ των δραστών που κατά τις πρώτες πληροφορίες έχει τραυματιστεί ελαφύτερα.

    Η ένοπλη συμπλοκή σημειώθηκε κατά τις πρώτες πληροφορίες κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

    Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης με περιπολικά και μοτοσικλέτες διενεργούν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών.

    [05] Πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία .

    11/03/2004 11:27:33

    Τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες έχουν τραυματισθεί κατά τις τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη από την αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων ETA, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο εσωτερικών. Ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Εδουάρδο Θαπλάνα καταδίκασε τις επιθέσεις ως ''μαζική δολοφονία εναντίον της ισπανικής δημοκρατίας, μαζική δολοφονία που διέπραξε η εγκληματική και δολοφονική συμμορία ETA''.

    Οι τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών σήμερα το πρωί με στόχο μία αμαξοστοιχία που βρισκόταν στον κεντρικό σταθμό Ατόσα της Μαδρίτης και δύο προαστιακούς σιδηροδρόμους στη νοτιο-ανατολική περιοχή της ισπανικής πρωτεύουσας.

    Ολα τα νοσοκομεία της Μαδρίτης και των περιχώρων απευθύνουν εκκλήσεις για δωρεά αίματος και σύμφωνα με τα ισπανικά ραδιοφωνικά δίκτυα οι τραυματίες φθάνουν κατά εκατοντάδες στα νοσοκομεία.Τα πολιτικά κόμματα διέκοψαν κάθε προεκλογική δραστηριότητα.

    Η αιματηρότερη επίθεση της ETA μέχρι σήμερα σημειώθηκε στις 19 Ιουνίου 1987 στη Βαρκελώνη και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 21 ανθρώπους.

    [06] Συναντήσεις εργασίας του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

    11/03/2004 10:52:23

    Συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε, εκτός προγράμματος,η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά,προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κ. Πετραλιά,που παρέμεινε στο Μέγαρο Μαξίμου μία ώρα,δεν έκανε δηλώσεις και αναχώρησε για αναλυτική ενημέρωσή της από τον Κώστα Καρτάλη,που ήταν γενικός γραμματέας των Ολυμπιακών Αγώνων. Η αναπληρωτής Υπουργός και η κυβέρνηση επιθυμούν να παραμείνει στη θέση του ο κ.Καρτάλης,που γνωρίζει αναλυτικά τους φακέλους με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και ήδη του έχει γίνει πρόταση.

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με το νέο ΓΓ του υπουργικού συμβουλίου Αργύρη Καρρά και τον πρέσβη κ.Ζαφειρόπουλο.

    Στην αντζέντα των συναντήσεων του πρωθυπουργού,ο οποίος έφτασε

    στο Μέγαρο Μαξίμου στις 8.25 το πρωί,υπάρχει και ραντεβού με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα.-

    [07] Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το Κυπριακό

    11/03/2004 09:26:45

    Την εκτίμηση ότι μια συμφωνία για λύση του Κυπριακού θα γίνει δεκτή από τις δυο κοινότητες, εάν εκληφθεί από την κοινή γνώμη ως «δίκαια, με τις δυο πλευρές να δίνουν κάτι και να παίρνουν κάτι εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ καταθέτοντας χθες σε υποεπιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων. Σήμερα ο κ. Πάουελ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελληνα ομόλογό του κ. Μολυβιάτη ,ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα Λεωνίδα Παντελίδη. Στην Αθήνα επίσης αναμένεται σήμερα ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβάρο ντε Σότο, ενώ και ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος θα επισκεφθεί την ελληνική πρωτεύουσα το Σάββατο για συνομιλίες με το νέο πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Ο κ.Παπαδόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Καραμανλής θα κάνει τις καλύτερες επιλογές για το Κυπριακό. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν δήλωσε ότι η Αγκυρα επιθυμεί η Ελλάδα και η Τουρκία να αντιπροσωπευθούν σε ανώτατο επίπεδο στην τετραμερή διάσκεψη για το Κυπριακό. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή, τον οποίο συνεχάρη για την επιτυχία του στις εκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 March 2004 - 12:30:14 UTC