Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ στον ισπανικό λαό.
  • [02] Επίσκεψη Βουλγαράκη στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.
  • [03] Επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών
  • [04] Ο Τάσσος Παπαδόπουλος απόψε στην Αθήνα
  • [05] Με τον πρόεδρο της ΔΟΕ συναντάται ο πρωθυπουργός
  • [06] Σε κατάσταση επιφυλακής η Ευρώπη

  • [01] Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ στον ισπανικό λαό.

    13/03/2004 13:42:36

    Την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον ισπανικό λαό, ''σ΄αυτή τη δύσκολη ώρα της μεγάλης του δοκιμασίας'', εξέφρασε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, o οποίος επισκέφθηκε στην οικία του τον πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα.

    [02] Επίσκεψη Βουλγαράκη στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.

    13/03/2004 13:22:49

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2004 και ώρα 08.00 θα επισκεφθεί το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να έχει μια πρώτη ενημέρωση, από την ηγεσία και τα στελέχη του Σώματος σε όλα τα τρέχοντα θέματα, με κυρίαρχο αυτό της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Την επομένη ημέρα, Τρίτη και ώρα 09.00 ο υπουργός θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με θέμα: ''Διαχείριση των εναέριων μέσων για την αντιπυρική περίοδο 2004''. Στη συνάντηση, μεταξύ των άλλων θα παρουσιαστεί και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του 2004.

    Στόχος είναι η καλύτερη οργάνωση, ο συντονισμός και η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των εναέριων μέσων κατά τη διάρκεια της νέας αντιπυρικής περιόδου. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εκτός της ηγεσίας και των Διευθυντών των Διευθύνσεων Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων και συγκεκριμένα από το ΓΓΕΘΑ, ΓΕΑ, ΓΕΣ, ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα και ΥΠΑ.

    [03] Επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών

    13/03/2004 09:36:43

    Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των 54 λαθρομεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος και το οποίο παρουσίασε εισροή υδάτων λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ έπλεε 37ν.μ. περίπου δυτικά της Κρήτης.

    Τους μετανάστες παρέλαβε η φρεγάτα του Π.Ν «ΑΙΓΑΙΟ , η οποία αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Σούδας το μεσημέρι.

    [04] Ο Τάσσος Παπαδόπουλος απόψε στην Αθήνα

    13/03/2004 09:26:55

    Ο πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος μεταβαίνει απόψε στην Αθήνα για συνομιλίες με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, όπως είχε αναφέρει σε χθεσινή αποκλειστική δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αναλυτικά για την έως τώρα πορεία των απευθείας συνομιλιών.

    Ακολούθως θα ανταλλάξουν απόψεις για τις διαμορφούμενες εξελίξεις και θα συνεκτιμήσουν τις προοπτικές της κοινής προσπάθειας για επίτευξη λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

    Οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα πραγματοποιούνται εν όψει της δεύτερης φάσης των συνομιλιών, στην οποία θα συμμετάσχουν και η Ελλάδα και η Τουρκία, αλλά και υπό τη σκιά του αδιεξόδου στην πρώτη φάση.

    Λόγω του αδιεξόδου, τα Ηνωμένα Εθνη αναζητούν ήδη νέα διαδικασία για προώθηση των συνομιλιών. Χθες ο Αλβαρο Ντε Σότο ανακοίνωσε στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων ότι προτίθεται να αρχίσει σειρά εντατικών χωριστών διαβουλεύσεων με κάθε πλευρά.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αποκάλυψε μετά το τέλος της χθεσινής, δέκατης τέταρτης, απευθείας συνάντησής του με τον Ραούφ Ντενκτάς, ότι στην ουσία δεν υπάρχει πια ημερήσια διάταξη στις διαπραγματεύσεις.

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ήγειρε χθες απαιτήσεις για παραμονή όλων των εποίκων στην Κύπρο, για αύξηση του αριθμού των αστυνομικών, κατά τουλάχιστον 2.700 στην κάθε πλευρά και για ενίσχυση της διζωνικότητας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε χθες το απόγευμα τους αρχηγούς των κομμάτων για την πορεία των συνομιλιών. Στη σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα και χειρισμούς που έχουν σχέση με την πορεία των συνομιλιών.

    Στο μεταξύ, προκύπτει θέμα μετακίνησης των χρονοδιαγραμμάτων της δεύτερης φάσης των συνομιλιών, που έχει προγραμματισθεί να αρχίσει στις 22 ή 23 Μαρτίου.

    Στις 22 και 23 Μαρτίου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου θα συμμετάσχουν σε σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ στις 25 και 26 Μαρτίου ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής, θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ενωσης.

    [05] Με τον πρόεδρο της ΔΟΕ συναντάται ο πρωθυπουργός

    13/03/2004 07:55:45

    Με την πρόεδρο του ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου και τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ συναντάται στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με θέμα την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Χθες, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ο οποίος επιθεώρησε ολυμπιακά έργα διαπίστωσε σημαντικές καθυστερήσεις και σοβαρά προβλήματα,ιδιαίτερα στη μαραθώνια διαδρομή.

    Στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση χθες ζήτησε τη νατοϊκή συνδρομή για την ασφάλεια της χώρας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η συνδρομή αυτή αφορά κυρίως στους τομείς της εναέριας επαγρύπνησης, της από κοινού επίβλεψης του θαλάσσιου χώρου και της προστασίας από χημικό, βιολογικό και ραδιολογικό επεισόδιο.

    [Φώτο-359793]

    [06] Σε κατάσταση επιφυλακής η Ευρώπη

    13/03/2004 07:55:05

    Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη μετά το τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία, όπου στοίχισε τη ζωή σε 199 άτομα, ενώ περισσότερα από 1.400 τραυματίστηκαν.

    Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και σε άλλους δημόσιους χώρους και στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους νεκρούς στην Ισπανία είναι και 30 αλλοδαποί από 13 χώρες.

    Στο μεταξύ, Νορβηγοί ερευνητές θεμάτων άμυνας ανακάλυψαν έγγραφα που θα μπορούσαν να συνδέουν την Αλ Κάιντα με τις βομβιστικές αυτές επιθέσεις.

    Σε έγγραφο σε αραβικό site στο ίντερνετ πέρυσι το οποίο περιγράφει τα στρατηγικά σχέδια της Αλ Κάιντα προκειμένου να αναγκάσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της να φύγουν από το Ιράκ υποδεικνύει την Ισπανία ως τον ''αδύναμο κρίκο''. Αναφέρεται δε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν τις εκλογές στο έπακρο και γίνεται η εκτίμηση ότι η ισπανική κυβέρνηση μπορεί να τα βγάλει πέρα το πολύ με τρεις επιθέσεις''.

    Αντίθετα, ο υποψήφιος του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) της Ισπανίας για την πρωθυπουργία της χώρας και πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Χοσέ Μαρία Αθνάρ, Μαριάνο Ραχόι, υποστήριξε σήμερα ότι πιστεύει πως η αυτονομιστική, βασκική οργάνωση ΕΤΑ βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις της Μαδρίτης.

    Την ίδια ώρα η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ αρνείται, με ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από τη βασκική τηλεόραση, κάθε ευθύνη για το φονικό χτύπημα.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους σε δηλώσεις τους τόνισε ότι ''δεν αποκλείει κανέναν'' ως δράστη των φονικών βομβιστικών επιθέσεων στη Μαδρίτη και υποσχέθηκε τη βοήθεια των ΗΠΑ στον εντοπισμό των υπευθύνων.

    Χθες, εκατομμύρια Ισπανοί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών επιθέσεων. Παρά τη δυνατή βροχή και την κακοκαιρία μόνο στο κέντρο της Μαδρίτης συγκεντρώθηκαν πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες.

    [Φώτο-547081]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 March 2004 - 12:30:13 UTC